Σχετικά με το πιπί!!!

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Κυρίως αφορά τα αρσενικά σκυλάκια.

Μιλούσα με έναν εκπαιδευτή και πάνω στην κουβέντα του είπα πως το άγχος μου στη βόλτα με κόσμο και με τα μαγαζιά, είναι το σημάδεμα/κατούρημα σε κολώνες κ.λ.π.

Μου είπε πως δεν πρέπει να τον αφήνω να σημαδέυει όπου θέλει ο σκύλος, αφού έχει κάνει είδη τα τσίσα του στη βόλτα, να μην τον αφήνω να σημαδεύει όπου θέλει αυτός, δεν είναι μία βιολογική/φυσική ανάγκη του, αφού προηγουμένος έχετε παίξει και έχει σημαδέψει θάμνους κ.λ.π. δεν υπάρχει προβλημα να του απαγορέψεις να μην σημαδέψει άλλο στη βόλτα όσο είναι στο λουρί.

Τι λέτε γι'αυτά?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Το είχα ακούσει/διαβάσει και παλιότερα και μου φαινόταν λίγο παράξενο... Μέχρι που απέκτησα αρσενικό σκύλο! :D (Σχεδόν σε όλη μου τη ζωή είχα θηλυκά).

Στην αρχή άρχισα να τον κόβω όταν πήγαινε να κατουρήσει πάνω σε αυτοκίνητα (όσο και να συμπαθώ τους σκύλους, δεν θα ήθελα ούτε το δικό μου αυτοκίνητο-αν είχα-κατουρημένο!). Μετά τον έκοβα όποτε ήθελε να μαρκάρει δεντράκια και κολώνες έξω απ'τα σπίτια. Αρχικά έπρεπε να του λέω όχι ή/και να τον τραβάω κάθε φορά, πλέον τις περισσότερες φορές δεν το επιχειρεί καν.

Εφόσον έχουμε συγκεκριμένα σημεία που του επιτρέπω το κατούρημα και το σημάδεμα (τα οποία είναι είτε 1-2 άδεια οικόπεδα είτε το πάρκο/βουνό (το οποίο είναι έτσι κι αλλιώς γεμάτο σκυλομυρωδιές, οπότε τον εμπνέει για σημάδεμα), δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να λερώνει όπου να'ναι! Αρκετή μπίχλα έχει αυτή η πόλη, προσπαθώ όσο μπορώ να μην προσθέτω κι άλλη... ;)

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ πάλι θεωρώ ότι είναι βιολογική/φυσική η ανάγκη του αρσενικού να μαρκάρει. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αφήνουμε τον αρσενικό μας να μαρκάρει όπου γουστάρει αυτός. Εμείς έχουμε τον έλεγχο της βόλτας, εμείς θα αποφασίσουμε που και αν θα μαρκάρει.

Τον δικό μου που είναι ιδιαίτερα κυριαρχικός, δεν τον άφηνα να μαρκάρει όπου ήθελε. Εν όψει μετακόμισης έφτασα όμως να παρακαλάω να μαρκάρει :D γιατί ήθελα να αφήσει τη μυρωδιά του γύρω γύρω καθώς κυκλοφορούν πολλά σκυλιά μόνα τους. Να ενημερωθούν για το new kid on the block και τη νέα οριοθέτηση. :p

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Να ενημερωθούν για το new kid on the block και τη νέα οριοθέτηση. :p
πολύ καλό. σαν ερώτηση όμως ήθελα να κάνω όταν μερικοί το παίζουν (διότι δεν ξέρω αν είναι πράγματι) υπερβολικά φιλόζωοι και φωνάζουν μην το τραβάς το σκυλί και άλλα παρόμοια που έχω ακούσει τι απαντάς;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ότι έχουν απόλυτο δίκιο, οπότε τη επόμενη φορά θα τον αφήσεις να ουρήσει τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους, την κολώνα έξω από το σπίτι τους και την εξώπορτα τους. :rolleyes::D

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
α, κι εμένα μου έχουν πει πως είναι κυριαρχικός ο σκύλος μου (το τσιουάουα δηλαδή!) διότι όπου σταθεί κι όπου βρεθεί με το πόδι σηκωμένο και τσουρρρρρ.......έχω ξαναγράψει πως αν τον άφηνα να κατουράει όπου ήθελε, δέκα ώρες θα κρατούσε η βόλτα μας τουλάχιστον (που το βρίσκει τόσο πιπί απορώ, μιά σταλιά πραγματάκι!)
Σοβαρά τώρα, σε λάστιχα αυτοκινήτων,κολώνες και δέντρα μπροστά σε σπίτια δεν τον αφήνω. Και το συνήθισε. Στο βουνό ή σε οικόπεδα άδεια ναι.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
kat201161 το τι ράτσα είναι το σκυλάκι σου δεν παίζει ρόλο για το αν είναι κυριαρχικό ή όχι.
Μπορώ να σου πω μάλιστα ότι τα μικρότερα κυριαρχικά σε μέγεθος, έχουν "διαιωνισμένο" το "πρόβλημα" τους (χαρακτηριστικό τους είναι βασικά) γιατί οι ιδιοκτήτες τους είτε δε θέλουν είτε δεν πιστεύουν ότι πρέπει να το διορθώσουν ή αρκετοί το βρίσκουν και "χαριτωμένο" μη σου πω!

Η βόλτα αρχίζει με ένα κατούρημα (όχι μαρκάρισμα) και έπειτα δεν αφήνω να μαρκάρει για κάποιο διάστημα, μετά επιτρέπω και πάλι μύρισμα-μαρκάρισμα όπου θέλει, αλλά αν είναι να το κάνει σε τοίχο σπιτιού κλπ φυσικά και τον κόβω.

Αυτά που σου είπε ο εκπαιδευτής rottaki είναι πάντως ολόσωστα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.271
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK