Τα "ιδιαίτερα" σκυλιά μας

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Πάω να γράψω και σταματάω γιατί ο Άιζακ έχει βουτήξει το κεφάλι σε μια σακούλα όπου υπάρχουν ίχνη τηγανητής πατάτας από χθες κι όσες καρπαζιές κι αν έφαγε με το ελεύθερο χέρι είναι λες και του την κόλλησαν στη μούρη με uhu.
Σκέφτομαι αμέσως πως έχω ένα κουτί με κουλουράκια στο τραπέζι και το σώφρον είναι να μεταφερθεί στην κουζίνα.
Την οποία θα πρέπει να ξεκλειδώσω πριν μπω γιατί μέσα είναι ο γάτος μου με τον οποίο ο προαναφερθείς εκστασιάζεται -με την κακή την έννοια.
Με την ευκαιρία θα κάνω κι έναν καφέ (βραδιάτικο), με τον Άιζακ ξάπλα μείνε, εντός της κουζίνας πάντα -εκεί,να σε βλέπω.
Αν κουνηθεί ο γάτος θα πάει να το σπάσει, αλλά με την καντήλα που θα ακούσει θα παλουκωθεί μέχρι να επιστρέψουμε στο σαλόνι.
Θα χώσει το κεφάλι του στο δεξί μου πλευρό και πρακτικά θα απαιτήσει από το χέρι μου να τον χαϊδέψει -αν σταματήσω για να γράψω (ωϊμέ), θα συνεχίσει ακάθεκτος την εισβολή μέχρι να το καταστήσει αδύνατο.
Σε 2-3 λεπτά θα ξαπλώσει δίπλα μου με τεντωμένο το κεφάλι ώστε να συνεχίσω το πασπάτεμα.
Θα βαρεθεί ή θα κρυώσει ο κώλος του, οπότε θα πάει επιτέλους να ξαπλώσει στον καναπέ απέναντί μου όπου θα κάθεται να με κοιτάει σαν stalker.
Αν σηκωθώ, θα σηκωθεί. Αν μιλήσω, θα σηκωθεί. Αν ανασκουμπωθώ, θα σηκωθεί.
Και θα ξανάρθει δίπλα μου για τον επόμενο γύρο εξαναγκασμένου πασπατέματος.
Σε 9 λεπτά από τώρα θα του πω ότι πάμε βόλτα, θα βγει μετά από μένα ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν είναι παγίδα και θα αρχίσει να τρέχει σαν το πουλάρι στην αυλή.
Θα συναντηθούμε στην αυλόπορτα, όπου θα κάτσει Παναγίτσα και θα βάλει το κεφάλι του
ο ίδιος στο κολάρο.

Θα περάσω ένα δραματικό πεντάλεπτο μέχρι να του φύγει η κάψα και μετά θα πηγαίνουμε αυτός μπροστά κορδωτός κι εγώ πίσω να τσεκάρω τη διαδρομή.
Αν πετύχουμε άνθρωπο δοξάζω το Θεό που τον έκανα παλίκαρο και εστιάζουν σ'αυτόν κι όχι σε μένα που ακολουθώ αναψοκοκκινισμένη απ'το ζόρι.
Αν συναντήσουμε σκύλο ή αγέλη, κάνουν στην άκρη, το μόνο θέμα που δε με αγχώνει.
Τα καντήλια που κατεβάζω αφορούν στην υποχρέωση που νιώθει να κατουρήσει τα άπαντα και με πάει τρενάκι συνήθως.
Στην επιστροφή τώρα όπου εγώ θα νιώθω αναζωογονημένη και ίσως και ανακουφισμένη που επιστρέφω στην ηρεμία (μουάχαχα) του σπιτιού μου, περπατάμε σαν το ερωτευμένο ζευγαράκι, ο Άιζακ δίπλα μου κι εγώ να του χαϊδεύω την πλάτη (ασχολίαστο, φτάνω χωρίς να σκύβω).
Θα περιμένει να του βγάλω το λουρί και θα ξανασυναντηθούμε στην είσοδο, όπου με κοιτάει θαρρείς αγχωμένος για το αν θα μπούμε μαζί μέσα ή αν θα τον καταδικάσω στην αιώνια ερημιά (στην αυλή μόνο του δηλαδή).

Η ώρα πέρασε, κάθομαι να ξαναγράψω και σιχτιρίζω γιατί η καρέκλα έχει ροδάκια και με πάει βόλτα αφού παλεύει με τον Ίγκυ δίπλα μου.
Σε 5 λεπτά θα σηκωθούν και θα πάει καθένας στην θέση του για ύπνο. Ο Άιζακ θα συνεχίσει να περιμένει την επόμενή μου κίνηση και θα με κοιτάει από απέναντι σαν να διαβάζει τις σκέψεις μου.
Αν στο ενδιάμεσο έρθει ο Ίγκυ για χάδια, δεν θα μπει στον κόπο να σηκωθεί, γιατί ξέρει.

Ξέρει πως είναι ο σκύλος μου.

Που μου βγάζει την Παναγία κάθε μέρα, που δεν έχει αφήσει crate και box και πόρτα αστιγμάτιστη, που μου'χει φάει τον αερόσακο γιατί τόλμησα να του τρίψω στη μούρη πως μπορώ και χωρίς αυτόν, που θεωρεί αυτονόητο ότι είναι δίπλα μου και ότι έχω δικαίωμα σε 2 ώρες το πολύ μακριά του αλλιώς μιμείται τον Παβαρόττι.

Είναι 5.5 χρονών κι ακόμα θυμάμαι την πρώτη μέρα που τον είδα.
Σε 5.5 χρόνια έκανα λάθη και όποτε με φτάνει στο Αμήν, εμένα βρίζω στην ουσία γιατί μυαλό δεν έβαλα και τα πληρώνω.
5.5 χρόνια έχω έναν σκύλο που αγαπάει τους πάντες αλλά λατρεύει εμένα.
Έναν σκύλο που θα μπορούσε να είναι λιγότερο μπερδεμένος και λιγότερο εξαρτημένος.
Αν ήξερα τότε, θα έκανα κάτι αλλιώς; Μπορεί..
Τώρα που τα ξέρω, τον διορθώνω; Όχι, συνηθίσαμε πια κι οι δυο, εγώ το πείσμα του κι αυτός την ανασφάλειά μου.
5.5 χρόνια μετά, πίνω τον καφέ μου και γράφω με τον σκύλο μου δίπλα μου και ξέρω πως με κοιτάει ακόμα.
Και με διαβάζει ο κερατάς σαν ανοιχτό βιβλίο. Όπως τον διαβάζω κι εγώ πια.
Και θα μαλώνουμε, θα κοντραριζόμαστε, θα δεχόμαστε τα χούγια του άλλου & θα λατρευόμαστε για όσο καιρό ακόμα έχουμε γραμμένο να είμαστε μαζί..

Attachments

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Και τώρα θα έγραφα για τον Ίγκυ και πόσο απροβλημάτιστη είναι η ζωή μαζί του -κι αυτό @HolywoodBrn το ξέρεις από πρώτο χέρι αφού τον γνώρισες.
Απλά για να πω ότι υπάρχουν κι αυτά τα σκυλιά, οι λίγο "αφανείς ήρωες" αν θες.
Δε θα το κάνω γιατί θα μου τον ματιάσετε :D :LOL: :love:

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Και τώρα θα έγραφα για τον Ίγκυ και πόσο απροβλημάτιστη είναι η ζωή μαζί του.
Δε θα το κάνω γιατί θα μου τον ματιάσετε :D :LOL: :love:
Ενταξει Αννυ, σκυλια σαν τον Ιγκυ ουτε κατα παραγγελια. Η κοπελιτσα της φιλοζωικης που στον εμπιστευτηκε,αν ηξερε σε τι διαμαντι θα εξελιχθει....θα τον κραταγε για παρτη της!!!
Οπως και να χει... για να μην βγαινω οφ τοπικ....εγω νομιζω οτι σε περιπτωσεις οπως εγραψε η holywoodBRn οπου το σκυλι εμφανιζει συμπεριφορες ανεξηγητες, καλο ειναι να παιρνουμε και την γνωμη ενος συμπεριφοριστη σκυλων...και αποκει και περα να δουλεψουμε με τον σκυλο αν κι εφοσον μπορουμε....αν δεν μπορουμε κι εχει καθιερωθει η συμπεριφορα και δεν μπορει να αλλαξει παρα τις προσπαθειες μας, νομιζω οτι απλα προσαρμοζεσαι σε αυτο και πορευεσαι με αυτο.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
125
δεν θα απαντησω στο συμπεριφορικο κομματι γιατι μου αρεσει περισσοτερο η τροπη που πηρε το θρεντ...

προσωπικα δεν μπορω να ξεχωρισω καποιο απο τα σκυλια μου...ηταν ολα εντελως διαφορετικα και τα λατρευα σε απολυτο βαθμο ολα...

για παραδειγμα,ο αττιλας ηταν ενα μυωδες κτηνος 67 κιλων χωρις ιχνος λιπους ,εκπαιδευμενος σε απολυτο βαθμο, φλατ λαιν χαρακτηρας χωρις ανουσιες εξαρσεις και μανιακη πολεμικη μηχανη οταν επρεπε...η ζωη μου μαζι του ηταν πανευκολη και τελεια...πολυ κουλ σκυλ που με κοιταζε στα ματια και νομιζα οτι εβλεπε καθε νευρωνα του εγκεφαλου μου...

ο βικτωρ ειναι μια μικροκαμωμενη στεγνη αγχωδης,γκρινιαρα γεροντοκορη σε εμμηνοπαυση,που δεν μπορει δευτερολεπτο χωρις εμενα και μου χει κανει την ζωη μαυρη...δεν εχω στιγμη ηρεμιας...ειναι ενα κουταβι τρισημισυ χρονων,τερστιος καραγκιοζης,που το ενα δευτερολεπτο θελω να τον κανω τσαντα και παπουτσια δωρο στην οποιαδηποτε τυχαια γκομενα και το αλλο με κανει να πεφτω στα πατωματα απο τα γελια...με κοιταζει στα ματια εχοντας το σπινθηροβολο βλεμμα της αγελαδας και νομιζω οτι εχω σκυλι καθυστερημενο...

ο αττιλας ηταν δωρο θεου ο βικτωρ ειναι δωρο σατανα...

να διαλεξω? ουτε κατα διανοια...διαφορεικα σκυλια ιδια λατρεια...

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εν κατακλείδι, βλέπω πως η απάντηση που ήθελα να πάρω έχει δύο σκέλη. α) Γιατί να πιέσεις το σκυλί να έρθει σε επαφή με άλλα σκυλιά εφόσον δε το θέλει; Δεν υπάρχει σκύλος χωρίς ιδιαιτερότητες β) Μην αγχώνεσαι τόσο αλλά..καλό θα ήταν κάποια πράγματα να δουλευτούν.

Όλοι συμφωνούμε απ ότι καταλαβαίνω στο ότι υπάρχει πληθώρα παραγόντων που οδηγούν στη χι συμπεριφορά. Άλλοι ως γενετήσια προδιάθεση και άλλοι προκλήθηκαν από τραυματικά βιώματα, λάθος χειρισμούς κλπ. Άρα δεν αρκεί μόνο η ενασχόληση πάντα. Κοίτα να δεις που πέρασαν 4 χρόνια και δεν προλαβαίνω να τη γυρίσω πίσω ως ελαττωματική..:cool:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εαν το σκυλι ειναι πετ,κατι εχει κανει πολυ λάθος (καπου πηρε το ματι μου κ κατι για training ,εκπαιδευτής είναι?)
Εαν παλι ειναι φύλακας (ταδα κ 2) τα θελε ο κωλος του,ναμαστε κ ειλικρινείς...
Παντως οπως κ ναχει συνηθως εχουμε τετοιου ειδους δυσάρεστα περιστατικα ειτε οταν εχουμε να κάνουμε με καποιον εξαιρετικα "ηλίθιο" ειτε εξαιρετικα ξιπασμενο/φαντασμενο...

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Πωπω σοκαριστικο το βιντεο ετσι.. τι εχει τραβιξει δλδ αυτο το σκυλι για να εχει γινει ετσι.. τα καημενα:(

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Εγώ με τον άντρα μου είχαμε μέχρι τώρα 2 σκυλιά. Και οι δυο προερχόμασταν από οικογένειες βέβαια που είχαμε πάντα σκυλιά. Και αυτός από την πλευρά του κι εγώ από τη δική μου.
Όταν αποφασίσαμε να συζήσουμε (όταν ήμασταν φοιτητές) μου φέρνει ένα κουταβάκι που είδε κάτω στο δρόμο για να το δω μόνο και καλά.
Τρελάθηκα εγώ, εννοείται ότι το κρατήσαμε.
Μετά από κανέναν χρόνο βρίσκω κι εγώ ένα σκυλάκι και το πήγα σπίτι με τη λογική να το βρούμε κάπου να το δώσουμε. Εννοείται ότι δεθήκαμε και με αυτό και το κρατήσαμε.
Περάσαμε 16 υπέροχα χρόνια με τα σκυλιά μας, το ένα δυστυχώς απεβίωσε τα χριστούγεννα που μας πέρασαν (αυτό που βλέπετε στη φωτό) και μας έμεινε το δεύτερο το οποίο είναι και αυτό γριούλα πλέον.

Όσον αφορά ιδιαιτερότητες των σκύλων μας καμία, παιδιά. Πέραν του γεγονότος όταν ήταν μικρά που μας είχαν φάει όλο το σπίτι :LOL: κατά τ' άλλα όταν ενηλικιώθηκαν σοβάρεψαν και ήταν λες και ήταν εκπαιδευμένα χωρίς να τα εκπαιδεύσουμε εμείς στο ελάχιστο.
Το μυστικό κατά τη γνώμη μου;
Απέραντη αγάπη. Απέραντη όμως.
Τρελή αδυναμία κι εμείς σε αυτά και αυτά σε εμάς.

Τώρα τελευταία μπλέξαμε και με γάτες :rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Εμείς στο τέταρτο είδαμε τη γλύκα :ROFLMAO::ROFLMAO: (και δε μας χάλασε, κι αυτός καλύτερους ανθρώπους μας έκανε :love:)

• Like
Reactions: vek and HolywoodBrn

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πότε δεν κατάλαβα εάν ο σκύλος μου στρογγυλεψε ή τελικά δεν ήταν τόσο "ιδιαίτερος". Ίσως λιγουλάκι κι από τα δύο... Σίγουρα ήταν μοναδικός... Θυμάμαι ότι έχω φάει ζόρια εξ'αιτίας του. Θυμάμαι ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν ζοριζομουν ιδιαίτερα. Ήξερα πλέον από που να φυλαχτώ και απέφευγα τέτοιες καταστάσεις.

Ήταν ο πρώτος μου σκύλος και έλεγα ότι μετά από αυτόν δεν θα μπορώ ξανά χωρίς σκύλο στη ζωή μου. Προς το παρόν δεν μπορώ να φανταστώ άλλον να ζει μαζί μας όμως. Μου λείπουν πολλά πράγματα από τη συμβίωση μαζί του. Αλλά κυρίως μου λείπει η συμβίωση μαζί του. Μαζί με αυτόν, όχι με οποιονδήποτε σκύλο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν