Συμβίωση με ένα νέο κουτάβι

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Καλησπέρα... Θα ήθελα να μου πείτε όσοι ζείτε με το σκυλο μόνοι σας (χωρίς γονείς κτλ) και δουλεύετε καθημερινά... Θα ήθελα να ακούσω γνώμες απόψεις της συμβίωσης σας με ένα σκύλο - κουτάβι. Δυσκολίες, Περιορισμούς κτλ... Θέλω να ξέρω όσα πιο πολλά μπορώ πριν την νέα μου ζωή με το κουτάβι..

Σας ευχαριστώ ...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δες εδω
Στην αρχη καλο θα ήταν να παρεις αδεια και να μη λύπεις πολυ ή να παρεις το κουτάβι όταν θα έχεις άδεια για λόγους προσαρμογης.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γεράσιμε,εγώ παρ'ολο που μένω με τους γονείς μου όταν πήραμε το σκυλί ήταν Οκτώβρης και εκείνοι είχαν δουλειά και εγώ -κάποις μέρες- σχολείο,ήταν τότε με τις μεγάλες απεργίες..τις μέρες λοιπόν που κανείς δεν ήταν σπίτι ερχόταν μια γειτόνισσα οικογενειακή φίλη και πολύ φιλόζωη και έριχνε μια ματιά στο κουτάβι,αν ήθελε τίποτα,αν είχε λερώσει κλπ κλπ, αν έχεις κάποιον γείτονα που να έχετε καλή σχέση μπορείς να το κάνεις και εσύ -αν βέβαια νιώθεις free και τον ξέρεις τόσο καλά ώστε να του δώσεις τα κλειδιά σου-

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Καλησπέρα... Θα ήθελα να μου πείτε όσοι ζείτε με το σκυλο μόνοι σας (χωρίς γονείς κτλ) και δουλεύετε καθημερινά... Θα ήθελα να ακούσω γνώμες απόψεις της συμβίωσης σας με ένα σκύλο - κουτάβι. Δυσκολίες, Περιορισμούς κτλ... Θέλω να ξέρω όσα πιο πολλά μπορώ πριν την νέα μου ζωή με το κουτάβι..
απλά ηρέμησε και απόλαυσε το :D:D:D

Αν και δεν ξέρω κατα πόσο είμαι παράδειγμα προς μίμηση ή αποφυγή θα σου πω ότι, προσωπικά τις πρώτες μέρες όταν έφευγα για τη δουλειά και το βράδυ που κοιμόμουν τον είχα περιορισμένο στο διπλανό υπνοδωμάτιο από το δικό μου. Είχα ψεκάσει γύρω γύρω με απωθητικό για το κατούρημα εκτός από μια γωνία που είχα βάλει λίγες εφημερίδες και μια πάνα. στην ακριβώς αντιδιαμετρική γωνία είχα βάλει 2 σεντονάκια και του το είχα φτιάξει κάπως χουζούρικο, δες και τη φωτογραφία αν και δεν φαίνεται πολύ καλά:

Πριν φύγω για δουλειά τον έβγαζα κατά τις 7 30 στον κήπο για να ξεμουδιάσει και να κάνει την ανάγκη του, όταν γυρνούσα από τη δουλειά κατά τις 6.30 πήγαινα να τον δω, αν είχε κάνει την ανάγκη του στην πάνα την μάζευα αν την είχε κάνει σε πλακάκι (ευτυχώς μόνο 2 φορές) την καθάριζα χωρίς να πω κάτι και έριχνα από πάνω πιο πολύ σπρέυ απωθητικό. Μετά τον έβγαζα κατευθείαν στον κήπο για παιχνίδι και την ανάγκη του για κάνα μισάωρο, μετά πάλι μέσα και μετά πάλι έξω κατά τις 9 30 για κάνα τέταρτο, μετά πάλι μέσα και μετά για τελευταία φορά έξω κατά τις 12 παρά.

Όλο αυτό κράτησε κάνα μήνα (μέχρι 4,5-5 μηνών) όπου, αφού είχε κάνει και τα δεύτερα εμβόλια, έκοψε τελείως να τα κάνει μέσα στο σπίτι διότι του είχα φτιάξει στον κήπο ένα μέρος δικό του και το πρωί που έφευγα για δουλειά τον άφηνα εκεί.

Το απόγευμα που γυρνούσα τον έβγαζα έξω για κάνα μισάωρο και άλλο ένα μισάωρο στις 11 το βράδυ. Βέβαια για 2 μήνες δεν έκανε τίποτα στην βόλτα και μόλις επιστρέφαμε σπίτι τα έκανε στο σημείο που είχε στον κήπο. Από εκεί και έπειτα το δωμάτιο που τον είχα άλλαξε χρήση και αυτός κοιμόταν είτε στο χωλ είτε στο σαλόνι, όπου γούσταρε με λίγα λόγια και ποτέ δεν είχα (μέχρι τώρα που είναι 11 μηνών) ούτε ένα ατύχημα.

Κλείνω λέγοντας ότι προφανώς αν δεν έχεις κήπο και μέχρι να κάνει τα εμβόλια του, όπως χρησιμοποιούσα τον κήπο εσύ θα χρησιμοποιείς το μπαλκόνι.

Αν δεν έχεις κάποιο δωμάτιο να τον περιορίσεις φτιάξε ένα μέρος στον σαλόνι κάπου 3χ3 με κούτες γύρω γύρω και βάλτου την πάνα σε μια γωνίτσα (κόλλησε την κάτω με καμιά ταινία ώστε να μην τη σηκώνει) και στην άλλη κάνα σεντονάκι και τα παιχνίδια του

Επίσης το απωθητικό μυρωδιάς που χρησιμοποιούσα δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα σου δουλέψει όπως εμένα αλλά δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις.

Πάρε και καμιά άλλη ιδέα από άλλους και συνδύασε τα να δεις τι σε βολεύει ;)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ATREA αυτό το σπρέυ που χρησιμοποίησες το πήρες απο πετ σοπ?είναι ειδικό??ακούγεται πολύ καλό

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Μην νομίζεις όλοι μας αφήνουμε τα σκυλιά μας μόνα τους για κάνα 8ωρο λόγο δουλειάς δεν είναι και τόσο τρομερό αρκεί να κάνεις τις σωστές ενέργειες . Αλλά ας ξεκινήσουμε από λίγο ποιο πίσω . Δεν ξέρω αν έχεις αναφέρει σε άλλο θέμα για τι ράτσα σκέπτεσαι και από πού θα το πάρεις?

marco

Well-Known Member
23 Ιουνίου 2010
56
0
lesvos
εγω παντως τον περνω κ στη δουλεια αναγκαστικα..κ κανονικα απαγορευεται δουλευω σε νοσοκομειο.. αλλα καποιες φορες μενει κ μονος του..απλα τον βγαζω το πρωι εξω..οκ ξερω πως θα λερωσει διοτι ειναι 2 μηνων..αλλα τι αλο να κανω..απλα υπομονη..

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα , όταν τον πήρα τον μικρό φρόντισα να έχω άδεια από την δουλεία ώστε να μην φύγω από το σπίτι κατευθείαν 8 ώρες και σοκαριστεί , και σταδιακά έφευγα για 5 λεπτά στην αρχή μετά 10 κτλ έτσι χωρίς να πηγαίνω κάπου μόνο και μόνο για να συνηθίζει στην ιδέα.
Όταν έφευγα τον περιόριζα για σε ένα μέρος του σπιτιού που το είχα απομονώσει με μια καγκελόπορτα για παιδάκια ώστε να μην μπορεί να φάει κανα καλώδιο ή να κάνει χάλια όπου νάνε και εκεί που τον είχα περιορισμένο είχα βάλει και εφημερίδες και πάνα δαπέδου νερό και κάνα παιχνίδι .
Όταν γυρνούσα τον έβγαζα τον πήγαινα στην βεράντα αν θέλει να τα κάνει και μετά παίζαμε. Αλλά ΣΟΣ ποτέ δεν έμπαινα σπίτι όταν έκλεγε περίμενα μόλις σταματούσε έμπαινα .
Και το βράδυ όταν κοιμόμουν τον περιόριζα πάλι έκλεγε αλλά τον αγνοούσα. Όταν έφτασε 3 μηνών τον άφησα πρώτο βράδυ ελεύθερο να δω αν θα τα πάει καλά. Δεν είχε ατύχημα και από τότε τον έχω ελεύθερο και δεν κάνει τίποτα μέσα ή στην βεράντα θα πάει αν δεν μπορεί να κρατηθεί ή στην βόλτα.
Α και βρήκα το άλλο θέμα που γράφεις για εκτροφείο και Λαμπραντόρ :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι μπορούμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά μας...όταν είχε έρθει ο Keagan Ελλάδα, ήταν 3 μηνών...και τότε δούλευα 10 ώρες την ημέρα....
Αυτό που έκανα ήταν το εξής...
Το πρωί με ξύπναγε γύρω στις 6.30-7.00 για πιπί και τον έβγαζα στο κήπο...καθόμασταν κανένα μισάωρο μέχρι να κάνει τα πάντα και μετά τον τάιζα...και τον άφηνα μαζί μου μέσα στο σπίτι μέχρι τις 9 που έφευγα για το γραφείο...
Όταν έλειπα, τον άφηνα στη μπροστινή βεράντα του σπιτιού, (σκεπασμένη βεράντα περίπου 3μ χ 2μ), με το πλαστικό crate ανοιχτό, στο οποίο είχε μέσα κουβέρτα και τα παιχνίδια του...πολλές εφημερίδες, 2 μπωλ με νερό και μία αυτόματη ταίστρα για να τρώει στις 1 το μεσημέρι. Δεν είχα κανέναν να πηγαίνει να τον ταίζει ενδιάμεσα...
Το βράδυ που γύρναγα...στο κήπο για πολλή ώρα...να παίξει...να τρέξει να λυσσάξει...και μετά μέσα μαζί μου...(ατυχήματα στο χαλί είχα αρκετά αλλά δεν με πείραζε)...
Και τέλος το βράδυ γύρω στις 12...έμπαινε στη μεταλλική του κλούβα η οποία ήταν σε άλλο δωμάτιο και κοιμόταν μέχρι το πρωί...χωρίς πρόβλημα...

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι μπορούμε να πάρουμε άδεια από τη δουλειά μας...όταν είχε έρθει ο Keagan Ελλάδα, ήταν 3 μηνών...και τότε δούλευα 10 ώρες την ημέρα....
Αυτό που έκανα ήταν το εξής...
Το πρωί με ξύπναγε γύρω στις 6.30-7.00 για πιπί και τον έβγαζα στο κήπο...καθόμασταν κανένα μισάωρο μέχρι να κάνει τα πάντα και μετά τον τάιζα...και τον άφηνα μαζί μου μέσα στο σπίτι μέχρι τις 9 που έφευγα για το γραφείο...
Όταν έλειπα, τον άφηνα στη μπροστινή βεράντα του σπιτιού, (σκεπασμένη βεράντα περίπου 3μ χ 2μ), με το πλαστικό crate ανοιχτό, στο οποίο είχε μέσα κουβέρτα και τα παιχνίδια του...πολλές εφημερίδες, 2 μπωλ με νερό και μία αυτόματη ταίστρα για να τρώει στις 1 το μεσημέρι. Δεν είχα κανέναν να πηγαίνει να τον ταίζει ενδιάμεσα...
Το βράδυ που γύρναγα...στο κήπο για πολλή ώρα...να παίξει...να τρέξει να λυσσάξει...και μετά μέσα μαζί μου...(ατυχήματα στο χαλί είχα αρκετά αλλά δεν με πείραζε)...
Και τέλος το βράδυ γύρω στις 12...έμπαινε στη μεταλλική του κλούβα η οποία ήταν σε άλλο δωμάτιο και κοιμόταν μέχρι το πρωί...χωρίς πρόβλημα...
Γεράσιμε αυτά νομίζω ότι αποτελούν ιδανικό πρόγραμμα και αντιμετώπιση των αναγκών του κουταβιού, ακολούθησε τα, μιλάει η εμπειρία ενώ εγώ πήγαινα στα τυφλά και έκανα ότι καταλάβαινα από όσα διάβαζα στο dogforum, ευτυχώς έχω πολύ καλό σκυλάκι και η Αμαλία με τον Άκη που τον βρήκαν και μου το έδωσαν μέσα σε 1-2 βδομάδες τον είχαν ήδη μάθει να μην τα κάνει οπουδήποτε.

Vas το σπρέϋ που ανέφερα το πήρα από μια αποθήκη στην Παιανία που πουλάει και τροφές και φάρμακα. Ο άνθρωπος που μου το πούλησε μου είπε ότι η επιτυχία του είναι 50-50 μπορεί και λιγότερο. Προσωπικά δεν ξέρω αν έκανε δουλειά ή αν ο Μανού κατάλαβε γρήγορα τι ήθελα, μια φορά εκεί που ψέκαζα δεν τα έκανε. Φυσικά είχα φροντίσει να αφήσω και στην πάνα μυρωδιά από την ανάγκη του. Άρα γύρω γύρω στο δωμάτιο μύριζε κάτι περίεργο και σε μια γωνια μύριζαν ούρα, νομίζω ότι ο συνδυασμός και των δύο δούλεψε. Επίσης προσέξτε διότι και το σπρέυ αυτό δεν είναι αόσμο, μυρίζει και μάλιστα αρκετά, με ότι αυτό συνεπάγεται...

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Σας ευχαριστώ για τις εμπειρίες σας... Με πείθετε οτι μπορώ να τα καταφέρω.... :).. Μου έχει προταθεί για ένα κουτάβι 9 μηνών (Ημίαιμο).. Εχω κάποιους ενδοιασμούς αν θα μπορώ να το αφήνω μόνο του με τη μια 9 μηνών.. Μήπως δεν θα έχει μάθει...

http://www.strayshelp.gr/index.php?...k=sobi2Details&catid=9&sobi2Id=2007&Itemid=84

Είναι καλή περίπτωση αλλά ανησυχώ λίγο που είναι 9 μηνών και θα την αφήνω μοναχούλα με τη μια.. μήπως δεν πρέπει?? ευχαριστώ..

Georgepgr

Active Member
20 Μαρτίου 2010
37
0
Αλεξ/πολη
Φαίνεται καλή περίπτωση. Μην ανησυχείς για τις ώρες 10 μηνών θα είναι και ποιο ανεξάρτητη δεν υπάρχει θέμα, εδώ ο Μορφέας που είναι 4 μπορεί και μένει μονός για 8ωρο.

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
Επίσης το σκυλί έχει μισ αρρώστια... (Λειχίαση.... ούτε και ξέρω τί είναι αυτό και αν είναι σοβαρο)... Εσεις θα μου πείτε :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αυτό θα στο πουν στο καταφύγιο. Συνήθως όταν τα πάνε τον κτηνίατρο (όπως αυτό) έχουν κάνει τα τεστ για ερλιχίωση και αν έχει βγει αρνητικό είσαι εντάξει. Ρώτα οπωσδήποτε για ασθένειες. Επίσης αν το σκυλί είναι άρρωστο επίσης το λένε. Και ναι, μένουν τα σκυλιά μόνα τους, βλέπε Μουφ που το πήρα ενήλικο και δεν υπάρχει καλύτερο σκυλί στον πλανήτη, ούτε καν στο σύμπαν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λειχίαση δεν υπάρχει. :)
Ερλιχίωση υπάρχει και λεϊσμανίαση ή αλλιώς καλααζαρ. Κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ και θα βρεις πολλές πληροφορίες. Η δεύτερη είναι πιο σοβαρή απο την πρώτη και απαιτεί ένα καθημερινό χαπάκι και γενικότερη ενημέρωση, αλλά και οι δυο αντιμέτωπίζονται και ο σκύλος μπορεί να ζήσει κανονικότατη ζωή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συμφωνώ με την Πηγή, αλλά θα έχουν κάνει τεστ στο σκυλί ήδη, οπότε άμα τους ρωτήσεις θα σου πουν αν βγήκε αρνητικό και στις δυο ασθένειες. Επίσης θα μπορείς να της αλλάξεις όνομα εύκολα αν θέλεις να της δώσεις δικό σου. Π.χ. το υπέροχο Μουφ άκουγε στο ηλίθιο όνομα Μπέρνυ στο καταφύγιο κι εγώ του το άλλαξα σε Άτταλος και Μουφ. Πίστεψέ με, ακούει και στα δυο, καθώς και σε όλα τα δυνατά υποκοριστικά τους, όπως π.χ. το πρόσφατο που μου κατέβηκε: "Ατταλούδι-Ατταλουλούδι"!

Gerasimos82

Well-Known Member
11 Ιουλίου 2010
126
0
οκ .. μίλησα με το παιδί θα πάω τώρα να την δώ.... το τέστ είναι θετικό για ερλιχίωση...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πολύ ωραία. Κι εγώ που κοίταξα πρόχειρα βλέπω ότι αντιβίωση θέλει μόνο και όλα θα πάνε μια χαρά.