Ρούχα σκύλων!

synthia

Member
22 Φεβρουαρίου 2011
21
0
Γεια σας!!! Πριν λίγο καιρό απέκτησα το πρώτο μου σκυλάκι... Διάβασα ότι όταν τον βγάζω έξω θα πρέπει να του φοράω ρούχα για σκύλους. Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω???

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μια ζωή το πινσεράκι θα βγαίνει έξω με το φορμάκι επειδή το είπε ένας κτηνίατρος?
Κι αν το πε?
Δεν έχουμε βαρύ χειμώνα στην Ελλάδα, δε θα πάθει τίποτα, έχει τρίχωμα μια χαρά, σκύλος είναι :D
Πιο άνετα θα τρέχει και θα χοροπηδάει χωρίς αυτό...
Και δεν υπάρχει περίπτωση να "κρυώσει".

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
κι ομως.. μπορει και να κρυωσει.
και εγω αυτη της αποψης ημουν οτι ειναι περιτα . και παντα τα κοροιδευα.. ειδα ομως μετα ματια μου την αλλαγη σε τετοια μικρα σκυλακια.. πριν ετρεμαν και τρεχαν σπιτι τους μολις καναν πιπι και κακα.. και οταν νιωθουν πιο ζεστα γινονατι παρτυ ανιμαλ!!
και αν δεις τι ρουχα υπαρχουν... άι καλα!! θα παθεις την πλακα της ζωης σου! θα γελας για μερες!!

Συμβαινει σε "μινι" σκυλακια.. και αυτο φυσικα.. γιατι η φυση δεν εβγαλε μινι σκυλακια αλλα ο ανθρωπος.
και σε σκυλακια που τα παιρνουν γουλι, με την ψιλη δλδ...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κανίς έχω λες να μην ξέρω? :Ρ Και έχει τύχει να κουρευτεί και εντελώς από άσχετο groomer και διαθέτουμε και ζακετάκι, το οποίο ο σκύλος μου μίσησε κεραυνοβόλα απ' την πρώτη στιγμή που το είδε και χρόοοονια τώρα μισεί ακόμα - γι' αυτό και παραμένει στην κρεμάστρα, αντί για πάνω του συνήθως :)
Τα μικρόσωμα σκυλιά που είτε κουρεύονται πολύ (αυτά συνήθως) είτε έχουν κοντό τρίχωμα μπορεί να τρέμουν λίγο στο κρύο αλλά με λίγο τρέξιμο και παιχνίδι το ξεπερνούν αμέσως... Προσωπικά το χρησιμοποιώ πλέον πάρα πολύ σπάνια μόνο όταν η θερμοκρασία πέφτει πάρα πολύ χαμηλά, ο σκύλος είναι κουρεμένος και γιατί είναι στην τρίτη ηλικία...
Άλλο όμως να ντύσεις το μικρόσωμο κουρεμένο σκυλάκι σου με ένα ζακετάκι στον παγετό κι άλλο να κυκλοφορεί μια ζωή ένα νεαρό και υγιές πινσεράκι με φορμάκια και γελοία ρουχαλάκια χωρίς λόγο!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Στην Ελλαδα δεν εχουμε τοσο κρυο. Ισως Δεκεμβρη -Ιανουαριο κανενα βραδυ να χρειαζεται. Αλλα ειμαι της αποψης να "σκληραγωγηθει" το σκυλι . Μην φοραει συνεχεια ρουχα ,αν γινεται αυτο κ τα βραδια του καλοκαιριου θα κρυωνει !! Εμενα ειναι ημιαιμο μινι πινσερ κ εχει το τριχωμα του πινσερ ξεκαθαρα. Δε κρυωνει καθολου .Το ντυνω μονο για να το βγαζω φωτογραφιες κ να γελαω (ναιιι το βασανιζω για να γελασω :p ) Βασικα η δικια μου ειναι κ ψωνιο ,ειχαμε κανει κ πασαρελα για σκυλορουχα (ναι ειμαστε ψωναρες οικογενειακως) ,απο τοτε της εμεινε κ οποτε φοραει ρουχο καμαρωνει !
Παντως ρουχαλακια μπορεις να βρεις σε κτηνιατρεια ,πετσοπ και ebay (πολυ οικονομικα) !

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.766
4.040
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κι εγώ τα κορόιδευα τα ρούχα και τα παπουτσάκια, όμως είδα σκυλάκια τύπου μινι πιν και τσιγουάγουα που έτρεμαν από το κρύο και είδα και γκόρντον σέτερ που κούτσαινε γιατί το πονούσαν τα πατουσάκια από το παγωμένο χιόνι!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
τα πίντσερ είναι γερμανική φυλή?
στην γερμανία έχει πιο κρύο απο ότι εδώ?
ναι
και
όχι

συνεπώς θεωρώ ότι τα ρούχα είναι πλεονασμός

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
αν και νομίζω ότι μερικά όντως κρυώνουν, όποτε θεωρητικά χρειάζονται το κάτιτις τους,

τις περισσότερες φορές τα ντύνουν για να καλύψουν τη "ματαιοδοξία" να το πω; το "ψώνιο" να το πω των κυριών που τα "καμαρώνουν".
πόσες φορές δεν έχετε δει κυρίες να ντύνουν τα σκυλάκια τους με "μουράτα" ρουχαλάκια και να καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια επειδή ο κόσμος τα χαζεύει;;; και δεν καταλαβαίνουν ότι οι περισσότεροι τις κοροϊδεύουν...

synthia

Member
22 Φεβρουαρίου 2011
21
0
Ευχαριστώ Κατερίνα... Βασικά δεν έγραψα για να μου πείτε αν πρέπει η όχι αυτό μου το διευκρίνισε ο κτηνίατρος απλά ρώτησα που μπορώ να βρώ.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Κι εγω ξερω ότι και τα γιορκι πρεπει να φοράνε εκτος σπιτιου, πραγμα που το εμαθα στην Ιταλια απο τον κτηνιατρο που εχει το γειτονάκι ο Γκολία 16 χρόνια τωρα... Δε νομιζω οτι εχει να κάνει τοσο με το κρύο όσο με την υγρασία, αλλα δεν ειμαι και σίγουρη.
synthia, μπεζ, ασπρο, πορτοκαλί, απαλο ροζ κουφετι θα πηγαινε πολυ σα χρώμα. :)
Αν θελεις πηγαινε στα νέα μέλη να μας συστηθείς και να μας πεις δυο λόγια για το σκυλάκι σου.

Last edited:

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Εγω το γιορκακι μου μονο το χειμωνα οποτε εκανε κρυο την εντυνα αλλα κ παλι λιγες φορες που ειχε τσουχτερο κρυο. Τα γιορκι αν τα ντυνεις συνεχεια κανουν απαισιο μαλλι ολο κομπους κ επισης ειμαι της αποψης οτι οσο πιο πολυ τα ντυνουμε τοσο πιο ευκολα κρυωνουν.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Εγω το γιορκακι μου μονο το χειμωνα οποτε εκανε κρυο την εντυνα αλλα κ παλι λιγες φορες που ειχε τσουχτερο κρυο. Τα γιορκι αν τα ντυνεις συνεχεια κανουν απαισιο μαλλι ολο κομπους κ επισης ειμαι της αποψης οτι οσο πιο πολυ τα ντυνουμε τοσο πιο ευκολα κρυωνουν.
Όντως τα Yorkie έχουν ένα θεματάκι με το κρύο και δεν είναι λόγω μεγέθου, αλλά λόγω έλλειψης υποστρώματος. Η Κλαίρη μου το δείχνει και όταν κρυώνει (τρέμει και με κοιτάει με απελπισία) και όταν ζεσταίνεται (νιουρίζει και ξύνει το ρούχο). Στη βόλτα συνήθως δεν έχει ιδιαίτερο θέμε γιατί είναι εν κινήσει, αλλά εάν κάνει κρύο και δεν κινείται τρέμει ολόκληρη!!
Όντως με το μαλλί υπάρχει πρόβλημα και αν δεν κάνουν κόμπους σίγουρα δείχνουν σα ξεμαλλιασμένα όταν τους βγάλεις το ρούχο!! Καθημερινό βούρτισμα σε κάθε περίπτωση.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Γεια σας!!! Πριν λίγο καιρό απέκτησα το πρώτο μου σκυλάκι... Διάβασα ότι όταν τον βγάζω έξω θα πρέπει να του φοράω ρούχα για σκύλους. Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω???
Παιρνεις ένα παλιο δικο σου πουλοβερ , κοβεις το ένα μανίκι και κανεις δύο τρυπες με το ψαλιδι για τα ποδαρακια.
Αν ειναι αγορι, κανεις μια μικρή σχισμή για το "επιμαχο σημείο".
Κάνεις το ίδιο με το αλλο μανικι για να έχεις δυο "αλλαξιες"

Όταν κινείται ο σκύλος, συνηθως δεν κρυώνει.
Όταν ειναι ακινητος ειναι πιο πιθανο να κρυώνει.

synthia

Member
22 Φεβρουαρίου 2011
21
0
Έκανα μια μικρή έρευνα σε ελληνικά sites αλλά είναι χάλια. Μόνο στο http://www.upscalepup.com βρήκα κάποια αλλά δεν τα στέλνουν στην Ελλάδα.....Πάντως όταν τον βγάζω έξω τρέμει ή όταν ανοίγω το σπίτι!