Κοιτα γενικά ισχύει ότι δεν θέλουμε συντηρητικά στις τροφές. Στις πραγματικά καλές ξηρές, τα συντηρητικά είναι τα ελάχιστα κ τα υλικά είναι ποιοτικά,τα θρεπτικά που πρεπει να παρει,θα τα παρει γιατι ουτως η αλλως δεν θελει για παράδειγμα την πρωτεινη αυτουσια,αλλα τα δομικα συστατικα της δλδ τα αμινοξέα. Συντηρουνται οι ξηρες,λόγω έλλειψης υγρασίας,δλδ δεν αναπτύσσονται πολλά βακτήρια. Εγώ δεν έχω θέμα ο σκύλος μου να τρώει μια πολύ καλή ξηρά και επικουρικα δίνω κ μαγειρεμένο φαγητό που κ που,φρούτα,λαχανικά,γιαούρτι. Πολυ καλές ξηρές είναι nd,acana, the essentials, brit fresh και πολλές άλλες,που θα βρεις σεχαντιστοιχα νηματα εδω.
Υπάρχει κ η επιλογή να δίνεις μόνο μαγειρευτά,με την έννοια ότι ξέρεις τι δίνεις αλλα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να παραλείψεις θρεπτικά, θες συμπληρωματα κλπ. Για εμένα η barf βγαίνει σίγουρα εκτός λόγω βακτηριακου και παρασιτικου φορτίου,το οποίο μπορεί να καταστεί επιβλαβές για ένα σκύλο που καποια στιγμή θα βρεθεί με χαμηλό ανοσοποιητικο αλλά κ για εμας σπίτι,γιατί θα γίνεται διασπορα από το στόμα του.
Ειναι προσωπική επιλογή τι θα ταισεις το σκυλάκι σου, ο,τι θεωρείς εσύ σωστό