Λοιπον έχω ένα σκυλο υποδειγμα σε ολα του, ΕΚΤΟς απο το τράβηγμα στη βολτα. Επισης εμένα μου "ορμάει" στους περαστικους γιατι για να μην το παινευτώ ειναι ένας κουκλος και σταματάνε ολοι και τον χαιδευουν και εγώ τους αφήνω για την κοινωνικοποίηση και έτσι οταν βλέπει περαστικό αναζητά χάδια. Τώρα του φοράω πνιχτη τον απλό εδώ και 4 μήνες αλλά δεν ήμουν αποφασιστική στο τράβηγμα για να μην τον πονέχω και ετσι έχω κάνει 4 τενοντιτιδες στο χέρι.Πριν να πω οτι ειχα εφαρμοσει με απολυτη ακριβεια ακομα και στον τονο φωνής οτι ειχα δει στην Βικτώρια στην τηλεόραση πχ να αλλάζω κατευθυνση αλλά τράβαγε σε άποια κατευθυνση και να πηγαίναμε. Ο άντρας μου ειχε 2 λυκους πιο πριν εκπαιδευμένα πηγε και αυτος να εφαρμοσει οτι ειχε μάθει αλλά ειχε αποτυχει.Προφανώς δεν χρησιμοποιούσαμε σωστα τον πνίχτη αλλά χαλαρα. Επισης δοκιμάσαμε και ένα σωρο λουριά. Έτσι βλεποντας τον Σίζαρ στην τηλεόραση του βάλαμε πνιχτη αλλά δεν τον τραβάγαμε οσο πρέπει.Μέχρι πριν απο 2 εβδομάδες που ήδη ποναγα απο την 4η τενοντιτιδα με τράβηξε πάλι δυνατά και του υποσχέθηκα οτι αυτή θα ήταν η τελευταια φορά. Χρησομοποιώντας λοιπον τον πνιχτη σωστά και χωρις να τον λυπάμαι και δυνατά ο σκυλος έχει διορθωθει μέσα σε 2 εβδομάδες κατά 70%.
Επειδη κινδυνευω να παρεξηγηθώ για τον πνιχτη, επαναλαμβάνω οτι πρώτα δοκιμασα οτι ειδα στη Βικτώρια,μετά κάτι λουριά που διαβασα εδώ μέσα οτι θα βοηθουσαν, παντως ειδος καλοπιασματα με μεζεδάκια, το κολπο με το ποδι του Σιζαρ αλλά μπουρδουκλωνόμουν εγώ η ίδια και μετά απο ολα αυτά τον πνιχτη.