Στον κτηνίατρο για κούρεμα με ένεση ή μόνη μου;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γράφω ότι απάντησα και στο πμ εφόσον δεν έχουμε να κρύψουμε και τίποτα!:)

Η αναισθησία και η δοσολογία αυτής θέλει προσοχή και δεν την χρησιμοποιούμε για καλλωπιστικούς λόγους..

Οι groomers προφανώς και δεν είναι υπερβολή γιατί προάγουν σωστότερα το πρότυπο της φυλής καθώς για κάποιο λόγο δημιουργήθηκαν τα κάθε κουρέματα στην κάθε φυλή..όχι τυχαία πάντως..

Αν με ρωτήσεις την προσωπική μου γνώμη.., μάθε μόνος σου να καλλωπίζεις τον σκύλο σου και προμηθεύσου τα απαραίτητα εργαλεία..δυναμώνει την σχέση σου με τον σκύλο και δεν έχεις ανάγκη κανέναν..

και το να υποβάλουμε τον οργανισμό άσκοπα σε τέτοιες διαδικασίες είναι σαν να σημαδεύουμε με μία σφαίρα.., δεν μας διαβάζουν μόνο οι σκεπτόμενοι..τα αυτονόητα.
Η φράση μου αναφερόταν προφανώς ναι.. στο κοινό που δεν σκέφτεται και τρέχει στον πρώτο κτηνίατρο που κουρεύει.., στην κάθε groomer που κάνει αναισθησία.., επειδή πάω εγώ και ο Μπάμπης και λέω πως είναι σωστό να κοιμίζουμε τα σκυλιά μας για ένα κούρεμα.., τα αποτελέσματα ίσως μικρής σημασίας.. μπροστά στο "τσουνάμι" μίας παρορμητική αντίδρασης και έπεται και συνέχεια..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Κοίταξε για να μην μακρυγορούμε και να κάνουμε μπαλάκι απαντήσεις επί απαντήσεων... θεωρώ ότι ένας κτηνίατρος οφείλει να σέβετε αυτό που κάνει και εγώ τον σέβομαι ακόμα περισσότερο για αυτό. Αν νομίζεις ότι έχω κάτι με τους κτηνιάτρους στα πιο παλιά ποστ μου θα δεις ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αντίθετα μάλιστα τους εμπιστεύομαι τη ζωή και ευημερία του σκύλου μου.
Κατά τα άλλα μην μου πεις ότι οι κτηνίατροι δυστυχάνε γιατί δεν θα σε πιστεψω... και μη μου πεις ότι έχουν ανάγκη το κούρεμα και την τροφή για να ζήσουν...
Κατά τα άλλα όπως σου είπα και πριν από μόνο του τσουβαλιάζεται το θέμα όταν μου βάζεις στο ίδιο σακί την έννοια του κτηνιάτρου (που επαναλαμβάνω) είναι λειτούργημα με την έννοια του εμπόρου, του εκπαιδευτή, του grommer και ενίοτε και του κριτή φυλών.
Όλοι μας κάτι σπουδάσαμε και περιοριζόμαστε στο αντικείμενο των σπουδών μας. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι κτηνίατροι κατ' εμέ ή αν στην τελική θέλει να πουλάει τροφές να με αφήσει να αγοράσω μόνος μου όχι σε κάθε επίσκεψη να φεύγω φορτωμένος με προιόντα λες και πήγα στο σουπερ μάρκετ...

Κατά τα άλλα στο θέμα της αναισθησίας συμφωνώ με την kango απόλυτα και για να δεις ότι δεν είμαι προκατηλλημένη με τους κτηνιάτρους είμαι κατά και των groomer που ναρκώνουν (ακόμα περισσότερο από τους κτηνίατρους) μπορώ να σου πω...

Και επειδή μόλις γύρισα από μία τρελή βόλτα + εκπαίδευση με τη μικρή και είμαστε ψόφιες λέμε να σας καληνυχτίσουμε! :)

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ή αν στην τελική θέλει να πουλάει τροφές να με αφήσει να αγοράσω μόνος μου όχι σε κάθε επίσκεψη να φεύγω φορτωμένος με προιόντα λες και πήγα στο σουπερ μάρκετ...

προφανως αυτο ειναι το αυτονοητο ;)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, όπως σου εξήγησα τα παραδείγματα που έχω είναι πάρα πολλά για να επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα...

Υβόννη

Member
24 Μαϊου 2012
13
0
Πειραιάς
Καλημέρα. Τον δικό μου σκύλο τον κουρεύω μια φορά το χρόνο. Την ίδια μέρα του κάνω εμβόλια και γενικές εξετάσεις. Είναι αδύνατον να κάτσει. Την τελευταία φορά δάγκωσε τον γιατρό πολύ άσχημα. Οπότε του κάνουμε ένεση.Επίσης, επειδή μαζεύει απόστημα κοντά στο πισινάκι του το καθαρίζουμε. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί κα κάτσει. Υπάρχει πρόβλημα? Έχω πολύ μεγάλη ανησυχία. Είναι 8 ετών.

Υβόννη

Member
24 Μαϊου 2012
13
0
Πειραιάς
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι καλό να ναρκώνονται τα σκυλιά κάθε δυο μήνες για κούρεμα. Αλλά για μια φορά το χρόνο υπάρχει θέμα; Άκουσα ότι οι ναρκώσεις οφείλονται για παθήσεις καρδιάς. Αληθεύει? Ο κτηνιατρός μου που είπε πως για μια φορά το χρόνο δεν υπάρχει θέμα.Τα έχω χαμένα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πριν προβληματιστείς με την νάρκωση [η οποία προφανώς και όσο μεγαλώνει θα είναι ίσως, όλο και πιο επικίνδυνη για την ζωή του] θα έπρεπε να έχεις προβληματιστεί τα τελευταία 8 χρόνια [ή όσο το έχεις εσύ], για την συμπεριφορά του, η οποία είναι απαράδεκτη. Αν ήμουν στην θέση του groomer ή του γιατρού ή οποιουδήποτε πρέπει να ασχοληθεί με τον σκύλο σου, ή φίμωτρο θα του έβαζα, ή νάρκωση θα του έκανα ή το πιθανότερο, δεν θα τον αναλάμβανα.

Η ράτσα του;

Υβόννη

Member
24 Μαϊου 2012
13
0
Πειραιάς
Πεκινουά Θιβετιανό.
Το έχω από 1.5 μηνών. Η αλήθεια είναι πώς τον έχω πάρα πολύ κακομαθημένο. Είχα ένα χάσκυ πρίν από αυτόν, μου έκλεψαν το χάσκυ. Πέρασα έναν πολύ δύσκολο χρόνο. Το έψαχνα παντού. μου έκαναν δώρο τον πιτσιρίκο για να ηρεμήσω. Εγώ φταίω που έχει γίνει έτσι. Βέβαια, είναι εκ φύσεως υπερβολικά ζωηρός και επιθετικός.

Ευχαριστώ πολύ.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν κουρευονται αυτα τα σκυλακια,μονο καλλωπιζονται.
Αντι για φιμωτρο σε τετοιες περιπτωσεις,κανεις μια θηλια με γαζα και την δενεις πισω στο λαιμο .

Υβόννη

Member
24 Μαϊου 2012
13
0
Πειραιάς
Πρέπει να κουρευτεί διοτί η ζέστη τον ενοχλεί σε σημείο να γεμίζει εξανθήματα. Μια χρονιά είπα να μην τον κουρέψω και μετά έτρεχε και δεν έφτανα.

Σε ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή σου.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Υβόννη...είσαι εκτροφέας θιβετιανών, τουλάχιστον;
Μήπως κτηνίατρος;
Γκρούμερ;

Αν έχεις απαντήσει "όχι" στα προηγούμενα, το... "πρέπει να κουρευτεί" που το στηρίζεις;

Εχεις σκεφτεί ποτέ, ότι μπορεί τα εξανθήματα να είναι από κάτι άλλο, πλην της...ζέστης;
Το έχεις ψάξει;

Η ράτσα του, έχει δημιουργηθεί για να μην χρειάζεται κούρεμα. Και στο λέει άνθρωπος που ξέρει.
Εσύ γιατί πιστεύεις το αντίθετο;

Να μην ρωτήσω καλύτερα από που το πήρατε ε;

Υβόννη

Member
24 Μαϊου 2012
13
0
Πειραιάς
Όχι βέβαια, δεν είμαι εκτροφέας πεκινούα θιβετινών, το αγόρασα από ένα εκπαιδευτή. Είμαι στο γραφείο και δεν μπορώ να βάλλω φωτο. Από ότι καταλαβαίνω σίγουρα γνωρίζεις πολλά περισσότερα από εμένα. να σου πω τότε πως δεν είναι καθαρός πεκινουά, αλλά έχει και κανίς μεσά του. Όσο για τη ζέστη, το έψαξα πάρα πολύ. Και τα εξανθήματα τα έβγαλε μόνον τότε και ποτέ ξανά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Από ότι καταλαβαίνω σίγουρα γνωρίζεις πολλά περισσότερα από εμένα.
Δεν βλογάω τα δικά μου γένια. Δεν είμαι εγώ ο γνώστης της υπόθεσης. Σου απάντησε και η yasemin...

Όχι βέβαια, δεν είμαι εκτροφέας πεκινούα θιβετινών, το αγόρασα από ένα εκπαιδευτή...να σου πω τότε πως δεν είναι καθαρός πεκινουά, αλλά έχει και κανίς μεσά του...
Μάλιστα...
Off topic αλλά...δηλαδή πλήρωσες για να πάρεις ένα ημίαιμο !!! Μια χαρά !!!

Όσο για τη ζέστη, το έψαξα πάρα πολύ. Και τα εξανθήματα τα έβγαλε μόνον τότε και ποτέ ξανά.
Δηλαδή από τότε, έχεις δοκιμάσει να μην τον ξανακουρέψεις και πάλι σου έβγαλε εξανθήματα;
Η έμεινες με το συμπέρασμα, μ'εκείνη την μία φορά;

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Υπομανδυα εχει το σκυλακι?
Αν ναι τοτε με ενα καλο βουρτσισμα δεν θα εχει κανενα προβλημα.

Εγραψες οτι τον κουρευεις μια φορα το χρονο.Ποσο κραταει αυτο το κουρεμα γιατι ζεστη εχουμε πολλους μηνες στην Ελλαδα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog