Σκύλος-φύλακας;;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Οσα σεναρια και να μπουνε στην εκπαιδευση δεν ξερεις ποτε πως θα γινει πραγματικα,μπορεινα πεσει ο σκυλος πανω σε καρεκλες,μπορει να γλυτραει το πατωμα,πολλα ειναι τα μπορει,αλλα κανενας εξυπνος δεν θα καθισει να δει αν το σκυλι ειναι ηρεμο η αν πργματικα δαγκωνει ασε που ο σκυλος που θελει πραγματικα να δαγκωσει φαινεται με πολλους τροπους,οποτε δεν ρισκαρει ο αλλος.
Dr dog,παρα πολλες ρατσες φυλακες υπαρχουν οι οποιες δαγκωνουν χωρις ντροπη,αλλες με λιγη παροτρυνση και αλλες απλα γιατι νομιζουν(σωστα) οτι ειναι καθηκον τους,εκει βασιζετε και η εκπαιδευση στα καθηκοντα.
Τα fila σε κλιμακα απο 1-10 σε θεμα φυλαξης σε ποια θεση τα βαζεις; Και τι ειδους φυλαξη κανουν; χωρου η σωματοφυλακη; Ειδοποιουν κυριως η εξουδετερωνουν;

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
......Οσο για την κοινωνικοποιηση να πω οτι ενα σκυλος φυλακας ειναι δυσκολο εως αδυνατον να ναι κοινωνικος!!!Την μια παιζει με τα παιδακια της γειτονιας και την αλλη σκοτωνει τους κακους δεν υπαρχει.Ξερω οτι ολοι νομιζουν οτι ο σκυλος θα ναι pet και δολοφονος μαζι αλλα δε παιζει!Ο σκυλος ειναι ζωο και οχι ανθρωπος για να ξεχωριζει καταστασεις σε τετοιο βαθμο
Καλησπέρα...

Διαφωνω ριζικά με αυτο που λες.

Σημαντικότατο ρόλο παίζει η σωστή κοινωνονηκοποίηση του κουταβιού-σκύλου...

Μηπως αναφέρεσε σε αγριόσκυλα? Μαντρωμένα? Δεμενα? Μη κοινωνηκοποιημενα? Παντα επιθετικά? Σκυλος που δεν ειναι εφικτο να παει μια βολτα με τονμ ανθρωπο πχ σε μια ταβερνα καλοκαιρινη ή ενα καφε? Ενας σκυλος μη κοινονηκοποιημενος και εκπαιδευμενος για ¨φυλαξη"¨πως θα θα βγει βολτα? Πως θα εκπαιδευτει υπευθυνα για "φυλαξη"?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αν θες να σε ενθαρυνω.. ο σκυλος μου ξεκινησε στα 2-2.5 σωματοφυλακη .. και ρωτα τα παιδια ποσα αμαν ειπαν με την παρτη μας και τις ιδιες ανησυχιες με εσενα.. στην εκπαιδευση ηταν τελειος ..αλλα τελειος υποδειγματικος! στην εξω ζωη δεν εδειχνε να ειχε μαθει τιποτα.. ηταν τριαλαριλαλο.. ημουν απογοητευμενη.. και ελεγα τελος τα παραταω.. αλλα εγω ημουν η λαθος, οχι ο σκυλος.

edit. πρωτα ασχοληθηκαμε με καλη κοινωνικοποιηση του σκυλου με ανθρωπους και μετα προχωρησαμε δε οτιδηποτε αλλο για τον λογο που λεει ο Vasbar..

Last edited:

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Θα κάνω υπομονή. Είναι θηλυκό και σίγουρα πολύ έξυπνη. Πολύ χαδιάρα και τρομερά υπομονετική με το γιο μου που αγαπάει. Το παιχνίδι τους είναι πάλη και μου κάνει εντύπωση πόσο προσέχει μην τον πονέσει όταν "τον αρπάζει". Την Πέμπτη έχετε και σπίτι ο εκπαιδευτής οπότε θα δούμε τι θα γίνει.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χαχα! σε νιωθω..
οχι βρε συ, θελημενα το τραβηξαμε τοσο... ο εκπαιδευτης με ειχε στο περιμενε και περιμενε..τον παρακολουθουσε τον δουλευε και οταν ηρθε η ωρα και το μυαλο του σκυλου ειχε "πηξει" οπως λεει η μαμα μου για μενα δλδ.. ξεκινησαμε. πολυ σταθερα και μεθοδικα .. να μην μου ξεφυγει, να ειναι ελεγχομενος, και να μην ειναι επικυνδυνος.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αν εχει καποιος ενα Φιλα και ακολουθησει της οδηγιες χρησεως(ως συνηθως εμεις οι Ελληνες της διαβαζουμε οταν βρισκουμε τα σκουρα)και δεν κανει πειραματα τυπου ο ταδε ειπε ετσι και ο ταδε αλλιως,ενα Φιλα θα ακινητοποιησει σε ευλογο χρονικο διαστημα οποιον παραβιασει τον χωρο του,
σωματοφυλακη,δεν ειναι το Φιλα ο σκυλος που χρειαζεται εντολη(κανενα σκυλι μου δεν γνωριζει καποια εντολη για επιθεση,ολα ομως γνωριζουν το στοπ η το αους),θα σε ρωτησει ομως και θα σου δειξη,
επισης με τον καιρο θα εχει και αποψη βαση αυτον που του εμαθες εσυ μεσο διορθωσης(στο στυλ ολα καλα ηρεμησε)εγω αν θελω να προκαταβαλω εναν σκυλο μου απλα τραβαω λιγο τον ιμαντα πισω τον μαζευω,αυτο ειναι σαν να του λεω προσεχε.
Τωρα σε ποια σκαλα ανηκει?αυτο ειναι βαση των αναγκων του καθενος,τι σκυλι θελει να εχει καποιος,τι σκυλι του αξιζει,και ποσα ειναι ετοιμος να θυσιασει για το σκυλι του(αισθηματα,χρονο),εγω ειμαι σε φαση του να βαζω μελλοντικους ιδιοκτητες σε σκαλες,αν καποιος ειναι ετοιμος να περασει πολλα για το σκυλι του θα εχει εναν σκυλο ειτε ειναι σκαλα φυλαξης ειτε σπορτ,ειτε οτιδηποτε
νουμερο 1.

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Τόσο πολύ? Ουπς.. Σας είπα δεν έχω εκπαιδεύσει ξανά σκύλο αλλά η σκυλίστα που είχαμε παλιά (πριν καν γνωρίσω τη γυναίκα μου) έκανε φύλαξη από 5 μηνών. Βέβαια επειδή με εμάς ήταν άψογη αλλά με ξένους είχαμε τρομερό πρόβλημα, δεν ήθελα να μας συμβεί κάτι τέτοιο τώρα που έχουμε παιδί. Και όταν μας δώσανε το ποιμενικό και είδα τους γονείς του τρόμαξα: άψογα εκπαιδευμένα και δεν τόλμαγες να περάσεις ούτε στα 5 μέτρα από το σπίτι. έτσι είχα την λάθος τελικά άποψη ότι θα της έβγαινε ο φύλακας από τώρα! Θα κάνω υπομονή και μπόλικη δουλεία :) Ευχαριστώ για την προσγείωση στην πραγματικότητα

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Τόσο πολύ? Ουπς.. Σας είπα δεν έχω εκπαιδεύσει ξανά σκύλο αλλά η σκυλίστα που είχαμε παλιά (πριν καν γνωρίσω τη γυναίκα μου) έκανε φύλαξη από 5 μηνών. Βέβαια επειδή με εμάς ήταν άψογη αλλά με ξένους είχαμε τρομερό πρόβλημα, δεν ήθελα να μας συμβεί κάτι τέτοιο τώρα που έχουμε παιδί. Και όταν μας δώσανε το ποιμενικό και είδα τους γονείς του τρόμαξα: άψογα εκπαιδευμένα και δεν τόλμαγες να περάσεις ούτε στα 5 μέτρα από το σπίτι. έτσι είχα την λάθος τελικά άποψη ότι θα της έβγαινε ο φύλακας από τώρα! Θα κάνω υπομονή και μπόλικη δουλεία :) Ευχαριστώ για την προσγείωση στην πραγματικότητα
5 μηνων οταν λες εκανε φυλαξη , δλδ εκπαιδευση?!! η απο 5 μηνων αρχισε να γαυγιζει κτλ απο μονο του? τι σκυλος ηταν?
ειναι παρα πολυ μικρος.. δλδ ειναι φαντασου ενα παιδακι και ουτε..
Τελειοποιησε την βασικη υπακοη σου. θα σου χρειαστει οσο τπτ αλλο ακομα και οταν κανει φυλαξη κανονικη.. μια καλη βασικη προυποθετει και καλη σχεση .οχι μονο να διαταζεις. κατσε κανε ρανε κτλ.. αλλα την σχεση να σε ακουει και να σε εμπιστευται ο σκυλος σου.. τα ποιμενικα ειναι και λιγο ανεξαρτητα.. εχει λιγη δουλεια (απολαυση!) .
Σκεψου να κανει κανα ντου και εσυ να οριεσαι για στοπ και αυτο να κανει του κεφαλιου του.. ωχ ωχ ωχ...
Ωριμαστε παρεα!
ολα καλα θα πανε!
εχεις σκυλαρο! :D ;)

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
:D :D οχι δεν ειπε... :D
αλλα ωραιο θα ναι!! :D :p:maria:

οι περισοτεροι που λενε ποιμενικο εννοουν τσοπανακο.. (μακαρι να χω πεσει μεσα! :p )

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Τώρα έχω Γερμανικό ποιμενικό. Το σκυλί μου που έκανε το φύλακα από 5 μηνών ήταν σκύλος της γενικής ράτσας σκύλος! Τον μάζεψα ετοιμοθάνατο από έναν βλάκα (για να μην πω κάτι άλλο) που τον πούλαγε μέσα σε ένα χαρτόκουτο στο μοναστηράκι. Ήταν μικρού προς μεσαίου μεγέθους και κάποιος παππούς η θείος του ήταν γκριφον. άρχισε να γαβγίζει στους ξένους από ανασφάλεια μετά την πρώτη εβδομάδα που τον πήρα σπίτι (μια χνουδωτή μπάλα ήταν) και αφού τον επιβράβευα πήρε φόρα. Δεν τον πήγα ποτέ σε εκπαιδευτή και ενώ είχαμε μάθει πολλά πράγματα μαζί όταν ερχότανε ξένος σπίτι είχαμε προβλήματα και κυρίως εάν με ακουμπούσαν έστω κατά λάθος. Τότε το έβρισκα χαριτωμένο, όμως με Γερμανικό ποιμενικό και 4 χρονών παιδί, τέτοια συμπεριφορά μόνο χαριτωμένη δεν τη λες. Γι αυτό και πήγαμε σε εκπαιδευτή από 6 μηνών και του κάναμε και πολύ κοινωνικοποίηση. Είναι πολύ υπάκουη αν και δεν δέχεται εντολές παρά μόνο από εμένα. Βέβαια όταν τη βγάζει βόλτα ο γιος μου δεν τον τραβάει ποτέ, αντίθετα με τη γυναίκα μου που δεν τολμάει να πάρει το λουρί γιατί τότε την σέρνει όπου θέλει χα χα

MichalisM

Active Member
2 Απριλίου 2011
43
0
Δεν την έχω πάρει από εκτροφέα. Ο μπαμπάς και η μαμά της δουλεύουν για την αστυνομία! Κανονικά δεν θα 'έπρεπε να ζευγαρώσουν αλλά έγινε και την πήρα (ξέρω τον εκπαιδευτή/ αστυνομικό προσωπικά). Δεν με ενδιέφερε έτσι κι αλλιώς να έχει χαρτιά αφού ούτε σε εκθέσεις θα πάει αλλά και του χρόνου θα τη στειρώσω. Ο κτηνίατρος και φίλος που παρακολουθεί τους γονείς μου είπε να την πάρω ανεπιφύλακτα μια και ο χαρακτήρας αλλά και η μορφολογία τους ήταν άψογα.

Το βράδυ γαβγίζει αλλά συνήθως σε σκυλιά που περνάνε από μπροστά από το σπίτι. Σε ανθρώπους καθόλου και γι αυτό ζοριζόμουν. Αύριο θα έρθει το απόγευμα ο εκπαιδευτής σπίτι για να αρχίσουμε την κατ οίκον εκπαίδευση :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97