Σκύλος και συνέδριο

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λοιπόν οδήγησα περί τα 2200 χιλιόμετρα σε δυο μέρες, με το χοντρομπαλούδικο στο πίσω κάθισμα να ρεμβάζει και περάσαμε έξι πολιτείες: Missouri, Iowa, Nebraska, Wyoming, Colorado και Utah. Ευτυχώς δεν πολυγκρίνιαξε, μούφιαζε βεβαίως και φαίνεται να πιστεύει ότι τα βενζινάδικα πουλάνε κυρίως φαΐ!! Στο ξενοδοχείο τα βγάλαμε πέρα καλούτσικα αυτή τη φορά. Δυστυχώς φωτογραφίες δεν είχα την ευκαιρία να βγάλω εκτός από λίγες. Παρακάτω είναι η θέα από το "παρατηρητήριο" (ο Θεός να το κάνει) της εθνικής οδού Ι-80 προς Utah. Φωτογραφίες της λίμνης, των βουνών με τα χιόνια και των δασών δε βγαίνουνε καλές από κει που επιτρέπεται να σταματήσει κανείς. Επίσης το Μουφ βαριότανε να ποζάρει.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Idaho Falls, οι καταρράκτες μέσα στη μέση της ομώνυμης πόλης του Idaho σήμερα. Σε κάποια σημεία ποζάρει και το ζουμπουρλούδικο αφού το παρακάλεσα πολύ...:rolleyes:

Και το Yellowstone Park στη Montana όπου είμαστε ακριβώς τώρα (άνευ Μουφ):

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Utah:

Ξέχασα να πω ότι στο Idaho παράγουν κυρίως πατάτες και επομένως έχουνε το Μουσείο της Πατάτας!:p:D Επίσης έχουνε και Idaho Museum στο Idaho Falls, το οποίο είχε ειδική έκθεση με θέμα το σκύλο που λέγεται Wolf to Woof και ηθελα να τη δω. Δυστυχώς όμως ήτανε κλειστό... :( Έχουνε όμως σελίδα εδώ: http://www.museumofidaho.org/W2W.php

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το yellowstone να το προσέχετε-άκουσα πως σκάει κάθε περίπου 60.000 χρόνια και πως απο την τελευταία φορά που έσκασε έχουν περάσει 60.000 χρόνια περίπου...ακριβώς...

Τέλεια μέρη και η Αμερική!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Χαιρετώ από Βόρεια Ντακότα!! Σήμερα πήγαμε επιτέλους στο Devil's Tower στο Wyoming και στο Mount Rushmore της Νότιας Ντακότας. Παραθέτω φωτογραφίες, πρώτα από το Devil's Tower. Βρίσκεται στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό που είναι πεντακάθαρος λες και τον σκουπίζουν κάθε μέρα. Είναι ένα τεράστιο πευκόδασος σε ηφαιστιακά πετρώματα. Το μνημείο μοιάζει με τεράστιο κορμό πεύκου κομμένο, στην πραγματικότητα όμως είναι λάβα από την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου που σήμερα είναι σβησμένο και η οποία έγινε πέτρωμα! Νόμιζα ότι επρόκειτο για προϊστορικό κορμό, αλλά τελικά κάνω λάθος.

Με το που πήγαμε αρχίσανε τα συνηθισμένα, δηλαδή η δασοφύλακας αναφώνησε "αχ, τι ωραίο Μουφάκι, πάρε ένα μπισκοτάκι!" (μα καλά, συνεννοημένοι είναι όλοι τους?!:shock::eek::D:D), αλλά μου είπε ότι τα Μούφια επιτρέπονται στα πάρκιγκ και στο κάτω μέρος του δάσους, όπως και στο σημείο πριν από τους προποδες του Devil's Tower. Απαγορεύονται όμως στο μονοπάτι γύρω από το μνημείο διότι φοβούνται μήπως ξεφύγουν και καταλήξουν στην καλύτερη περίπτωση πάνω στο poison ivy (εκεί την πάτησα εγώ σήμερα αλλά όχι σοβαρά) ή παρέα με καμιά οχιά! Νομίζω κυκλοφορούνε και αρκούδες. Οπότε όταν πήγα να περπατήσω το μονοπάτι γύρω-γύρω που είναι 3 χιλιόμετρα, το Μουφ κάθισε στο αυτοκίνητο προς μεγάλο του κακοφανισμό. Πέρασε όμως καλά διότι μετά πέρασε έτερος δασοφύλακας με σκυλομπίσκοτα που δήλωσε ότι η αδερφή του είναι επίσημη εκτροφέας Αυστραλέζων!!:p:p:D:D:D

Σήμερα πήγαμε καλύτερα από πόζες όπως θα δείτε:

Το μονοπάτι είναι εδώ, ασφαλτοστρωμένο:

Κι εδώ και μάλιστα έχει κατά τόπους παγκάκια, κυάλια και τηλεσκόπια. Το περίεργο είναι το τηλεσκοπιάκι που παρέχουν για να δει κανείς ακριβώς την παλιά ξύλινη σκάλα που κτίσανε πάνω μερικοί ορειβάτες. 'Οπως θα δείτε, έχουν βάλει δυο ακίνητα τηλεσκόπια για τον κόσμο, ένα για ενήλικες και ένα για παιδάκια να το φτάνουν. Άμα πάρεις την ανάλογη κλίση σου δείχνει ακριβώς τη σκάλα που σας τη βάζω αν και δεν τη βλέπετε προφανώς:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
To Devil's Tower είναι και ιερό των Ινδιάνων από αρχαιοτάτων χρόνων και ακόμα και σήμερα συνεχίζουν τις τελετές τους, κατά τις οποίες αφιερώνουν ρούχα και πανιά στα πνεύματα/θεούς τους, που τα δένουν στα δέντρα. Πήρα μερικές φωτογραφίες κι από κει:

Η πανίδα συμπεριλαμβάνει και αγριοκάτσικα:

Τα κόκκινα ηφαιστειακά πετρώματα της περιοχής:

Έχουν επίσης και τσάμπα ασύρματο ίντερνετ άμα θέλει κανείς να σερφάρει υπό την σκιάν του Devil's Tower! Επειδή μάλιστα το κινητό μου είχε κακή λήψη, πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου από κει με το SKype!!:eek::eek::eek::eek::eek::D:D:D:D:D Μεγάλη πλάκα, δεν το περίμενα να έχει μέχρι και ίντερνετ!

Ορίστε και οι τουαλέτες, πεντακάθαρες φυσικά:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τέλος το Μουφ στο Devil's Tower σήμερα. Στην πρώτη φωτογραφία μπορείτε να δείτε και λίγο το ίδιο το Devil's Tower πάνω δεξιά. Σημειωτέον ότι έτσι και σε πιάσουν να ρίξεις σκουπίδι ή σκυλοκακάκια, το πρόστιμο είναι 750 δολλάρια!! Επίσης έχουν κέντρο ανακύκλωσης.

Τώρα μπορεί να μην αφήνουν Μούφια πάνω στο μνημείο μήπως το περάσουνε για αληθινό δέντρο και το κατουρήσουνε!!:p:p:D:D:D:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ένα άλλο πολύ έξυπνο που σκέφτηκαν είναι ότι πληροφορίες και ξενάγηση παίζει συνέχεια ο ειδικός κυβερνητικός ραδιοφωνικός των μεσαίων κυμάτων ΑΜ 1610. Αυτό ισχύει για όλους τους εθνικούς δρυμούς.

Ο δεύτερος που είδαμε σήμερα ήταν το Mount Rushmore στη Νότια Ντακότα. Παντού μας διαφημίζουν ότι ο Χίτσκοκ γύρισε εκεί την περίφημη σκηνή από την ταινία του North By Northwest:

Έχει φοβερά ξενοδοχεία πάνω στο βουνό που έχουνε ξύλινες καμπίνες για δωμάτια. Στο βουνό έχουνε σκαλίσει τα πρόσωπα τεσσάρων προέδρων των ΗΠΑ: Ουάσιγκτων, Τζέφφερσον, Θίοντορ Ρούζβελτ και Λίνκολν. Σας βάζω φωτογραφίες που έβαλα σήμερα από διάφορες μεριές, από μπροστά και από πίσω που φαίνεται μόνο το προφίλ του Ουάσιγκτων:

Το τοπίο του πευκόδασους γύρω από το Mount Rushmore:

Και η τοπική πανίδα που κυκλοφορεί στους δρόμους. Προσέξτε την πινακίδα, έχει πλάκα!

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και φυσικά το Μουφ στο Mount Rushmore που σήμερα ήταν διατεθειμένο να ποζάρει, πράγμα που εκμεταλλεύτηκα δεόντως αφού το κυνηγάω σχεδόν δυο χρόνια να του βγάλω την τελευταία φωτογραφία μπροστά στο αυτοκίνητο για ευνόητους λόγους: :p:p:D:D:D:D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Γιουμένις. :)

Εννοείται ότι η πινακίδα είναι ειδική παραγγελία από την τροχαία και μου στοιχίζει 8 δολλάρια το χρόνο παραπάνω στα τέλη κυκλοφορίας απ' ό,τι αν επέλεγα την κανονική του Ιλλινόι με τα νούμερα. :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τελευταίος σταθμός σήμερα στο La Crosse του Wisconsin, στις όχθες του Μισσισσιπή το σούρουπο: :)

Σήμερα συμπλήρωσα επισήμως 41 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ που έχω επισκεφτεί μέχρι σήμερα σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα! Μείνανε μόνο 9, μονοψήφιος αριθμός... :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, δυστυχώς δεν έχω πάει Αλάσκα ακόμα. Μου μένουν 9 πολιτείες που θέλουν τέσσερα ταξίδια για να καλυφθούν:

1) Maine, Vermont, New Hampshire, Rhode Island: Θα προσπαθήσω να το κανονίσω για τον Ιούνιο που λέω να πάω κατά Washington να δω κάτι φίλες μου. Φυσικά με το αυτοκίνητο και το Μουφ.

2) Oklahoma: η τελευταία νότια πολιτεία που κάπως μου ξέφυγε. Μάλλον το Σεπτέμβριο για σαββατοκύριακο για τον αγώνα 10 χιλιομέτρων.

3) Nevada, Oregon, Washington: Αυτές πάνε μαζί ως road trip, μάλλον από Καλιφόρνια. Τ' αδέρφια μου θα κάνουν το ταξίδι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, αλλά μάλλον δε με βλέπω να πηγαίνω. Άλλη επιλογή είναι τον Ιανουάριο που πρέπει να είμαι στο Τέξας για ένα συνέδριο και έχω και ένα μήνα διακοπές.

4) Αλάσκα: αυτή μάλλον θα την κάνω κάποια άνοιξη ή καλοκαίρι και μάλλον σε συνδυασμό με ταξίδι για mountain hiking στον Καναδά. Το Μουφ δεν το βλέπω να έρχεται μαζί όμως. :( Εκτός βέβαια αν πάω οδικώς κι εκεί.

Αστεία-αστεία πάντως, υπολόγισα σήμερα ότι με την επιστροφή στο Ιλλινόι (έχω άλλες 6 ώρες οδήγηση) θα έχω κάνει συνολικά 6000 χιλιόμετρα!! Το αυτοκίνητο το αγόρασα πριν από πέντε χρόνια και μέχρι τώρα έχω κάνει 160.000 χιλιόμετρα!!!!!

Last edited: