Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο όντας ελεύθερος σε παραλία!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
μου θυμισε αυτο το βιντεακι, ειναι και επικαιρο (σε 3 μερες, τη δευτερα)
Χαχαχ πολύ καλό!

Παρεμπιπτόντως αν τα αίματα στο πόδι του τυπά με την πράσινη είναι από δάγκωμα-κλείσιμο στόματος κτλ τότε αλλάζει και για μένα η εντύπωση, αλλά σε εκείνη την κρίσιμη στιγμή ο καμεραμάν πετούσε αετό και τραβούσε τα κύματα.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.329
43
www.proudtobegreek.eu
Τα αίματα μπορεί να είναι απο δάγκωμα αλλά επιπόλαιο..τι εννοώ?!Αν το σκυλί πήγε να δαγκώσει παίζοντας και ο άλλος τραβήχτηκε την ώρα που το έκανε είναι λογικό να σκιστεί...πολλά μπορεί....

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Τα αίματα μπορεί να είναι απο δάγκωμα αλλά επιπόλαιο..τι εννοώ?!Αν το σκυλί πήγε να δαγκώσει παίζοντας και ο άλλος τραβήχτηκε την ώρα που το έκανε είναι λογικό να σκιστεί...πολλά μπορεί....
Κι εγώ το ίδιο υπέθεσα ότι συνέβη από το υπόλοιπο βίντεο και την υπόλοιπη συμπεριφορά.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Το σκυλι επιτιθεται εκνευρισμενο με στοχο τον ηλικιωμενο .κατι το εχει εκνευρισει .δλδ εσεις θεωρειτε τη πρωτη εφοδο ως προσκληση σε παιχνιδι;γιατι εχει στοχο μονο τον παππου;ορμαει εκει που του ειναι ευκολο,στα ποδια.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Εγώ πάντως δεν είπα ότι μου φάνηκε παιχνίδι απαραίτητα. Κάποιο σκοπό έχει αλλά αδύνατον να το καταλάβουμε χωρίς τα dessous.

Όντως κάτι τον προκάλεσε σε αυτόν με την πράσινη μπλούζα γιατί στην αρχή βγαίνει από τη θάλασσα και κατευθύνεται αλλού και ο ηλικιωμένος φαίνεται σα να του απευθύνεται, κάτι να κάνει τέλος πάντων γιατί προς το σκυλί κοιτάει, και τότε κάνει στροφή και πάει σ'αυτόν. Αλλά τελικά τον έφτασε, τον έριξε και δεν του κανε τίποτα, έφυγε και συνέχισε να του γαυγίζει. Αν είχε σκοπό να επιτεθεί δεν θα του ριχνε (άλλη μια μάλλον) δαγκωνιά όταν τον "κέρδισε"?

Επίσης και την κοπέλα ψευτοδάγκωσε δις, μια με τη μπλούζα μια στο πόδι (αυτή κρατάει ζακέτα παρεμπιπτόντως, όχι ο ηλικιωμένος).

Γενικά, μετά το πρώτο ντου που δε γίνεται να καταλάβω γιατί προκλήθηκε (γιατί διάλεξε αυτούς δηλαδή) ξέρεις σαν τι μου φάνηκε το όλο σκηνικό? (Φοβάμαι κιόλας να το πω με το κλίμα που έχει το φόρουμ αυτές τις μέρες...) Έχεις δει αδέσποτα που περνάει κοντά τους κάποιος που είναι τέρμα φοβισμένος και τα κοιτάει επίμονα γιατί τα φοβάται και το καταλαβαίνεις ακόμα κι εσύ ότι είναι χεσμεντέν και αποφασίζουν να "σπάσουν πλάκα" κυνηγώντας τον* που άμα δεν τα κοιτούσε δεν θα του δίναν σημασία? (*Κάτι όπως πώς κυνηγάνε τα αυτοκίνητα?) - και δεν είναι "εκνευρισμένα" ούτε είναι παιχνίδι, αλλά έχουν μια άλλη κατάσταση υψηλής ενέργειας και alert αλλά ταυτόχρονα λίγο το απολαμβάνουν κιόλας σαν κατόρθωμα, σαν κάτι ευχάριστο (που ο άλλος ο έρμος έχει κάνει κακάκια ας πούμε μέχρι τότε)? Αυτό μου θύμισε. Με τη μόνη διαφορά ότι τα αδέσποτα συνήθως δεν ακουμπάνε καθόλου, ούτε καν ψευτοδάγκωμα (αν δεν πας να τα χτυπήσεις) because they know better.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Ο στοχος ειναι ο ηλικιωμενος και οι αλλοι ολοι ειναι οι προστατες του παππου ,ορμαει σαυτους που το κλωτσανε να μη φτασει τον παππου. Εχω δει συγκεκριμενα αδεσποτα να κυνηγουν αυτοκινητο και να του σκανε τα λαστιχα ,να γαυγιζουν ορισμενους ανθρωπους αλλα ποτε να μην επιχειρουν να δαγκωσουν .
τα βλεπω καθημερινα στο δασος (ειναι φιλαρακια με τον δουκα)
ο συγκεκριμενος δε μου μοιαζει καθολου φιλικος ,μου μοιαζει αναστατωμενος απο κατι και προσπαθει να πληξει αυτον που τον εκνευρισε. Μπορει να τσιριξε και να τα πηρε ο σκυλος .

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Ναι μπορεί να τσίριξε, και ναι φαίνεται πώς τους άλλους τους "διώχνει" στην αρχή για να τον φτάσει. Αλλά τελικά τον έφτασε και δεν επιτέθηκε, αυτό λέω. Και να σου πω ειδικά από ένα σημείο κ μετά μια χαρά "χαρούμενο" ή μάλλον "excited" με την ευχάριστη έννοια και όχι "εκνευρισμένο" το βλέπω. Τεσπα.

Τα αδέσποτα και στα πιο δύστροπά τους είναι κατά πλειοψηφία πολύ πιο μετρημένα στη συμπεριφορά τους από τα κακοεκπαιδευμένα δεσποζόμενα. Η αντιστοιχία όμως υπάρχει. Δε λέω ότι ήταν απαραίτητα αυτό ε? Εκ του φαίνεσθαι δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Έτσι μου μοιάζει πάντως.

Πάντως το σκυλί και πάλι δε θεωρώ ότι είχε σκοπό να τραυματίσει, άρα να "επιτεθεί".

Ξέρεις γιατί επιμένω και διαχωρίζω τις προθέσεις και τα αποτελέσματα? Γιατί η ερμηνεία κάτι τέτοιων σκηνικών είναι που χαρακτηρίζει ένα σκυλί (ή κ μια φυλή) ως "επικίνδυνο" ή όχι. Και επικίνδυνο δεν το είδα. Αλλά ούτε και για σκυλί που είναι να ναι ελεύθερο, γιατί και να μην είναι επικίνδυνο, δεν είναι καθόλου ευχάριστο το σκηνικό, και ούτε καν μια γρατζουνιά είναι επιθυμητή.

Όπως επίσης θεωρώ απαράδεκτο να τα χάνεις - όπως φάνηκε ο "κυριούλης" με τα άσπρα εντελώς χαμένος, και να μη μπαίνεις καν μπροστά να αντιμετωπίσεις το ίδιο σου το σκυλί και να περιμένεις από άλλους να σώσουν την κατάσταση. Να μην ξέρεις καν εσύ ο ίδιος αν ο σκύλος σου επιτίθεται ή όχι, που φάνηκε επίσης να μην ξέρει, και να κάθεσαι σα χαζός και να κόβει σβούρες, εώς και να κρύβεσαι πίσω από τους άσχετους ανθρώπους. Ότι και να πω είναι λίγο, ο λόγος που το συζητάμε και προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε αυτά που δεν ήμασταν μπροστά να δούμε ήταν αυτός και η αχρηστία του που θέτει το σκύλο του πρωτίστως σε κίνδυνο.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Κρινοντας ΜΟΝΟ απ οσα δειχνει το βιντεο θεωρω οτι το σκυλι δε παει καλα και σε καμια περιπτωση δε θα πρεπε να κυκλοφορει ελευθερο.

Sent from my iPad using Tapatalk

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Αν αυτό που βλέπουμε θεωρείται σε ένα σκυλοforum επίθεση, βάλε και κατάλαβε πως θα θεωρηθεί σε κύκλους λιγότερο σχετικούς....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Όπως και να ονομάσει κάποιος αυτό που κάνει ο σκύλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργεί πρόβλημα σε κόσμο και αυτό δε νομίζω ότι είναι επιθυμητή συμπεριφορά.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Άλλο ανεπιθύμητη συμπεριφορά και άλλο επίθεση. Μεγάλη η απόσταση (όση και μεταξύ ζωής και θανάτου).

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Άλλο ανεπιθύμητη συμπεριφορά και άλλο επίθεση. Μεγάλη η απόσταση (όση και μεταξύ ζωής και θανάτου).
Απ'το στομα μου το πηρες!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
άρα αν δεν ονομάσουμε επίθεση αυτό που βλέπουμε, πως να το ονομάσουμε;
Τι κάνει ο σκύλος; παιζει; herding; τι;

Phantom11

Active Member
10 Μαρτίου 2014
29
3
Εμενα στην αρχη μου φαινεται σαν κατι να κανει ο γέρος (δε νομιζω ομως) αλλα δε δικαιολογείται αυτο το φερσιμο. Ο σκυλος κατα τη γνώμη μου δεν ειναι επιθετικος, ανεξελεγκτος παντως ειναι. Αν ειναι ο ιδιοκτητης αυτος με τα ασπρα (που αυτός πρεπει να ειναι) τοτε θα ελεγα να δωσει αμεσα το ζωντανο σε άλλο πιο υπευθυνο ατομο. Όχι μονο δε μπορούσε να τον ελένξει αλλα πηγε να τον κλωτσησει κιολας.:mad: Τι να πεις δηλαδη.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Κάνοντας και λίγο πλάκα,εμένα μου αρέσει το "ξεφτέρι" ο μαλλιάς!! Κάπου έχει ακούσει ότι στους σκύλους αρέσει να καταστρέφουν παπούτσια και τον κυνηγάει να του τα δώσει με το ζόρι,μέσα στον....χαμό του καυγά!\\:D/

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Το ποδι του παππου το ειδες;ποτε θαταν επιθεση,οταν θα το παιρνε στο στομα και θα εφευγε;
εκανε ντου και τον δαγκωσε; Για μενα αυτο ειναι επιθεση.αναίτια ; Με αιτία ; Δεν εχει σημασια,επιθεση το βλεπω. Και το λεω εγω που εχω ενα σκυλι που δε τοχει σε τπτ να κανει το ιδιο αν προκληθει.τοχει κανει δλδ.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αυτός με το πράσινο είναι ο στόχος, και νομίζω οτι κάτι έχει προηγηθεί γιατί τον προστατευουν οι άλλοι άμεσα,
κάτι έχει κάνει αυτός:rolleyes:

Phantom11

Active Member
10 Μαρτίου 2014
29
3
αυτός με το πράσινο είναι ο στόχος, και νομίζω οτι κάτι έχει προηγηθεί γιατί τον προστατευουν οι άλλοι άμεσα,
κάτι έχει κάνει αυτός:rolleyes:
και εγω αυτο μυριζομαι:D Ειναι λαμόγιο ο παππούς!! :p

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Την κυρία με τα σκυλάκια που προφανώς της άνηκε και ο ανεξέλεγκτος σκύλος , είναι να την πάρεις από το μαλλί και την βουτήξεις στην ωραία και δροσερή θάλασσα .
ενω εκεινη με την φουστα, την καλη,θα την πηγαινες μπουζουκια στο μπουγα