Σκύλος για φύλαξη χωραφιού

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Εγώ αυτό που σου προτείνω είναι ότι αν βρεις από φιλοζωική
Παιδιά χωρις παρεξήγηση αλλα μην προτεινουμε οτι να ναι...Ποια φιλοζωική θα του δώσει σκυλί/ιά για να το βάλει μόνο/α του σε ενα χωράφι στο έλεος του καθενός???Και όχι μόνο φιλοζωική και ποιος σωστός εκτροφέας δώσει τα σκυλιά του υπο αυτές τις συνθήκες?

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Μα δεν αποπαίρνω κανέναν, ρωτάω τον φίλο και όλους εσάς που του έχετε προτείνει διάφορα, αν πιστεύετε ειλικρινά ότι θα είναι αποτελεσματική απλά και μόνο η παρουσία 1-2-3 σκύλων ολομόναχων στη μέση του πουθενά!
Γιατί εγώ πιστεύω ότι απλά όποιος θέλει να κλέψει, θα τους εξουδετερώσει και θα κάνει τη δουλειά του! Μα με μία φόλα, μα με ένα σπρέυ, μα με ένα καλόπιασμα.

Όπως βλέπετε δεν εξετάζω καθόλου την ευζωία του σκύλου (και δεν είναι ότι δε με νοιάζει) επικεντρώνομαι στην (αν)αποτελεσματικότητα της ιδέας του φίλου.
Εγώ θα είμαι καθημερινά εκεί και κάποιες μέρες την εβδομάδα θα διανυκτερεύω κι όλας.Το χωράφι θα έχει κίνηση.Ο σκύλος λειτουργεί αποτρεπτικά όχι μόνο γιατι μπορεί να βλάψει τον κλέφτη ,αλλά και γιατί μπορεί να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη.Ο φίλος sea-mol εφαρμόζει εν μέρει αυτή την ιδέα οπότε αναφέρεστε και σ αναποτελεσματικότητα της δικής του ιδέας.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Παιδιά χωρις παρεξήγηση αλλα μην προτεινουμε οτι να ναι...Ποια φιλοζωική θα του δώσει σκυλί/ιά για να το βάλει μόνο/α του σε ενα χωράφι στο έλεος του καθενός???Και όχι μόνο φιλοζωική και ποιος σωστός εκτροφέας δώσει τα σκυλιά του υπο αυτές τις συνθήκες?
Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου, το ψέμα είναι μια θαυμάσια λύση.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
τη λύση με το αγκαθενιο συρματοπλεγμα, συναγερμό και κάμερες δε τη σκέφτεσαι καθολου;

apsu

Well-Known Member
8 Μαϊου 2010
103
0
οφ τοπικ αλλα ελπιζω να το εχεις μελετησει αρκετα το θεμα με τα σαλιγκαρια...το σκεφτομουν κι εγω αλλα το απεκλεισα λογω μεγαλης πιθανοτητας αποτυχιας...ανοικτο η κλειστο θα το κανεις?μονος σου το ξεκινας η με την γνωστη εταιρια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
...Ο σκύλος λειτουργεί αποτρεπτικά όχι μόνο γιατι μπορεί να βλάψει τον κλέφτη ,αλλά και γιατί μπορεί να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη.
Με ποιόν τρόπο, όταν ο ιδιοκτήτης είναι απών;

Αν αυτό είναι το πρόβλημά σου, το ψέμα είναι μια θαυμάσια λύση.
Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.
Τα σκυλιά των φιλοζωικών καταρχάς δεν δίνονται για τέτοιες "χρήσεις", παρά μόνο σε πολύ σπάνιες ειδικές περιπτώσεις. Κατά δεύτερον υπογράφεις συμβόλαιο υιοθεσίας, στο οποίο αναγράφονται όλες οι απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Και κατά τρίτον και σημαντικότερον, ελέγχονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την υιοθεσία.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Sea-mol μακαρι να τα εχει καταλαβει ο φιλος!
Ας του προτεινω και εγω μερικες λυσεις.
Μιας και θα διαθεσεις την εκταση για εκτροφη σαλιγγαριων σιγουρα θα διαθεσεις και ενα σεβαστο ποσο για την ασφαλεια της μοναδας οποτε μπορεις να κανεις τα εξεις.
Βαζεις συρματοπλεγμα πανω απο την περιφραξη στρατιωτικου τυπου με "αγκαθια".

Τι νόημα έχει το συρματόπλεγμα με τα αγκάθια εφόσον μπορεί να κοπεί πανεύκολα το κανονικό;Γιατί να περάσεις από πάνω αφού μπορείς να περάσεις από μέσα;

Περιμετρικα προβολεις με φωτοκυταρο.
Καμερες περιμετρικα με προγραμμα που θα σου επιτρεπει να παρακολουθεις απο τον Η/Υ σου οπου κι αν βρισκεσαι.

Προβολείς κ κάμερες καταναλώνουν πλ ρεύμα και στοχοποιούν.Φωτοκύτταρο που ενεργοποιείται από λαγούς,αδέσποτα,περαστικούς και αυτοκίνητα;Παρακολουθώ κι αν δω κάτι παίρνω την αστυνομία;;;Επιπλέον μιλάμε για περίμετρο περίπου μισό χιλιόμετρο.

Αν θελεις και εχεις τη δυνατοτητα προσλαμβανεις φυλακα και εννοειτε οτι μπορεις να εχεις και σκυλια μαζι του εκπαιδευοντας και τα σκυλια και τον ιδιο.

:shock:ΝΟ COMMENT

Παιρνεις σκυλο τον μεγαλωνεις στο σπιτι σου τον εκπαιδευεις και οταν οπως λες πηγαινεις και για να μεινεις στη μοναδα τον εχεις μαζι σου και φυσικα οταν φευγεις τον ξαναπαιρνεις.

Ο σκύλος πρέπει να μεγαλώσει στο περιβάλλον του χωραφιού για να εκπαιδευτεί να αποφεύγει τη σοδειά.Επίσης όσο θα είμαι εγώ στο χωράφι θα το προστατεύω με την παρουσία μου,ευχαριστώ.Το θέμα είναι ο σκύλος να το προστατεύει όταν λείπω ή όταν κοιμάμαι.

Αυτα μπορω εγω να σκευτω προχειρα. Σιγουρα υπαρχουν κι αλλα.
αυτα.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Θα στα πω μπακαλίστικά.

Εκτροφικός-Καθαρόαιμος είναι ο σκύλος που έχει το Pedigree του (δηλαδή με χαρτιά) και το κυριότερο έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία των γονέων για να αποκλειστούν κληρονομικές ασθένειες-παθήσεις.
Ημιαιμα θεωρούνται όλα τα άλλα.

Εγώ αυτό που σου προτείνω είναι ότι αν βρεις από φιλοζωική σκυλιά που η διασταύρωση στις ράτσες είναι για τη δουλεία που θες πάρτα από εκεί και τα λεφτά που είναι να δώσεις για την αγορά ρίξτα στην εκπαιδεύσει τους και στην στείρωση. Πάνε μία βόλτα σε καμία φιλοζωική κοντά σου και ρίξε μια ματιά.

Αν τελικά πάρεις να ξέρεις ότι οι σκύλοι θα έχουν αποτρεπτικό ρόλο κυρίως και το να εξουδετερώσεις τα σκυλία είναι εύκολο σχετικά.

Μαζί με τα φωτοκύτταρα και τις κάμερες να βάλει και μία ταμπέλα στο χωράφι έχω ακριβό εξοπλισμό για περάστε να τον πάρετε.
Μπορώ όμως να ξέρω τη ράτσα του σκύλου που θα διαλέξω,το χαρακτήρα και τις ικανότητες του ή απλώς παίρνω γουρούνι στο σακί;Αυτό είναι το θέμα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ θα είμαι καθημερινά εκεί και κάποιες μέρες την εβδομάδα θα διανυκτερεύω κι όλας.Το χωράφι θα έχει κίνηση.Ο σκύλος λειτουργεί αποτρεπτικά όχι μόνο γιατι μπορεί να βλάψει τον κλέφτη ,αλλά και γιατί μπορεί να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη.Ο φίλος sea-mol εφαρμόζει εν μέρει αυτή την ιδέα οπότε αναφέρεστε και σ αναποτελεσματικότητα της δικής του ιδέας.
Έχεις δει τι δουλειά έχει κάνει ο sea-mol με τον σκύλο του? Καμία σχέση η δική σου ιδέα με τη δική του.

Αν ζούσες και εσύ στο κτήμα, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. έστω αν πέρναγες τη μισή σου μέρα στο κτήμα.
Το ότι θα πηγαίνεις καθημερινά, για 1-2 ώρες για να κάνεις τις δουλειές σου, δεν αρκεί. Δεν ξέρω πόσο πιο απλά να στο πω.

Ο παππούς μου είχε μια ζωή "σκύλους φύλακες" στο κτήμα του, δεν έμενε εκεί, πέρναγε όμως μεγάλο κομμάτι της μέρας του. Μη σου πω καλύτερα πόσα σκυλιά άλλαξε. Θα πω απλά ότι ελάχιστα κατάφεραν να ζήσουν πάνω απο 2-3 χρόνια. Και πάντα πέθαιναν από ανθρώπινο χέρι. Και μιλάμε για μέχρι και πριν 15 χρόνια, που τα επίπεδα εγκληματικότητας ήταν πολύ μικρότερα.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Εγώ πιστεύω πως μόνο αν μιλάμε για περίπτωση ενός επίδοξου ληστή που απλά έτυχε να περνάει (από τη μέση του πουθενά) και το μόνο που έχει πάνω του είναι ένας κόφτης για να κόψει τα σύρματα, η παρουσία 2 σκύλων ίσως και να τον αποτρέψει.

Αν μιλάμε για 2 άτομα, πιστεύω ότι κάνουμε μια τρύπα στο νερό. Το πιο απλό, ένας κάθεται απέξω και τα σκυλιά μαζεύονται εκεί και λυσσάνε και ο άλλος μπαίνει απο αλλού ανενόχλητος (μιλάμε για 12 στρέμματα).

Πριν ένα μήνα κλέψανε πράγματα από τον κήπο του γείτονα της κολλητής μου. Μιλάμε για οικισμό έτσι! όχι στο πουθενά. Σκοτώσανε το ντομπερμαν που είχε για φύλακα στον κήπο του και κλέψανε τη μηχανή του γκαζόν και διάφορα άλλα εργαλεία κήπου (τσουγκράνες κλπ). Ο τύπος ξύπνησε το πρωί και απλά βρήκε το σκυλί του νεκρό και τα πράγματα έλειπαν. Και ήταν εκεί! και έχει και γείτονες! Και νόμιζε ότι έχει σκύλο φύλακα επειδή είχε ένα "αγριόσκυλο" να τριγυρνάει στον κήπο!

Πιο αποτελεσματικό μου φαίνεται να προσλάβει έναν φύλακα κι ας έχει και σκύλο μαζί του ο φύλακας!
Ο χώρος πρέπει να φυλάσσεται τουλάχιστον δωδεκα ώρες τη μέρα(ο πιο μετριοπαθής υπολογισμος).Μιλάμε για ΥΠΕΡαπασχόληση και μισθό πάνω απο δύο εκτροφικούς σκύλους το μήνα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ένας σκυλος χρειάζεται όλα αυτά για να κάνει μια δαγκωνιά;
Ένας σκύλος για να ακινητοποιήσει μια απειλή θέλει δουλειά. Θα εκπλαγείς με το πως αντιδρά ένα σκυλί χωρίς εκπαίδευση/κοινωνικοποίηση σε μια απειλή που τον κοντράρει. Όσο μεγάλο και να είναι, όσο "γαβ γαβ" και να κάνει, όσο και να χοροπηδά πίσω απο τον φράχτη όταν συναντήσει κάτι καινούργειο είναι δύσκολο να κάνει κάτι το οποίο ποτέ δεν έχει κάνει, να ακουμπήσει το στόμα του πάνω σε άνθρωπο.

Πιθανόν να έχεις μπερδέψει τον όρο σκύλο φύλακα γιατί στην Ελλάδα όσοι έχουν "φύλακες" έχουν κάτι φοβικά, νευρικά σκυλιά πίσω απο φράχτες οικοπέδον, που δαγκώνουν πέτρες, κυνηγάνε σκιές και η μόνη τους απασχόλησει είναι να γαυγίζουν όσες γάτες βλέπουν.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Φυσικα και αν δεις κατι παιρνεις την αστυνομια τι αλλο δηλαδη?
Το επιπλεον ρευμα που λες λυνεται με μια μικρη γεννητρια πετρελαιου.
Κι αν αναβουν οι προβολεις σε περαστικους και λαγους τι εγινε ισα ισα που οποιος θελει να πλησιασει για ζημια θα το ξανασκευτει γιατι δεν θα ξερει ποιος τον βλεπει!
Το συρματοπλεγμα απο πανω λειτουργει αποτρεπτικα στον καθε ερασιτεχνη που θα θελει να καβαλησει την περιφραξη σου.
Επισης αν μιλας για σκυλο ρατσας απλα δεν θα προλαβει να μεγαλωσει στο χωραφι γιατι θα στον κλεψουν.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Επειδη εισαι νεος και φαινεσαι οτι ψαχνεσαι θα σου πω κατι. Δεν ειναι οτι καλυτερο για καποιο σκυλο η καποια σκυλια να τα αφησεις να φυλανε το κτημα. Θα το κανουν και θα μπουν σε αυτη τη ρουτινα αμα τα βαλεις αλλα ποτε δεν θα ειναι το ιδιο ευτυχισμενα οπως θα ηταν μαζι σου.

Δεν ειναι απλα ενα εργαλειο που φορτιζεις και το συντηρεις για μια ωρα τη μερα. Ειναι ενα ακρως συναισθηματικο πλασμα. Σαφως και εγω δεν ασχολουμαι πλεον, αφου εχουν περασει προ πολλου αυτη τη φαση, με τις ωρες με τις σκυλες μου αλλα ζουμε στον ιδιο χωρο και η επαφη και επικοινωνια μας ειναι συνεχης.

Επειτα οι κινδυνοι ειναι πολλοι. Φολες, φιδια, σκνηπες κτλ. Τελος πρεπει να ξερεις οτι και ολοκληρη αγελη να εχεις στο κτημα δεν λειτουργει αποτρεπτικα. Οταν το σκυλι βρισκεται σε εξωτερικο χωρο ειναι εκτεθημενο. Μονο απο μεσα μπορει να κανει αποτελεσματικη φυλαξη.

Μην κοιτας τι κανουν αλλοι. Δεν ξερουν και εχουν αγνοια κινδυνου η απλα δεν τους ενδιαφερει. Καθενας βεβαια εχει την αποψη του και σαφως ειναι ελευθερος να κανει αυτο που θελει.

Ξέρεις πόσοι άνθρωποι σαπίζουν στα γυροκομεία,στα νοσοκομεία,στα τρελάδικα κ.ο.κ. και κανείς δε δίνει σημασία;Μπορεί να μην κάνω τα σκυλιά ''ευτυχισμένα'' αλλά θα ζήσουν καλά ή τουλάχιστον όχι δυστυχισμένα.Ας είμαστε λίγο ρεάλιστες.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
οφ τοπικ αλλα ελπιζω να το εχεις μελετησει αρκετα το θεμα με τα σαλιγκαρια...το σκεφτομουν κι εγω αλλα το απεκλεισα λογω μεγαλης πιθανοτητας αποτυχιας...ανοικτο η κλειστο θα το κανεις?μονος σου το ξεκινας η με την γνωστη εταιρια?
Στείλε μου mail([email protected]) αν θες.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Με ποιόν τρόπο, όταν ο ιδιοκτήτης είναι απών;

Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή.
Τα σκυλιά των φιλοζωικών καταρχάς δεν δίνονται για τέτοιες "χρήσεις", παρά μόνο σε πολύ σπάνιες ειδικές περιπτώσεις. Κατά δεύτερον υπογράφεις συμβόλαιο υιοθεσίας, στο οποίο αναγράφονται όλες οι απαραίτητες συνθήκες διαβίωσης του ζώου. Και κατά τρίτον και σημαντικότερον, ελέγχονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την υιοθεσία.
1)εννοείται όταν είναι παρών
2)αυτό για τις φολοζωικές δεν το ήξερα συγνώμη αν και αμφιβάλλω αν είναι όλοι τόσο ευσυνείδητοι.

marianthi.mp

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2012
59
0
Rethymno
Ξέρεις πόσοι άνθρωποι σαπίζουν στα γυροκομεία,στα νοσοκομεία,στα τρελάδικα κ.ο.κ. και κανείς δε δίνει σημασία;Μπορεί να μην κάνω τα σκυλιά ''ευτυχισμένα'' αλλά θα ζήσουν καλά ή τουλάχιστον όχι δυστυχισμένα.Ας είμαστε λίγο ρεάλιστες.
Επισης κ πολλα παιδακια πεινανε, αλλα αυτό δε σημαινει οτι θα αφησω το δικο μου πεινασμενο, απλα θα κανω οτι μπορω κ για τα αλλα. Κ η εξ'αρχης αποδοχη οτι ο σκυλος θα ζησει κατω του μετριου δεν ειναι ρεαλισμος, ειναι μηδενισμος της αξιας υπαρξης κ ζωης του.
Απ'οτι εχω καταλαβει μετα απο τοση ανακυκλωση του ιδιου θεματος απλα εχεις παρει την αποφαση σου κ οτι κ να σου πουν παει χαμμενο, επομενως καλη επιτυχια με τα σαλλιγκαρια κ την αγαπη μου στο αναποφευκτα δυστυχισμενο μελλοντικο σου σκυλο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλά απ΄όσα σου είπα αυτό μόνο κατάλαβες; Αυτό μόνο κράτησες;

Ας είμαστε ρεαλιστές. Το σκυλί δεν ειναι μέσο προστασίας για έναν ανοιχτό χώρο. Το σκυλί σε έναν ανοιχτό χώρο δεν είναι προστάτης αλλά στόχος. Λυπάμαι που σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις. Όσο για τους ανθρώπους που σαπίζουν όπως λες στα νοσοκομεία είναι κάτι εν τραγικό μεν αλλά τελείως άσχετο με τη συζήτηση αυτή.

stairwayth

Well-Known Member
12 Αυγούστου 2012
61
0
Επισης κ πολλα παιδακια πεινανε, αλλα αυτό δε σημαινει οτι θα αφησω το δικο μου πεινασμενο, απλα θα κανω οτι μπορω κ για τα αλλα. Κ η εξ'αρχης αποδοχη οτι ο σκυλος θα ζησει κατω του μετριου δεν ειναι ρεαλισμος, ειναι μηδενισμος της αξιας υπαρξης κ ζωης του. Απ'οτι εχω καταλαβει μετα απο τοση ανακυκλωση του ιδιου θεματος απλα εχεις παρει την αποφαση σου κ οτι κ να σου πουν παει χαμμενο, επομενως καλη επιτυχια με τα σαλλιγκαρια κ την αγαπη μου στο αναποφευκτα δυστυχισμενο μελλοντικο σου σκυλο.
Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα EIΣAI EKTOΣ θέματος.συνεχίζω NA επιμένω γιατί EXΩ δεχτεί θετικές AΠANTHΣEIΣ,επιχειρήματα,καθώς κ προσωπικές απόψεις που ΔEN έχουν καμία αξία γιατί έγιναν AΠO άτομα που ΔE γνωρίζω.μην μπουρλτιάζεις ETΣI ENA θέμα.