Συμπεριφοριστές σκύλων

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
5. Τι γίνεται αν η "ανεπιθύμητη συμπεριφορά" δεν είναι επίκτητη, "περιβαλλοντική" αλλά "ιδιοσυγκρασιακή", "ταμπεραμέντου" (δηλαδή, καλούμαστε να "διορθώσουμε" με εκπαίδευση αυτό που επιθυμούσε και πέτυχε η επιλεκτική εκτροφή);...Ακολουθούμε την ίδια οδό;
Θεωρω πολυ σημαντικη αυτην την παραμετρο η οποια αγγιζει μεν φυλες κυριως και οχι σκυλους απροσδιοριστα, αλλα μπορει να βοηθησει καποιον ιδιοκτητη να ''ανοιξει'' το οπτικο του πεδιο και να κατανοησει ποσο σημαντικη ειναι η σοφη επιλογη και η σοφη διαχειριση ενος σκυλου.

emmanef

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
55
1
Ωρωπός
Αν ο σκυλος δεν ενδιαφερεται για την λιχουδια η για το παιχνιδι και κολαει με την γατα εκει τι γινεται?Οταν ας πουμε την βλεπει και λυσαει?Τι κανουμε εκει?Η αν εχει το ιδιο θεμα με αλλους σκυλους?Και ποσο καιρο θα μας παρει για να λυθει το προβλημα και ποσο θα κοστισει?Ας πουμε ενας θετικος εκπαιδευτης θα παρει 800 ευρω οσο περιπου κοστιζει και η κλασσικη εκπαιδευση και θα δουλευει τον σκυλο μεχρι να λυσει το θεμα του η θα πληρωνεται ανα μαθημα?
Αν ο σκύλος κολλήσει θα πρέπει να τον απομακρύνεις σε απόσταση όπου θα μπορεί να ηρεμήσει και να σου δώσει σημασία. Σε αυτό θα πρότεινα τη χρήση του head halter, κάτι σαν χαλινάρι για σκυλιά, με το οποίο ελέγχεις το κεφάλι του σκύλου (θέλει προσοχή στη χρήση του). Γιατί αν τον τραβάς απλά από το κολάρο ενώ αυτός είναι κολλημένος στη γάτα, ενεργοποιείς την αντίδραση στη δική σου δράση (το τράβηγμα) και απλά θα λυσάει και θα τραβάει παραπάνω.
Αν διαβάζεις αγγλικά, δύο βιβλία που ασχολούνται με τέτοια θέματα είναι το Control Unleashed της Leslie McDevitt και το Behavior Adjustment Training της Grisha Stewart.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν εκπαιδευτές που ακολουθούν αυτή τη μέθοδο ούτε πόσο κοστίζει. Ας μας πουν οι εκπαιδευτές του φόρουμ.
Επίσης, δεν μπορώ να φέρω άποψη για τα κυναθλήματα, γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, αλλά δεν βλέπω γιατί να μη γίνεται. Στήνεις το σκηνικό/περιβάλλον για να έχει μεγάλη πιθανότητα επιτυχίας και επιβραβεύεις το σκύλο για τις σωστές αποφάσεις/επιλογές. Έτσι έχεις ένα σκεπτόμενο σκύλο.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Το ιπο ας πουμε η το μοντιο που ειναι κυναθληματα που απαιτουν απολυτη πειθαρχεια και πρεπει να εισαι ενα με τον σκυλο νομιζω οτι ειναι λιγο δυσκολο να γινουν με θετικη και χωρις διορθωση..Φυσικα δεν εχω ξεκινησει ακομα τον δικο μου για να εχω προσωπικη αποψη αλλα μπορουν να μας ενημερωσουν αλλα μελη που ασχολουνται.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
PETLIFE.GR

Για δείτε εδώ, ο κύριος Πατερακης κάνει πολύ καλή δουλειά τον έχω συστήσει σε φίλους και γνωστούς και μου μετέφεραν ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και ότι λύσανε τα προβλήματα τους.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
PETLIFE.GR

Για δείτε εδώ ο κύριος Πατερακης κάνει πολύ καλή δουλειά τον έχω συστήσει σε φίλους και γνωστούς και μου μετέφεραν ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και ότι λύανε τα προβλήματα τους.
ειναι και λιγο ο εμπορας ομως?παρεχει σκυλακια λεει!

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Θα τον προτιμήσουμε...Βασικά προβλήματα αυτή την περίοδο είναι η ανεργία και η έλλειψη πρωτογενούς παραγωγής...Δε ξέρω πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει ο κος Πατεράκης, αλλά μήπως οι άλλοι είναι καλύτεροι;

Πριν τον "συστήσεις" σε γνωστούς και φίλους, πως "διέκρινες" την αξία του;

...και αν θες, γράψε και κάτι για το θέμα...και πες και στον κο Πατεράκη να έρθει να συνεισφέρει κι εκείνος στην συζήτηση.

Με όλο το θάρρος που μου έδωσε η δημοσίευση σου "ανώδυνε 1"...:)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Κοίτα, άμα ασχολιέται σοβαρά και από σοβαρά εκτροφεία...Εγώ...σοβαρά τώρα...δεν έχω πρόβλημα.

...αλλά για να σοβαρευτούμε, δε γράφουμε και τίποτα "επί του θέματος"...:)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Το ιπο ας πουμε η το μοντιο που ειναι κυναθληματα που απαιτουν απολυτη πειθαρχεια και πρεπει να εισαι ενα με τον σκυλο νομιζω οτι ειναι λιγο δυσκολο να γινουν με θετικη και χωρις διορθωση..Φυσικα δεν εχω ξεκινησει ακομα τον δικο μου για να εχω προσωπικη αποψη αλλα μπορουν να μας ενημερωσουν αλλα μελη που ασχολουνται.
πολλα γινονται με τη θετικη.απλα οχι σε ολους τους σκυλους

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Θα τον προτιμήσουμε...Βασικά προβλήματα αυτή την περίοδο είναι η ανεργία και η έλλειψη πρωτογενούς παραγωγής...Δε ξέρω πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει ο κος Πατεράκης, αλλά μήπως οι άλλοι είναι καλύτεροι;

Πριν τον "συστήσεις" σε γνωστούς και φίλους, πως "διέκρινες" την αξία του;

...και αν θες, γράψε και κάτι για το θέμα...και πες και στον κο Πατεράκη να έρθει να συνεισφέρει κι εκείνος στην συζήτηση.

Με όλο το θάρρος που μου έδωσε η δημοσίευση σου "ανώδυνε 1"...:)
Τον είδα να δουλεύει με πολύ προβληματικά σκυλιά με διαφορά προβλήματα από μικρά έως πολύ σοβαρά και τα διόρθωσε έγιναν άψογα .Στο σαιτ έχει κάποια τηλ. Μιλήστε μαζί του ακόμα και έτσι θα κάνει το παν για να βοήθηση. Τον κάλεσα μια φορά στο χώρο που πάμε τα σκυλιά μας και είχαμε κάποια θέματα με ορισμένα με την βοήθεια του και ακλουθώντας της συμβουλές του σε λίγες μέρες τέλος τα προβλήματα. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Με την κλασσικη γινονται σε ολους τους σκυλους?
θελουν δε θελουν γινεται.αλλα κλασικη θετικη κ λοιπες (ονομασιες),δεν ισχυουν η εκπαιδευση ειναι μια.και δουλευεις οπως χρειαζεται στο καθε σκυλο

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Καπως και εγω ετσι το εχω στο μυαλο μου σουπι.Αναλογα με τον σκυλο χρησιμοποιεις οτι λειτουργει καλυτερα σε αυτον.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
χαιρομαι τον σουπερμαν και οταν κανει χιουμορ και οταν μιλαει σοβαρα
νφηλ... θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου...
οτι ειμαι φαν του σουκη αυτο το ξερατε...

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Εντάξει ανώδυνε...Θα τον πάρω τηλέφωνο να τα πούμε πιο αναλυτικά...κι εσύ για ότι άλλο θες, πάρε τηλέφωνο...μη γράφεις εδώ γιατί είναι άλλο το θέμα...Πάρε τηλέφωνο καλύτερα!

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.117
1.391
Σενάριο 1

Ο σκύλος είναι δίπλα μας, λυτός, στον κήπο και περνά η γάτα απ'έξω, στα 20 μέτρα...Ο σκύλος τρέχει να την πιάσει...Τι κάνουμε;

Σενάριο 2

Ο σκύλος είναι δίπλα μας, δεμένος, στον κήπο και περνά η γάτα απ'έξω, στα 20 μέτρα...Ο σκύλος τρέχει να την πιάσει, τον σταματά το δέσιμο ( αυτοδιόρθωση; )...Τι κάνουμε;

...και ας μην βιαστούμε να πούμε ότι φροντίζουμε από πριν να εξοικειώσουμε τον σκύλο μας με τις γάτες, διότι κάθε "ανεπιθύμητη συμπεριφορά" δεν μπορούμε να την προλάβουμε...και είναι όντως "ανεπιθύμητη" η συμπεριφορά;...ή απλά είναι "ανεπιθύμητη" η έλλειψη ελέγχου στις όποιες συμπεριφορές του σκύλου μας;

εγώ σου λέω και το άλλο... έχω 3 γατιά στο σπίτι πιο εξοικείωση με gates δεν παίζει...
συναντάμε πολλά γατιά στο δρόμο μας...με τα φιλικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
είναι σαν να μην υπάρχουν σε σημείο που πάω επίτηδες σε γάτο-στέκια
και του κάνω επαναλήψεις από την εκαπίδευση του
αλλα αν βρούμε ατίθασο γατί στο δρόμο μας εκεί βγαίνουν τα ένστικτα στην επιφάνεια...
λοιπόν εκεί τι κανεις???

(δεν ζητω απάντηση από εσένα αλλα από την αντίποδα όχθη - εγώ εκεί διορθώνω οι άλλοι τι κάνουν?)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
εγώ σου λέω και το άλλο... έχω 3 γατιά στο σπίτι πιο εξοικείωση με gates δεν παίζει...
συναντάμε πολλά γατιά στο δρόμο μας...με τα φιλικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα
είναι σαν να μην υπάρχουν σε σημείο που πάω επίτηδες σε γάτο-στέκια
και του κάνω επαναλήψεις από την εκαπίδευση του
αλλα αν βρούμε ατίθασο γατί στο δρόμο μας εκεί βγαίνουν τα ένστικτα στην επιφάνεια...
λοιπόν εκεί τι κανεις???

(δεν ζητω απάντηση από εσένα αλλα από την αντίποδα όχθη - εγώ εκεί διορθώνω οι άλλοι τι κάνουν?)
Mια απο τα ιδια...
εχουμε φτασει στο σημειο με τη βοηθεια της θετικης ενισχυσης, γατες που ειναι φιλικες και δεν τρεχουν να τις προσπερναμε και να τους σκαμε και καμια γλυψια... (ναι και ομως εγινε και αυτο!)
Αυτο που με εχει προβληματισει... ειναι..αλλο.. στη γατα που θα μας κανει ντου βγαινοντας κατω απο το αυτοκινητο τι κανω? Διορθωνω? Η τον αφηνω να κανει οτι ειναι να κανει?:confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul