Πώς θα τον μάθω να μην τρώει από κάτω;

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Συγγνώμη που επιμένω αλλά είναι από αμάθεια. Η πρώτη μου σκυλίτσα δεν το έκανε ποτέ αυτό οπότε δεν είχα να το αντιμετωπίσω ποτέ. Αυτός μασουλάει σπόρια, καρπούς, κλαδάκια ως και κουραδάκια. Το τελευταίο ελπίζω ότι θα το κόψει κάποια στιγμή απλώς θέλω να βεβαιωθώ ότι μπορώ να του έχω εμπιστοσύνη και ρωτάω για τρόπους να τον μάθω. Τον μαλώνω όταν το κάνει άλλα έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές το βλέπει σαν παιχνίδι. Δηλαδή του παίρνω τον καρπό και τον πετάω μακρυά και προσπαθεί να το βρεί.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Λοιπόν Μπέτυ... τα πράγματα είναι απλά.

Καταρχήν δεν αφήνεις το σκυλί από τα μάτια σου και είσαι συνεχώς κοντά του. Το θέμα δεν είναι να του βγάλεις από το στόμα αυτό που πήρε από κάτω αλλά -το βασικότερο- να το αποτρέψεις ώστε να μην το κάνει.

Κάθε φορά που θα το βλέπεις να σκύβει και εκ των προτέρων έχεις δει και ξέρεις ότι πάει να φάει κάτι του λες απότομα και κοφτά την εντολή που θα επιλέξεις. (Για αρχή καλύτερα με λουρί ώστε η εντολή να συνοδεύεται και από τράβηγμα και απομάκρυνση από το "μεζεδάκι") Αν τώρα, προλάβει να βάλει κάτι στο στόμα κάνεις το ίδιο αλλά λες άλλη εντολή, π.χ. "αστο".

Αυτή την τακτική την ακολούθησα με τη Λάρα από την πρώτη βόλτα μας και ποτέ μα ποτέ δεν χρειάστηκε να της βγάλω κάτι από το στόμα. Ακόμα και τώρα, αν τη δω να μυρίζει έστω π.χ. ένα κουκουνάρι, ακόμα και αν δεν είμαι κοντά, ένα "μη" είναι αρκετό για να πάει παραδίπλα....

Υπομονή και επιμονή θέλει και πάνω από όλα να έχουμε πάντα το σκυλί στο οπτικό μας πεδίο...

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
αγαπητη φιλη... ευκολα... μπορει ο σκυλος οταν εισαι μπροστα να μην τρωει απο κατω...υπομονη κι επιμονη θελει σε συνεχεις διορθωσεις και μη...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
"οταν εισαι μπροστα"....

κατα τα αλλα,για να γινει με επιτυχια συνολικα δεν ειναι καθολου ευκολο κ θελει ολοκληρη ιστορια,σταθερες συμπεριφορες,συνηθειες για τον σκυλο κ καμια φορα κ πολυ αυστηρη διορθωση...

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
μια ερώτηση: το σκυλί που τρωει τα παντα απο κατω(έως και το κομπολόι) δεν κάνει μετά εμετό???
γιατι αν τρωγοντας τα παντα απο κατω το αποτελεσμα είναι να κανει εμετο, μπορεί αυτός να είναι και ο στόχος του σκυλου, γιατί κατι τον ενοχλεί στο στομαχι του. Το έχει δει γιατρός το σκυλι για το στομαχι του?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
μια ερώτηση: το σκυλί που τρωει τα παντα απο κατω(έως και το κομπολόι) δεν κάνει μετά εμετό???
γιατι αν τρωγοντας τα παντα απο κατω το αποτελεσμα είναι να κανει εμετο, μπορεί αυτός να είναι και ο στόχος του σκυλου, γιατί κατι τον ενοχλεί στο στομαχι του. Το έχει δει γιατρός το σκυλι για το στομαχι του?
Όχι freedom δεν κάνει πάντα εμετό. Πχ ο δικός μου φαταούλας όταν τρώει ξύλα κάνει εμετό όταν όμως κατέβασε πουλί σε αποςύνθεςη αμάσητο με πευκοβελόνες κολλημένες επάνω το χώνεψε μια χαρά. Επίσης χωνεύει τα χαρτομάντηλα.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
το να τρώει πουλί οκ. Το να "χωνευει" χαρτομαντηλα οκ. Το να τρώει ξύλα όμως(οχι απλώς να τα δαγκωνει και να τα φτυνει), αναλογα με το ποσο συχνα γινεται, μπορεί όντως να δειχνει προβλημα στο στομαχι. Τα χατρομαντηλα ας πουμε οτι μπορείς να το προλάβεις, μην αφήνοντας προσβαση σε αυτά. Διαβασα όμως οτι ενα σκυλί εδώ μεσα τρώει ακόμη και τα διαφημιστικά απο την πόρτα, το κομπολόι και γενικά αδιακριτως τα παντα(οτιδήποτε πεσει στο πατωμα). Καλό θα ήταν κατα την αποψη μου σε αυτή την περιπτωση να δει το σκυλί ενας γιατρός.
η πρόληψη και η εκπαιδευση βοηθούν, αλλά αν υπάρχει αδιαγνωστο προβλημα στο στομαχι δεν λύνεται το θεμα. Όταν ενα σκυλί τρωει συνεχεια ασχετα πράγματα και κανει εμετο, το πιθανότερο είναι να χρειάζεται αλλαγή διατροφής και θεραπεία στομαχου. Δεν μιλάμε για μια φορά στο τόσο, απο ότι κατάλαβα στο συγκεκριμενο τοπικ.
Ακομη και τα σκυλιά χωρίς πρόβλημα στο στομαχι, μπορεί να φάνε μια στο τοσο κατι ασχετο για να καταφέρουν να κανουν εμετο, επειδή εκεινη την ημέρα κατι τα ενοχλησε στο στομαχι τους.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
το να τρώει πουλί οκ. Το να "χωνευει" χαρτομαντηλα οκ. Το να τρώει ξύλα όμως(οχι απλώς να τα δαγκωνει και να τα φτυνει), αναλογα με το ποσο συχνα γινεται, μπορεί όντως να δειχνει προβλημα στο στομαχι. Τα χατρομαντηλα ας πουμε οτι μπορείς να το προλάβεις, μην αφήνοντας προσβαση σε αυτά. Διαβασα όμως οτι ενα σκυλί εδώ μεσα τρώει ακόμη και τα διαφημιστικά απο την πόρτα, το κομπολόι και γενικά αδιακριτως τα παντα(οτιδήποτε πεσει στο πατωμα). Καλό θα ήταν κατα την αποψη μου σε αυτή την περιπτωση να δει το σκυλί ενας γιατρός.
η πρόληψη και η εκπαιδευση βοηθούν, αλλά αν υπάρχει αδιαγνωστο προβλημα στο στομαχι δεν λύνεται το θεμα. Όταν ενα σκυλί τρωει συνεχεια ασχετα πράγματα και κανει εμετο, το πιθανότερο είναι να χρειάζεται αλλαγή διατροφής και θεραπεία στομαχου. Δεν μιλάμε για μια φορά στο τόσο, απο ότι κατάλαβα στο συγκεκριμενο τοπικ.
Ακομη και τα σκυλιά χωρίς πρόβλημα στο στομαχι, μπορεί να φάνε μια στο τοσο κατι ασχετο για να καταφέρουν να κανουν εμετο, επειδή εκεινη την ημέρα κατι τα ενοχλησε στο στομαχι τους.
Εγώ,τον έχω μάθει από μωρό την εντολή drop it. Σε ξύλα και χαρτομάντηλα πιάνει σε μπιφτέκια και μπριζόλες όμως χάνει την ακοή του.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Εγώ,τον έχω μάθει από μωρό την εντολή drop it. Σε ξύλα και χαρτομάντηλα πιάνει σε μπιφτέκια και μπριζόλες όμως χάνει την ακοή του.
τα ξύλα και τα χαρτομαντηλα είναι αλλοτριοφαγία, ενώ τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες οχι.
Η αλλοτριοφαγία, όπως και η κοπροφαγία, είναι διατροφική διαταραχή και τις περισσότερες φορές υποδηλώνει οργανικό προβλημα στο πεπτικο συστημα.
Ας μην μπερδευουμε τις διατροφικές διαταραχές με το να θέλει να φάει το μπιφτέκι που βρήκε στο πάτωμα.
πολλές φορές μια σωστή αλλαγή διατροφής λύνει το προβλημα της αλλοτριοφαγίας.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
τα ξύλα και τα χαρτομαντηλα είναι αλλοτριοφαγία, ενώ τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες οχι.
Η αλλοτριοφαγία, όπως και η κοπροφαγία, είναι διατροφική διαταραχή και τις περισσότερες φορές υποδηλώνει οργανικό προβλημα στο πεπτικο συστημα.
Ας μην μπερδευουμε τις διατροφικές διαταραχές με το να θέλει να φάει το μπιφτέκι που βρήκε στο πάτωμα.
πολλές φορές μια σωστή αλλαγή διατροφής λύνει το προβλημα της αλλοτριοφαγίας.
Πολύ ενδιαφέρον. Στην περίπτωση του δικού μου σκύλου δεν υπάρχει αλλοτριοφαγία. Δεν θεωρεί τίποτα που να μπορεί να καταπιεί αλλότριο. Και δεν κάνω πλάκα.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Πολύ ενδιαφέρον. Στην περίπτωση του δικού μου σκύλου δεν υπάρχει αλλοτριοφαγία. Δεν θεωρεί τίποτα που να μπορεί να καταπιεί αλλότριο. Και δεν κάνω πλάκα.
Έκανες εξετάσεις για το στομαχι του? Ο γιατρός τι σου είπε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Έκανες εξετάσεις για το στομαχι του? Ο γιατρός τι σου είπε?
Έχουμε κάνει ακτινογραφία στο στομάχι με την ελπίδα ότι θα βρήσκαμε κανέναν χαμένο θησαυρό αλλά ευτυχώς ήταν καθαρή. Κατά τα άλλα άλλα είναι φαταούλας και με ευαισθητο γαστροεντερικό σύστημα που εκδηλώνεται με εμετούς όταν κάτι τον ερεθίσει, ευτυχώς πλέον δεν έχει πρόβλημα, και διάρροιες με το παραμικρό.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
δεν ξερω τι τροφή του δίνεις, αλλά αν με το φαταουλας εννοείς οτι η αλλοτριοφαγία συνεχιζει να υπάρχει ως ταση(δηλαδή να θελει να φάει-καταπιει ξυλα κτλ) τότε ισως θα ήταν καλό να δοκιμάσεις και αλλη διατροφή, ισως και φαρμακευτική για ευαισθητα στομαχια, μεχρι να βρείς με ποια τροφή δεν θελει να φαει ασχετα πραγματα(άρα και δεν τον ενοχλεί πια το στομαχι του). Σε παρόμοια περίπτωση γνωστού η αλλοτριοφαγία, οι εμετοί και οι διαρροιες εξαλείφθηκαν μονο με φαρμακευτική τροφή εφορου ζωής και για λιχουδιες κτλ ουτε λόγος(μονο κοτοπουλο και ρυζι). Μετά απο τρια χρόνια φαρμακευτικής διατροφής το συγκεκριμενο σκυλί επανηλθε σιγά σιγά σε καλής ποιοτητας τροφή(οχι φαρμακευτική) και που και που καμια λιχουδια. Ελπίζω να μην είσαι κι εσυ σε αυτή την κατηγορία.

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Του διπνω τις grain free της acana εναλλάξ. Ευτυχώς βρήκαμε την ηρεμια μας με αυτή την τροφή. Πιστεύω ότι εν μέρει μπορεί να φταίω εγώ για τις ευαισθησίες του αφού δεν έτρωγε τίποτα άλλο εκτός ξηράς από κουτάβι, ο γιατρός ωστόσο μου έχει πει ότι τα λάμπ συχνά παρουσιάζουν τέτοιες ευαισθησίες. Πλέον ξύλα δεν καταπίνει σε τέτοιο βαθμο. Μου έδωσες όμως μια νέα οπτική γωνία να δω το θέμα με αυτά που μου είπες γιατί εώς τώρα ήμουν πεισμένη ότι ο λόγος που καταπίνει ότι βρει είναι απλά η απίστευτη λαιμαργία του.

freedom

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2013
310
0
Αν το προβλημα σου δεν είναι πια σοβαρό και δεν θελεις να κανεις δοκιμες με τροφές κτλ. θα σου προτεινα να δοκιμασεις να ρίχνεις μια κουταλια της σουπας aloe vera(υγρο απο το φαρμακειο) πανω απο την τροφή του και να παρατηρησεις αν βολευει το σκυλι και αν το βοηθάει. Η αλόη σχηματιζει ενα διαφανο φιλμ στα τοιχώματα του στομαχου και έτσι, όπου είναι καπως ερεθισμενο το τοιχωμα προστατευεται υπο μια εννοια και με τον καιρό φευγει αυτος ο ερεθισμος, το ευαισθητο σημειο τελος παντων σταματαει να ειναι τοσο ευαισθητο. Τετοιοι ερεθισμοι δεν φαινονται ουτε σε ακτινογραφία, ουτε σε υπερηχο. Τις 3 πρωτες μερες μπορεί να κανει διαρροια μεχρι να το συνηθισει, αλλα μετά στρωνει και βοηθαει πολύ. Εγώ το χρησιμοποιώ αντι για malox και τετοια φαρμακα, για το στομαχι των σκυλιών, όποτε κανουν εμετο, για να στρώσουν.
Πριν αποφασισεις οτιδηποτε, συζητησέ το με το γιατρό σου, μπορεί να σου προτείνει καποιο αλλο σκευασμα, όπως καποιο ειδικό σκευασμα ή λάδι για ευαισθητα στομαχια κτλ.
επίσης, παρατηρησε πότε το κανει και ποτε οχι μήπως και βρείς καποια συνδεση πχ: ζητάει πιο εντονα να φαει βλακειες όταν έχει φαει πολύ? όταν εχει αδειο στομαχι για πολλες ώρες? όταν εχει φαει λιχουδια? όταν δεν είναι καλα ψυχολογικά επειδή για παραδειγμα ελλειψες πολλές ώρες ή τον μαλωσες παραπανω απο το συνηθισμένο? (κι εμεις οι ανθρωποι με ευαισθητο στομαχι, δεν λεμε οταν στεναχωριόμαστε : με έπιασε το στομάχι μου) κτλ κτλ. Αν βρεις την συνδεση δρας αναλόγως( πχ: δεν τον ξαναφήνεις τοσες ώρες με αδειο στομαχι)
Τέλος, αν τυχει και μια μερα δείς πολύ εντονη επιθυμια, πχ: εχει ήδη φαει το τραπεζι, το χαλί κτλ και το εχει κανει εμετο, αφησε χωρις φαγητό και νερό για μια μερα και μετά δωσε για 2-3 μερες φαρμακευτική τροφή και παρατήρησε να δεις αν υπάρχει αλλαγή. Ακόμη, την ώρα που το κανει αυτό, αν τον πιασεις επ'αυτοφόρο και αφού τον απομακρυνεις, πιασε το στομαχι του απο κατω για αρκετή ώρα και προσπαθησε να δεις αν εχει σπασμους στο εντερο, αν ποναει κτλ. Αν δεν ξερεις πως να το καταλαβεις, πες στο γιατρό σου να σου δειξει πως και τσεκαριζε συχνά τον σκυλο.

Last edited:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Επαναφερω το θεμα... μετα απο καιρο αλλα ηταν το πιο προσφατο σχετικο.

Σταματούν τα κουτάβια να τρώνε ποτέ απο κάτω? Γενικα αρπαζε τα πάντα, η εντολή αστο έπιανε σχεδον με όλα αλλα εδω και 3-4 μέρες φτάσαμε σε άλλο επίπεδο. Εχει πονηρέψει τα αρπαζει κρυφά και τα καταπίνει και γρήγορα ωστε να μην χρειαστεί να τα αφήσει.. Ποτέ δεν του έβγαλα κατι με το ζόρι είχε μάθει το άστο και μολις το αφηνε έπερνε μια λιχουδιά, καλή κιολας. Εχουμε ξεχωριστές λαχταριστές λιχουδιές για το αστο και το ελα.

Σημερα το απογευμα, μεσα σε 15 λεπτα προσπάθησε να φάει τσόφλια αυγων, κόκκαλα παρατημένα, ενα χαρτί απο σουβλάκια, σκατά γάτας, καρπούς δέντρων, χαλίκια, κομμάτια γυαλι και εν τέλει αφου τα άλλα τα πρόλαβα έφαγε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. (βρωμογειτονια) Αφου δε το αφησε με το αστο , του εμφανισα μια λιχουδια για να τον παρασυρω τιποτα, του εμφανισα όλο το πακέτο με τις λιχουδιές και προτίμησε το αλουμινόχαρτο. Εκει πλεον πηγα να το παρω απο το στομα,(λυση εκτατης αναγκης) στη προσπαθειά μου να το βγάλω μαλλον τον πόνεσα και πήρα και ενα τρυπημα κοφτερού μωρουδίσιου κυνόδοντα δώρο καταλαθος και εν τέλει το καταπιε κιολας. Ισως αν δεν τον τρομαζα να το αφηνε, σπαναι ακταπινει μη φαγωσιμα αντικειμενα, μαλλον βλακεια εκανα. Τον πηρα και φυγαμε σπιτι. Δεν τολμώ να τον βγάλω νύχτα που δε βλέπω πλέον. Πονηρεψε επειδή μεγάλωσε και με γράφει κανονικά? Εχω αγανακτήσει, σκέφτομαι να του πάρω φιμωτρο για τις νυχτερινες βόλτες.

Τωρα σε αναμονη να βγει το αλουμινοχαρτο.....

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Επαναφερω το θεμα... μετα απο καιρο αλλα ηταν το πιο προσφατο σχετικο.

Σταματούν τα κουτάβια να τρώνε ποτέ απο κάτω? Γενικα αρπαζε τα πάντα, η εντολή αστο έπιανε σχεδον με όλα αλλα εδω και 3-4 μέρες φτάσαμε σε άλλο επίπεδο. Εχει πονηρέψει τα αρπαζει κρυφά και τα καταπίνει και γρήγορα ωστε να μην χρειαστεί να τα αφήσει.. Ποτέ δεν του έβγαλα κατι με το ζόρι είχε μάθει το άστο και μολις το αφηνε έπερνε μια λιχουδιά, καλή κιολας. Εχουμε ξεχωριστές λαχταριστές λιχουδιές για το αστο και το ελα.

Σημερα το απογευμα, μεσα σε 15 λεπτα προσπάθησε να φάει τσόφλια αυγων, κόκκαλα παρατημένα, ενα χαρτί απο σουβλάκια, σκατά γάτας, καρπούς δέντρων, χαλίκια, κομμάτια γυαλι και εν τέλει αφου τα άλλα τα πρόλαβα έφαγε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. (βρωμογειτονια) Αφου δε το αφησε με το αστο , του εμφανισα μια λιχουδια για να τον παρασυρω τιποτα, του εμφανισα όλο το πακέτο με τις λιχουδιές και προτίμησε το αλουμινόχαρτο. Εκει πλεον πηγα να το παρω απο το στομα,(λυση εκτατης αναγκης) στη προσπαθειά μου να το βγάλω μαλλον τον πόνεσα και πήρα και ενα τρυπημα κοφτερού μωρουδίσιου κυνόδοντα δώρο καταλαθος και εν τέλει το καταπιε κιολας. Ισως αν δεν τον τρομαζα να το αφηνε, σπαναι ακταπινει μη φαγωσιμα αντικειμενα, μαλλον βλακεια εκανα. Τον πηρα και φυγαμε σπιτι. Δεν τολμώ να τον βγάλω νύχτα που δε βλέπω πλέον. Πονηρεψε επειδή μεγάλωσε και με γράφει κανονικά? Εχω αγανακτήσει, σκέφτομαι να του πάρω φιμωτρο για τις νυχτερινες βόλτες.

Τωρα σε αναμονη να βγει το αλουμινοχαρτο.....
Είχαμε το ίδιο πρόβλημα. Εμένα η δικια μου το έχει ελαττώσει, σχεδόν εξαλείψει με το που σταμάτησε να έχει όλη την ώρα την μούρη κολλημένη στο δρόμο. Αυτό το πετύχαμε με την εντολή δίπλα, που περπατάει δίπλα μου και δεν τραβάει για να μυρίσει ό,τι βρει. Δουλέψαμε πάρα πολύ το άστο. Στην βόλτα, δεν είμαι ποτέ μα ποτέ όμως αμέριμνη, πάντα κοιτάω κάτω πριν από αυτήν και σκανάρω τα πάντα. Φροντίζω επίσης, να έχω πάντα ορατότητα στα σημεία που μυρίζει. Αποφεύγω τα ψηλά χορτάρια και τα πεζοδρόμια που συνήθως θα έχουν φαγητό για γάτες, πεταμένα σκουπίδια και τέτοια.
Σκέψου μήπως πλέον του φαίνονται αδιάφορες οι λιχουδιές.
Ελπίζω κάπως να βοήθησα. :)

Last edited:
  • Like
Reactions: medusa