Στον κτηνίατρο για κούρεμα με ένεση ή μόνη μου;

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
Σε ποιά χώρα σπουδάζεις κτηνιατρική?
ακομα περιμενω απαντηση...Γιατι ρωτας?

DjSoukis Ας δούμε λίγο κάποια στοιχεία που ίσως φανούν χρήσιμα...

1. Τα σκυλιά δεν έχουν ιδρωτοποιούς αδένες στο δέρμα τους (παρά μόνο στις πατούσες) και έτσι δεν βοηθιούνται και πολύ στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.Έτσι, οι σκύλοι βασίζονται περισσότερο στο "λαχάνιασμα" για να δροσιστούν, αλλά και στο τρίχωμα.

2. Το τρίχωμα (η ποιότητα, το μήκος του, κλπ.) ΒΟΗΘΟΥΝ το σκύλο στο να δροσιστεί και να μην αφήνει τον ήλιο να υπερθερμάνει το δέρμα του (με την "ανικανότητα" να δροσιστεί μέσω εφίδρωσης) σε πολύ γρήγορο χρόνο.

Σε αυτό το σημείο θα μας βοηθούσε η γνώση του Θερμικού Νόμου του Νεύτων ή αλλιώς Νόμου Μεταφοράς Θερμότητας.

Με απλά λόγια (και σε "κυνολογικό" παράδειγμα), αυτός μας λέει πως μια τρίχα που η άκρη της μπορεί να ξεπεράσει σε θερμοκρασία τους 69 βαθμούς Κελσίου μεταφέρει με συγκεκριμένη και σταθερή ταχύτητα (αγωγιμότητα θερμότητας) την θερμοκρασία αυτή στην ρίζα της, άρα και στο δέρμα.

Τα περισσότερα θηλαστικά "προσπαθούν" να διατηρούν μια θερμοκρασία δέρματος γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου.Άρα, όσο πιο μακρυά η τρίχα τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος που η υψηλή θερμοκρασία θα πλήξει το δέρμα του σκύλου.Δηλαδή, ο σκύλος θα μείνει δροσερός περισσότερη ώρα αν το τρίχωμα του είναι μακρύτερο.

Φυσικά, ένας σκύλος χωρίς τρίχωμα ή "κοντοκουρεμένος" θα φτάσει τα όρια της θερμοπληξίας σε ελάχιστο χρόνο.

3. Το χρώμα του τριχώματος έχει μεγάλη σημασία!...Το μαύρο απορροφά την θερμότητα ταχύτατα, το λευκό αρκετά αργά.

4. Το δέρμα του σκύλου είναι πολύ ευαίσθητο σε εγκαύματα από τον ήλιο.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο (και εμείς και τα σκυλιά μας) και να μη κουρεύουμε τον σκύλο μας (και μάλιστα "γουλί") αλλά να περιποιούμαστε το τρίχωμα, σύμφωνα με το πρότυπο (που δεν υπάρχει τυχαία) ή τα αποδεδειγμένα στοιχεία φυσικής και φυσιολογίας.

Χρήσιμα, επίσης, τα δροσιστικά ντους, τα "καταφύγια" σκιάς και τα a/c...

Να πω τέλος πως τα σκυλάκια δεν είναι "καλή ιδέα" για δώρο και πως οι επιλογή ενός σκύλου είναι φρόνιμο να μην έχει σαν πρώτο κριτήριο την τιμή...και αυτό γιατί μπορεί, με "σκληρό" τρόπο, να ανακαλύψουμε την μακροπρόθεσμη διαφορά μεταξύ τιμής και κόστους.
αυτα που γραφεις αν τα καταλαβαινω σωστα (για αυτο και η υπεραπλουστευμενη ερωτηση μου που δεν εχεις απαντησει) ειναι Λαθος.
δεν ξερω αν ειναι σωστα αυτα που εχεις διαβασει και εσυ εβγαλες λαθος συμπερασματα ή αν κυκλοφορουν τοσο λαθος κειμενα στο ιντερνετ.
παντως ειναι λαθος.
αν βρω χρονο θα σου ποσταρω το γιατι(λογω εξεταστικης δεν εχω χρονο για Σεντονια post).
παντως το σκεπτικο σου (αν και χρησιμοποιεις νομους του νευτωνα...)ειιναι τελειως λαθος.

Carmelo

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
74
0
15
Trikala
Το θέμα είναι οτι τον έχω κάνει κούκλο μόνη μου με το ψαλίδι, το τρίχωμά του δυνάμωσε,καλύτερα και απο κουρέα το έκανα, δέ πρόκειται ποτέ να τον πάω να μου τον κουρέψουν τώρα που το συνήθισε κ κάθετε μιά χαρά, τον πάω βόλτα κ μετά γυρίζειι ψώφιος ξαπλώνει κ τον κουρεύω ήσυχα κ ωραία! Πλέον όταν πάει να μεγαλώσει λίγο το μαλλί τον κουρεύω να μήν είναι πιο δύσκολο μετά.
Τώρα σχετικά με το άν κάνουν ηρεμιστικό ή αναισθησία ΟΛΟΙ τους σχεδόν κάνουν αναισθησία (τουλάχιστον σε μεγαλώσωμα σκυλιά). Τα χάπια απλά τον ζαλίζουν κ μπορεί να αντιδράσει άν θέλει (άσε που το δικό μου θέλει 5-6 χάπια για να τον πιάσει) οπότε όλοι ένεση μου είπαν.
Επίσης οκ δέ θέλουν όλες οι ράτσες κούρεμα , άν το άλλο δέν είναι ράτσας αλλα ημίαιμο όπως το δικό μου? Εγώ πιστεύω άν παρα έχει μαλλί να τα κουρεύουμε το καλοκαίρι γιατί σκάνε τα καημένα. Αυτά!
242210_10150212931099370_704449369_7464735_1484648_o.jpg
259239_10150212921494370_704449369_7464629_6045949_o.jpg

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Κι εγώ δεν είμαι ούτε ούτε groomer, ούτε γιατρός, ούτε εκτροφέας, ούτε τίποτα, αλλά δεν θεωρώ ότι ο διαχωρισμός σε ημίαιμο ή ράτσας, έχει καμμία σχέση με το αν σκάνε και κατά συνέπεια, χρειάζονται κούρεμα. Το δικό μου ημίαιμο μακρύτριχο και...πολύτριχο...δεν το έχω κουρέψει ποτέ και δεν θα το σκεφτόμουν καν. Και μια χαρά, καταφέρνει να μην σκάει... Το αν το μαλλί του τώρα, είναι ελεεινό, κομπιασμένο κλπ, δεν είναι θέμα κουρέματος, είναι θέμα περιποίησης.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ναι αλλα ειναι σκυλια ,σαν αυτο ,τα "γκριφονοειδες" που λεμε,που το μαλλι μεγαλωνει συνεχεια ...οποτε οσο κ να το χτενιζεις κ να το περιποιησε θελει κουρεμα,πως να το κανουμε..τι θα γινει σφουγγαριστρα το σκυλι; Λογικο ειναι να το κουρευουμε.

Μ'αρεσει πολυ πως το κουρεψες !! Μονο με ψαλιδι το εκανες ; χωρις μηχανη; Να μου κανεις μαθηματα :p

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Carmelo μπραβο!!! τα καταφερες πολυ ωραια!! κουκλος!!!!!! ;)

vet, ελπιζω να γραφεις καλα.. αλλα οταν βρεις χρονο θα ηθελα να διαβασω την απαντηση που θα δωσεις στον dj soukiσ..
(να σημειωσω - οτι δεν διαφωνω , αλλα θα με ενδιεφερε να δω και την απεναντι δικη σου απαντηση )

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ναι αλλα ειναι σκυλια ,σαν αυτο ,τα "γκριφονοειδες" που λεμε,που το μαλλι μεγαλωνει συνεχεια ...οποτε οσο κ να το χτενιζεις κ να το περιποιησε θελει κουρεμα,πως να το κανουμε..τι θα γινει σφουγγαριστρα το σκυλι; Λογικο ειναι να το κουρευουμε.
Εγκυκλοπαιδικά ρωτώντας για να μορφώνομαι και εφόσον δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής τέτοιο...μαλλί...πόσο πολύ και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα "γκριφονοειδή" μαλλιά; Γιατί εγώ τα έχω στο μυαλό μου, μπουκλωτά και θεωρώ ότι για να φτάσουν σε μη αντιμετωπίσημη κατάσταση, θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια. Η εναλλακτική είναι, κάθε τρεις και λίγο, το σκυλί κουρούπα;
Επιπλέον, η κατάσταση που περιγράφεις, δεν έχει να κάνει με την ζέστη, στην οποία εγώ αναφέρομαι. Ετσι δεν είναι, ή δεν κατάλαβα καλά;
Μιλάς μόνο για θέματα αισθητικής;
Η ερώτηση δεν έχει να κάνει με την carmelo. Είναι γενικής φύσεως, συζήτηση να γίνεται...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Δεν ξερω αν μεγαλωνει τοσο οσο να πιανεται κοτσιδες.. αλλα μπορει να μην κουρευεται ξουρα... ομως τοσο οσο να διατηρει ενα λογικο μηκος η τριχα.. ε?
Παντως, οντως οσα γκριφονοειδη εχω δει .. εχουν μπελαλιδικο μαλλι μου φαινεται.

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Κουρουπα λεει :p
Ναι απο τεχνικης φυσεως το βλεπω το θεμα,κραταει βρωμιες κ θα βρωμαει ..τετοιο μαλλι εχει της μανας μου το σκυλι κ το κουρευουμε μεσα στο χρονο 3-4 φορες. Δεν ειναι αναγκη να ξυριστει να φαινεται το δερμα του και να καει απο τον ηλιο,αλλα ενα κοντεμα το θελει. Οπως και το γιορκι μου ,ναι μεν θελω να του αφησω μακρυ το μαλλι αλλα απο μια φαση κ μετα θελει κουρεμα γιατι θα ειναι σαν πατσαβουρι ,θα σκουπιζει το δρομο.
Σορι εσυ μιλας για τη ζεστη...ναι δε πιστευω οτι το μαλλι τα ζεστενει ,αν κ το εχω σκεφτει πολλες φορες ! Εγω το λεω για να μην ειναι ασχημο και βρωμικο και για να ειναι η συμβιωση πιο ευκολη .
Τωρα για το ποσους ποντους μακραινει το μηνα δε μπορω να σου απαντησω δε γνωριζω :p

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αν το σκεφτουμε απο την αναποδη.. (κουβεντα να γινεται..) οατν κουρευονται εστω και γουλι.. δεν δροσιζονται και πιο ευκολα ομως? ή ακυρο?

και επισης, το σκ πηγαμε για μπανιο και ηταν ενα μαυρο πιτ μαζι μας.. το κοιταζα το κοιταζα.. αυτο δεν "μασαγε" και πολυ...
σκεφτομουν βαση αυτων που λεμε εδω μεσα.. οτι οκ τα μαυρα μακρυτριχα δεν τα κουρευουν γιατι τραβαει τον ηλιο.. οποτε δλδ αυτο ηταν καταδικασμενο?.. παντως δεν μου φανηκε.. δεν σταματησε καθολου να τρεχει και να κολυμπαει.. εκανε και ηλιοθεραπεια το θηριο! αμε!

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Κι εγώ δεν είμαι ούτε ούτε groomer, ούτε γιατρός, ούτε εκτροφέας, ούτε τίποτα, αλλά δεν θεωρώ ότι ο διαχωρισμός σε ημίαιμο ή ράτσας, έχει καμμία σχέση με το αν σκάνε και κατά συνέπεια, χρειάζονται κούρεμα. Το δικό μου ημίαιμο μακρύτριχο και...πολύτριχο...δεν το έχω κουρέψει ποτέ και δεν θα το σκεφτόμουν καν. Και μια χαρά, καταφέρνει να μην σκάει... Το αν το μαλλί του τώρα, είναι ελεεινό, κομπιασμένο κλπ, δεν είναι θέμα κουρέματος, είναι θέμα περιποίησης.
Που ειναι και μαυρο και οσα να ναι τραβαει πιο πολυ τον ηλιο!

Carmelo

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
74
0
15
Trikala
Το μαλλί μεγαλώνει πολύυυυυ γρήγορα στο δικό μου κ δέν είναι οτι δέν το περιποιούμε mareco αλλα σε τέτοιο μαλλί δέ φτάνει η χτένα μέχρι μέσα κ το είχα αφήσει για να μή κρυώνει το χειμώνα γιατί το σπίτι του είναι έξω.
Katerinaki ναι με ψαλίδι, θα γίνω Τρύφωνας των σκύλων μου φαίνεται.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
carmelo ,πολύ καλό κούρεμα !Εσένα πιάνουν τα χέρια σου!Απλά αρχές Αυγούστου μην τον ξανακουρέψεις για να μακρύνει για Χειμώνα .

Όσο για το πόσο χρειάζεται να μεγαλώσει η τρίχα :Η δικιά μου είναι ημίαιμη κριφόν και από όταν την κουρέψω μέχρι να μακρύνει τελείως το τρίχωμα νομίζω θέλει ένα 3 μηνο .Γιαυτό το καλοκαίρι της κάνω ,ένα ψαλίδισμα μέτριο το Πάσχα ,ενα πιό κοντο τον Ιούνιο και ίσως να επαναλάβω και τον Ιούλιο λίγο .
Πολύ συνηθισμένο στα ημίαιμα γκριφόν ,επειδή δεν έχουν τα κλασικά χαρακτηριστικά της ράτσας που είναι ένα μαλακό υπόστρωμα και ένα αρκετά σκληρό εξωτερικό τρίχωμα (που δύσκολα μπερδεύεται ) ,αν αρχίσει και βρωμιζει με λάσπη ,κολιτσίδες ...μπλέκονται οι νεκρές τρίχες με τις καινούριες και δημιουργήται μία τζίβα ,τεράστια ,που πιάνει όλο το σώμα καμία φορά .Έχει τύχει να πάω να κουρέψω σκυλάκι σε τέτοια κατάσταση με ψαλίδι ,επειδή μηχανή κολλούσε και δεν έκοβε, και είχαν ματώσει τα δάχτυλά μου από την πίεση που έβαζα
.Το δε τρίχωμα έβγαινε σαν στρώμα γιαυτό και έκοβα σίρυζα στο δέρμα και μετά έκοβα το κομμάτι αυτο .Ηταν τραγική κατάσταση...

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ΟΤαν λεμε "αναισθησια" για να κουρευτει ο σκυλος δεν ειναι καλο να μιλαμε με τον γενικο ορο
αλλο η αναισθησια που βαζεις ενα σκυλο για μια στειρωση
και αλλο για κουρεμα

αυτο δεν το λες καν αναισθησια
μια ηρεμιστικη ενεση του κανει και τιποτα αλλο και ο μονος λογος που δεντου δινει χαπακι ειναι γιατι θα κανει μια ωρα να δρασει
δεν ειναι τοσο τρομερο οσο φαινεται μια φορα το χρονο
αν ο σκυλος με τετοια ενεση νοιωσει πονο θα αντιδρασει απλα το κουρεμα οταν εχει τετοιες νταγκλες δεν τον πολυ ενοχλει και ετσι αραζει

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Στην στείρωση και τις χειρουργικές επεμβάσεις γίνεται νάρκωση όχι αναισθησία.

Όπως ειπώθηκε πιο πάνω... ο κτηνίατρος είναι γιατρός, επιστήμονας όχι μπαρμπέρης... άρα να κάτσει στα αυγά του και να μην γίνεται έμπορας (σκυλοτροφές, σαμποάν και τέτοια), εκπαιδευτής ή groomer... γιατί καταντάει τολειτούργημά του σε κάτι καθόλου αξιοσέβαστο, διότι πλέον δεν είναι αντικειμενικός στην πρώτη περίπτωση, ξερόλας στη δεύτερη και φραγκοφονιάς στη τρίτη.

Τι ωραία... να μαστουρώνουμε το σκύλο για να μην ζοριστεί το πωπουδάκι μας να του μάθουμε να είναι ήρεμο κατά την περιποίηση... και ο κτηνίατρος για να ξεπετάξει τα ζώα να χώνει τη νάρκωση για να μειώσει το χρόνο κουρέματος στο μισό και να αυξήσει τα ζώα που μπορεί να αναλάβει.
Κοινώς για άλλη μία φορά για την ευκολία μας, διότι ο δύσκολος δρόμος είναι για τους μαλάκες ιδιοκτήτες και τους ηλίθιους επιστήμονες που περιορίζονται στο κατά τα άλλα σημαντικότερο του κουρέματος έργο τους, ενώ η ευκολία της ένεσης για τους "ξύπνιους".

Και δε μου λες, εγώ που θέλω grooming κάθε δύο μήνες τι κάνω... του χώνω την ένεση έξι φορές το χρόνο??
Και οι φυλές που έχουν ευαισθησία στη νάρκωση τί κάνουν...δεν κουρεύονται/καλλωπίζονται καθόλου?? (εδώ εμένα έχει 8 κυνόδοντες στο στόμα της και ο κτηνίατρος το καθυστερεί όσο μπορεί μπας και αποφύγουμε τη νάρκωση!)
Και οι φυλές που υποτίθεται είναι μακρύτριχες γιατί πρέπει να κυκλοφορούν όλες ξυρισμένες με τη ψιλή, απλά και μόνο γιατί ο κτηνίατρος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να κάνει κάτι άλλο...???

Και αφού δεν είναι τίποτα αργότερα στα παιδιά μας να δίνουμε και ένα νταβοράκι να για κάνουν κεφάλι και να "αράζουν" στον οδοντίατρο???
Ρωτάω η γυναίκα γιατί πολύ "έλα, μωρε, δεν τρέχει τίποτα" την έχουμε δει με όλα!
Κατά τα άλλα τα θέλουμε όλα όπως τα έχει πει η φύση... στην τρίχα και τη νάρκωση όμως δεν μας πειράζει να δέχεται κάθε τόσο την ενεσούλα του ένας οργανισμός...???

Εσύ την ναρκώνεις για να την κουρέψεις?? Η έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λέμε?? (αστειάκι :) )

Last edited:

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Καλησπερα

η πρωτη παραγραφος που εγραψες κατ εμε ειναι απαραδεκτη καθως βριζεις τον καθε τιμιο εμπορο.
και ειπες επειδη οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει μην λες για πραγματα που δεν ξερεις
ειδικα περι εμποριου ποσοστο κερδους φορολογια και πολλα αλλα
καλα κανουν και τα πωλουν τις τροφες και τα σαμπουαν οι ανθρωποι.

παραγραφος 2 & 3
οσο για τους (οπως τους αποκαλεις) που λες αυτοι ξερεις ποιοι ειναι? αντε να σου βαλω αλλη μια κατηγορια μεσα σε αυτη.
Ειναι αυτοι που αντι να προσεξουν τη σκυλα τους να μην ζευγαρωσει πανε και την στειρωνουν για ευκολια τους οπως λες
(δικαιολογιες περι προβληματων αν δεν γινει προφανως ειναι ειναι για γελια μια και μιλαμε για σπανια γεγονοτα )
ξανα σκεψου το θεμα ευκολια... γιατι να να μαθει ενας σκυλος τα παντα οπου πολυς κοσμος αναφερει πρεπει η να εισαι συνταξιουχος η αργοσχολος η πραγματικα ο σκυλος σου να τα μαθαινει στην κουβεντα χωρις εξασκηση.
για εμενα οι groomer δεν χρειαζονται την δουλεια την κανει ο καθενας μονος του με εκπαιδευση οπως λες
αλλα αμα θες ο σκυλος να εχει και φραντζα ε τι να πω εκει ο ανδρας απο τη γυναικα το θεμα τριχα το βλεπει διαφορετικα :)
Για τα σκυλια τωρα που λες οτι εχουν προβληματα υγειας για μενα ειναι εκτροφες που δεν θα επρεπε να εχουν γινει
(οταν μιλαμε για το συνολο μιας φυλης και οχι μεμονωμενες κακες εκτροφες) (μπορει να διαφωνεις σε αυτο αλλα ειναι η αποψη μου και κανονας σε αυτο δεν υπαρχει... ειναι θεμα παιδιας το αν καθεσαι να εκτρεφεις σκυλια με προβληματα η οχι)
και βεβαια και εσυ μπορεις να διαφωνεις - δεκτο

παραγραφος 4
τετοια εξισωση δεν κανω μια και ποτε δεν κανω την εξισωση
παιδι = σκυλος ... λυπαμαι αλλα δε προκειται για κανενα μα κανενα λογο :)
δεν πιστευω σε κατι τετοιο οποτε εκει δεν εχω κατι να σο απαντησω γιατι για εμενα δεν υπαρχει καν η συγκριση :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΟΤαν λεμε "αναισθησια" για να κουρευτει ο σκυλος δεν ειναι καλο να μιλαμε με τον γενικο ορο
αλλο η αναισθησια που βαζεις ενα σκυλο για μια στειρωση
και αλλο για κουρεμα

αυτο δεν το λες καν αναισθησια
μια ηρεμιστικη ενεση του κανει και τιποτα αλλο και ο μονος λογος που δεντου δινει χαπακι ειναι γιατι θα κανει μια ωρα να δρασει
δεν ειναι τοσο τρομερο οσο φαινεται μια φορα το χρονο
αν ο σκυλος με τετοια ενεση νοιωσει πονο θα αντιδρασει απλα το κουρεμα οταν εχει τετοιες νταγκλες δεν τον πολυ ενοχλει και ετσι αραζει
Τι ακριβώς συζητάμε πάλι..?
Προσέξτε τι λέτε και τι μεταδίδεται λανθασμένα έξω.., η αναισθησία δεν είναι καραμέλα..και δεν γίνεται για καλλωπιστικούς λόγους όπως π.χ. grooming.., όποιος το κάνει είναι το λιγότερο ανεύθυνος..και αν μιλάμε για κτηνίατρο το λιγότερο ανίδεος..

Το να προάγουμε τέτοιες μεθόδους μας καθιστά συνυπεύθυνους σε μία πιθανή εγκληματική πράξη στο μέλλον ενός "θύματος".. ναι.. για κάθε αναισθησία θέλει αναισθησιολόγο ακόμα και για μέθη..και το να υποβάλουμε τον οργανισμό άσκοπα σε τέτοιες διαδικασίες είναι σαν να σημαδεύουμε με μία σφαίρα.., δεν μας διαβάζουν μόνο οι σκεπτόμενοι..τα αυτονόητα..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Καλησπερα

η πρωτη παραγραφος που εγραψες κατ εμε ειναι απαραδεκτη καθως βριζεις τον καθε τιμιο εμπορο.
και ειπες επειδη οποιος ειναι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια ξερει μην λες για πραγματα που δεν ξερεις
ειδικα περι εμποριου ποσοστο κερδους φορολογια και πολλα αλλα
καλα κανουν και τα πωλουν τις τροφες και τα σαμπουαν οι ανθρωποι.

παραγραφος 2 & 3
οσο για τους (οπως τους αποκαλεις) που λες αυτοι ξερεις ποιοι ειναι? αντε να σου βαλω αλλη μια κατηγορια μεσα σε αυτη.
Ειναι αυτοι που αντι να προσεξουν τη σκυλα τους να μην ζευγαρωσει πανε και την στειρωνουν για ευκολια τους οπως λες
(δικαιολογιες περι προβληματων αν δεν γινει προφανως ειναι ειναι για γελια μια και μιλαμε για σπανια γεγονοτα )
ξανα σκεψου το θεμα ευκολια... γιατι να να μαθει ενας σκυλος τα παντα οπου πολυς κοσμος αναφερει πρεπει η να εισαι συνταξιουχος η αργοσχολος η πραγματικα ο σκυλος σου να τα μαθαινει στην κουβεντα χωρις εξασκηση.
για εμενα οι groomer δεν χρειαζονται την δουλεια την κανει ο καθενας μονος του με εκπαιδευση οπως λες
αλλα αμα θες ο σκυλος να εχει και φραντζα ε τι να πω εκει ο ανδρας απο τη γυναικα το θεμα τριχα το βλεπει διαφορετικα :)
Για τα σκυλια τωρα που λες οτι εχουν προβληματα υγειας για μενα ειναι εκτροφες που δεν θα επρεπε να εχουν γινει
(οταν μιλαμε για το συνολο μιας φυλης και οχι μεμονωμενες κακες εκτροφες) (μπορει να διαφωνεις σε αυτο αλλα ειναι η αποψη μου και κανονας σε αυτο δεν υπαρχει... ειναι θεμα παιδιας το αν καθεσαι να εκτρεφεις σκυλια με προβληματα η οχι)
και βεβαια και εσυ μπορεις να διαφωνεις - δεκτο

παραγραφος 4
τετοια εξισωση δεν κανω μια και ποτε δεν κανω την εξισωση
παιδι = σκυλος ... λυπαμαι αλλα δε προκειται για κανενα μα κανενα λογο :)
δεν πιστευω σε κατι τετοιο οποτε εκει δεν εχω κατι να σο απαντησω γιατι για εμενα δεν υπαρχει καν η συγκριση :)
Κάθε άλλο... δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με τους τίμιους εμπόρους. Με αυτούς που θέλουν να είναι και λειτουργοί και έμποροι έχω.
Συγνώμη αλλά για μένα ένας γιατρός που είναι παράλληλα και έμπορος τότε 1) δεν είναι αντικειμενικός( λίγα σκυλιά έχουν φορτωθεί με φαρμακευτικές τροφές που δεν είχαν ανάγκη ή έχουν αλλάξει τροφές που ήταν μια χαρά για να φάνε αυτές που πουλαει ένας κτηνίατρος για να βγάλει και ο πελάτης το σέβετε γιατί σου λέει κάτι παραπάνω θα ξέρει...) ο καθένας στον τομέα του. Όποιος πάει να βγάλει όσα πιο πολλά μπορεί από δουλειές εκτός του αντικειμένου του είναι φαταούλας... γιατί μήπως ένα καλό πετ σοπ δεν είναι τίμιος έμπορος, αυτός τι θα κάνει...?? Θα αρχίσει τα εμβόλια ή να γίνει κλέφτης?? Γιατί δεν πας να ρωτήσεις αυτούς τους τίμιους εμπόρους τι γνώμη έχουν για τους "συναδέλφους" τους κτηνιάτρους??
Κάποιος που έχει γίνει groomer δεν έπιασε μία ξυριστική και όποιν πάρει ο χάρος, επένδυσε χρόνο και χρήμα για να μπορέσει να μάθει αυτό που έμαθε...
Είναι σαν να μου λες να καταργηθούν τα φαρμακεία και σουπερ μάρκετ γιατί μπορούν να σου δίνουν οι γιατροί απευθείας αυτό που χρειάζεσαι. Και επειδή αναφέρθηκε σε θέματα εμπορίου... ξέρω πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι, όπως για τις πλάσμα τηλεοράσεις. Αν εσύ πραγματικά γνωρίζεις τι παίζεται θα ξέρεις τι λέω, αν όχι θα ψάχνεσαι...

Το έξω από το χωρό το είπα για ανθρώπους που δεν έχουν σκύλο που χρήζει κουρέματος ή καλλωπισμού, ή για να στοθέσω αλλιώς όπως έλεγε η γιαγιά μου εκατό βιτσιές στον πωπώ του άλλου δεν είναι τίποτα. Εμένα με πονάει να βλέπω το σκύλο μου μαστουρωμένο για ένα απλό κούρεμα, αν τώρα κάποιος δεν μπει στη διαδικασία καν να το δει γιατί εκ του ασφαλούς έχει σκύλο που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω απόένα απλό βούρτσισμα έυκολα λέει για αναισθησίες κ.λ.π.

Εγώ δε μίλησα για στείρωση ποτέ και ούτε την υποστηρίζω ανευ ιατρικής ανάγκης και μόνο όπως μία πυομήτρα. Προσέχω τη σκύλα μου και αυτό μου φτάνει για την πρόληψη τυχόν εγκυμοσύνης. Και μιλάς με άνθρωπο που έκλαιγε πάνω από το σκύλο και του ζήταγε συγνώμη την ημέρα που έπιασα το τσιπ κάτω από το δέρμα της για λόγους που δεν θα αναλύσω...

Κατά τα άλλα θεωρώ εαυτόν δραστήριο, με επαγγελαμτική ζωή άστατη λόγω ανύπρκτου ουσιαστικά ωραρίου, φυσιολογική οικογενειακή ζωή και κοινωική ζωή γεμάτη... παρόλα αυτά ο σκύλος κάνει κολοτούμπες με εντολή και αν αυτό είναι υπερβολή έκοβα πέντε λεπτά από το βραδυνό μου ύπνο κάθε βράδυ να τη μάθω να στέκεται σωστά, να δέχεται τη χειραγώγιση και να μην κουνιέται όταν καλλωπίζεται. Θεωρώ λοιπόν ότι αφού τα κατάφερα εγώ μπορούν και άλλοι. Η κοπέλα που άνοιξε το thead τη βρήκε τη λύση... τον λιώνει στη βόλτα και το παιχνίδι και μια χαρα κάθεται ο σκύλος.... δεν θέλει και πολύ σκέψει αν ξέρεις τοσκύλοσου να βρεις την άκρη!

Τέλος για αυτό που είπες ότι δε χρειάζονται οι groomer θεωρώ ότι είναι τελείως άτοπο, γιατί αν μου πεις ότι μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να μάθει να κάνει και να διαθέτειτοχρόνο π.χ. να κάνει στρίπινγκ και να κουρεύει το σκύλο του ανάλογα με το πρότυπο τότε θα πιστεψω είτε ότι με πειράζεις είτε ότι είσαι τις γνώμης όλα τα σκυλιά γουλί το καλοκαίρι μη τα πιάσει και η ζέστη!
Εκτός αν πιστεύεις ότι οι groomer απλά είναι καθαριστήρια σκύλων και ρίχνουν και μία ξούρα.
Μάλλον εσύ υποτιμάς ένα εξειδικευμένο επάγγελμα που απαιτεί υπομονή και γνώσεις.

Όσο για το θέμα παιδί... (αν και δεν υπονόησα ότι σκύλος = παιδί) άστο φίλε μου. Ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός και έχουν δει τα μάτια του πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις και αν εσύ είσαι τέλειος γονιός (δεντο αμφισβητό ούτε σε ειρωνεύομαι) υπάρχουν "γονείς" που κάνουν αυτό ακριβώς... "μαστουρώνουν" τα παιδιά τους σε μία τηλεόραση ή ένα Η.Υ. μόνο και μόνο για την ευκολία τους, ποιος τρέχει για βόλτες, πάρκα, παιχνίδια τώρα.... αλλά αυτό είναι θέμα συζήτησης άλλου forum.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Το να προάγουμε τέτοιες μεθόδους μας καθιστά συνυπεύθυνους σε μία πιθανή εγκληματική πράξη στο μέλλον ενός "θύματος".. ναι.. για κάθε αναισθησία θέλει αναισθησιολόγο ακόμα και για μέθη..και το να υποβάλουμε τον οργανισμό άσκοπα σε τέτοιες διαδικασίες είναι σαν να σημαδεύουμε με μία σφαίρα.., δεν μας διαβάζουν μόνο οι σκεπτόμενοι..τα αυτονόητα..
θα το δεχτω
αλλα θα σου πω σε πμ τον λογο γιατι ειπες κατι στο τελος της παραγραφου πολυ σωστο

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Κάθε άλλο... δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με τους τίμιους εμπόρους. Με αυτούς που θέλουν να είναι και λειτουργοί και έμποροι έχω.
Συγνώμη αλλά για μένα ένας γιατρός που είναι παράλληλα και έμπορος τότε 1) δεν είναι αντικειμενικός( λίγα σκυλιά έχουν φορτωθεί με φαρμακευτικές τροφές που δεν είχαν ανάγκη ή έχουν αλλάξει τροφές που ήταν μια χαρά για να φάνε αυτές που πουλαει ένας κτηνίατρος για να βγάλει και ο πελάτης το σέβετε γιατί σου λέει κάτι παραπάνω θα ξέρει...)
Ναι αλλα τωρα τσουβαλιαζεις και αυτό δεν είναι σωστο
Και η σωστη απαντηση σε αυτό είναι ότι ο καθενας πριν παρει σκυλο πρεπει αν δεν
ειχε ποτε σκυλο να εχει διαβασει ατελειωτες ωρες για τη φυλη που θελει
αμα παει ένα πρωινο και παρει ένα σκυλο ακομα και ο πετσοπας μπορει να του ριξει ταπα με την τροφη που εχει το μεγαλυτερο κερδος,,,
οποτε όπως βλεπεις ερχομαστε παλι στην καταληξη
πριν αγορασεις διαβασε μαθε…
ας μην τουβαλιαζουμε

Όποιος πάει να βγάλει όσα πιο πολλά μπορεί από δουλειές εκτός του αντικειμένου του είναι φαταούλας...
Προφανως και δεν είναι ετσι γιατι τους κτηνιατρους δεν τους καλυπτει κανενα εθνικο συστημα υγειας με τον ιδιο τροπο όπως τους ιατρους των ανθρωπων ουτε εχουν τις ιδιεα αμοιβες και πληρωνουν φορους όπως μια εταιρια και πιστεψεμε είναι βαρυτατοι
Επιμενω ότι καλα κανουν και τα πωλουν J

γιατί μήπως ένα καλό πετ σοπ δεν είναι τίμιος έμπορος, αυτός τι θα κάνει...??
το πετ σοπ δεν εμπορευεται μονο προιοντα σκυλων.
Επισεις να σκεφτεις και τον αριθμο πετσοπ που θα επρεπε να υπαρχουν αναπεριοχη
Αφου μιλας για εξιδεικευμενους .

Το εμποριο είναι ελευθερο και αυτό σημαινει ότι ο καθενας πουλαει αυτό που νομιζει ότι μπορει να πουλησει.. αυτό βοηθαει στην καλλιτερη τιμη προς τον καταναλωτη χωρις να χανει σε ποιοτητα
Να ξερεις ότι αυτές οι εξιδεικευσεις στην πωληση είναι που φερνουν τα καρτελ τιμων.

Κάποιος που έχει γίνει groomer δεν έπιασε μία ξυριστική και όποιν πάρει ο χάρος, επένδυσε χρόνο και χρήμα για να μπορέσει να μάθει αυτό που έμαθε..
Τέλος για αυτό που είπες ότι δε χρειάζονται οι groomer θεωρώ ότι είναι τελείως άτοπο, γιατί αν μου πεις ότι μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να μάθει να κάνει και να διαθέτειτοχρόνο π.χ. να κάνει στρίπινγκ και να κουρεύει το σκύλο του ανάλογα με το πρότυπο τότε θα πιστεψω είτε ότι με πειράζεις είτε ότι είσαι τις γνώμης όλα τα σκυλιά γουλί το καλοκαίρι μη τα πιάσει και η ζέστη!
Σηγουρα και αυτό που ειπα ότι δεν χρειαζονται οι γκρουμερ το ειπα παλι σε καποιες περιπτωσεις δεν γενικευσα και απαντας σαν να γενικευω
Προφανως και είναι απολυτα χρισημος όταν θελει καποιο εξιδεικευμενο κουρεμα ο σκυλος
Αλλα σε κουρεμα γουλι εγω δεν θα τον πληρωνα… το κανω και μονος μου.

Εμένα με πονάει να βλέπω το σκύλο μου μαστουρωμένο για ένα απλό κούρεμα, αν τώρα κάποιος δεν μπει στη διαδικασία καν να το δει γιατί εκ του ασφαλούς έχει σκύλο που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω απόένα απλό βούρτσισμα έυκολα λέει για αναισθησίες κ.λ.π.
Πλην της Luna
Υπαρχει και η Τζιλντα (όχι σπιτι μ όμως αν και εγω την μεγαλωσα)
Ηλικια 10 ετων
light weiht camp των 5 κιλων μαζεμενη από το δρομο
Φυλη : sevenrats
Ταμπεραμενο : Lady
Ουρα : χαρμα οφθαλμων
(επιφυλασομαι για φωτος :p)

Παντως από αναισθησιες λεει ευκολα ενας όχι ενας που δεν ξερει από φυλες
Αλλα ενας που δεν ξερει από αναισθησιες
Και μια και από αναισθησιες/ναρκωσεις ξερω λογω δουλειας να μου επιτρεψεις.
Προφανως και οπου μπορουμε να την αποφυγουμε καλο είναι την αναισθησια
Αλλα μην υπερβαλουμε αυτοι που κανουν χρηση προφανως εχουν ένα ιατρικο υποβαθρο πισω τους.
Τωρα όταν μιλας για γιατρους που δινουν φαρμακα χωρις να χρειαζεται
Ε αυτοι υπαρχουν παντου και σε κάθε επαγγελμα.
Εξ αρχης διαφωνω με την εκταση που λαμβανει το θεμα γιατι πολλες φορες
Φωναζετε λες και εχει γινει εγκλημα.

Κατά τα άλλα θεωρώ εαυτόν δραστήριο, με επαγγελαμτική ζωή άστατη λόγω ανύπρκτου ουσιαστικά ωραρίου, φυσιολογική οικογενειακή ζωή και κοινωική ζωή γεμάτη... παρόλα αυτά ο σκύλος κάνει κολοτούμπες με εντολή και αν αυτό είναι υπερβολή έκοβα πέντε λεπτά από το βραδυνό μου ύπνο κάθε βράδυ να τη μάθω να στέκεται σωστά, να δέχεται τη χειραγώγιση και να μην κουνιέται όταν καλλωπίζεται. Θεωρώ λοιπόν ότι αφού τα κατάφερα εγώ μπορούν και άλλοι.
Συμφωνοι αλλοι τα καταφερνουν ποιο ευκολα
Όμως καποιοι τους είναι βουνο γιατι δεν μπορουν να βρουν η να εφαρμοσουν τον τροπο. Είναι και θεμα ιδιοσυγκρασιας αυτό.

Όσο για το θέμα παιδί... (αν και δεν υπονόησα ότι σκύλος = παιδί) άστο φίλε μου.
Δεν το υπονοησες προφανως…
Τα εξισωσες όμως J
Θα ανεβασω ένα θεμα συντομα με ένα περιστατικο και θα θελα να δω την απαντηση σου σε αυτό - αναμονη

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog