Σκύλος-φύλακας;;

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μμμμαλιστα..
εγω τελικα βρε παιδια, αυτο που καταλαβα... ειναι οτι οι περισσοτεροι ακολουθουν μια στανταρ "τυποποιημενη" γραμμη.. αλλα νομιζω λαθος..
καθε φυλη και πιο εξειδικευμενα καθε ατομο αυτης, χρηζει καμια φορα ειδικοτερη μεταχειρηση¨(ή λαθος ειδος εκπαιδευσης ). και αυτο το λεω βαση του σκυλου μου. γιατι το ειδα με τα ματια μου..
Δεν ηθελε αυτο που εχουμε οι περισσοτεροι στο μυαλο μας... αλλα κατι αλλο παραπανω. δεν υπαρχουν πολλοι γνωστες της ψυχολογιας του σκυλου για να κανουν αυτην τη δουλεια - ασχετα αν λενε ολοι οτι μπορουν. δεν μπορουν. και αν δεν μπορουν λενε δεν μπορει ο σκυλος. και ακομα πιο επικυνδυνα μπορει και να καταστρεψουν τον σκυλο...
Μερικοι εκπαιδευσαν τον σκυλο τους και γιναν ειδικοι.. ετσι απλα ειναι ? αμ δε...

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ξερω ποσοστα ακριβως,αλλα θεωρω οτι ενας σωστος σκυλος,δυσκολα θα αφησει.κ φυσικα δεν μιλαμε για το συνολο ολων των σκυλων του κοσμου.για σκυλους φυλαξης αναφερομαστε.οπωτε απο αυτους που ολοκληρωνουν την εκπαιδευση,θεωρω οτι πολλοι ,αν οχι ολοι ,το εχουν αυτο.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ξερεις πολλους σκυλους η εκπαιδευτες που εχουν κανει τετοιυο ειδους εκπαιδευση?
γιατι εγω δε ξερω ειλικρινα
δε μιλαω για το κλασσικο μανικι και τα σχετικα.μιλαω για σκυλο που θα προστατεψει τη ζωη σου με καθε κοστος

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
να σου πω την αληθεια με το χερι στην καρδια? ξερω 2. απο αυτους που λεμε οτι ναουν σωστη δουλεια.
ειδικα του ενος.. εχω δει και δουλεια του και πολλα σκυλια του.

Απο λαμογια και εκει αρκετους.. αλλα ειλικρινα ειναι για μπατσες και τα σκυλια τους και αυτοι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν ξερεις πολλους η δεν ξερεις καθολου?γιατι εχει ανθρωπους που δουλευουν σε ρεαλιστικη εργασια κ ειναι κ πολλοι καλοι,αλλα απο εκει κ υστερα,ως ενα βαθμο μπορουμε να ξερουμε το τι θα κανει ο σκυλος σε καποια περιπτωση.δεν μπορω να ξερω αν τον πυροβολησω τι θα κανει....θα συνεχησει ενω ποναει?μονο καποια στοιχεια μπορουμε να εχουμε κ να βγαζουμε συμπερασματα.ειναι πολλα ομως τα σκυλια που δειχνουν πως θα παλεψουν μεχρι τελους.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
δεν ξερεις πολλους η δεν ξερεις καθολου?γιατι εχει ανθρωπους που δουλευουν σε ρεαλιστικη εργασια κ ειναι κ πολλοι καλοι,αλλα απο εκει κ υστερα,ως ενα βαθμο μπορουμε να ξερουμε το τι θα κανει ο σκυλος σε καποια περιπτωση.δεν μπορω να ξερω αν τον πυροβολησω τι θα κανει....θα συνεχησει ενω ποναει?μονο καποια στοιχεια μπορουμε να εχουμε κ να βγαζουμε συμπερασματα.ειναι πολλα ομως τα σκυλια που δειχνουν πως θα παλεψουν μεχρι τελους.
ναι εχεις δικιο

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
σιγουρα μεχρι που θα φτασει ο σκυλος δεν μπορεις να το ξερεις 100%.μονο να εχεις μια εικονα αφου εκπαιδευτει σε πραγματικες συνθηκες.
εγω ομως λεω ποσοι δουλεουν ρεαλιστικη εκπαιδευση.
ποσοι το εχουν ανθρωποι κ σκυλοι κ δε σου λενε αρλουμπες οπως ειπε και η κασι οτι δεν το χει ο σκυλος.αφου στα εχουν παρει ωραια και καλα.
το θεμα ειναι να καταλαβουμε τι εστι πραγματικη φυλαξη κ τι εστι σκυλος φυλακας.
γιατι απο κει και περα μιλαμε για εργαλειο και οχι συντροφια

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Για ενα συντροφικο εργαλειο ισως?.. μη μου ραγιζεις την καρδια ετσι ξερα :p
Ναι .. δεν υπαρχουν.. και αν υπαρχουν ειναι ελαχιστοι.. θα πρεπει να ξερουν την φυλη κτλ κτλ..
αλλα οσο ρεαλιστικη και αν ειναι η εκπαιδευση.. οχι να τρωει ξυλο ο σκυλος, αλλα και διαφορα αιφνιδιαστηκα σεναρια και οτι βαλει ο νους σου..
που να ξερεις τι ειναι γραμμενο να σου συμβει..:rolleyes:

Το θεμα ειναι το προλαβεις πριν στα τσεπωσουν..
εγω μεχρι να καταληξω, ειδα αρκετους παντως... ακομα και για Β.Υ. και δεν δελεαστηκα απο το "πακετο" προσφορας ακομα και αν τσιμπισα.. ευτυχως..ουφ! ;)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
οταν φτανεις να κανεις σε ενα σκυλι τετοιου ειδους φυλαξη θεωρω πως το σκυλι ειναι εργαλειο.και οχι μια συντροφια.
οι καταστασεις ειναι πολυ στρεσογονες(καλα το γραφω?)για να περασεις ενα σκυλι ετσι για να εχεις φυλακα.
*φυλακες*υπαρχουν πολλοι ποσοι ομως εχουν το χαρακτηρα και την εκαπιδευση να ανταπεξελθουν σε μια πολυ δυσκολη κατασταση ειναι λιγοι.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Ναι καταλαβαινω τι λες.
αμα την βλεπεις κομαντο :D :D .. Οσο θελει ο καθενας :)
Αλλα επτερεψε μου να το βλεπω μπορει πιο συναισθηματικα.. ειναι παντα συντροφος διπλα σου. ;)

edit . αλλιως παρε οπλο :p .

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
σιγουρα οπως το βλεπει κανεις
εγω απλα δε κανω φυλαξη
και αφηνω το μικρο μου κροκοδειλακι να δαγκωνει μονο εμενα!!!
αντε και το μανικι

εντιτ κασι σβησε κανα μνμ ρε

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Να ρωτησω κατι εχει δαγκωσει καποιον απο εσας σκυλος?αν καποιον τον δαγκωσει ενα Φιλα για ποιον λογο θα πρεπει να τον κρατησει?αν του ριξει μια δαγκωνια οπουδηποτε + την δυναμη της κρουσης ειναι οποιοσδηποτε εκτος μαχης και φοβισμενος υπερβολικα για να ειναι σε θεση να συνεχισει το οποιοσδηποτε εγκλημα.
Μην εχετε μανια με το δεν αφηνει το δαγκωμα αρα ειναι καλο,αν σε δαγκωσει σκυλος δεν εχεις ουτε γερη κλωτσια ουτε πολυ ψυχραιμια,εκτος και αν ειναι καποιος ο οποιος γνωριζει απο σκυλια και ειναι καταληλα προετοιμασμενος(κανα σπρευ,κλωτσιες?)πριν το δαγκωμα μπορει καποιος να αμυνθει μετα ειναι αργα ,μιλαμε παντα για πανω απο καποια κιλα σκυλο.