Τεράστιο πρόβλημα συμπεριφοράς του σκύλου μου προς εμένα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον GRDANE!!Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι ίσως φαντάζεσαι!
Άκουσε μόνο κάποιον έμπειρο επαγγελματία κι ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ θα ξεκινήσω από το θέμα που με καίει..και πιθανόν και το ίδιο.
Αν δεν μπορούμε να έχουμε σκύλο όπως πρέπει απλά δεν παίρνουμε!!
Ένα σκυλί απομονωμένο στην ταράτσα θεωρείτε κακοποίηση και όσο είναι καιρός πριν αρχίσουν οι καύσωνες πρέπει το σκυλί να βρεθεί σε ένα μέρος που ενδεικνύετε.
Επίσης το σκυλί είναι αγελαίο ζώο, όταν βρίσκεται απομονωμένο δεν είσαστε αγέλη, δεν έχει διαμορφωθεί σχέση εμπιστοσύνη μεταξύ σας, δεν έχεις κερδίσει το προτέρημα να είσαι ο αρχηγός γιατί αυτό κερδίζεται..δεν επιβάλλεται.
Το έχεις σε παραλογες συνθήκες (και για εμάς) και για εκείνο και πίστεψε με, τα ζώα έχουν πολύ μεγαλύτερο αίσθημα δικαιοσύνης από τους ανθρώπους.

Το άλλο επίσης ..πρόκειται για ένα σκυλάκι που έφυγε από νωρίς από την μητέρα του και τα αδέρφια του, απο την στιγμή που δεν χειριστήκατε καλά το ζήτημα εκείνο αναλογικά σωστά φέρεται..εφόσον κανεις δεν του δίδαξε το πως?..

Πέρα από την δικη σου προσωπική ενημέρωση που θες πολύ διάβασμα και χρόνο..αλλα και ανοιχτά μυαλά..
Αν δεν μπορείς να έχεις το σκυλί μέσα στο σπίτι, το σκυλί πρέπει να το προωθήσεις για υιοθεσία.
Αν πάλι αποφασίσεις πως θα το κρατήσεις και θα κανεις ότι καλύτερο για αυτό, τότε πρέπει να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή..αλλά και εκείνος θυμήσου αν πάμε πολύ αργά..δεν κάνει και θαύματα..

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Το ιδανικότερο ξέρουμε όλοι πως θα ήταν να απευθυνθεί σε εκπαιδευτή.
Στην περίπτωση που δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει, θα μπορέσει διαβάζοντας να τα βγάλει πέρα ή θα καταλήξει εκείνη με ράμματα ή κάποιος άλλος και το σκυλί για ευθανασία?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης, εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε αν μπορούμε το σκύλο σου, καθώς και άλλους που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση με το δικό σου. Το αν αυτά που λέμε σε στενοχωρούν, είναι μάλλον αδιάφορο στην προκειμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ειπωθούν αυτά που λέμε. Ας εστιάσουμε λοιπόν στην ουσία του πράγματος που είναι το τι μπορεις και τι σκοπεύεις να κάνεις εσύ για να βελτιώσεις τη ζωή του σκύλου σου (όχι τη δική σου.... αυτή ειναι σε δεύτερη μοίρα.... αν και αν τελικά καταφέρεις να έχεις ΑΜΟΙΒΑΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ με το σκύλο σου, θα βελτιωθεί και η δική σου ζωή).

Τι σκοπεύεις λοιπον να κάνεις για το θέμα (το οποιο παρεμπιπτόντως είναι απολύτως σοβαρό! Μην το μειώνεις!!μονο να χειροτερέψει η κατάσταση μπορεί έτσι....)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Επισης τα samoyed και τα spinz ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ!

Επικρατεί η λανθασμένη αντίληψη ότι όλοι ανεξαιρέτως οι σκύλοι πρέπει να κουρεύονται το καλοκαίρι και ότι αυτό επιβάλλεται καθώς το πολύ τρίχωμα προκαλεί δυσφορία στο ζώο. Ο βασικός κανόνας όσων αφορά το κούρεμα είναι ότι οι ράτσες με διπλό στρώμα τριχώματος δεν θα πρέπει να κουρεύονται ποτέ. Το διπλό τρίχωμα λειτουργεί μονωτικά έναντι στο κρύο αλλά και τη ζέστη και συνεπώς παρέχει προστασία από τον ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης με το κούρεμα, είναι πιθανόν να καταστρέψουμε το διπλό αυτό στρώμα τριχώματος με αποτέλεσμα να μην δρα αποτελεσματικά ούτε και το χειμώνα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στην περίπτωση που δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει, θα μπορέσει διαβάζοντας να τα βγάλει πέρα ή θα καταλήξει εκείνη με ράμματα ή κάποιος άλλος και το σκυλί για ευθανασία?
Προσωπική μου άποψη είναι πως πάντα θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για τα πάντα σε κάθε τομέα.., για κάθε ειδικότητα που θέλουμε να απευθυνθούμε.
Όμως παρότι ένας νέος ιδιοκτητης μπορεί διαβάζοντας να χειριστεί κάποιες καταστάσεις.., ποτε δεν θα έχει το άμεσο αποτέλεσμα με έναν επαγγελματία εκπαιδευτη που θα σε μάθει εσένα και όλους στην οικογένεια πως να χειριζόσαστε το σκυλί και να διορθώσει λάθη στον ιδιοκτήτη και στο σκυλί στην πράξη.
Να μάθει την οικογένεια να έχει ομοφωνία και όχι άλλο ο ένας και άλλο ο άλλος (πολύ σημαντικό).

Πολλές φορες λέμε όχι κανε ότι είναι να κανεις μονος με βιβλία και αν χρειαστεί πας σε εκπαιδευτη...
Ο εκπαιδευτης δεν είναι για να διορθώνει λάθη..(μόνο) αλλά για να μας διασφαλίσει την αρμονική συμβίωση με εμάς και τον σκύλο μας..πριν ..και όχι στο παρα πέντε..

Άρα τα πάντα έχουν να κάνουν με την κρίση του ίδιου του ιδιοκτητη..

Στην συγκεκριμένη περίπτωση προσωπικά θεωρώ έγκλημα να μην απευθυνθεί σε εκπεδεύτη (ειναι ουτοπικό να πιστεύουμε πως ένας άποιρος ιδιοκτήτης μπορεί μόνος του να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις)..θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν το κάνει..
Προτεραιότητα έχει να φύγει το σκυλί από την ταράτσα.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ως εκπαιδεύτρια που έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες σκύλους με παρόμοια προβλήματα συμπεριφοράς, έχω να πω τα εξής:

Α) Αν δεν εκπαιδευτεί η κοπέλα ΚΑΙ ο σκύλος από καλό επαγγελματία, κινδυνεύει και η ίδια αλλά ΚΑΙ όλοι που έρχονται σε επαφή με τον σκύλο. Το να μην μπορείς να ελέγξεις το ζώο σου σημαίνει πως βασίζεσαι στην τύχη να μην δαγκώσει τον οποιονδήποτε.

Β) Η σκυλίτσα είναι πολύ μικρή ακόμη. Είναι απολύτως βέβαιο πως θα χειροτερέψει (θα γίνει πιο επικίνδυνη στο άμεσο μέλλον) ωριμάζοντας, γιατί θα αποκτήσει ακόμη περισσότερο θάρρος. Η φίλη μας την εκπαιδεύει καιρό τώρα με την συμπεριφορά της, να κάνει αυτό που την συμφέρει. Δηλαδή της μαθαίνει πως με την επιθετικότητα κερδίζει αυτό που θέλει + πως οι άνθρωποι τρομάξουν εύκολα αν τους δαγκώσεις! ΚΑΚΟ μάθημα να ξέρει πως το δάγκωμα = χαρά, ο όποιος σκύλος!
Η μικρή της ηλικία όμως, είναι και ατού. Αν μάθει η ιδιοκτήτριά της να της φέρεται όπως πρέπει, γρήγορα θα γίνει καλός σύντροφος.

Γ) Χωρίς επαγγελματική βοήθεια, θα ξαναδαγκώνει και κάθε φορά πιο δυνατά. Είναι ΠΑΡΑ πολύ επικίνδυνο να προσπαθήσει μόνη της.

Δ) Η σκυλίτσα χρειάζεται καθημερινό κι έντονο βούρτσισμα για να αρεώσει το μαλλί της και να δροσιστεί. Το να κουρευτεί δεν βοηθάει καθώς το τρίχωμα παραμένει πυκνό (και το νεκρό μαλλί απλώς κονταίνει, δεν φεύγει). Το θέμα είναι πως ίσως να μην μπόρεί να βουτσίσει τον σκύλο χωρίς να την δαγκώσει.... Θεωρώ πως πρέπει να πάει να συμβουλευτεί κι έναν επαγγελματία γκρούμερ. Τουλάχιστον να της μάθει πως βάζουμε φίμωτρο σε επιθετικό σκύλο.

Ε) Οι σκύλοι έχουν πολλά έξοδα. Τόσα που σχεδόν δεν αξίζει τον κόπο. Αν δεν τον έχεις ως μέλος της οικογένειας (μέσα στο σπίτι) να λούζεσαι και όλη του την αγάπη και την παρέα του.... και οι δύο είσαστε χαμένοι. Ο σκύλος θα μαραζώνει γιατί ζει στο περιθώριο (δεν είναι φυσικό να μην τον δέχεται η αγέλη μέσα στη φωλιά) και η ιδιοκτήτες δεν πέρνουν το μερίδιο φιλίας-αγάπης-διασκέδασης που τους αναλογεί σε σχέση με τα έξοδα + τον χρόνο που διαθέτουν.

Ζ) Είναι πολύ δύσκολο να βρείς σπίτι για επιθετικό σκύλο (και πόσο μάλλον για ημίαιμο). Γι' αυτό καλό είναι να μην αγνοείς ποτέ τις επιθετικές τάσεις (ακόμη κι όταν αυτές είναι μόνο αρχικές ενδείξεις) ενός σκύλου. Αν η φίλη μας είχε απευθυνθεί σ' εκπαιδευτή όταν η σκυλίτσα ήταν πολύ μικρότερη, πιθανό είναι να προλάμβανε το πρόβλημα μόνο με μερικές απλές καλές συμβουλές. Ακόμη και το φόρουμ θα μπορούσε να της είχε γλυτώσει τα έξοδα του εκπαιδευτή, αν μας είχε βρεί νωρίτερα....

Η) Η σκυλίτσα δεν έχει αφεντικό. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, δεν σέβεται κανέναν και νιώθει μόνη. Την λυπάμαι. Είναι σαν αδέσποτο, χωρίς τη χαρά του να "βολτάρει" όμως.

Τώρα, οι επιλογές είναι :

1) Εκπαιδεύεται η ιδιοκτήτρια με την σκυλίτσα (μαζί σε ΚΑΘΕ μάθημα) σε καλό επαγγελματία για να μάθει να επικοινωνεί μαζί της σωστά (και να γίνει επιτέλους το αφεντικό της!) ή

2) δέχεται πως η σκύλα είναι επικίνδυνη και ρισκάρει για τα επόμενα 10-15 χρόνια τον εαυτό της και τους γύρω της (και την κυκλοφορεί πάντα με φίμωτρο!), ή

3) χαρίζει την σκύλα σε κάποιον εκπαιδευτή σκύλων ή κάποιον εξίσου έμπειρο με την επιθετική συμπεριφορά (είναι πολύ ανεύθυνο να παραδώσει την σκύλα/πρόβλημα στον οποιονδήποτε "μέσο" άνθρωπο) ή

4) της κάνει ευθανασία.

Λυπάμαι που είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα. Αλλά είναι συχνό φαινόμενο όταν οι άνθρωποι πέρνουν έναν σκύλο χωρίς σκέψη, προετοιμασία και μελέτη. Οι σκύλοι δεν είναι χρυσόψαρα (αν κι εγώ προσωπικά, μελέτησα πολύ πριν πάρω τα πρώτα μου ψαράκια!).

Θα ήθελα ΠΟΛΥ να βοηθήσω παραπάνω, αλλά είναι πια αργά. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με συμβουλές.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αξίζει επίσης να προσθέσω πως το δάγκωμα όντως δεν ήταν κάτι σημαντικό...όσον αφορά το να αλλάξει ιδιοκτήτη η τζίνα, πιστεύω πως είναι υπρβολική άποψη γτ εγώ την αγαπώ όσο τη ζωή μου κ την προσέχω σαν τα μάτια μου π.χ. όταν βγαίνουμε στη βόλτα μη φάει καμιά φόλα, ή μην τη χάσω κτλ κτλ...κ μου λέτε το ενδεχόμενο να τη δώσω?ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!! όσο για το καλοκαίρι, έχω τονίσει κ παραπάνω ότι ο χώρος της ταράτσας είναι ειδικά διαμορφωμένος με χτισμένο σπιτάκι (καλυμμένο με θερμομονωτικό υλικό), μία τεραστια πλαστική πισίνα που απο δω κ πέρα θαναι πάντα γεμάτη με νερό κ φυσικά σκέπαστρο που προσφέρει άνετο καταφύγιο από το ζεστό ήλιο(επίσης σε λίγο καιρο΄θα την κουρέψω)...το γεγονός ότι οι γονείς μου δε θέλουν τη τζινα στο σπίτι, δε σημαίνει ότι δεν την αγαπούν, οπότε σαν αντάλλαγμα με βοήθησαν να φτιάξουμε όλο αυτό στο αγαπημένο ζωάκι,ώστες να ζει όσο πιο άνετα γίνεται.
Ένα σκυλί απομονωμένο σε μια ταράτσα είναι ένα κακοποιημένο ζώο.
Δεν φτάνει να το αγαπάς..που για εμένα αυτό ειναι εγωισμός και όχι αγάπη..
Έγώ προτείνω να μείνεις εσύ εκεί τον Αύγουστο στην ταράτσα έστω για μια μέρα για να κατανοήσεις αν όντως οι συνθήκες είναι ιδανικές πράγματι..

Αν δεν κατανοήσεις πως αυτές οι συνθήκες είναι βασανισμός για το ζώο.., το πιθανότερο είναι να γλιτώσεις την ευθανασία που προτείνει η ζιβάγκο λόγο φυσικής αιτιολογίας.

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν λάβετε τα μετρα σας όσο είναι νωρίς σε όλους τους τομείς.., η εξέλιξη θα είναι ραγδαία και ίσως μη αναστρέψιμη.

SamBorder

Member
9 Μαϊου 2010
8
0
Thessaloniki
κατά την γνώμη μου, επειδή έχω εδώ και 13 χρονια σκύλους...μάλλον έχετε μπερδέψει τους ρόλους! πρέπει να του δείξεις ότι δεν φοβάσαι και να του φέρεσαι με ωριμότητα! μην τον αφήνεις να περνάνε αυτά! φυσικά δεν είναι σωστό να φοβίσεις έναν σκύλο αλλα γνώρισα μια εκπαιδεύτρια από Γερμανία και μου είπε ότι όταν ήταν μικρή η σκυλίτσα τις και δάγκωνε απλά το έσπρωχνε απαλά στην άκρη όπως θα έφτιαχνε και η μάνα του σκύλου! όπως και επίσης να του πιάνει την μουσούδα (όχι όμως να την σφίγγει και να πονέσει ο σκύλος!) γιατί και οι μητέρες των σκύλων τους dagkwonoun απαλά τις μουσούδες για να τα ''τρομάξουν'' και να καταλάβουν πως δεν είναι αυτοί οι κυρίαρχοι! και αν θες να τον ταΐσεις από το χέρι να τον ταΐσεις και να μην αφήσεις να του περάσουν αυτά που κάνει γιατί αυτός είναι ο στόχος του! ναι, αλλα εσύ είσαι ο Αρχηγός...εσύ αποφασίσεις! όχι ο σκύλος! μπορείς να του λες και ένα δυνατό ''ΜΗ!'' η ''ΟΧΙ'' για να ξέρει ότι μόλις το λες αυτό σημαίνει ότι αγρίεψες και πρέπει να σταματήσει! απλά κάποιες φορες να αγνοείς αυτά που κάνει και να κανεις αυτό που θέλεις εσύ (με καλή έννοια!)
ο σκύλος ''γρυλίσει'? e αυτό σημαίνει σταματα, δεν "μαρεσει" αυτό που κανεις, δεν θέλω k.a ξέρεις!!! στο κάτω κάτω όμως είναι δικός σου ο σκύλος και εσύ αποφασίσει τι θέλεις να κανεις! και τα παιδιά δίκιο έχουν! καλύτερα να πας και σε έναν εκπαιδευτεί για να σε βοηθήσει περισσότερο!

Last edited by a moderator:

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
συγγνώμη αλλά δημιουργήθηκε μια λάθος εντύπωση!!! η τζίνα δεν είναι επιθετική έξω..ποτέ δεν έχει δώσει τέτοια σημάδια!αντιθέτως είναι ιδιαίτερα φιλική κ με σκυλιά και με ανθρώπους!!!!!!!

παρέλειψα να δώσω μια σημαντική λεπτομέρεια, όσον αφορά την άσχημη συμπεριφορά της που μόλις μου ήρθε στο μυαλό...η συμπεριφορά αυτή, λοιπόν, επιδεινώθηκε αφού φιλοξενούσα στον ίδιο χώρο ένα σκυλάκι που μου το παράτησαν για να του βρω σπίτι..τελικά το σκυλάκι υιοθετήθηκε, αλλά από εκείνην την περίοδο η τζίνα διεκδικούσε περισσότερο τα πράγματά της..δεν ξέρω βεβαια κατά πόσο σχετίζεται αυτό.

και σας πληροφορώ πως το συγκεκριμένο χώρο τον έχω φτιάξει έτσι ώστε να κάθομαι κ εγώ μαζί της κ περνώ πολλές ώρες μαζί της εκεί παίζοντας...και πείτε μου κάτι...δλδ και στο σπίτι να την είχα μέσα όλη μέρα, αν δούλευα 8ωρα κ 10ωρα, μόνο του δε θα'ταν το σκυλί...ε, κάτι παρόμοιο ζει κ τώρα...απλά αντί για το σπίτι μου, όταν λείπω, ζει στο σπιτάκι της επάνω..δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά.

θεωρώ ανώφελο το να καθίσω να σας αποδείξω το πόσο αγαπώ τη σκύλα μου(και τα σκυλάκια γενικότερα) γτ όλοι νομίζετε πως νιώθω τέλεια που όταν λείπω είναι πάνω...θα μου πείτε να μην το έπαιρνες,,,όμως επειδή είδα το χώρο όπου ζούσε ο πατέρας της , είμαι 1000% σίγουρη πως εδώ περνάει πολύ καλύτερα.

όπως κ να'χει, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις υπερπολύτιμες συμβουλές σας. :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και σας πληροφορώ πως το συγκεκριμένο χώρο τον έχω φτιάξει έτσι ώστε να κάθομαι κ εγώ μαζί της κ περνώ πολλές ώρες μαζί της εκεί παίζοντας...και πείτε μου κάτι...δλδ και στο σπίτι να την είχα μέσα όλη μέρα, αν δούλευα 8ωρα κ 10ωρα, μόνο του δε θα'ταν το σκυλί...ε, κάτι παρόμοιο ζει κ τώρα...απλά αντί για το σπίτι μου, όταν λείπω, ζει στο σπιτάκι της επάνω..δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά.
Πέρα από τα υπόλοιπα που προκαλεί η απομόνωση ενός σκυλιού, η ταράτσα λόγο τσιμέντου και στον τελευταίο όροφο τρώει πάντα όλη την ζεστη και όλο το κρύο.

Δεν είναι αυτές οι συνθήκες για να φιλοξενηθεί ένα έμψυχο γενικά πλάσμα.

θεωρώ ανώφελο το να καθίσω να σας αποδείξω το πόσο αγαπώ τη σκύλα μου(και τα σκυλάκια γενικότερα) γτ όλοι νομίζετε πως νιώθω τέλεια που όταν λείπω είναι πάνω...θα μου πείτε να μην το έπαιρνες,,,όμως επειδή είδα το χώρο όπου ζούσε ο πατέρας της , είμαι 1000% σίγουρη πως εδώ περνάει πολύ καλύτερα.
Καμια απόδειξη δεν ζητάμε εμείς..
Αν κάπου πρέπει να δώσεις μια απόδειξη είναι στο σκυλάκι σου..και αν σε ενδιαφέρει να προλάβεις τις μελλοντικές καταστάσεις που έρχονται για το καλο το δικό σου..κανε κάτι έγκαιρα.

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
όσο για το κούρεμα, μου το σύστησαν κτηνίατροι(δεν είναι δική μου θεωρία)..για την ακρίβεια άλλοι μου λένε ότι το τρίχωμα είναι θερμομονωτικό άρα δεν πρέπει να κουρευτεί κ άλλοι το αντίθετο(πάντα επιστήμονες όμως κ όχι άσχετοι)

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Η΄στραβός είν΄ ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε.

Βασικές προϋποθέσεις για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι
α) να δεχτείς πως έχεις πρόβλημα και

β) να έχεις ανοιχτό μυαλό απέναντι στις διορθώσεις και να δεχτείς πως σε κάποια σημεία έχεις κάνει λάθος

Εάν δεν υπάρχουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις και δεν ξέρω αν μου διαφεύγει και τίποτε άλλο, στον καλύτερο εκπαιδευτή να πας λύση στο πρόβλημά σου δε θα βρεις:)

edit: δε μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι ζητούν βοήθεια και όταν δεν ακούσουν αυτά που τους βολεύουν αρχίζουν να λένε αυτούς που τους απάντησαν άσχετους. Γιατί απευθύνεσαι στους άσχετους τότε?

Last edited:

despinatzas

Member
11 Μαϊου 2010
23
0
δε θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά θα το κάνω!!! σε προηγούμενο μου post , λοιπόν, αναφέρω πως...αναγνωρίζω ότι έχω πράξει λάθος από την αρχή...τώρα όμως είναι αργά για να το διορθώσω μόνη γι'αυτό κ απευθύνθηκα κ στο φόρουμ..

αυτό που δε δέχομαι σε καμία περίπτωση, είναι ότι υποτίθεται πως το σκυλί είναι κακοποιημένο! και το έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές από χθες το βράδυ που άνοιξα το θέμα...προκαλώ οποιονδήποτε να έρθει να ελέγξει το χώρο που μεγαλώνει το σκυλί καθώς κ το ίδιο το ζωάκι....κ μετά θα δεχτώ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ γνώμη πάνω σ'αυτό. και το σκυλί ζει πολύ καλύτερα απ'ότι εγώ η ίδια κ αυτό το γνωρίζουν μόνο όσοι μας ξέρουν....:)

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Δε θα σου απαντήσω για τα σκυλιά γιατί δε γνωρίζω, θα σου πώ όμως το εξής:
Ένα παιδί που δέχεται σωματική βία είναι κακοποιημένο
Επίσης όμως και οι φωνές θεωρούνται κακοποίηση στο παιδί
Προσωπικά φωνάζω στα παιδιά μου, γιατί δεν έχω πάντα τον αυτοέλεγχο, το ότι δεν φέρουν σημάδια σημαίνει πως δεν τα κακοποιώ? και όμως τα κακοποιώ.
Σου έφερα προσωπικό παράδειγμα για να μη νομίζεις πως όλα όσα σου έχουν πει είναι προσωπικές επιθέσεις ή σου πουλάνε εξυπνάδα.
Αν κατάλαβες κατάλαβες:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οτι καταλαβαίνεις κάνε. Συνεχίζεις πάντως να εστιάζεις σε λεπτομέρειες (τα σωστά ή λάθος συμπεράσματα μας) και οχι στην ουσία (το τι θα κάνεις απο δω και πέρα για το πρόβλημα του σκύλου σου).

Σου προτείνω να εστιάσεις στο δεύτερο και να συνεχίσουμε την κουβέντα πάνω σ'αυτό. Ασε το τι έκανες πριν ή τι πιστεύουμε εμείς. Τώρα τι κάνεις (εκπαιδεύτη βρήκες? βιβλίο εκπαίδευσης διάβασες?)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αυτό που δε δέχομαι σε καμία περίπτωση, είναι ότι υποτίθεται πως το σκυλί είναι κακοποιημένο! και το έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές από χθες το βράδυ που άνοιξα το θέμα...προκαλώ οποιονδήποτε να έρθει να ελέγξει το χώρο που μεγαλώνει το σκυλί καθώς κ το ίδιο το ζωάκι....κ μετά θα δεχτώ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ γνώμη πάνω σ'αυτό. και το σκυλί ζει πολύ καλύτερα απ'ότι εγώ η ίδια κ αυτό το γνωρίζουν μόνο όσοι μας ξέρουν...

Aν δεν μπορείς να δεχτείς πως ένα ζώο απομονωμένο πάνω σε μια ταράτσα η οποία πρώτη δέχεται όλη την ζεστη και το κρύο.., τότε πως θα κατανοήσεις πως το σκυλί έχει πρόβλημα?

Λύσεις υπάρχουν.. απλά να μην στρουθοκαμηλίζουμε σε ότι ίσως δεν μας συμφέρει..

Αυτά από εμένα

Καλή τύχη.

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αν και ισως η τελευταια που θα μπορουσε να μιλησει, ας ασκησω το προνομιο μου ετουτο...
καταρχας να πω οτι ενα ςπαο τους λογους που τσιναμε που κ που ειναι γιατι το να μας λενε οτι κανουμε λαθος, παντοτε πληγωνει τον εγωισμο μας. <Ειναι λιγο εως πολυ αναμενωμενη αντιδραση και ισως να μη στεκομαστε τοσο σε αυτο μιας και ολοι μας πανω κατω δεξια αριστερα το κανουμε. Εδω, εκει, σε αυτο το θεμα, σε αλλα θεματα, σε αλλους χρονους σε αλλους χωρους...
κακοποιηση του σκυλου ειναι κατι λιιιιιιιγο διαφορετικο απο την εννοια που εχουμε μαθει , ταυτισει η συνηθισει , και που συσχετιζεται με κακοποιηση ανθρωπου. Ενιοτε, οπως και πολλα αλλα, χρησιμοποιειται ως ορος , καπως υπερβολικα, οχι τοσο για να σνομπαρει( ετσι τουλαχισοτν εμαθα εδω) αλλα να ταρακουνησει. Εχει κυριως εμφαντικο χαρακτηρα, προειδοποιητικο...μεσα ισως λοιπον στην υπερβολη του ορου επι του παροντος, να θελουν καποιοι να υποδειξουν και να προειδοποιησουν για το ακρως υποστατου του στο μελλον.

Οι κτηνιατροι δεν ειναι θεοι, και σιγουρα οχι γκρουμερς. Πολλοι λοιπον κτηνιατροι, κοιταζουν γατες,καναρινια, αλογα και σκυλια. Και οπως και να το κανεις, μπορει η βασικη ανατομια να ειναι κοινη αλλα, ε, οι μικρες διαφορες κανουν την ουσια...Κ οπως υπαρχουν διαφορες στα ζωα, υπαρχουν και πιο ειδικες, αυτες αναμεσα στα σκυλια, ανα φυλη πχ. ισως οχι στην ανατομια, ισως στο τριχωμα, ισως στην ιδιοσυγκρασια, ισως σε πολλα πολυ πιο μικρα...

Σκεψου για λιγο , ποση ευτυχια θα ενιωθες αν ησουν εσυ στην ταρατσα...αποκομμενη κατα πολυ...Συγκρινεις το πως ζουσε ο μπαμπας του σκυλου σου. Το μη χειρον βελτιστον, δνε αρκει και δη οταν βασιζεται σε υποθεση. Διοτι ανετα μπορουμε να πλασσουμε μια αλλη ιστορια, οτι καποιος αλλος επαιρνε το δικο σου μικρο και το ειχε τελικα στο σπιτι...ειχε κανει και εκπαιδευση και ο σκυλος ηταν οντως ευτυχης...μεσα σε αγελη, γνωριζοντας τη θεση του...νιωθοντας ασφαλεια.

Εφοσον οι γονεις σου οντως αγαπουν το σκυλι σου και εσενα, και αφου απεδειξαν κατ εσε περιτρανα την αγαπη αυτη, εξηγησε τους το σοβαρο της καταστασης, διοτι ειναι, και πες τους οτι θα χρειαστειΤΕ εκαπιδευση. Το εχω κ εγω σε πλανο ηδη δρομολογημενο...Το λαθος ειναι πολλες φορες σαν το ψεμα,λεω.Κανεις ενα, και μετα να σου κι αλλο μπας κ καλυψει ςτο πρωτο κ.ο.κ.... και μετα;;; χαος.

Ειναι ευκαιριες αυτες...Μεινε στην ουσια, ο τροπος ποναει, το ξερω απο πρωτο χερι. Στην τελικη, χεσε μας ολους απλα δες οτι ειναι προβλημα και μαλιστα σοβαρο.Και κανε το σωστο. Σπασε την διαδοχη των σφαλματων και θα διαπιστωσεις κατι εντελως διαφορετικο απο αυτα που ως τωρα ηξερες. Για τους γονεις σου, για σενα, για το φιλαρακι σου. Θα δεις οτι θα ειναι το φιλαρακι σου...που θα σε σεβεται και θα σε λατρευει. Θα βιωσεις τοτε μια αλλη αγαπη απο αυτη που ηδη νιωθεις. Και θα χαμογελας ευτυχισμενη, χαιδευοντας το τριχωμα του φιλαρακου σου, που θα σου ζεσταινει τα ποδια, την ψυχη σου, τη ζωη σου.

Δεν ειναι τιποτα, αληθεια. Ειναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ αποφαση να αλλαξεις τη ροη των πραγματων!

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
κακοποιηση του σκυλου ειναι κατι λιιιιιιιγο διαφορετικο απο την εννοια που εχουμε μαθει , ταυτισει η συνηθισει , και που συσχετιζεται με κακοποιηση ανθρωπου
evelyna δεν ήθελα να συσχετίσω κακοποίηση ανθρώπου και σκύλου, αυτό που ήθελα στην πραγματικότητα να τονίσω είναι πως για τον κάθε όρο ίσως έχουμε διαφορετικά πράγματα στο μυαλό μας από αυτά που στην πραγματικότητα ισχύουν. Επειδή όμως στο θέμα "σκύλος" είμαι πανάσχετη, θέλησα να δώσω έναν παραλληλισμό με το θέμα "παιδί" που είμαι σκέτο άσχετη:D

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δεν αφορουσε εσενα η διευκρινιση αλλα την κοπελα με το προβλημα καλη μου.γιατι απορει και διαφωνει οτι ειναι κακοποιηση τα οσα εχει υποστει ο τετραποδος φιλος μας.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97