Σκύλοι φύλακες

Status
Κλειδωμένο θέμα

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ξεκλειδώνουν και με γαλλικό κλειδί. Επίσης με άλεν ξέρω ότι γίνεται δουλειά. Τέλος, έχω ακούσει (αλλά δεν είμαι σίγουρος) ότι ξεκλειδώνουν και με κανονικό κλειδί αρκεί να είναι από κλειδαριά ασφαλείας.

:maria:

Χαχαχχαχα ισως και με ταυτοτητα. Του δικου μου παντως ξεκλειδωνουν μολις δει κεφτεδακι.

• Like
Reactions: Hiraeth

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τελικά από αυτά που διάβασα στα παραπάνω post...το συμπέρασμα είναι ότι:
Ναι, υπάρχουν φυλές που μπορούν να εκπαιδευτούν με μεγαλύτερη επιτυχία , από άλλες φυλές στο θέμα της φύλαξης.
Αλλά, ότι σε περίπτωση "οργανωμένης" κλεψιάς ένας σκύλος δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα.
Αρα, αν ένας σκύλος λειτουργήσει αποτρεπτικά λόγω μεγέθους, εμφάνισης, γαυγίσματος, γρυλλίσματος κλπ, για έναν περιπτωσιακό κλέφτη...τότε γιατί χρειάζεται να πληρωσει κάποιος ένα σωρό λεφτά για να εκπαιδεύσει έναν σκύλο για φύλαξη χώρου? Δεν μιλάω για το αν ο ιδιοκτήτης ασχολειται με κυναθλητισμό και αγώνες εργασίας...
Δηλαδή στη τελική και εγώ με τα 2 Golden που έχω και γαυγίζουν σε όποιον περάσει από έξω...είμαι μία χαρά!!!!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
εισαι οντως μια χαρα.αν επιτεθουν κιολας αν μπει καποιος μεσα εισαι ακομη καλυτερα.οτι κ να ειναι,δαγκωμα απο σκυλο θα ειναι οπωτε θα πονεσει.το θεμα ειναι απο εκει κ μετα τι γινεται,θα εππιμηνουν στο δαγκωμα η θα τρομαξουν?

επισης,να διαχωρησω κ εγω με την σειρα μου την φυλαξη χωρου κ σωματοφυλακη κ να συμφωνησω με τις αποψεις των φιλων που λενε οτι ο φυλακας εξω ειναι τελειωμενη υποθεση για εναν σοβαρο ληστη.τα σκυλια στην αυλη ειναι μονο να τρομαζουν ανθρωπους που δεν εχουν καμια προθεση να μπουν μεσα.πιο πολυ ειναι για να τρομαξουν τα πιτσιρικια που πεφτει η μπαλα τους μεσα στην αυλη μας κ δεν θελουμε να μπουν να την παρουν.ο,τι σκυλο κ να εχεις στην αυλη θα τον τακτοποιησουν κ θα μπουν,εκτος αν το σκυλι κανει ενεδρα.

εχει παρατηρηθει σε καποια σκυλια,εγω προσωπικα το ειδα σε ελληνικο ποιμενικο κ καυκασιο,οτι κρυβονται κ περιμενουν να μπει μεσα ο εισβολεας κ δεν βγαινουν μεχρι να φτασει σε αποσταση που δεν θα μπορεσει να ξεφυγει.σε αλλα σκυλια που η αυτοπεποιθηση κ η βλακεια ειναι στα υψη,αυτο δεν συμβαινει κ ειναι κ τα σκυλια που ευκολα μπορουν να τα βγαλουν εκτος μαχης οι εισβολεις.

ας μην γελιομαστε λοιπον.σκυλος φυλακας,μονο μεσα στο σπιτι.

επισης οσων αφορα την λιστα,καποια απο τα σκυλια που αναφερονται κανουν μονο για σωματοφυλακη κ καποια αλλα οπως το ντογκο ειναι θεμα του τι χαρακτηρα θα ειναι το ζωο.εχει αναφερθει κ απο αλλους απλα συμφωνω κ συμφωνω οτι δεν ειναι σωστο να αλλαξεις τον χαρακτηρα ενος ντογκο για να το κανεις φυλακα.παρε κατι αλλο καλυτερα.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Παιδιά μόνο για "μικρού βεληνεκούς" επίδοξο διαρρήκτη μπορεί να φέρει αποτέλεσμα ο σκύλος. Λειτουργεί βέβαια ως ψυχολογική ένεση ψευδούς αισθήματος ασφάλειας για τον κάτοχο ειδικά αν έχει απομακρυσμένο σπίτι. Πραγματικά σε αυτόν το ρόλο ανταποκρίνονται με μεγαλύτερη επιτυχία τα μεγάλα ποιμενικά όπως Καυκάσου, κεντρικής Ασίας, Kangal (το απόλυτο σκυλί κατά τη γνώμη μου- δικαίως έχει ξεσπάσει "πόλεμος Τούρκων -Κούρδων για την ¨πατρότητα" του σκύλου.) αλλά και Bully kuta. Αν μιλάμε για αποτροπή άλλο τα 50 κιλά και άλλο τα 90+. Βέβαια χρειάζεται πολύ έμπειρος ιδιοκτήτης και τρομερό ψάξιμο για την επιλογή σκυλιού από κορυφαία εκτροφεία γιατί «τα πολλά κιλά δεν σηκώνουν λάθη».
τι λες ρε παιδι μου! εχω μεινει αναυδος! ακουως οτι οι κλεφτες εχουν ξεφυγει αλλα δεν περιμενα οτι αντεχουν τον πονο στο δαγκωμα απο ενα Γ.Π, ενα ροττι, ενα ντομπ (καλα τα 30κιλα μαλινουα τι να κλασουν) τωρα κατι black russian terrier κατι μπαντογκ απλα ειναι διαφημιστικα τρικ.
μονο μεγαλο ποιμενικο και δη οι πολυ διαδεδομενες ρατσες των κανγκαλ και bully kuta. πιστευω οτι εχεις δει παρα πολλα απο κοντα και για αυτο τα προτιμας.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
ε ναι σε αυτο ηταν λιγο απολυτος ο φιλος...50 κιλα ζωο φιλε μου δεν ειναι αστειο πραγμα...πιστεψε με.σκεψου επισης οτι με αλλη ανεση κινειται ενα μυωδης ζωο 50 κιλων κ αλλιως ενα των 90...αν υπαρχει μια περιπτωση να ξεφυγεις απο ενα σκυλι των 90,με ενα σκυλι των 50 παιζεις κ χανεις.εκτος αν μιλας για αποτροπη μονο μεσου του οπτικου ερεθησματος,που κ παλι καποιοι ανθρωποι, αυτα τα αρκουδοσκυλα τα θεωρουν γλυκα ζωακια κ δεν τα φοβουντε.ισως προλογιαζοντε πιο πολυ με τα κομμενα αυτια ενος πιτ 30 κιλων παρα με τον ογκο ενος κανγκαλ των 90.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αξιζει βεβαια να προσθεσουμε οτι οι κλοπες στους περισσοτερους κοινους θνητους γινονται απο κλεφτες που δεν ειναι επαγγελματιες υψηλου επιπεδου.(αλλο παλι και αυτο!), αλλα απο κλεφτρονια.
Επομενως η λιστα με τα σκυλια φυλακες, αυτοματως μεγαλωνει αισθητα.
Πιστευω οπως εχουμε πει και σε πιο παλια ποστς οτι ο τυπικος κλεφτης θα προτιμησει να παει σε ενα σπιτι που δεν εχει σκυλο .Ειτε μεσα ειτε και εξω στον προαυλιο χωρο.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το ποπκορν σου το εφαγες ??
Ναι, αλλά θα φτιάξω και άλλο τώρα.

Ξέρω ότι θα γραφτούν πολλές βλακείες ακόμα σε ένα τέτοιο thread.

Οπότε μέχρι να το φτιάξω, πήγαινε διάβασε καλύτερα για δαγκώματα πριν γράψεις ξανα για σκυλιά που "κλειδώνουν".

http://www.dogforum.gr/v3/showthrea...νια-του-pit-bull&highlight=κλειδώνουν+σαγόνια

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Amalthea θελω να ακουσω μια καλη δικαιολογια,για μενα μαλλον το εκανες επιτηδες,πρωτο στην λιστα ειναι το Φιλα γιατι το εβγαλες? ρε παιδι μου το πρωτο δεν ξεχνιετε αν ηταν αναμεσα θα ελεγα οκ,παρτε το λινκ και παντε προς τα κατω ειναι ακριβως η ιδια λιστα με το ιδιο κειμενο.
http://caninebreeds.bulldoginformation.com/guardian-dogs.html

STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Δυστυχώς λόγω εργασιακής ιδιαιτερότητας έχω δεί πολλά kANGAL στην Ανατολία και μόνο όποιος δεν τα έχει δεί από κοντά μπορεί να τα θεωρεί ως δυσκίνητα.Επίσης και τα κενρικής Ασίας που έχουν οι Τούρκοι είναι απίστευτα και πιστέψτε με έχω από μικρός σκυλιά που θεωρούνται "φύλακες" (Ροτβάϊλερ και Ντογκ ντε Μποντώ), τα οποία θεωρούσα ως κορυφαία, αλλά οι Ασιατικοί ποιμενικοί είναι άλλου επιπέδου σκυλιά.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
έχεις δει πολλούς από τουρκία σε κυναθληματα?
από την άλλη παντα η αστυνομια ήθελε σκυλιά πέρα από το αποτελεσματικά και "οικονομικα" και "ταξιδιαρικα"
αλλη ποσοτητα φαγητου το κανγκαλ άλλη ποσότητα φαγητού το μαλινουά.... άλλο χωρο πιανει ένα κανγκαλ σε περιπολικό και άλλη ένας γερμανικός.....
χωρις να σημαινει ότι συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.... και πάντα τουλαχιστον στο συγκεκριμένο τόπικ....
όταν λεμε φυλακα και φύλαξη εννοείται ότι συμφωνουμε με τον ορισμό που έδωσε ο εισηγητής
( ωραια λέξη... την έχω χρησιμοποιησει αρκετα σημερα...) και όχι με ότι έχει στο κεφαλι του ο καθε εκπαιδευτης κι εκπαιδευόμενος...

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Παραμενουν ομως τυπικα μαντροσκυλα,εχει δηλαδη ο χαρακτηρας τους μεγαλη σχεση με το περιβαλον τους,τι θελω να πω?οτι σε ενα περιβαλον χωρις χαδια και μεγαλη βαση στο ενστικτο,καθε μερα στο βουνο,και αψιμαχιες εστω για θυληκα,η και κυνηγι λυκου,το Κανγκαλ πρεπει να δουλεψει για να βγαλει το ψωμι του,και τα δικα μας τα καλα μαντροσκυλα κανουν αυτη την δουλεια αρκετα καλα,με ενα μονο μειον την δυναμη του Κανγκαλ,το οποιο ξαναλεω αν ειναι π.χ στο σπιτι και το αρχισει καποιος στα σηκω πανω κατσε κατω,και του αρχισει τα χαπια σολωμου και τον βαλει και σε κανα κρατε και μη το ενα μη το αλλο,φαγητο στην ωρα του καθε μερα σε μεγαλη ποσοτητα και υπερβαρο,τοτε θα γινει και εκεινο σκυλι του Ντισνευ,παντως ειναι φυλακας εναντι ζωων και οχι τοσο ανθρωπων,γνωστο ειναι αλλωστε οτι στην Τουρκια οσα δαγκωναν ανθρωπο επρεπε να θανατωθουν και δεν τα ζευγαρωνουν κιολας,παραμενουν ομως απειλητικα σκυλια τα οποια δεν θα ηθελε καποιος κλεφτης να συναντησει.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σιγουρα περισσότερους από ότι έχω δει σε Ελλάδα ;)

Οι βασικές αρχές της φύλαξης και της δουλειάς στην αστυνομία/στρατό είναι οι ίδιες. Οπότε δεν είναι το διαφορετικό οπτικό πεδίο το θέμα.

Ίσως το θέμα του φαγητού και του χώρου, αλλά και πάλι υπάρχουν φυλές που χρησιμοποιούνται από αστυνομία και στρατό που είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερες από ένα μαλι (π.χ. dobermann)

H βασική διαφορά που τα κάνει ακατάλληλα κατ' εμέ είναι η εκπαιδευσιμότητά τους και το control που επιδέχονται, ιδιέταιρα πάνω σε κατάσταση μάχης

STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Τα KANGAL χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τον τουρκικό στρατό στη φύλαξη στρατοπέδων και ιδιαίτερα αυτών των επίλεκτων δυνάμεων όπως τα λεγόμενα "μπορντώ μπερελί".Ο Τουρκικός στρατός άλλωστε είναι ο λόγος-τροχοπέδη για την εξαγωγή του σκυλιού εκτός των ορίων της χώρας. Κατά τα λοιπά συμφωνώ με το GRDANE.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οι αστυνομιες θελουν επιθετικα σκυλια το Κανγκαλ ειναι αμυντικο το ιδιο και το Φιλα,επειτα σκεψου ενα Κανγκαλ να δαγκωσει καποιον χωρις μανικι,θα του παρει το χερι,για αυτο καταργηθηκαν και τα Μ1(μακρια καννη πολλες ραβδωσεις) στον στρατο,καταστρεφαν το σωμα εμπαινε η σφαιρα απο την μια και εκανε κρατηρα απο την αλλη,γενικα τα οπλα ειναι λιγοτερο τρομακτικα,θανατος με αξιοπρεπεια δηλαδη,ακουγονται λιγο τρελλα αυτα αλλα ετσι ειναι,δεν στελνεις αρμα εναντιον φοιτητων οι γαβρων,στελνεις ενα Μαλι και εχεις τον σκυλο χορτατο και τον γαβρο ακεραιο .

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Τι σημαίνει επιθετικό και τι αμυντικό σκυλί ρε παιδιά;

Τι είναι; Συστήματα 4-5-1 αμυντικό ή 4-3-3 επιθετικό;

Οι ερωτήσεις μου δεν πάνε στο να βγάλουν τα κανγκαλ ή τα κεντρικής ασίας άχρηστα, αλλά στο να καταλάβω που είναι αυτό το "άλλο επίπεδο σκύλου"...

Status
Κλειδωμένο θέμα