Τι να σου πω, εμάς δεν είναι του γούστου μας και δε μένουμε για να ξεδιπλώσουν όλο το ταμπεραμέντο τους!Ναι ναι, αυτο είναι... Αγάπη και φιλία! Οχι πως θέλουν να πηδηξουν τα πάντα...
Τι να σου πω, εμάς δεν είναι του γούστου μας και δε μένουμε για να ξεδιπλώσουν όλο το ταμπεραμέντο τους!Ναι ναι, αυτο είναι... Αγάπη και φιλία! Οχι πως θέλουν να πηδηξουν τα πάντα...
Αυτό, πάντως, βγαίνει και σε έκδοση ξαδέλφου. Βελτιωμένη σε σχέση με το θείο. Ο θείος είναι το Γκόλντεν. Το λαμπ είναι ο ξάδελφος. (ο θείος δεν έχει ενέργεια μέχρι το ξημέρωμα, το λαμπ έχει)Τα λαμπ μου θυμίζουν εκείνο το θείο (σε καθε οικογένεια υπάρχει) που στις συγκεντρωσεις πίνει κατι παραπάνω και αρχίζει τις χοντράδες. Συμπαθής αλλά ανυπόφορος. Που δεν αντέχεις και στο τέλος του τη λές αλλα μετα το μετανιώνεις γιατί ειναι καλούλης μωρέ και τον πλήγωσες. Και στη συνεχεια, απο τυψεις του δινει πάλι θάρρος για να συνεχισει να σου σπάει τα νευρα.
1) Καταρχήν, πιστεύω ότι θα έκανα αυτά που έκανες εσύ στο σκύλο... ΚΑΙ στον ιδιοκτήτη!1) ...Δυστυχώς βλέπω οτι είναι ο ίδιος, με τον οποίο είχαμε πρόβλημα πριν 2-3 μήνες, έχοντας και πάλι ελεύθερο τον ίδιο σκύλο...
2) Οι επιλογές μου ήταν περιορισμένες και συνοψίζονται στην εξής μία.
Κλωτσιές κι οτι γίνει...
3) ...απο την άλλη να μην κάνω και σοβαρή ζημιά στον άλλο σκύλο ο οποίος επι της ουσίας δεν έφταιγε...
4) Σκέφτομαι σοβαρά να παω για καταγγελία μιας κι ειναι η δεύτερη φορά που γίνεται το ίδιο με τον συγκεκριμένο...
5) Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι, πόση ανευθυνότητα κυκλοφορεί κι αν είχα αλλη επιλογή...
6) Αλήθεια όσοι έχετε Γ.Π, είναι τυπική συμπεριφορά να έρχεται ντουγρού να μας φαει ?
Καταρχάς σ' ευχαριστώ για τις προτάσεις.Θα προσπαθήσω να εξηγήσω για ποιους λόγους θεωρώ λανθασμένη την αντίδραση σας και την "θεώρηση" σας σε έναν "σκυλοκαυγά" τέτοιου είδους και "ποιότητας".
Ο Έκτορας (ο σκύλος σας) είναι ένα Labrador Retriever (αν δεν κάνω λάθος), ένας σκύλος απόλυτα ικανός να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι σε οποιονδήποτε σκύλο, τουλάχιστον για τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που θα σας χρειαστούν να έχετε μια πιο ουσιαστική και ασφαλής (και για τους δύο σας) επέμβαση.
Κρατώντας τον σκύλο σας στο λουρί, βάζοντας τον (προσπαθώντας και τραβολογώντας) πίσω σας, όχι μόνο του αφαιρείτε την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αποτελεσματικά, αλλά τον "προσφέρετε" στον επιτιθέμενο σκύλο και τον εκθέτεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο (σοβαρότερο τραυματισμό).
Επίσης, μπαίνοντας ανάμεσα στα δύο σκυλιά και με "απασχολημένα" τα χέρια, κινδυνεύετε κι εσείς με τραυματισμό, ακόμα και από τον σκύλο σας.
Οι κλωτσιές και τα όποια χτυπήματα σε έναν "μαινόμενο σκύλο" 30-50 κιλών (ακόμα και σε μικρότερους, ανάλογα την φυλή) έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε. Λειτουργούν σαν έξτρα ερέθισμα για επίθεση, σαν "τσίγκλισμα", σαν προτροπή (εκτός κι αν τα χτυπήματα σας είναι επαγγελματία kick boxer και είναι ικανά να σπάσουν τα πλευρά του σκύλου).
Η δική μου αντίδραση θα ήταν να χαλαρώσω (ή και να αφήσω εντελώς το λουρί μου), να μη φωνάζω, να μην ουρλιάζω και σίγουρα να μην κλωτσώ ή χτυπώ κανέναν από τους δύο σκύλους. Αυτό μπορεί να έχει και σαν αποτέλεσμα να μην γίνει καν επίθεση, αλλά ένας "χορός" με γρυλίσματα και δαγκώματα στον αέρα (μια που οι δύο σκύλοι θα μπορούν να κινηθούν και να "μιλήσουν"). Αν πάλι φτάσουν στο "πιάσιμο" αυτό θα είναι πιο "ορθόδοξο" και πιο ασφαλές. Οι σκύλοι θα δαγκωθούν στο πρόσωπο (μάγουλα) ή στο δέρμα του λαιμού (την περιοχή που είναι "φτιαγμένη" για να δέχεται δαγκώματα).
Το να "προσφέρετε" την κοιλιά, το πίσω μέρος ή τα πίσω πόδια του σκύλου σας τραβώντας τον και περιορίζοντας το κεφάλι (είναι δεμένος από το λαιμό) ή το μπροστινό μέρος του σώματος (αν είναι δεμένος με "σαμάρι"), εκθέτεται τα πιο ευαίσθητα σημεία του σκύλου σε κίνδυνο. Ο σκύλος ποτέ δεν θα το έκανε αυτό!
Ένας τραυματισμός στην κοιλιακή χώρα ή σε κάποια αρτηρία στα πίσω άκρα, μπορεί να είναι και μοιραίος.
Ότι από τα δύο και να γίνει ("χορός" ή "πιάσιμο") θα μπορείτε, εφόσον έχουν περάσει αυτά τα δευτερόλεπτα, έχετε αξιολογήσει την κατάσταση και έχοντας βρει το σωστό "πιάσιμο" και timing να χωρίσετε τα σκυλιά.
Αν η διαφορά σε μέγεθος ήταν ακραία (αν είχατε ένα Chihuahua π.χ.) θα σας πρότεινα ίσως να το τραβήξετε αμέσως και να το πάρετε αγκαλιά, γυρίζοντας την πλάτη σας στον άλλο σκύλο. Είναι όμως πολύ διαφορετικά τα πράγματα εκεί σε σχέση με την δική σας περίπτωση.
Για την ανευθυνότητα θα συμφωνήσω και δεν έχω σαφή απάντηση στο "πόση"... θα έλεγα "αρκετή".
Αυτά σαν μερικές, γρήγορες παρατηρήσεις και προσωπικές απόψεις.
Δεν ειναι θεμα ΓΠ οπως λες...οποιοδηποτε σκυλι θα μπορουσε να συμπεριφερθει ετσι απο τον ανευθυνο ιδιοκτητη του...θεμα εκπαιδευσης ειναι ολα,ομως περισσοτερο,πιστευω,υπευθυνοτητας..γιατι οσο κι αν ενα σκυλι εχει αριστη εκπαιδευση,δεν επιτρεπεται να κυκλοφορει λυτο,γιατι παντα υπαρχουν κινδυνοι,τοσο για ανθρωπους και παιδια,οσο και για ζωα... Και για την ιστορια,να σου πω οτι εμεις ειμαστεΠΑΝΤΑ στο λουρι...Αλήθεια όσοι έχετε Γ.Π, είναι τυπική συμπεριφορά να έρχεται ντουγρού να μας φαει ?
Κάποια μέρα που θα έχω όρεξη θα γράψω πιο αναλυτικά τα συμβάντα... Ο τύπος που είχε τα σκυλιά αντί να τα μαζέψει ήρθε να με περιπαίξει και με τραυμάτισε στον αυχένα....Διαολοστέλνοντας τους ανεύθυνους.
Είναι πολύ απλό και κακώς πρέπει να το εξηγούμε διαρκώς..... δεν γουστάρουμε το σκυλι του καθενός εκπαιδευμένο ή μη, να τρέχει κατά πάνω μας και να χοροπηδάει.
Ενδεχομένως ωστόσο -δεν γνωρίζω επακριβώς και δεν είμαι και αρμόδια να κρίνω- να προκάλεσες τα άλματα τους, σηκώνοντας το σκυλί σου. Να ξέρεις ότι αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων τα "ιντριγκάρει" χειρότερα...
Ναι αλλά θα μας προλάβουν. Ουσιαστικά είναι σα να μείνουμε ακίνητοι. Και ο Λεωνίδας συνήθως δεν αντιδράει φιλικά στα αρσενικά σκυλιά - τώρα που μεγάλωσε, γιατί όταν ήταν μικρός λύσσαγε με κάθε αρσενικό και έφτανε στο σημείο να μου δάγκωνει το πόδι απ' το θυμό του. Του έχει ορμήξει μεγάλο σκυλί πολλές φορές, επειδή το προκάλεσε με γρυλίσματα και τον σήκωσα αγκαλιά για να τους χωρίσω.@Lemonidas Σε φάσεις που έρχονται τρέχοντας, μεταβολή και δρόμο επιτόπου....
Δεν είναι σωστό, αλλά γέλασα......δεν θα είχε μείνει ούτε μούσι.
Πηγαινε να αναψεις μια λαμπαδα γιατι καποιος εβαλε το χερι του και γυρισες σπιτι με τον σκυλο σουΣε τέτοιες περιπτώσεις τι κάνουμε? Ειδικά με σχετικά μικρά σκυλιά και όταν δεν υπάρχει βοήθεια ούτε άλλος ιδιοκτήτης. Νομίζω ότι ήμουν τυχερή γιατί λόγω ηλικίας ήταν αργό το ροτ, αν ήταν πιο νεαρό θα τον είχε αρπάξει και δεν θα είχε μείνει ούτε μούσι.
Επίσης μου έχουν πεί ότι στη φάση του τρελλού τσακωμού, αν πας να τα χωρίσεις με λάθος τρόπο, μπορεί να τη φας κι απ το δικό σου σκυλο..γιατί εκείνη τη στιγμή είναι θολωμένο και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται..δεν ξέρω αν ισχύει..Το πρόβλημα με την αγκαλιά είναι ότι μπορεί ο άλλος σκύλος να σου ανέβει στο σβέρκο (έχει γίνει) και τα χέρια είναι απασχολημένα. Επίσης, εφόσον αφαίρεσες από τον σκύλο σου την δυνατότητα να φύγει (flight) μένει μόνο να αμυνθεί (fight) οπότε έχεις αγκαλιά το δαίμονα της Τασμανίας που χτυπιέται και γαυγίζει εξιτάροντας τον από κάτω αυξάνοντας τις πιθανότητες να σου ανέβει στο σβέρκο και να δαγκώσει και εσένα και τον σκύλο που είναι πλέον ακίνητος στόχος... Μεγάλο δίλλημα...