πολυ καλός και εμπειρος και όχι επιχειρηματιας κτηνιατρος.. σου λεω παμε απο το παππου μου 3 γεννιεςΕχω παει,ειναι ο κτηνιατρος των εκτροφεων μου,καλος γιατρος και καλος ανθρωπος!
Το 2016;;;;;; Ξεκίνησε να κάνει κύστες το 2016;;;;;;; Πάλι καλά που τα γράφω εδώ, στο φόρουμ! Ψάχνω ένα χρόνο διάφορα ιατρικά στο νετ κ καταλήγω σε θέματα εδώ στο φόρουμ που κάτι έχω γράψει, κάποιο σύμπτωμα κουτσοαναφέρω. ΚΡΑΤΑΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ κ σόρρυ αλλά μην εμπιστεύεστε τους κτηνιάτρους όταν σας λένε για 'ενδείξεις αμελητέες', να τα παρακολουθείτε όλα. ΟΛΑ. Κι όταν βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά να ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ!Δεν έδειξαν τίποτα, ίσως μια μικρή πιθανότητα να ξεκινάει κύστη,
Με δεδομένο το ότι η μάνα φύση ξέρει πάντα καλύτερα, ισχύει το παραπάνω που λες, ότι δεν είναι νορμάλ. Δεν ξέρω αν/πόσο είναι επικίνδυνο αλλά σίγουρα δεν είναι αθώο. Δεν είχα προβλήματα βάρους με τις 2 στειρωμένες σκύλες μου, αλλά έχω πρόβλημα τώρα σε γάτο στειρωμένο 2 μόλις ετών (!) με ουρολιθίαση. Πότε πρόλαβε και την έκανε απορώ. Ο ντοκ λέει ότι συμβαίνει σε στειρωμένους γάτους.Δεν είναι νορμάλ αυτό το πράγμα. Είναι επικίνδυνο. Η αλλαγή ήταν άμεση, ραγδαία και τεράστια. Υποψιάζομαι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που παλεύουν με τα σκυλιά τους για να ελέγξουν το βάρος τους κ να μην τρώνε πράγματα στο σπίτι κ στη βόλτα είναι λόγω ορμονικών διαταραχών λόγω στείρωσης.
Επικίνδυνο εννούσα, μάλλον να το πω πιο σωστά, όχι αθώο όπως θέλουν να το παρουσιάζουμε. Σε κανα μήνα παίρνω 2 σκύλους ακόμη, έναν αρσενικό (στειρωμένος) και μία θυληκιά. Η θυληκιά θα μείνει αστείρωτη, εκτός απροόπτου (παλιότερα θα την είχα χώσει για στείρωση κατευθείαν).Επικίνδυνο εννοώ πρακτικά, που τρώνε ότι σκατά στην κυριολεξία βρουν μπροστά τους.
Μερικά κάνουν τέρατα, έχω βγάλει από φιλικό μας σκυλί ένα τεράστιο ψαροκόκκαλο τελευταίο εκατοστό πριν πάει όλο κάτω, δε μπορούσα να το πιστέψω, ήταν ένα τέρας, σα να καταπινε το χέρι του Φρέντυ Κρούγκερ.
Ο γάτος έτρωγε leonardo ξηρά και από τώρα για 6 μήνες θα παίρνει κτηνιατρική brit που θα κάνει πιο όξινα τα ούρα, κατά συμβουλή γιατρού. Μέσα στο 6μηνο θα διαβάσω για μπαρφ για γάτες και θα τον γυρίσω σε ωμή, ελπίζω να την τρώει γιατί οι γάτες είναι και ψυχοβγάλτες με το θέμα φαί. Από τις άλλες 2 γάτες, η μία τρώει ξηρά και μπαρφάρει μόνη της στη φύση (πουλιά, ακρίδες και δεν θέλω να ξέρω τι άλλο) και η άλλη θέλει ωμή μόνο όταν είναι κλεμμένη από το πιάτο των σκύλων - αλλά άμα βγάλεις άκρη με γάτες σφύρα μου.(Στον πατέρα μου είχε πει κτηνίατρος για τις ουρολιθιάσεις στα γατιά κ αυτό για τα στειρωμένα αλλά κυρίως για αυτά που τρώνε κατα κύριο λόγο κροκετα. Αν κ μου φαίνεται δύσκολο να δίνεις εσύ στα ζώα σου κροκετα )
Κι εσείς προστάτη;;; Έλα να μιλήσουμε, έχουμε το ίδιο σκυλί σε άλλη συσκευασίαΤο στομάχι απύθμενο πηγάδι το ζώ και εγώ εδώ και σχεδον 3 μήνες που τον στείρωσα με πόνο ψυχής για λόγους υγείας. Σαν να πήραν το σνόμπ σκυλί μου και μου δώσαν ένα αλλό που έχει κατοχηκό σύνδρομο. Με νύχια και με δόντια τον κρατάω στα κιλά του και έχει μονίμως κακόμοιρο ύφος λες και το κακοποιώ ή το αφήνω νηστικό. Ευτύχως που κρατάει χαρακτήρα έξω και δεν τρώει απο κάτω γιατί δεν νομίζω ότι θα του έβγαινε σε καλό με τα θέματα του...
Βέβαια δεν μπορώ να φανταστώ τι συμβαίνει ορμονικά στο κορμάκι του και πόσο άνω κάτω έχουν γίνει όλα. Απλά περιμένω να δω πως η στείρωση θα επιδράσει στα θέματα που είχε στον προστάτη για να δω αν η απόφαση να στειρωθεί ήταν η σωστή. Για την ώρα δείχνει μόνο θετικά σημάδια αλλά ο χρόνος θα δείξει
Για έξαρση στα γαστρεντερικά του πήγαμε και κάνοντας ακτινογραφία είδαν μία σκια και συνέστησαν υπέρηχο για να δούμε και το έντερο. Τελίκα το έντερο ήταν μία χαρά αλλά είχε έναν τεράστιο προστάτη με απασβεστώσεις στις άκρες και κύστούλες που δεν είναι φυσιολογικές για σκύλο της ηλικίας του (δεν είχε κλείσει καν τα 6). Τους έκανε εντύπωση που κατουρούσε κανονίκα καθώς εσφιγγε πόλυ τον ουρητίρα. Δύο μέρες μετά το χειρουργείο κατάλαβα ότι μάλλον ζοριζόταν να κατουρήσει και δεν το είχα καταλαβει... ακόμα νιώθω τύψεις που νόμιζα ότι απλά μαρκάρει κάθε δύο μετράΚι εσείς προστάτη;;; Έλα να μιλήσουμε, έχουμε το ίδιο σκυλί σε άλλη συσκευασία
Τρέλα.Νέ.ΜεΓια έξαρση στα γαστρεντερικά του πήγαμε και κάνοντας ακτινογραφία είδαν μία σκια και συνέστησαν υπέρηχο για να δούμε και το έντερο. Τελίκα το έντερο ήταν μία χαρά αλλά είχε έναν τεράστιο προστάτη με απασβεστώσεις στις άκρες και κύστούλες που δεν είναι φυσιολογικές για σκύλο της ηλικίας του (δεν είχε κλείσει καν τα 6). Τους έκανε εντύπωση που κατουρούσε κανονίκα καθώς εσφιγγε πόλυ τον ουρητίρα. Δύο μέρες μετά το χειρουργείο κατάλαβα ότι μάλλον ζοριζόταν να κατουρήσει και δεν το είχα καταλαβει... ακόμα νιώθω τύψεις που νόμιζα ότι απλά μαρκάρει κάθε δύο μετρά
Επίσης παρατήρησα ότι αγχώνεται λιγότερο μετά το χειρουργείο και έχει κόψει κατα πολύ την γκρίνια-κλάμα και γενικά είναι πιο ζεν και παίζει περισσοτερο. Πλεον κάνει στο παιχνίδι σαν κουτάβι. Κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι μπορεί εδώ και καιρό να πονούσε ή έστω είχα ενοχλήσεις.
Με τόσα γαστρεντερικά προβλήματα που έχουν τα δικά μας, δεν είμαστε για ωμή. Το χω πάρει απόφαση χρόνια. Αλλά έτσι κι αλλιώς μαγειρευτό τρώει εμένα, με του θανατά άπαχο κρέας (γιατί δεν κάνει λίπος στα ευαίσθητα για κολίτιδες/ibd) με ό,τι άλλο αντέχει το έντερό του από χλωρίδα - δεν αντέχει πολλά, οπότε είναι περιορισμένες οι επιλογές.Δεν θυμάμαι τι ταίζετε - αλλά σε στειρωμένα με τάσεις παχυσαρκίας θα δοκίμαζα οπωσδήποτε ωμή που δεν παχαίνει αλλά ομορφαίνει. Και για να κάνει και το φαί μπούγιο επειδή πεινάνε τα σκυλιά σαν κατοχικά, βάλτε τους κι επάνω τριμμένο αγγούρι, ή χόρτα και τέτοιες αηδίες που τρώμε κι εμείς στις δίαιτες μπας και μπουκώσουμε.
Το θέμα το αναβίωσα γιατί ψάχνοντας στο φόρουμ για "παραπροστατικές" έπεσα εδώ κ είδα ότι το 2016 είχα αναφέρει για υποψία αρχής κύστεων κ σοκαρίστηκα (δεν το θυμόμουν). Ο σκύλος μου το 2016 ηταν 4 χρονών. Δεν ξέρω αν έχετε προστατικές (μέσα στον αδένα) ή παραπροστατικές (έξω από τον αδένα), αλλά από το διάβασμα πάλι βλέπω ότι για τις παραπροστατικές λένε ότι υποθέτουν πως είναι γενετικοί οι λόγοι. Fyi μαζί με τα υπόλοιπα που αναφέρω πάνω.κύστούλες που δεν είναι φυσιολογικές για σκύλο της ηλικίας του (δεν είχε κλείσει καν τα 6).