Πώς να γίνω εκτροφέας;

eua@3

Active Member
19 Μαρτίου 2012
36
2
ΚΡΗΤΗ
Σαν πολλούς άλλους έχω εθιστεί στο Forum αυτό. Αν και δεν έχω καν κάποιο σκυλάκι αυτή την στιγμή διαβάζω όλα τα θέματα για να ενημερωθώ.(αρχικά να είμαι σίγουρη οτι θα μπορω να ειμαι ενταξει στις υποχρεωσεις μου απεναντι σε ενα κουταβι,να διαλεξω σωστό εκτροφέα και οτι αλλο ακολουθει)τώρα θα μου πειτε τι δουλειά εχω σε αυτο το θέμα αλλα καθώς προσπαθω να βρω τα προσοντα ενως καλου εκτροφεα εχω διαβασει πολλα και διαφορα.Η απορία μου είναι η εξης ¨πειτε οτι καταφερνω τελικα και αγοράζω ενα κουταβι θυληκο απο εκτροφέα με όλα τα χαρτιά του βραβευμένους γονεις και pedigree εγω πρέπει να το στειρωσω άμεσα?Η το αφήνω και εάν αργότερα βρω ένα εξίσου καλο σκύλο αρσενικο το ζευγαρώνω και ετσι απλα γίνομαι εκτροφέας?Και εκτροφέας γίνεσαι έτσι απλα ή πρέπει να παίρνεις μέρος και στους διαγωνισμους?
Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω...
Να διευκρινησω οτι δεν ενδιαφερομαι να γίνω εκτροφέας.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όποιος ζευγαρώσει 2 σκυλιά, γατιά, καναρίνια είναι εκτροφέας!
Όποιος το κάνει σωστά, με γνώμονα το καλό των ζώων του, των απογόνων τους και των μελλοντικών ιδιοκτητών τους, είναι ΣΩΣΤΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ!

eua@3

Active Member
19 Μαρτίου 2012
36
2
ΚΡΗΤΗ
Ο σωστός εκτροφέας πρέπει οπωσδήποτε να είναι και βραβευμένος ή απλα να έχει δύο σκυλιά που έχουν pedigree?(οτι τα αγαπάει και τα προσέχει ασ"το παρουμε ως δεδομένο)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Φυσικά και πρέπει να έχουν κριθεί κι αξιολογηθεί τα σκυλιά του, και μορφολογικά και σε εργασία αν το επιτρέπει η φυλή, αλλιώς ο καθένας μπορεί να λέει ότι τα σκυλιά του είναι τα καλύτερα!
Αλλά και πάλι, ούτε αυτό από μόνο του αρκεί!
Θα πρέπει να έχει κάνει και τις απαραίτητες εξετάσεις στους γεννήτορες!
Αλλά και θα πρέπει να τους έχει επιλέξει μελετώντας προσεκτικά τα pedigree τους ώστε να αποφύγει ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά τόσο στην μορφολογία, στον χαρακτήρα καθώς και κληρωνομούμενα νοσήματα!

eua@3

Active Member
19 Μαρτίου 2012
36
2
ΚΡΗΤΗ
άρα εάν απλά αγοράσεις ένα σκυλάκι εφόσον δεν είσαι γνώστης όλων αυτών είναι καλύτερα να το στειρώσεις και οχι απλά να αρκεστείς σε δύο καλά pedigree.Δεν γίνεσε ετσι απλά καλος εκτροφέας.
καλα κατάλαβα?

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Δεν είναι το pedigree ένδειξη ότι το σκυλί είναι σωστό μορφολογικά, απαλαγμένο από κληρονομικά νοσήματα και ικανό προς αναπαραγωγή.
Όποιος παίρνει ένα σκυλάκι καλά θα κάνει να ασχοληθεί με άλλα πιο σημαντικά πράγματα που θα καθορίσουν τη ζωή του και όχι πριν καλά καλά βγει από το αυγό εάν θα ζευγαρώσει και θα κάνει κουτάβια και αν εμείς μετά θα είμαστε εκτροφείς κατ'όνομα ή ουσία..... :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Να τον στειρώσεις ντε και καλά δεν χρειάζεται!
Απλά να φροντίσεις να μην τον ζευγαρώσεις!
Εγώ την θηλυκιά μου ας πούμε δεν την στείρωσα μεν, δεν την επέτρεψα να ζευγαρώσει ποτέ στην ζωή της...

Αν αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί με την εκτροφή για εμένα πρέπει να το κάνει σωστά!