Καλησπέρα... Θα ήθελα να μου πείτε όσοι ζείτε με το σκυλο μόνοι σας (χωρίς γονείς κτλ) και δουλεύετε καθημερινά... Θα ήθελα να ακούσω γνώμες απόψεις της συμβίωσης σας με ένα σκύλο - κουτάβι. Δυσκολίες, Περιορισμούς κτλ... Θέλω να ξέρω όσα πιο πολλά μπορώ πριν την νέα μου ζωή με το κουτάβι..
απλά ηρέμησε και απόλαυσε το
Αν και δεν ξέρω κατα πόσο είμαι παράδειγμα προς μίμηση ή αποφυγή θα σου πω ότι, προσωπικά τις πρώτες μέρες όταν έφευγα για τη δουλειά και το βράδυ που κοιμόμουν τον είχα περιορισμένο στο διπλανό υπνοδωμάτιο από το δικό μου. Είχα ψεκάσει γύρω γύρω με απωθητικό για το κατούρημα εκτός από μια γωνία που είχα βάλει λίγες εφημερίδες και μια πάνα. στην ακριβώς αντιδιαμετρική γωνία είχα βάλει 2 σεντονάκια και του το είχα φτιάξει κάπως χουζούρικο, δες και τη φωτογραφία αν και δεν φαίνεται πολύ καλά:
Πριν φύγω για δουλειά τον έβγαζα κατά τις 7 30 στον κήπο για να ξεμουδιάσει και να κάνει την ανάγκη του, όταν γυρνούσα από τη δουλειά κατά τις 6.30 πήγαινα να τον δω, αν είχε κάνει την ανάγκη του στην πάνα την μάζευα αν την είχε κάνει σε πλακάκι (ευτυχώς μόνο 2 φορές) την καθάριζα
χωρίς να πω κάτι και έριχνα από πάνω πιο πολύ σπρέυ απωθητικό. Μετά τον έβγαζα κατευθείαν στον κήπο για παιχνίδι και την ανάγκη του για κάνα μισάωρο, μετά πάλι μέσα και μετά πάλι έξω κατά τις 9 30 για κάνα τέταρτο, μετά πάλι μέσα και μετά για τελευταία φορά έξω κατά τις 12 παρά.
Όλο αυτό κράτησε κάνα μήνα (μέχρι 4,5-5 μηνών) όπου, αφού είχε κάνει και τα δεύτερα εμβόλια, έκοψε τελείως να τα κάνει μέσα στο σπίτι διότι του είχα φτιάξει στον κήπο ένα μέρος δικό του και το πρωί που έφευγα για δουλειά τον άφηνα εκεί.
Το απόγευμα που γυρνούσα τον έβγαζα έξω για κάνα μισάωρο και άλλο ένα μισάωρο στις 11 το βράδυ. Βέβαια για 2 μήνες δεν έκανε τίποτα στην βόλτα και μόλις επιστρέφαμε σπίτι τα έκανε στο σημείο που είχε στον κήπο. Από εκεί και έπειτα το δωμάτιο που τον είχα άλλαξε χρήση και αυτός κοιμόταν είτε στο χωλ είτε στο σαλόνι, όπου γούσταρε με λίγα λόγια και ποτέ δεν είχα (μέχρι τώρα που είναι 11 μηνών) ούτε ένα ατύχημα.
Κλείνω λέγοντας ότι προφανώς αν δεν έχεις κήπο και μέχρι να κάνει τα εμβόλια του, όπως χρησιμοποιούσα τον κήπο εσύ θα χρησιμοποιείς το μπαλκόνι.
Αν δεν έχεις κάποιο δωμάτιο να τον περιορίσεις φτιάξε ένα μέρος στον σαλόνι κάπου 3χ3 με κούτες γύρω γύρω και βάλτου την πάνα σε μια γωνίτσα (κόλλησε την κάτω με καμιά ταινία ώστε να μην τη σηκώνει) και στην άλλη κάνα σεντονάκι και τα παιχνίδια του
Επίσης το απωθητικό μυρωδιάς που χρησιμοποιούσα δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα σου δουλέψει όπως εμένα αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.
Πάρε και καμιά άλλη ιδέα από άλλους και συνδύασε τα να δεις τι σε βολεύει