Πώς να γίνω εκτροφέας;

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
να πω επισης περι τον ροτ βαιλερ,,,πως η θεσσαλονικη εχει την τυχει να εχει εναν πολυ σωστο εκτροφεα τον βασιλη..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Tonys άνθρωπε μου κάνε μου μια χάρη και ξέχνα την εκτροφή..
Δεν μπορείς να φανταστείς τι δύσκολο εγχείρημα είναι για να το κάνεις υπεύθυνα και σοβαρά..
Και δεν θα επιβιώσεις από την εκτροφή, μάλλον θα πτωχεύσεις..Θέλει πολλά χρήματα ένα τέτοιο εγχείρημα.

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
ειναι δυσκολο ....το γνωριζω..γιαυτο και θελω την αποψη σας.γιαυτο ζηταω πλειροφοριες...δεν θελω να πραξω κατι μονο και μονο για να το κανω...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/μέθοδοι.εκτροφής-13737/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/inbreeding.linebreeding-13978/

Βρες χρόνο και διάβασε τα παραπάνω,θα βρεις πληροφορίες και θα μάθεις πράγματα,που αν δεν υπήρχε το φόρουμ θα έκανες τουλάχιστον 2 χρόνια να τις συλλέξεις!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πέρα από το μεράκι, τον έρωτα με τη φυλή, την μελέτη, παρακολούθηση σεμιναρίων, .... χρειάζεσαι χρήματα, χρόνο και έναν σωστό εκτροφέα ως μέντορα

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Τόνυ, διάβασα όλο το νήμα πριν απαντήσω και όλες σου τις τοποθετήσεις. Σχημάτισα μια ορισμένη εντύπωση και θέλω να σε ρωτήσω αν είσαι σίγουρος πως η φυλή που ονειρεύεσαι ανήκει στα ρητρίβερ; Ουσιαστικά έχεις μια μεμονωμένη εμπειρία από εργασιακό γερμανικό, αλλά καμία εμπειρία πέραν ενδεχόμενης εγκυκλοπαιδικής από ρητρίβερ και οποιαδήποτε άλλη φυλή.

Είμαι ο πρώτος που λέει, επιλέξτε σκύλο απ' το χαρακτήρα και τις απαιτήσεις της φυλής, αλλά πρέπει να ζήσεις με ένα σκύλο. Να τον πάρεις ως πετ, να τον αγαπήσεις, να τον μελετήσεις, να κάνεις κτήμα σου ό,τι τον αφορά. Φυσικά και ο οικονομικός παράγοντας παίζει ρόλο, πως δεν υπάρχει εκτροφείο λαμπραντόρ στα Γιάννενα, αλλά στο σύνολο των 460 φυλών, πολλά δεν έχουν τα Γιάννενα, όπως και πολλές άλλες πόλεις. Γουέστι για παράδειγμα εκτρέφονται μόνο στη Λήμνο κι έχουν εξ' ίσου μεγάλη ζήτηση.

Πρέπει να μάθεις γιατί επιλέγουμε σκύλο από εκτροφείο και πρέπει να ξέρεις πάρα πολύ καλά τη φυλή που σ' ενδιαφέρει και να ζήσεις με τους γεννήτορες σου ώστε να τους καταλαβαίνεις και να ξέρεις ότι απ' την επίβαση Α θέλεις να διατηρήσεις αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα, ή της μορφολογίας και πως όλοι σου οι γεννήτορες πρέπει να έχουν γενετικό υλικό απηλλαγμένο από υπολειπόμενα γονίδια φερόμενα ως υπεύθυνα κληρονομικών παθήσεων (Sea mol με συγχωρείς, η συγκεκριμένη φράση γράφτηκε σκόπιμα έτσι για να ξέρει ακριβώς τι έχει ν' αντιμετωπίσει).

Έπειτα, πιθανολογώ ότι ακόμα δεν έχεις πάει σε εκθέσεις. Δεν έχεις καμιά εμπειρία πάνω σε αυτό. Πιστεύεις ότι αν (τυχαίο παράδειγμα) έβλεπες τη Λόλα (δικός μου Γκρένενταλ) εκτροφική αλλά χωρίς να έχει κάνει φιτ, χωρίς να έχει εκπαιδευτεί σωστά μαζί με τον Ακίρα (Γκρένενταλ της Τάρα) εκτροφικό πρωταθλητή μορφολογίας θα μπορούσες να καταλάβεις ποιό απ' τα δύο είναι πρωταθλητής και ποιό όχι; Και ας υποθέσουμε χάρη της συζήτησης ότι είτε αναμαλλιάζω τον Ακίρα να μοιάζεις ατημέλητος σαν τη δική μου, είτε χτενίζω τη Λόλα.

Πρέπει να μάθεις τη στάση, πρέπει να μάθεις από στοιχειώδη εκπαίδευση, σωστό χρόνο απογαλακτισμού και πολλά άλλα πράγματα.

Εγώ λοιπόν σου προτείνω κάτι άλλο. ΒΡΕΣ τη φυλή που σου ταιριάζει (θυμήσου τι προτείνω εγώ, πρώτα διαβάζεις τα κείμενα, μετά κοιτάς τις φωτογραφίες), ΕΠΕΛΕΞΕ τον εκτροφέα που θα πάρεις το σκύλο σου με την προϋπόθεση ότι σε έχει ΗΔΗ επιλέξει κι εκείνος (να και κάτι ακόμη που δεν γνωρίζεις, πως και πότε θα επιλέξεις κάποιον για γονιό του σκύλου σου) πάρε το σκύλο της επιλογής σου, αγάπησε τον, μάθε τον, φρόντισε τον, προετοίμασε τον για εκθέσεις, κάνε το καλύτερο που μπορείς ώστε να διακριθεί κι όταν είσαι πραγματικά έτοιμος έλα σε επαφή με τον εκτροφέα σου και πες του πως θέλεις να κάνεις γέννα. Σε πρώτη φάση ΑΚΟΥ τον άνθρωπο, ΔΕΞΟΥ το ταίρι που θα σου βρει, μην ξεχάσεις να τον ρωτήσεις ΓΙΑΤΙ επέλεξε το συγκεκριμένο σκύλο να ζευγαρώσει με το δικό σου. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ να κάνεις τη γέννα μετά την επίβαση. Μάθε, πράξε, μελέτησε, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ πληροφορίες για τη ΒΙΟΛΟΓΙΑ του πράγματος, για τη στοιχειώδη ΕΜΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ των γονιδίων ώστε να ξέρεις και να ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ. Μόνο τότε θα μπορείς ν' αποφασίσεις αν κι εσύ μπορείς να ακολουθήσεις αυτό το μοναχικό και πολλές φορές παρεξηγημένο επάγγελμα-χόμπι τόσο απ' το καταναλωτικό κοινό όσο κι απ' την όποια κοινωνία και τις όποιες δεισιδαιμονίες.

Και για αρχή ΜΕΛΕΤΗΣΕ και ΕΠΕΛΕΞΕ τη φυλή σου και ΠΑΛΕΨΕ γι' αυτή.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αλλά στο σύνολο των 460 φυλών, πολλά δεν έχουν τα Γιάννενα, όπως και πολλές άλλες πόλεις. Γουέστι για παράδειγμα εκτρέφονται μόνο στη Λήμνο κι έχουν εξ' ίσου μεγάλη ζήτηση...
...στη Χίο!;)

Και, γενικότερα επί του θέματος, όπως έχουμε ξαναπεί:

"Καλλιτέχνης" θα πει, να μιλάς με σιωπή... και ν' ακούνε οι άλλοι...:)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εκεί που γράφεις να έχει ζήτηση και για επιβίωση.............το έχασες το παιχνίδι εντελώς

άστο καλύτερα για την άλλη δεκαετία που μπορεί να έχεις πάρει είδηση περι τίνος πρόκειται η σωστή εκτροφή......

πάρε ένα σκυλί μετά απο πολύ μελέτη ,για σύντροφο της οικογένειας
άκου τον εκτροφέα σου
πήγαινέ το σε εκθέσεις
και σιγά σιγά θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις
κανένας εκτροφέας δεν ξεκίνησε την εκτροφή σαν επιλογή του εξ αρχής
όλοι ήταν απλοί κυνόφιλοι και μετά απο μία δεκαετία στον χώρο μην μπορώντας άλλο να αντιστέκονται ,έκαναν την αρχή με άλλον έναν σκύλο ,όχι αυτόν που τους έβαλε στην φυλή δηλαδή και που τους έκανε να την ερωτευτούν

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...κανένας εκτροφέας δεν ξεκίνησε την εκτροφή σαν επιλογή του εξ αρχής...
Οπως και κανένας άνθρωπος (λέμε τώρα, εμείς) δεν έκανε παιδιά, πριν γίνει εραστής... και πριν γίνει σύζυγος...

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας...ευχωμαι ολοι οι εκτροφεις να πλειρουν εστω στο ελαχιστο ολα αυτα που συζιταμε εδω...θα περιμενω με αγωνια το νεο μελος τισ οικογενειας οποτε με το καλο ερθει...μεχρι τοτε θα συλεγο ακομα πληροφοριες σχετικα με την φυλη(μπουλ μαστιφφ)...παντως ψαχνοντας σημερα μερικα πραγματα και λογαριαζοντας...εκτος απο πολυ αγαπη χρειαζεται μεγαλο κοστος ...κεφαλαιο..τουλαχιστον για να πεις πωσ εισαι εκτροφεας και οχι απλα εμπορος,,,,ευχαριστω και παλι!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φαντάσου μόνο ότι σε κάποια φάση θα έχεις δέκα σκυλιά-τα 6 ανενεργά πλέον εκτροφικά
δύο ενεργά
και δύο νεαρά
μόνο την τροφή να υπολογίσεις φτάνει
ειδικά με σκύλο της τάξης των 40-50-60 κιλών
και μην κοιτάξεις καν πόσο μπορεί να τρώει ένα τέτοιο σκυλί σε φάση εγκυμοσύνης και θηλασμού!!!!!!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Για μενα το πιο βασικο ειναι που δεν εγραψες ειμαι ερωτευμενος με την ταδε φυλη και το ονειρο μου ειναι να βοηθησω στην τελειοποιηση της.........κτλ.
Αλλά εγραψες ''να εχει ζητηση''.Εκει χαλαει η μαγιά του ηθικου εκτροφεα οπως εχουμε ξαναπει.

Ο χωρος και η αγαπη χρειαζονται βεβαια ,αλλα χρειαζονται και πολλα άλλα που ισως ειναι πιο σημαντικα ισως...
Τονυ, δυσκολο το εγχειρημα ,το ζω απο κοντα.

• Like
Reactions: Mkwnna

tonys

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
65
0
49
ιωαννινα
ειπα λατρευω γενικα τους φιλους μας..και το ενοω/./.αλλα κακα τα ψεματα οταν επειχιρεισ κατι πρεπει να ειναι και βιοσιμο..βασικα αρχιζω να εχω πολες αμφιβολιες για το ενχειριμα αυτο...για πολους λογους και οχι μονο οικονομικους...σημερα συζητοντας με εκτροφεα ..για τα μπουλ μαστιφφ τον κ.αντωνη καραγιαννη πηρα πολλες πληροφοριες...θα αρκεστω λοιπον σε αυτο...επαναλαμβανομαι αλα και παλι ευχαριστω για ολα τα σχολια σας..

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
ειπα λατρευω γενικα τους φιλους μας..και το ενοω/./.αλλα κακα τα ψεματα οταν επειχιρεισ κατι πρεπει να ειναι και βιοσιμο..βασικα αρχιζω να εχω πολες αμφιβολιες για το ενχειριμα αυτο...για πολους λογους και οχι μονο οικονομικους...σημερα συζητοντας με εκτροφεα ..για τα μπουλ μαστιφφ τον κ.αντωνη καραγιαννη πηρα πολλες πληροφοριες...θα αρκεστω λοιπον σε αυτο...επαναλαμβανομαι αλα και παλι ευχαριστω για ολα τα σχολια σας..
Αν και δεν ασχολούμαι με το χώρο των εκτροφών γνωρίζω έναν εκτροφέα στον τομέα μου (στις ομάδες μου 1 και 5, δεν επιθυμώ να αναφέρω το όνομα του και δεν έχω αγοράσει σκύλο απ' αυτόν τουλάχιστον όχι ακόμα) είναι αρκετά επιτυχημένος, αλλά αυτό που αναφέρεις δε νοείται, να μην κάνεις άλλη δουλειά. Δε μπορείς να επιβιώσεις ζώντας στην Ελλάδα ως εκτροφέας, άλλο αν θες να γίνεις κουταβοπαραγωγός.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
λατρης..ειμαι γενικα .....ειχα εναν ποιμενικο μαυρο ερχομενο απο γερμανια το 93 τον ελβις..παροτι σκυλος εργασειας αν και δυσκολευτικα πολλυ στις αρχες και λογο ηλικιας(19 τοτε)δημιουρεισα μια σχεση που δεν μπορεις να φανταστεισ.,,.,με συντροφευσε 13 χρονια...υπεροχα χρονια...λατρεβο τον τροπο που αγαπανε,,,,και αυτος ειναι ο λογος που θελω να βιωσουν και τα παιδια μου αυτην την σχεσει,.,,η φυλη που σκεφτομαι ειναι τα λαμπραμντορ,,,,γιατι στα ιωαννινα δεν υπαρχει εκτροφειο οπως και στη ν βορεια ελλαδα....αλλα ειναΙ ΕΥΘΗΝΗ ΜΕΓΑΛΗ,.,
Όλα αυτά μπορείς να τα βιώσεις και χωρίς να γίνεις εκτροφέας και μπορώ να σου πω και πιο ουσιαστικά..
Κακά τα ψέματα άλλο να έχεις ένα δύο σκυλιά και άλλο 5-10.., αλίμονο αν ο κάθε ένας που ήθελε να βιώσουν τα παιδιά του το δέσιμο με έναν σκύλο να γινόταν και εκτροφέας.
Όσον αφορά την εκτροφή είσαι στο ιδανικό μέρος που έχουν γραφτεί άπειρα πράγματα γύρω από αυτήν την ενασχόληση..
Όμως φίλε μου ξεκινάς λάθος..όπως είπαν και οι προλαλήσαντες..!!

Δεν βλέπουμε τι έχει έλλειψη υπάρχει γύρω από κάποια φυλή για να ασχοληθούμε με την εκτροφή.., δεν είναι προϊόντα εδώ να κάνουμε μάρκετινγκ, είναι το πάθος που μας γεννιέται με ένα σκυλί μοναδικό για εμάς.., αιτία στο μέλλον να λατρέψουμε την εκάστοτε φυλή..και να θέλουμε να την εξελίξουμε..

Γιατί αν επιτρέπεται θέλεις να γίνεις εκτροφέας?
Να ξέρεις..δεν έχει λεφτά.., είναι καθαρά χόμπι.., δεν βγάζεις ..όμως θες λεφτά για να ασχοληθείς.., εκθέσεις.., τροφές, ιατρούς κλπ.., πάρα πολύ προσωπική ενασχόληση.., πολλές φορές ψυχοφθόρα..και.. κέρδος? Αν το κάνεις για τα σκυλιά..τεράστιο.., αν το κάνεις για τα λεφτά..τίποτα.., αν είναι ο μοναδικός τρόπος να προβληθείς σε ένα μέρος.., υποκειμενικό..για εμένα χάνεις την ουσία και σε χάνει και αυτή..