@Yorkaddict
Δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω κάτι τέτοιο... Δεν το έχω διαβάσει και δεν το έχω διδαχθεί. Δεν έχω βρει κάποια έρευνα που να το ξεκαθαρίζει. Υπάρχουν κάποιες (μερικές από τις οποίες έχω αναφέρει κατά καιρούς) που εξαγάγουν κάποια συμπεράσματα, λιγότερο ή περισσότερο βάσιμα, μα ποτέ ακλόνητα.
Ανατομικά, έχω δει δεκάδες σκύλους "εκ των έσω" και ειλικρινά δεν μπόρεσα να διακρίνω διαφορές σε σχέση με το πεπτικό σύστημα του λύκου (που έχω δει 4 φορές νεκροψία, ας πούμε). Ούτε στην φυσιολογία του πεπτικού συστήματος αναφέρονται διαφορές.
Χιλιάδες χρόνια δίπλα στον άνθρωπο μα ούτε καν ο άνθρωπος δεν έχει την ίδια δίαιτα, την ίδια διατροφή, το ίδιο φαγητό όλα αυτά τα χρόνια.
Όλα τα οικόσιτα ζώα, τα εξημερωμένα, προήλθαν από άγρια ζώα. Όλα τα οικόσιτα ζώα μπορούν εν δυνάμει να επανέλθουν σε "άγρια" κατάσταση. Το γεγονός ότι πολλά από αυτά θα πεθάνουν δεν σημαίνει πως σαν είδος δεν θα καταφέρουν να "επανέλθουν" σε άγρια κατάσταση και δεν θα βρουν "τα πατήματα" τους. Σίγουρα δεν είναι το πεπτικό σύστημα αυτό που θα τα δυσκολέψει...
Τα Dingos είναι ένα παράδειγμα έστω και αμφιλεγόμενο σε κάποια σημεία. Όπως, επίσης, παράδειγμα είναι και τα λεγόμενα "feral dogs", που αν και είναι εξαρτημένα από τα σκουπίδια και τα αποφάγια του "πολιτισμού" και θα προτιμήσουν περιοχές κοντά σε κατοικημένες περιοχές, έχουν την ικανότητα (και το κάνουν) να κυνηγούν, να σκοτώνουν την τροφή τους, να εισβάλουν σε κτηνοτροφικές μονάδες μα και να "σκουπίζουν" την περιοχή τρώγοντας πτώματα και απομεινάρια ζώων.
Τόσο τα άγρια σκυλιά, όπως τα Dingos, όσο και τα "feral" σκυλιά δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στην ζωή του κατοικίδιου, όποτε χρειάζεται ή συμβαίνει αυτό.
@manolo
Δεν κάνω κάτι τέτοιο συστηματικά... Τυχαίνει κάποιες φορές. Γενικότερα δεν ακολουθώ "αυστηρό πρόγραμμα" και κανόνες. Ακολουθώ ένα γενικό μοτίβο με γνώμονα μια φυσική και υγιεινή διατροφή ενός ζώου με τα χαρακτηριστικά (ανατομικά και οργανικά/φυσιολογικά) του σκύλου.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνεται, κάποιοι από τους οποίους είναι "μύθος", από όσο ξέρω, κατανοώ και διαβάζω.