Σκύλος Φύλακας

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
@Kotzak δεν διατύπωσα καμμία ένσταση :)
Ερώτηση κάνω για να μάθω, γιατί μόνος σου αναφέρθηκες σε αυτό, και μου δημιούργησες την απορία.
Κατά τα λοιπά...με γειά σου, με χαρά σου (y)

ΥΓ: Αν ήθελα να διορθώσω προβληματική συμπεριφορά, σίγουρα, δεν θα διάλεγα κανέναν, που να έχει φτιάξει τον δικό του σκύλο, αφού τον έκανε δις, να χεστεί κυριολεκτικά πάνω του, από φόβο!
Είναι εύκολο να κρίνεις χωρίς να έχεις ιδια εικόνα. Αν χρειαστεί και τριτη θα το έκανα... Ξεχνάς ότι σαν κουτάβι είχε προαποφισισμενο φινάλε. Ζει δίπλα μας τη δεύτερη ευκαιρία του. Επίσης σε διορθώσεις και καταστάσεις που αφορούν την υπακοη ή απλές περιπτώσεις που κρίνω ότι είναι διαχειρισιμες από τους ιδιοκτήτες δεν έχω καμία απολύτως επαφή με το σκυλί. Απλώς μαθαίνω τον κόσμο να διαβάζει τον σκυλακο και τα εξωτερικά ερεθισματα. Οι άνθρωποι εκπαιδευονται, όχι τα σκυλιά. Μετά είναι πολύ εύκολο για του ίδιους με απλές συμβουλές να βρούνε τον δρόμο τους.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Δεν ισιπέδωσα τους πάντες. Ούτε τις ράτσες ούτε τους ανθρώπους. Αν είδες στο αρχικό μου ποστ δεν είπα ποιά σκυλιά κάνουν για φύλακες ή ποιοί άνθρωποι κάνουν για σκυλιά φύλακες.

Είπα ότι πιστεύω ότι ένα σπίτι νοικοκυριό (το 99% δηλ) δεν απαιτεί σκύλο φύλακα με την πραγματική σημασία του όρου. Όπως δεν απαιτεί να έχει και όπλα.
Πραγματικά δεν το κατάλαβα έτσι , εγώ το πήρα ότι μόνο οι επαγγελματίες μπορούν να φτιάξουν και να έχουν έναν πραγματικό σκύλο φύλακα , αλλά και έτσι να ειναι η απάντηση μου επειδή δεν ηταν ξεκάθαρη είναι ότι το θέμα μου δεν είναι ποιος έχει την ανάγκη και γιατί να έχει έναν σκύλο φύλακα , αλλά τι πρέπει να γνωρίζει και τι πρέπει να κάνει αν θέλει έναν σκύλο φύλακα.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Είμαι 41 ετών. Από τότε που υπάρχω στο σπίτι υπήρχαν πάντα σκύλοι οι οποίοι ήξεραν απλά τα βασικά. Κανένας δεν χρησιμοποιήθηκε σαν φύλακας, τι φύλαξη να σου κάνει άλλωστε τα μπρετόν ή τα κόκερ σπάνιελ; Ακόμα και ένα ΓΠ που είχαμε η μεγαλύτερη ικανότητα της ήταν πως είχε γίνει σπουδαίος τερματοφύλακας. Πιο νέος είχα την κάψα να πάρω λοιπόν σκύλο που θα μασούσε σίδερα όχι σαν τα χαζοχαρούμενα που είχαμε. Πέρασαν τα χρόνια και κάποια στιγμή όταν πλέον έμενα μόνος βρήκα τη Λάρα, ένα τρομαγμένο κουτάβι κάτω από ένα παγκάκι στον ηλεκτρικό στη Καλλιθέα, η ιδέα του φύλακα πήρε αναβολή και τα χρόνια περνούσαν. Μετά βρήκα την Ίσιδα και η ιδέα του φύλακα πήγε περίπατο.

Όταν κάποια στιγμή μετά από χρόνια μετακομίσαμε με τη σύζυγό μου σε μια περιοχή που ειδικά το χειμώνα δεν υπάρχει ψυχή η ιδέα του φύλακα επέστρεψε. Το επεξεργαστήκαμε αρκετό καιρό διαβάσαμε και είδαμε σκύλους.

Τελικά κατέληξα να μην πάρω σκύλο για φύλακα γιατί έχω δει στην πράξη ότι πολλές φορές τα σενάρια εκπαίδευσης είναι απλά σενάρια και πως σε μια πραγματική κατάσταση ο σκύλος μπορεί να έχει διαφορετική αντίδραση. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δουλέψει όπως πρέπει μπαίνει μπροστά με τον κίνδυνο να πέσει νεκρό, πράγμα που δεν θα το ήθελα.

Τώρα πια έχω μόνο μια σκυλίτσα, την Ίσιδα, που το καλύτερο της είναι να είναι ανάσκελα στο καναπέ για να της χαϊδεύεις την κοιλιά. Τη φύλαξη την έχουν αναλάβει η πόρτα ασφαλείας, τα πτυσσόμενα κάγκελα στις μπαλκονόπορτες και ο συναγερμός. Αν τώρα περάσει από αυτά θα τον περιμένω αναγκαστικά εγώ και η θεία μου η baikal από τη Ρωσία την οποία για να προλάβω τον προλαλήσαντα :sneaky: δεν την έχω γεμάτη αλλά ξέρω να τη δουλεύω πολύ καλά, και είναι κατάλληλη για όλων των ειδών τα θηράματα.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@Kotzak για το ρευμα τι γνωμη εχεις??

@vek η φαση ειναι οτι εχουν απαγορυεσει τα πιτ-αμσταφ που βαση προτυπου οχι απλα δεν ειναι επιθετικα προς το ανθρωπο αλλα το αντιθετο :D

• Like
Reactions: vasilis_mike

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@Kotzak για το ρευμα τι γνωμη εχεις??

@vek η φαση ειναι οτι εχουν απαγορυεσει τα πιτ-αμσταφ που βαση προτυπου οχι απλα δεν ειναι επιθετικα προς το ανθρωπο αλλα το αντιθετο :D
εδω εχουν απαγορεύσει τα σταφφακια χαχαχαχα :D άντε ενα πιτ-αμσταφ πηδαει πανω σου να σου κανει χαρες σε ριχνει κατω σου ανοίγει το κεφάλι άρα ειναι επικίνδυνο:cool: το κακόμοιρο το σταφφακι ούτε κάτω σε μπορει να ρίξει :D

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Σορρυ για το διπλό ποστ, την ακούει λιγάκι η σερβερ. Για το ρεύμα πιστεύω ότι απαιτείται σε μερικούς ανθρώπους, όχι στα σκυλιά. Κάποιοι του χώρου διαφωνούν κουφα. Κάποιοι άλλοι θα αντιπαραθεσουν το σβερκωμα μου. Το σβερκωμα όμως είναι και η τιμωρία της μάνας. (Η παραμονή του σε φάση σβερκωματος μέχρι αφοδευσης είναι γιατί δεν είμαι η μάνα του που τον έδιωξε ουσιαστικά λόγω συμπεριφοράς.)

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
το θέμα μου δεν είναι ποιος έχει την ανάγκη και γιατί να έχει έναν σκύλο φύλακα , αλλά τι πρέπει να γνωρίζει και τι πρέπει να κάνει αν θέλει έναν σκύλο φύλακα.
Πάμε πάλι: τις ανάγκες και το γιατί, όταν θέλουμε κάτι για εργασία και όχι απλά ευχαρίστηση, απο εκεί ξεκινάμε.

Αν εμένα πχ μου αρέσουν τα αντιαρματικά, θα πρέπει να έχω και ένα σπίτι μου; (κι ας ξέρω τι πρέπει να κάνω).. Συγνώμη για την υπερβολή μου...

• Like
Reactions: vek

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Σβερκωνω εγω το κουταβι με τον ιδιο τροπο που το κανει η μανα του?:unsure:
Ειναι πιο σωστο παντως απο το να εισαι εκπαιδευτης και να φορας ρευμα στα σκυλια σου για να πηγαινουν ελευθερα βολτα

• Like

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Είμαι 41 ετών. Από τότε που υπάρχω στο σπίτι υπήρχαν πάντα σκύλοι οι οποίοι ήξεραν απλά τα βασικά. Κανένας δεν χρησιμοποιήθηκε σαν φύλακας, τι φύλαξη να σου κάνει άλλωστε τα μπρετόν ή τα κόκερ σπάνιελ; Ακόμα και ένα ΓΠ που είχαμε η μεγαλύτερη ικανότητα της ήταν πως είχε γίνει σπουδαίος τερματοφύλακας. Πιο νέος είχα την κάψα να πάρω λοιπόν σκύλο που θα μασούσε σίδερα όχι σαν τα χαζοχαρούμενα που είχαμε. Πέρασαν τα χρόνια και κάποια στιγμή όταν πλέον έμενα μόνος βρήκα τη Λάρα, ένα τρομαγμένο κουτάβι κάτω από ένα παγκάκι στον ηλεκτρικό στη Καλλιθέα, η ιδέα του φύλακα πήρε αναβολή και τα χρόνια περνούσαν. Μετά βρήκα την Ίσιδα και η ιδέα του φύλακα πήγε περίπατο.

Όταν κάποια στιγμή μετά από χρόνια μετακομίσαμε με τη σύζυγό μου σε μια περιοχή που ειδικά το χειμώνα δεν υπάρχει ψυχή η ιδέα του φύλακα επέστρεψε. Το επεξεργαστήκαμε αρκετό καιρό διαβάσαμε και είδαμε σκύλους.

Τελικά κατέληξα να μην πάρω σκύλο για φύλακα γιατί έχω δει στην πράξη ότι πολλές φορές τα σενάρια εκπαίδευσης είναι απλά σενάρια και πως σε μια πραγματική κατάσταση ο σκύλος μπορεί να έχει διαφορετική αντίδραση. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δουλέψει όπως πρέπει μπαίνει μπροστά με τον κίνδυνο να πέσει νεκρό, πράγμα που δεν θα το ήθελα.

Τώρα πια έχω μόνο μια σκυλίτσα, την Ίσιδα, που το καλύτερο της είναι να είναι ανάσκελα στο καναπέ για να της χαϊδεύεις την κοιλιά. Τη φύλαξη την έχουν αναλάβει η πόρτα ασφαλείας, τα πτυσσόμενα κάγκελα στις μπαλκονόπορτες και ο συναγερμός. Αν τώρα περάσει από αυτά θα τον περιμένω αναγκαστικά εγώ και η θεία μου η baikal από τη Ρωσία την οποία για να προλάβω τον προλαλήσαντα :sneaky: δεν την έχω γεμάτη αλλά ξέρω να τη δουλεύω πολύ καλά, και είναι κατάλληλη για όλων των ειδών τα θηράματα.
:) Τη ρωσίδα καλό είναι να την βάλεις σε καμία ντουλάπα και τα "παιδιά" της κλειδωμένα σε χρηματοκιβώτιο. Γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος και ... άνθρωποι είμαστε..
Αν κάτσει φάση, στην καλύτερη θα καταστρέψεις το σπίτι σου, στην χειρότερη αν δεν σε φάνε πρώτο, θα πας μέσα για χρόνια. Δεν σε καλύπτει ο νόμος σε καμία περίπτωση.

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Σβερκωνω εγω το κουταβι με τον ιδιο τροπο που το κανει η μανα του?:unsure:
που ακριβώς ο προβληματισμους; Στο αν μπορώ εγώ να κάνω κάτι τέτοιο ή στο αν η μάνα κάνει κάτι τέτοιο;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
:) Τη ρωσίδα καλό είναι να την βάλεις σε καμία ντουλάπα και τα "παιδιά" της κλειδωμένα σε χρηματοκιβώτιο. Γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος και ... άνθρωποι είμαστε..
Αν κάτσει φάση, στην καλύτερη θα καταστρέψεις το σπίτι σου, στην χειρότερη αν δεν σε φάνε πρώτο, θα πας μέσα για χρόνια. Δεν σε καλύπτει ο νόμος σε καμία περίπτωση.
Το ξέρω Βασίλη, τη γνωρίζω τη νομοθεσία. Είναι υπέρ του θυτη και όχι υπέρ του θύματος.

• Like

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πάμε πάλι: τις ανάγκες και το γιατί, όταν θέλουμε κάτι για εργασία και όχι απλά ευχαρίστηση, απο εκεί ξεκινάμε.

Αν εμένα πχ μου αρέσουν τα αντιαρματικά, θα πρέπει να έχω και ένα σπίτι μου; (κι ας ξέρω τι πρέπει να κάνω).. Συγνώμη για την υπερβολή μου...
όντως υπερβολικό :) νομιζω δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ :whistle:
Μιλαμε για σκυλο φυλακα ε ?
Εγώ λέω αν κάποιος έχει έναν τέτοιο σκύλο που το έχει με την φύλαξη , που τον έχει δουλέψει σε υπακοή και τον έχει 100% ελεγχόμενο , που τον έχει δουλέψει σωστά για φύλαξη με σεβασμό στον σκύλο και στους γύρω του , που έχει πάρει όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας για να μην γίνει κάποια στραβή δεν με νοιάζει αν τον έχει ανάγκη ή όχι.

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Ούτε εμένα... Δε μου απάντησες όμως... Προς τι ή ένσταση;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
@Dimi_21 ,
Το μη χειρον βελτιστον δεν με καλυπτει ειδικα αν προκειται για κουταβι:)
Το εγραψα γιατι πιθανως θα πεσουν να τον φανε,και δεν ειναι εκπαιδευτης...Πρεπει να γνωριζουμε και τα χειροτερα απο "επαγγελματιες" "εκπαιδευτες".

• Like
Reactions: yasemin

Kotzak

Well-Known Member
8 Μαϊου 2016
252
99
Ανατρέξτε στο θέμα μοχαμετ, ξαναδιάβασε ή πρωτοδιαβαστε το νήμα και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες έγινε αυτό, και σχολιάστε εκεί το ποιον μου ως άνθρωπος, χειριστής,σκυλοπατερας και ότι άλλο σας αρέσει. Καθε κριτική δεκτή άλλωστε. Είμαι ιδιαίτερα υπομονετικος τόσο με τα σκυλάκια όσο και με τους ανθρώπους αν και με τα σκυλιά τα πάω καλύτερα, το ομολογώ!

• Like
Reactions: Siegfried