Στα κύθηρα δεν θέλουν τα σκυλιά

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο:
(σημαντικη λεπτομερια: εισαι τυχερη που δεν εχω κατι αλλο να κανω, αλλα δεν μπορω να φυγω απο το laptop)

Στο ΦΕΚ 662/1984 δημοσιευθηκε ο Γενικος Κανονισμος Λιμενως Νεαπολης-Βοιων.
Στο αρθρο 230 αυτου παραγραφος 1, εδαφια (γ) και (ζ) λεει:
Οι λουομενοι οφειλουν:......
......(γ)Να μην ασχημονουν, βριζουν η ενοχλουν κατα οποιοδηποτε τροπο αλλους λουομενους η θαμωνες
(ζ)απαγορευεται η κυκλοφορια ζωων καθως κ το λουσιμο αυτων σε χωρους λουομενων

Γραφε: Το (γ) εχει παραβιαστει απο την κυρατσα κατα συνεπεια οφειλουν να βεβαιωσουνε κ σε αυτην την αντιστοιχη παραβαση (αν ειπατε τπτ γαλλικα δλδ)
Για το (ζ) εχουμε οτι για να θεωρηθει μια παραλια "χωρος λουομενων" απαραιτητο ειναι να υπαρχουνε λουομενοι εκει εκεινη την στιγμη, πραγμα που εσυ θα αρνηθεις. Οι μαρτυρες ΗΤΑΝ λουομενοι πριν βαλεις κ το σκυλο στην θαλασσα κ μετα που ηταν εξω δεν ειχανε κανενα θεμα με αυτον στο νερο.
Ειπαμε η κυρατσα ποτε δεν υπηρξε λουομενη!!
Για την κυκλοφορια το θεμα εχει εκσυχρονιστει, και εχει ηδη καταργηθει η διαταξη μιας κ ο νομος 40392012 ειναι αντιφατικος αλλα υπερισχυει και την καταργει!!

Μεχρι εδω λοιπον δεν εχεις ακομα καταλαβει το λογο που σου στειλανε το εγγραφο μιας κ εκει που εβαλες το σκυλο στην θαλασσα δεν ηταν χωρος λουομενων (καθ οτι δεν υπηρχαν λουομενοι) κ το να συνοδευεις το σκυλο σου στην παραλια δεν συνιστα παραβαση αλλα δικαιωμα σου βαση του 4039/2012!!
Παμε παρακατω:

Το αρθρο 296 (α) λεει οτι οφειλουνε ολοι "να συμμορφωνονται με τις διαταξεις του παροντος κανονισμου υπακουοντας προθυμα στις σχετικες υποδειξεις κ συστασεις των οργανων" κ εδω γραφεις "οτι το οργανο κατα παραβαση του νομου 4039/2012 μου ζητησε να απομακρυνω το σκυλο μου απο την παραλια, αντιθετα με το νομιμο δικαιωμα μου να βρισκομαι εκει, πραγμα που συνιστα παραβαση καθηκοντος του οργανου"
(κι εδω γ@μ@ς το "οργανο")

Βοnus:
Βαση του αρθρου 1, "ορια ισχυος" ο κανονισμος αυτος ισχυει σε χερσαια κ θαλασσια ζωνη λιμενα, λοιπους λιμενες, ορμους, και την θαλασσια εκταση της περιοχης δικαιοδοσιας του"
Κατα συνεπεια δεν ισχυει στην παραλια, η στην ξηρα μιας ερημικης παραλιας, στην οποια εγγραφως ο κ.Λιμεναρχης σου βεβαιωσε οτι "κυκλοφορουσες με το σκυλο σου" το οποιο ακομα κ αν ηταν παρανομο ειναι εκτος δικαιοδοσιας του!!!!!!!

Γραψε τα ελαχιστα στην αναφορα σου, κ τελειωσε το με το "παρακαλω οπως μου κοινοποιησετε τα στοιχεια των λουομενων που σας ΄κατηγγειλαν το γεγονος΄ οπως αναφερετε, καθως εκει δεν υπηρχαν αλλοι λουομενοι εκτος απο εμας, επισης τα στοιχεια του αρμοδιου λιμενικου οργανου που ηρθε στο σημειο κ την αναφορα αυτου, μιας κ θα ηθελα να πραξω τα δεοντα γιατι εχουνε παραβιαστει τα ατομικα μου δικαιωματα"

Καλο βραδυ κ οταν σε παρει τηλεφωνο πες του τα χαιρετισματα μου κ οτι ειναι τυχερος που τα Αντικυθηρα ειναι μακρια.....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
ο τίτλος του θέματος τα λέει ΟΛΑ!!!
εκεί συναντήσαμε μια οικογένεια με τα 2 τους παιδιά και άλλο ένα ζευγάρι οι οποιοι αναφώνησαν με χαρά στην θεα του σκύλου μας....................μια κοπέλα περίπου στην ηλικία μας ίσως και νεότερη μαζί μάλλον με την μάνα της και ξεκινάνε τα όργανα!!!
Μήπως ο τίτλος δεν τα λέει όλα και πρέπει να αλλάξει?
Είναι κρίμα για μια μουρλή, και μια ευθυνόφοβη υπηρεσία (πού αλλού στην Ελλάδα δεν είναι?) να στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή και οι κάτοικοί της....

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.389
Λοιπον μετα απο αρκετο ψαξιμο:
(σημαντικη λεπτομερια: εισαι τυχερη που δεν εχω κατι αλλο να κανω, αλλα δεν μπορω να φυγω απο το laptop)
east καλημέρα!! δεν έχω πιει καφέ ακόμα και μπερδεύτηκα θα ξαναδιαβάσω το κειμενάκι μετά και ίσως επιστρέψω με κάνα 2 "αποριουλες".

Είναι κρίμα για μια μουρλή, και μια ευθυνόφοβη υπηρεσία (πού αλλού στην Ελλάδα δεν είναι?) να στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή και οι κάτοικοί της....
καταλαβαίνω sea-mol πως σου ξέφυγε ένα σημαντικό σημείο στο post 22 ενημερωθήκαμε από τρίτους πως οι ντόπιοι δεν θέλουν τα σκυλιά όχι οι αθηναίοι η οι γερμανοί η οι ιταλοί που πετύχαμε στην παραλια...εγώ δεν έχω πρόβλημα να αλλάξει ο τίτλος εάν θεωρείτε ότι είναι προκλητικός αλλα μεταφέρω αυτό που μας είπαν για τους κυθήριους

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Εχω κι εγώ πάντως την ίδια πληροφόρηση, από μόνιμο κάτοικο.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.389
και να προσθέσω ότι από ότι μάθαμε έχουν μπει πινακίδες πως απαγορεύονται τα σκυλιά σε σίγουρα 2 αν όχι 3 παραλιες του νησιού που άτυπα θεωρούνται οργανωμένες αλλα βάση ξαναλέω του λιμενάρχη δεν υφίστανται και το νησί δεν έχει οργανωμένες παραλιες!!!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ετσι συμβαίνει πάντα, αγαπητέ μου...
Και είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πως:
"Και τα καλά και τα φριχτά...
του κόσμου ετούτου είναι μιχτά!
Στον ήλιο γίνεται ο καρπός...
Στο χώμα η ρίζα!"
Λίνα Νικολακοπούλου
Εχω κι εγώ πάντως την ίδια πληροφόρηση, από μόνιμο κάτοικο.
Κι εγώ, Μαρία μου...

Αλλά, ταυτόχρονα, έχω την ίδια πληροφόρηση, από τουρίστες και μόνιμους κατοίκους, για τόσο πολλές περιοχές της χώρας μας (?)... που τρομάζω!

Και, όμως, ξαφνικά, για τις ίδιες περιοχές, μαθαίνω κάτι που με συγκινεί και με κάνει να χαμογελάω ξανά, εκεί, στο "ροζ συννεφάκι" μου...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Εγώ, για όπου τύχει να έχω, προσωπική εμπειρία, θα το αναφέρω δημόσια και με τ'όνομά του.
Οπως τα όμορφα, έτσι και τα άσχημα. Και που ξέρεις...μπορεί, αν έστω και στο ελάχιστο, ενοχλήσει κάποιους ντόπιους, ένα τέτοιο δημοσίευμα, ίσως...και να βελτιωθούν μια σταλίτσα κάποτε, τα πράγματα.
Αλλιώς, ας θίγεται όποιος θέλει. Εχουμε καταντήσει δαχτυλοδειχτούμενοι πια. Κρυβόμαστε σαν εγκληματίες, μην μας δει κανένα μάτι, με τον σκύλο μας.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εχεις δίκιο, αν λέγαμε όλες τις "ακατανόμαστες" περιοχές της χώρας "μας"... θα καταλήγαμε στο χάρτη με τις εκλογικές περιφέρειες της Ελλάδας!

Δυστυχώς, είμαστε ένας σκληρός λαός, με διάφορες καταβολές...
Πρέπει να πεθάνουν κάποιες ακόμα γενιές και να έρθουν κάποιες νέες, για να μπορέσουμε να συζητάμε, για οποιοδήποτε θέμα, με την κοινή λογική!

Υ.Γ. Ομως, για να πούμε και τα θετικά, στην ΠΡΕΒΕΖΑ, δεν κρυβόμασταν σαν εγκληματίες!:cool:
Απλά, έκρυψαν όλα τα υπόλοιπα σκυλιά, για να κυκλοφορήσουμε σαν άρχοντες!!!!!:p

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.389
ειλικρινά αυτό συζητάγαμε στο καράβι της επιστροφής...
μονο σε μέρη από Π η ξανά πήλιο η στην ΠΡΈΒΕΖΑ!!!!

τελικά η τύπισσα είχε χρυσό δόντι... δεν μπορώ να πω παραπάνω δημοσια

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κάθε μέρος έχει τα στραβά του
Αυτο να λεγεται!

Εμεις παμε εδω και χρονια στο πηλιο ( εχουμε εξοχικο) και φετος πεσαμε 2 φορες σε περιπτοση! Δεν μας εφεραν λιμενικο η κατι τετοιο- αλλα μας την ειπανε. Βεβαια πεσανε σε λαθος ατομο και τους την ειπα και εγω- και βασικα δεν ηξρεαν και στης 2 περιπτοσεις τι να απαντησουν, αλλα και το λιμενικο να μας εφερναν και προστιμο να μας εκοβαν- το αξιζουν τα κοριτισια μου και εαν πηγαινα σε μια οργανομενη πλαζ, θα πληρωνα εισητιριο για ξαπλοστρα κλπ..Θα το εβλεπα ετσι- σαν αντιτιμο να περνανε καλα τα σκυλουνια μου!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Η ""ξυνη"" μπορει να πηρε τηλεφωνο καποιον λιμενικο γειτονα η συγγενη να παει να διαπιστωση την παραβαση αφου ηταν απο εκει...,, εμενα παντως αν ερχοταν λιμενικος και εκανα παραβαση π.χ ψαροντουφεκο θα μου εκοβε προστιμο αν με εβλεπε με τα ματια του να κανω υποβρυχιο ψαρεμα.... ,, δεν θα με καλουσε σε απολογια... οποτε το ολο θεμα ειναι δημοσιες σχεσεις με την ντοπια αλλα και με τους επισκεπτες,,,.. εγω παντως αν βαλει τις φωνες καποια που κολυμπανε οι δικες μου απλα τις βγαζω εξω στη παραλια και τις δενω εκει ,,, για να φυγω δεν φευγω,,, ,,,, ασχετα αν συνεχιζουν να απειλουν για να φερουν το λιμενικο αφου πλεον θα ειμαι νομιμος οταν ερθει,, ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Ορίστε κε.Johnk μας...

Πάρος: Το Λιμενικό ξήλωσε πινακίδα απαγόρευσης σκύλων που είχε βάλει...ιδιοκτήτης ταβέρνας!

...που στενοχωριέσαι ότι σου χαρακτηρίζω γεωγραφικές περιοχές και τους ανθρώπους της :rolleyes:

Και αν, η κυρία της ιστορίας μας έχει τόσο γερό δόντι, όσο λέει η mariakala, ακόμη χειρότερα και ακόμη μεγαλύτερη ντροπή τους.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οσο γερο δοντι κ να εχει, θα το εχει πανω στο νησακι της!
Το θεμα ομως ειναι μεγαλυτερο απο ενα "νησακι"
Γι αυτο λοιπον, αν το θεμα το τραβηξουνε περα απο τα ορια των νομων κ της λογικης, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα παιδια πρεπει να το τραβηξουνε περα απο τα γεωγραφικα ορια ενος νησιου οπου μια τρελλη εχει "γερο δοντι".......

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.111
1.389
έστειλα πριν από λίγο και την απολογία... tah σας ενημερώσω όταν tah έχω εξελίξεις

δείτε και την παραλια με το αυθαίρετο. εμείς στήναμε την τέντα μας αριστερά της φωτό και πάνω από τα βραχάκια δεξιά ήταν και οι 2 παρέες

Οι παραλίες στα Κύθηρα - Visit Kythera