Σκύλος δάγκωσε άνθρωπο όντας ελεύθερος σε παραλία!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Θα ήθελα σχολιασμό από άλλους για το αν αυτό συνιστά επίθεση.

Βλέπω βέβαια σκύλο που δεν είναι για να είναι λυτός και που δε μπορεί να διαχειριστεί την ενέργειά του όπως πρέπει και ανθρώπους που πανικοβλήθηκαν γιατί οκ, δεν ήταν τρόπος συμπεριφοράς αυτός του σκυλιού, τι να κάνουν κι αυτοί. Αλλά επίθετική συμπεριφορά, σόρυ δε βλέπω.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Το πόδι του ενός απο δάγκωμα μάτωσε? Φταίνε οι ιδιοκτήτες για μένα, αν ο σκύλος σου δεν είναι κάργα φιλικός η τουλάχιστον αδιάφορος έχε τον στον ιμάντα όχι ελεύθερο.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα

Βλέπω βέβαια σκύλο που δεν είναι για να είναι λυτός και που δε μπορεί να διαχειριστεί την ενέργειά του όπως πρέπει και ανθρώπους που πανικοβλήθηκαν γιατί οκ, δεν ήταν τρόπος συμπεριφοράς αυτός του σκυλιού, τι να κάνουν κι αυτοί. Αλλά επίθετική συμπεριφορά, σόρυ δε βλέπω.
Προσπαθώ συνήθως,από υπερβολική αδυναμία στα σκυλιά,να τους δίνω δίκηο και να τα υπερασπίζομαι!
Αλλά αν αυτό δεν είναι επιθετική συμπεριφορά,δεν ξέρω ποιά είναι! Δεν δείχνει βέβαια τι προηγήθηκε,μόνο τον σκύλο να βγαίνει από την θάλασσα έξαλλος και να "γραπώνει" τα ρούχα κάποιου. Βέβαια αν τον είχαν κυνηγήσει,κτυπήσει κλπ, χωρίς να φαίνεται στο βίντεο,το συζητάμε σε άλλη βάση.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.329
43
www.proudtobegreek.eu
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς...Το αφεντικό που δε μπορεί να ελέγξει το σκύλο του και το αφήνει και ελεύθερο?Τον κακό χειρισμό τόσων ανθρώπων που δε τολμούν να απωθήσουν το σκύλο?Φαίνεται καθαρά πως ο σκύλος παίζει(κυριαρχικά και άτσαλα) και δε πάει να κάνει επίθεση κατά μέτωπο(ευτυχώς)όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι...Το οτι στο τέλος το αφεντικό έφυγε έτσι απλά με το σκύλο και οι άνθρωποι αιμορραγούν και είναι σοκαρισμένοι? :mad:

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
τι ακριβως σχολιαζουμε? την εκφωνητρια που ζηταει να του δωσουν καμια κλωτσια? τον σκυλο? τι εχει προηγηθει? ανεβασε καποιος ενα βιντεακι στο youtube, ε και?

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
@Ran Tan Plan

Θα σου εξηγήσω. Ως επιθετική συμπεριφορά λογίζω το να έχεις σκοπό να τραυματίσει, να κλείσει το στόμα δηλαδή και να μην το ανοίξει, να τινάξει το λαιμό κτλ. Τώρα άρπαξε ένα ρούχο και το τραβούσε λες και ήταν το παιχνίδι του, έριξε έναν κάτω από την ορμή και έφυγε και ψευτοδάγκωσε μία στο πόδι και έκανε πίσω την ίδια στιγμή χωρίς να έχει απωθηθεί, από μόνο του, σαν πρόκληση. Αυτό το λογίζω ως πολύ κακή συμπεριφορά, όχι όμως ως επιθετική.

Τον κακό χειρισμό τόσων ανθρώπων που δε τολμούν να απωθήσουν το σκύλο?
Ήταν όντως πολύ κακός ο χειρισμός αλλά δε μπορείς να περιμένεις από κάποιον που δεν ξέρει να μην πανικοβληθεί.

Last edited:

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
@Ran Tan Plan

Θα σου εξηγήσω. Ως επιθετική συμπεριφορά λογίζω το να έχεις σκοπό να τραυματίσει, να κλείσει το στόμα δηλαδή και να μην το ανοίξει, να τινάξει το λαιμό κτλ. Τώρα άρπαξε ένα ρούχο και το τραβούσε λες και ήταν το παιχνίδι του, έριξε έναν κάτω από την ορμή και έφυγε και ψευτοδάγκωσε μία στο πόδι και έκανε πίσω την ίδια στιγμή χωρίς να έχει απωθηθεί, από μόνο του, σαν πρόκληση. Αυτό το λογίζω ως πολύ κακή συμπεριφορά, όχι όμως ως επιθετική.
Ευτυχώς ήταν νέοι άνθρωποι και κατάφεραν να τον κρατήσουν μακρυά.Αν ήταν ηλικιωμένοι ή αδύναμοι,δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα συνέβαιναν,αυτά που εσύ λογίζεις ως επίθεση. Δεν νομίζω ότι έπαιζε,ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Το μόνο που επαναλαμβάνω, δεν ξέρω τι προηγήθηκε. Μπορεί να του έκαναν κάτι,που και εγώ θα τους πλάκωνα μαζί του!!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Εγω βλεπω επιθεση και μαλιστα σε συγκεκριμενο ανθρωπο(με τη πρασινη μπλουζα). Κατι εξοργισε τον σκυλο.

Catherine

Active Member
22 Απριλίου 2012
29
0
ΝΙΚΑΙΑ

Συμφωνω, δε μου φαίνεται για επιθετική συμπεριφορά (ίσως να κάνω και λάθος). Σε καμια περίπτωση όμως δεν φταίνε και οι άνθρωποι..για τον ανευθυνο ιδιοκτητη.. τωρα που το ξαναβλέπω η αληθεια ειναι πως μου φαίνεται και λιγο αστειο :p

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Και νομιζω φταιει η ζακετα που κρατα στα χερια του,τη θεωρει απειλη.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Δε θεωρω αστειο και παιχνιδι τη δαγκωνια στο ποδι με αιματα απο μεγαλο σκυλο

tarantoula

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2013
176
28
Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου εξπέρ στην συμπεριφορά των σκύλων αλλά δεν μου φαίνεται τόσο για επίθεση, όσο για άτσαλο παιχνίδι. Εξάλλου διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά οταν έφτασε η κυρία στο τέλος, με τα δύο σκυλάκια, ο σκύλος δεν θα αγρίευε περισσότερο?Δεν θα τα "έβαζε" με αυτά?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Ναι τώρα που το ξαναβλέπω φαίνεται όντως να χει θέμα με αυτόν με την πράσινη μπλούζα. Καλά για τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη δεν το συζητάμε. Επίσης τώρα που το ξαναβλέπω μου φαίνεται πώς μια χαρά το μάζεψε το κοπαδάκι του και τι σκυλί είναι δεν είναι και ποιμενικής φυλής λολ :p

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επίσης τώρα που το ξαναβλέπω μου φαίνεται πώς μια χαρά το μάζεψε το κοπαδάκι του και τι σκυλί είναι δεν είναι και ποιμενικής φυλής λολ :p
Το πήρες απ' το στόμα μου!
Το σκυλί αυτό είναι "άσσος" στο hearding (να μαζεύει και να καθοδηγεί το κοπάδι)...
Και τι δε θάδιναν οι Εγγλέζοι - Αυστραλοί τσοπάνηδες για να τον έχουν !!!

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Την κυρία με τα σκυλάκια που προφανώς της άνηκε και ο ανεξέλεγκτος σκύλος , είναι να την πάρεις από το μαλλί και την βουτήξεις στην ωραία και δροσερή θάλασσα .

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.743
7.265
Την κυρία με τα σκυλάκια που προφανώς της άνηκε και ο ανεξέλεγκτος σκύλος , είναι να την πάρεις από το μαλλί και την βουτήξεις στην ωραία και δροσερή θάλασσα .
Αναρωτιόμουν για αυτό αλλά δε μου φάνηκε ότι ήταν δικό της εκ πρώτης όψεως. Σαν εκείνου με την άσπρη μπλούζα μου φάνηκε. Η κυρία μου φάνηκε ότι πήγε να βοηθήσει.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.689
4.329
43
www.proudtobegreek.eu
Ο σκύλος φαίνεται να ανήκει στον "κύριο" με τα λευκά που φεύγει στο τέλος μαζί του...και προσπαθεί μάταια όλη την ώρα να τον απωθήσει...

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
Το πήρες απ' το στόμα μου!
Το σκυλί αυτό είναι "άσσος" στο hearding (να μαζεύει και να καθοδηγεί το κοπάδι)...
Και τι δε θάδιναν οι Εγγλέζοι - Αυστραλοί τσοπάνηδες για να τον έχουν !!!
μου θυμισε αυτο το βιντεακι, ειναι και επικαιρο (σε 3 μερες, τη δευτερα)

[video=youtube;y07at1bU89Q]https://www.youtube.com/watch?v=y07at1bU89Q[/video]

Last edited:

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Παίρνω πίσω τα λόγια για την κυρία τότε , αφήνοντας στο φλου τον πνιγμό προς τον ιδιοκτήτη .