Σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε κι άλλο σκυλάκι

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
296
265
KORYDALLOS
Παιδια οχι δυστυχως ,εχω παγωσει το θεμα γιατι περιοριστηκα πιο πολυ στις επιλογες μου απ'οτι περιμενα κι εχω στενοχωρηθει ...μου ειπωθηκε οτι μονο μεγαλυτερο σε ηλικια,(4 ετων+ )σε ογκο (ενταξει δεν θα υιοθετουσα μινιον παλι) και αρσενικο εχει νοημα να παρω,να μην τσιμπαει στα καραγκιοζιλικια της Λινας...μπαινω σε τρεις τεσσερις σελιδες του facebook απο φιλοζωικες της περιοχης μου,χαζευω συχνα απιστευτα πλασματα,πηρα τηλεφωνο και το fazoo (η κοπελια μου ειπε τα παραπανω βασικα) η οποια ειπε οτι θα σκεφτει τι μπορει να ταιριαζει καλυτερα στα δεδομενα που ζητω...οπως ειπα δεν θελω να κανω κατι επιπολαιο...καιγομαι παντως,βλεπω στον υπνο μου ροζ σκυλομουσουδα η λωλη...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
...μου ειπωθηκε οτι μονο μεγαλυτερο σε ηλικια,(4 ετων+ )σε ογκο (ενταξει δεν θα υιοθετουσα μινιον παλι) και αρσενικο εχει νοημα να παρω,να μην τσιμπαει στα καραγκιοζιλικια της Λινας...
Η γνωμη μου ειναι οτι σε ενα "δυστροπο" σκυλι, οσο ποιο μικρο σε ηλικια του φερεις τοσο ποιο ευκολα θα το δεχτει γιατι θα το φερει στα νερα του. Ενας ενηλικος κ ποσο μαλλον τοσο μεγαλος σκυλος ειναι "ενα αλλο ζωο" με χαρακτηρα κ συνηθειες.......
Οσο ποιο κουταβι το αντεχεις ΕΣΥ τοσο καλυτερα ειναι.....

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
296
265
KORYDALLOS
λυπαμαι παρα πολυ τα μεγαλα σε ηλικια σκυλακια που παραμενουν στα κυνοκομια,αλλα οντως θα προτιμουσα εναν καλοκαγαθο ,αγαθιαρη κουταβο παρεα για την "τρελλη" του "χωριου μας"...:rolleyes: η και κουταβινα...ιδωμεν...μου αλλαζετε εντελως τα δεδομενα παλι ομως....χιχιχι

Last edited:

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
εγώ πάντως θα εμπιστευόμουν την μαριάνθη του fazoo, γιατί έχει τεράστια εμπειρία στο θέμα και τα έχει δει στην πράξη αυτά... φαντάσου ένα τρελοκούταβο μαζί με μια δύστροπη σκυλίτσα - θα σας βγάλει νοκ άουτ! όπως και να' χει, αφού το θέλετε τόσο πολύ, είμαι σίγουρη ότι το σωστό για εσάς σκυλάκι θα σας βρει -- και δε το λέω και εγώ σαν σχήμα λόγου, το πιστεύω απόλυτα ότι θα γίνει!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
εγώ πάντως θα εμπιστευόμουν την μαριάνθη του fazoo, γιατί έχει τεράστια εμπειρία στο θέμα και τα έχει δει στην πράξη αυτά... φαντάσου ένα τρελοκούταβο μαζί με μια δύστροπη σκυλίτσα - θα σας βγάλει νοκ άουτ! όπως και να' χει, αφού το θέλετε τόσο πολύ, είμαι σίγουρη ότι το σωστό για εσάς σκυλάκι θα σας βρει -- και δε το λέω και εγώ σαν σχήμα λόγου, το πιστεύω απόλυτα ότι θα γίνει!
Εγω δεν μπαινω στην λογικη τι θα ταλαιπωρησει τον ιδιοκτητη λιγοτερο, γι αυτο παραπανω εγραψα "οσο ποιο κουταβι αντεχεις"
Ενα σκυλι που ζει σε ενα σπιτι πρεπει να ειναι πολυ ισορροπημενο-εκπαιδευμενο-κοινωνικο-"μαλακο" για να δεχτει ετσι ξαφνικα να συμβιωσει με ενα αλλο ενηλικο σκυλι, το οποιο βλεπει ως απειλη στην υπαρχουσα κατασταση. Ενα κουταβι ποτε κανενα σκυλι δεν το βλεπει σαν απειλη παρα περισσοτερο σαν κατι που χρηζει προστασιας, οποτε τεινουνε να τα δεχονται πολυ περισσοτερο.
Απο εμπειρια στο λεω το παραπανω οχι απο τον αερα......

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Μην το λες east, εξαρτάται κάθε φορά από τα σκυλιά (το ήδη υπάρχον και το μελλοντικό).
Εγώ που φιλοξενώ συχνά διάφορα σκυλιά, κάθε φορά αντιμετωπίζω άλλου είδους "προβλήματα" με τα δικά μου σκυλιά.
Σίγουρα ένα κουτάβι ο κάθε σκύλος θα το δεχτεί πολύ πιο εύκολα, αλλά το κουτάβι κάποια στιγμή θα γίνει σκύλος. Κι εκεί αν δεν προσέξεις μπορεί να έχεις πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

marytherion, στη θέση σου θα σκεφτόμουν πρώτα τι θέλω και μπορώ εγώ να αντιμετωπίσω. Θεωρώ πολύ πιο ασφαλή την επιλογή ενήλικου σκύλου που θα ταιριάξει εξαρχής με τη δικιά σου, παρά να πάρεις κουτάβι και να βρεθείς προ εκπλήξεων μετά από μερικούς μήνες.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
296
265
KORYDALLOS
Παιδια σας διαβαζω ολους με προσοχη,east,manin,Lara,εκτιμω απειρα την βοηθεια σας! Ειμαι στο σταδιο της ερευνας ακομα,εγω αμα με ρωτησετε ξερω τι θελω μεσα μου ,αλλο ομως η προσδοκια κι αλλο η πραγματικοτητα.Ουτε υπαρχουν ετοιμες καταστασεις ,θελει δουλεια και υπομονη ,αλλα μεχρις ενος οριου,να παλευεται η καθε περιπτωση.Δεν ειμαι ο τυπος τσαμπα μαγκας να βουτηξω απο μια φιλοζωικη μια ομορφη μουτσουνα και την φερω σπιτι για να κανω την καλη,και μετα να τραβαω τα μαλλια μου,και να υποβληθουμε απαντες ανθρωποι και πεκινουα σε επιλεον στρες,το ζητουμενο ειναι να υιοθετησουμε μια ψυχουλα αλλα και να περναμε εν καιρω καλυτερα ολοι μας...Σιγουρα Lara μου ταιριαζει ενα σκυλακι να εχει ηδη δειξει χαρακτηρα ,τι θα λεγατε ,θα ηταν λοιπον καλη ιδεα να παρω και τη Λινα μαζι οταν με το καλο ερθουμε σε επαφη με το σκυλακι που σταμπαραμε,η περασουμε απο το fazoo πχ η το οποιο κυνοκομειο /τοπικη φιλοζωικη? Αλλα μαλλον απο Οκτωβρη θα το κοιταξω πιο εντατικα,τωρα ειμαι υπο σκεψιν ακομα....

Serge

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2012
743
296
Να πω κάτι χαζό;; Κάνα αδεσποτάκι που να παίζει / συμπαθιέται με την "τρελάρα" σου δεν υπάρχει????

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να πω κάτι χαζό;; Κάνα αδεσποτάκι που να παίζει / συμπαθιέται με την "τρελάρα" σου δεν υπάρχει????
Και να μια εξαιρετικη ιδεα.....!
Οσο ποιο νεαρο ειναι ενα ζωο, τοσο ποιο ευκολο ειναι να ερθει στα νερα ενος αλλου.
Ενα ενηλικο ζωο η ταιριαζει η οχι, γιατι συνηθως κανενα απο τα δυο δεν κανει ευκολα παραχωρησεις.
Εγω σε αντιθεση με αλλους πχ που διαλεγουνε κ φερνουνε ενα ζωο στο σπιτι τους (οπως η Lara ανεφερε παραπανω πχ) παντα οταν εμφανιζοτανε ενα αδεσποτο αφηνα στα σκυλια μου το περιθωριο να το αφησουνε να μεινει μεσα η οχι.
Σε κουταβι ποτε δεν εκαναν τσαμπουκα παντα το δεχοντουσαν.
Αντιθετα ενηλικο δεν το αφησαν ποτε.
Μια σκυλα καταφερε να μεινει σε ηλικια 8-10 μηνων κ χρειαστηκε να επεμβω αρκετες φορες.
Εχουνε ερθει 7 σκυλια στο συνολο,διαδοχικα, οποτε ειναι αρκετα μεγαλο δειγμα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Εγώ δεν διαλέγω ποια σκυλιά θα έρθουν σπίτι μου, έρχεται όποιο έχει ανάγκη. Και φυσικά μερικά δεν μπόρεσα να τα δεχτούν και τα 3 μου σκυλιά και αναγκάστηκα να βρω άλλη λύση για τη φιλοξενία τους. Anyway, δεν έχουν σχέση με το θέμα μας αυτά.

Ξαναλέω ότι ένα κουτάβι σίγουρα θα το δεχτεί πιο εύκολα ο κάθε σκύλος, αλλά όταν το κουτάβι μεγαλώσει δεν σημαίνει ότι όλα θα είναι μέλι γάλα.

Όπως σε όλα τα "προβλήματα" η κάθε λύση έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της, σπάνια υπάρχει τέλεια λύση. Ή που θα ψαξεις ένα ενήλικο που θα το ερωτευτείτε όλοι (διποδοι και τετράποδη) και θα σας ερωτευτεί κι αυτό, ή θα πάρετε ένα κουτάβι και θα προσπαθήσετε περισσότερο να το μεγαλώσετε σωστά ώστε να μην γίνει κι αυτό στριμμένο και πλακώνονται για το θρόνο του πιο στριμμένου μέσα στο σπίτι :p

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Lara, δεν το ειπα για κακο, το ειπα με την πραγματικη εννοια, οτι δεν κρατας στην "αγελη" σου οποιο αδεσποτο παρουσιαζεται κ ταιριαζει με τα υπαρχοντα, οπως εκανα εγω......
Το να δινεις προτεραιοτητα σε οποιο εχει αναγκη σαφως κ ειναι οτι καλυτερο....
Οπως λες κι εσυ ομως δεν ειναι το θεμα μας αυτο!

Στο θεμα μας, ενα κουταβι (οχι με την εννοια των >65ημερων) αλλα ενα μικρο σκυλακι 3-4-5 μηνων ειναι σαφως ποιο "ευπλαστο" απο ενα ενηλικο ζωο.
Φυσικα οποιο εχει ασχοληθει αρκετα με σκυλια μπορει να κρινει αν μιλαμε για κυριαρχικο η συνεσταλμενο, δεκτικο η ποιο απολυτο ζωο!
Σιγουρα στα καταφυγεια εχουνε αυτη την πειρα για να ξεχωρισουνε κ να προτεινουνε στην κοπελα καποια σκυλια που ειναι μεν αρκετα μικρα για να μην τα δει το αλλο σκυλι σαν απειλη κ συγχρονως αρκετα ηπια κ δεκτικα για να μην εχουνε προβληματα στην μετεπειτα συμβιωση.
Απο την στιγμη δε που το ενα σκυλακι ειναι στειρωμενο, δεν εχει κ ιδιαιτερο περιορισμο στο φυλο του σκυλου που θα διαλεξει, μενει μονο ο χαρακτηρας κ τα χαρακτηριστικα που πρεπει να ταιριαζουνε στις επιθυμιες!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αλίμονο δεν είπα ότι το λες για κακό! Τόνισα απλά ότι περνάνε διάφορα σκυλιά από το σπίτι μου και με το κάθε ένα αντιμετωπίζω άλλα θέματα, δεν έχει να κάνει μόνο με την ηλικία του κάθε σκύλου.

Ως προς όλα τα υπόλοιπα, ο καθένας λέει την άποψη του. Προσωπικά στη θέση της marytherion μάλλον ενήλικο θα έπαιρνα. Παρόμοιου μεγέθους με το ήδη υπάρχον. Και μάλλον θηλυκό.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, απ'ότι βλέπω έχει πού χρόνο μπροστά της να το ψάξει το θέμα.

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
296
265
KORYDALLOS
serge τι ενοεις αν παιζει αδεσποτακι που να συμπαθιεται με τη Λινα? εδω στους περιπατους μας στη γειτονια? οχι δεν μας εχει τυχει κατι τετοιο,θα το βουταγα και βουρ στον κτηνιατρο για τα δεοντα...ναι,ειναι στειρωμενη απο χρονια...λοιπον ενα συμβαν περσυ τον Νοεμβρη...μας πηρε ενα αδεσποτο στο κατοπι,ενα λελεκι κυνηγοσκυλο με λευκο με γκρι και μαυρες βουλες...αρχοντας με τα ολα του,τον εμπασα στην αυλη για ενα ολοκληρο βραδυ,ηπιε νερο σαν τρελλο,δεν εφαγε,ηταν τυπος και υπογραμμος ολη νυχτα,κιχ δεν εβγαλε,το πρωι στις εφτα ανοιξα την πορτα να παει για τσισα να δω τι θα κανει,ηρεμα κι ωραια τα εκανε στην απεναντι κολωνα ,και ετσι ηρεμα κι ειρηνικα χαθηκε απο τη ζωη μας οπως εμφανιστηκε ρε γμτ...ωχ Lara,μολις προτεινες το εντελως αντιθετο απο αυτα που ειπε η κοπελα απο το fazoo....απαγορευονται λεει καθετα τα ιδιων κυβικων σκυλια,(ειπαμε να μην παρω παλι μικροσωμο ουτως η αλλως οκ) και να ειναι οπωσδηποτε πανω απο τεσσαρων...ειχα τηλεφωνισει για εναν beaglακο που ειχαν σωσει και θεραπευσει,αλλα πρωτον ηταν αρκετα πιο ζουμπουρλος απο οτι υπολογιζα να παρω,και μου τον αποκλεισε λογω ιδιοσυγκρασιας(και μετα καταλαβα κιολας ποιας κοπελιας εδω απο το forum ηταν προστατευομενος..;)).τωρα το προφιλ της Λινας,σπιτι ενα δυο επισκεπτες που ειχαμε ηταν τσαντιλω,στο δρομο με το 80 και βαλε % αρπαζεται...εκει που τη μυριζουν ,ξαφνικα νιωθει ανασφαλεια και αρπαζεται,περσυ στη θαλασσα μας εφυγε μουλωχτα απο το λουρι το βλαμμενο και ορμηξε σε μια θηλυκια τρεις τεσσερις φορες η ιδια....αλλα ομολογω με μερικα κυριως αγορια (σκυλια) και δη μεγαλοσωμα κυριως,α τη ρουφιανα,δεν την μαζευουμε,σαν ξελιγωμενη κανει...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οποια κοπελα η κι εμεις ακομα, οτι κι αν σου πουμε ΜΟΝΟ εσυ ξερεις το σκυλο σου!
Μονο εσυ λοιπον που την ζεις ολα αυτα τα χρονια μπορεις να ξερεις τι της αρεσει κ τι οχι......
Με βαση αυτο λοιπον πρεπει να ξεκινησεις......

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
296
265
KORYDALLOS
(Οποια κοπελα η κι εμεις ακομα, οτι κι αν σου πουμε ΜΟΝΟ εσυ ξερεις το σκυλο σου!
Μονο εσυ λοιπον που την ζεις ολα αυτα τα χρονια μπορεις να ξερεις τι της αρεσει κ τι οχι......
Με βαση αυτο λοιπον πρεπει να ξεκινησεις......)
Ευχαριστω πολυ,το εκτιμω..η μεγαλυτερη γνωση κι εμπειρια ολων σας ομως μου ειναι πολυτιμη..!
:D

Last edited by a moderator:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ πάλι δε βρίσκω κάθόλου λάθος την ιδέα ήπιο, μεγαλόσωμο, ενήλικο σκυλί. Ευκαιρία να ξεπεράσει τα θέματά της η μικρή, χωρίς κίνδυνο (ούτε για την ίδια, ούτε για τον άλλο σκύλο). Με το κουτάβι, τρέχα γύρευε πως θα βγει, και τι τράυματα μπορεί να του δημιουργήσει.... (ακόμα και έμμεσα, καθώς θα λειτουργεί αρχικά τουλάχιστον ως πρότυπο συμπεριφοράς).

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
296
265
KORYDALLOS
παιδια SOS εχω πελαγωσει στον κυκεωνα των αγγελιων,ντρεπομαι που το λεω....οι γνωμες βλεπεται διχαζονται και προσπαθω να βρω τη χρυση τομη ....πειτε γνωμη τουλαχιστον γιαυτην την περιπτωση που ειναι και γειτονακος,και παρεπιπτοντως ποσο κοστιζει ενα τσιπαρισμα....αυτο προς το παρον...:eek::roll: https://www.facebook.com/photo.php?...299.1073741879.359989114101600&type=1&theater

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Το σκυλάκι σου δεν έχει microchip? Να το φροντίσεις άμεσα αν όχι. είναι υποχρεωτικό από το νόμο και ο μόνος τρόπος να αποδείξεις ότι το σκυλί είναι δικό σου. Κοστίζει 40-50 ευρώ.

Ο Αχιλλέας είναι ένας γλυκήτατος ημίαιμος κουταβίνος, τι άποψη θα μπορούσαμε να σχηματίσουμε από μία φωτογραφία? Πηγαίνετε να τον δείτε από κοντά αν σας αρέσει :)