Συμπεριφοριστές σκύλων

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Διορθωνεις το σκυλο που θελει να την πιασει στο στομα του ομως?
Γυριζεις το βιντεο πισω και το ξαναπαιζει απο την στιγμη που ο σκυλος δεν νοιαζεται για την γατα:p!!!

Αλλιως τον αφηνεις να την φαει...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
Διορθωνεις το σκυλο που θελει να την πιασει στο στομα του ομως?
αν ο σκύλος είναι στην εντολή κοντά και συναντήσουμε μια τέτοια γάτα
εγώ έχω στο μυαλό μου ότι δεν διορθώνω την τάση του να επιτεθεί στην γάτα
(το ένστικτο) αλλα την εντολή κοντά... και σκοπός μου είναι να τον επαναφέρω εκεί...
λες να κάνω λάθος? δεν ξέρω μα που πήγαν όλοι χτες είχαν πάθει ντελίριο γραψίματος!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
αν ο σκύλος είναι στην εντολή κοντά και συναντήσουμε μια τέτοια γάτα
εγώ έχω στο μυαλό μου ότι δεν διορθώνω την τάση του να επιτεθεί στην γάτα
(το ένστικτο) αλλα την εντολή κοντά... και σκοπός μου είναι να τον επαναφέρω εκεί...
λες να κάνω λάθος? δεν ξέρω μα που πήγαν όλοι χτες είχαν πάθει ντελίριο γραψίματος!!!
Διορθωση κανεις δηλ.. το τι διορθωνεις διαφερει.

Εγω θα ηθελα να μου πει καποιος τον τροπο να αποφυγω τη διορθωση..

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
κι εγώ γι αυτό έκανα το αρχικό post... είμαι περίεργη...
ας περιμένουμε λοιπόν τα βαμπίρ να μας πούνε...χα χα χα

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Σιγά σιγά όμως το νήμα εξελίσσεται πάλι στο δίπολο "θετική"-"παραδοσιακή" εκπαίδευση...
Και ξεφεύγουμε από αυτό που ήθελε η l.Kyveli

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
εγώ από αυτούς που δηλώνουν συμπεριφοριστές θέλω απάντηση αν είναι δυνατόν και θέλουν να απαντήσουν

τελικά οι συμπεριφοριστές είναι ταυτόσημοι με τους θετικούς γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Εγω θα ηθελα να μου πει καποιος τον τροπο να αποφυγω τη διορθωση..
Ελα ντε...:confused:

Φωνάζεις κάποιον να πηγαινει βολτα πριν από εσενα να διώχνει τις γατες :p
Εκτός αν έχεις τον Casper μαζί, οπότε δεν έχεις (τέτοιο) πρόβλημα!
Τις συμπαθεί σχεδόν όλες... και επιβραβεύεται κάθε φορά, γι' αυτό!

Αλλα θέματα τον απασχολούν και, μάλιστα, όχι τόσο απλά... γι' αυτό λέω ότι ο κούταβός μου είναι "συμπεριφοριστής"...:D

Σιγά σιγά όμως το νήμα εξελίσσεται πάλι στο δίπολο "θετική"-"παραδοσιακή" εκπαίδευση...
Και ξεφεύγουμε από αυτό που ήθελε η l.Kyveli
Συμφωνώ 100% !!!
Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας μας (με τον πόνο του!) εξελίσσει το θέμα στο συγκεκριμένο δίπολο, που δεν είναι ο αρχικός στόχος του θέματος...:cool:
τελικά, μου φαίνεται ότι όλοι μας ψάχνουμε για μαθήματα εκπαίδευσης δωρεάν...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
εγώ από αυτούς που δηλώνουν συμπεριφοριστές θέλω απάντηση αν είναι δυνατόν και θέλουν να απαντήσουν

τελικά οι συμπεριφοριστές είναι ταυτόσημοι με τους θετικούς γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει...
Εγώ προσπάθησα, με 1-2 posts να ωθήσω το θέμα προς τα εκεί... αλλά (ψιλο)λοιδωρήθηκα...;)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Απορία... Εγώ που έχω ένα μιξ γκριλ που δεν ξέρω από που κραταει η σκούφια του, αν πάω σε εναν συμπεριφοριστη θα μου πει ποια από τα χαρακτηριστικα του σκύλου είναι εμφυτα και ποια επίκτητα? ή τις βαθυτερες αιτίες, πιθανον, που υπάρχει η x αντιδραση στο y ερέθισμα?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Απορία... Εγώ που έχω ένα μιξ γκριλ που δεν ξέρω από που κραταει η σκούφια του, αν πάω σε εναν συμπεριφοριστη θα μου πει ποια από τα χαρακτηριστικα του σκύλου είναι εμφυτα και ποια επίκτητα? ή τις βαθυτερες αιτίες, πιθανον, που υπάρχει η x αντιδραση στο y ερέθισμα?
Σύμφωνα με τις φτωχές γνώσεςι μου και τη διαίσθησή μου... αυτά θα πρέπει να ψάξετε με ένα συμπεριφοριστή...

Σίγουρα, θα σου πει ότι δεν παίζει τεράστιο ρόλο το "μιξ γκριλ"... παίζει το ρόλο που του αναλογεί...
Και, σε κάθε περίπτωση, θα προσπαθήσει να βρει τις "βαθύτερες αιτίες"... είναι πιθανό δε, να καταλήξει και σε αυτό που θα ρωτήσεις, ποιά χαρακτηριστικά είναι έμφυτα και ποιά επίκτητα...

Κατά τη γνώμη μου, ένας συμπεριφοριστής δεν θα σου εκπαιδεύσει το σκύλο... απλά, θα τροφοδοτήσει τον εκπαιδευτή με την άποψή του και εκείνος θα την λάβει υπόψη του κατά την εκπαίδευση - κοινωνικοποίηση - απευαισθητοποίηση κλπ...

Υ.Γ. Και, μάλιστα, απ' ότι έχω διαβάσει, οι περισσότεροι συμπεριφοριστές εξειδικεύονται βαθιά σε ένα στενό μέρος του φάσματος της συμπεριφοράς του σκύλου...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
(ψιλο)λοιδωρήθηκα...;)
Που καλέ?

ε...περιμένεις απάντηση?

Εντιτ
μιας και πήρες απ τον johnk
να προσθέσω ότι μου φαίνεται αδιανόητο να μπορεί να σου πει ποια είναι τα έμφυτα, εκτός αν είναι ταλεντάρα, ή ο μάγος του οζ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Τα βλέπεις στον σκύλο σου εσύ. Π.χ. εγώ από τον σκύλο που μάζεψα ενήλικο πριν ένα χρόνο από τον δρόμο έχω μάθει πολλά.
Συμπεριφορές που είχε μάθει όπως να ορμάει σε ξένους, να κάνει σαν τρελός όταν έρχεται κάποιος σπίτι μας , αντί να απολαύσει παιχνίδι στον χώρο που τον πηγαίνω να παίξει να κάθεται στην μέση και να φρουρεί και οτιδήποτε κίνηση δει να τρέξει να γαυγίσει σαν τρελός όλα αυτά, σιγά σιγά τα κόβει.
Το νεύρο του όμως, που είμαι σίγουρη ότι είναι γονιδιακό , δεν το χάνει με τίποτα. Εκλεπτύζεται η συμπεριφορά του μέρα με την μέρα, ας πούμε γίνεται οικόσιτος από αδέσποτος με ότι συνεπάγεται αυτό αλλά δεν παύει και δεν νομίζω να σταματήσει ποτέ να είναι ένας όλο νεύρο , alert σκύλος.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αλλά δεν παύει και δεν νομίζω να σταματήσει ποτέ να είναι ένας όλο νεύρο , alert σκύλος.
Ας πούμε, ένας "συμπεριφοριστής" (ανάλογα με τη σχολή που ακολουθεί και τις έρευνες που έχει κάνει - διαβάσει) θα μπορούσε να σου πει ότι αυτό είναι "άγχος"...
Οσο δεν, για το "alert", νομίζω ότι θα σου έλεγε ότι είναι ..."alert"!

Αν, όμως, είναι "άγχος", τότε θα υπήρχαν διάφορα μονοπάτια προσέγγισης...

Υ.Γ. Κάποιο ισχυρίζοναι δε, ότι η λεγόμενη "κυριαρχική επιθετικότητα" οφείλεται σε άγχος...
Πως είναι, δηλαδή, ένας άνθρωπος που θα λέγαμε ότι αυτός είναι "ψείρας" (ή υποχόνδριος, ψυχαναγκαστικός κλπ.)...

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
κι αναλόγως το άγχος... κι αυτό πηγάζει από κάπου αλλου... από stress από φόβο από ανασφάλεια...και αυτά από κάπου αλλου πάλι πηγάζουν... μερικές φορες νοιώθω πως αναλύουμε αναλύουμε και άκρη δεν βγάζουμε...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κατά τη γνώμη μου, ένας συμπεριφοριστής δεν θα σου εκπαιδεύσει το σκύλο... απλά, θα τροφοδοτήσει τον εκπαιδευτή με την άποψή του και εκείνος θα την λάβει υπόψη του κατά την εκπαίδευση - κοινωνικοποίηση - απευαισθητοποίηση κλπ...

Υ.Γ. Και, μάλιστα, απ' ότι έχω διαβάσει, οι περισσότεροι συμπεριφοριστές εξειδικεύονται βαθιά σε ένα στενό μέρος του φάσματος της συμπεριφοράς του σκύλου...
Υπάρχουν τέτοιου είδους άνθρωποι στην Ελλάδα johnk?