Πώς θα τον μάθω να μην τρώει από κάτω;

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ά, ξέχασα να σας πώ ότι ο λιμάρης γλύφει ακόμη το πάτωμα και το χαλί !!! Και φυσικά έτσι και αφήσουμε την σακούλα με τα σκουπίδια ανοιχτή για ένα λεπτό, για να φέρουμε π.χ. ξερά φύλλα από το μπαλκόνι που θέλουμε να πετάξουμε, τον βρίσκουμε με το κεφάλι μέσα. Τον μαλώνουμε διαρκώς, και πλέον δεν αφήνουμε σακούλα σκουπιδιών ανοιχτή, ψάχνουμε συνεχώς μήπως υπάρχει κάτι στο πάτωμα. Αλλά ατυχήματα συμβαίνουν. Έσπασε ένα ποτήρι στην κουζίνα τα Χριστούγεννα, μαζέψαμε τα γυαλιά, αλλά ένα μικρό κομμάτι είχε πεταχτεί κάτω από τον νεροχύτη σε μία γωνία, και δεν το είδαμε. Μετά από μισή ώρα τον έπιασα να προσπαθεί να το πιάσει με το πόδι του ! Από τότε μόλις σπάσει κάτι πέφτουμε όλοι στα τέσσερα και ψάχνουμε. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να ζεί κανείς με τέτοιο άγχος. Και τρέμουμε μήπως πέσει ας πούμε μία καρφίτσα, ή κάτι άλλο βλαβερό, και το φάει ... :(:(

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Δεν είναι κακό το Hoover ... Βέβαια τώρα το όνομα δεν αλλάζει, αλλά θα το κρατήσω ώς παρατσούκλι ... :D:D:D

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
Κάτσε βρε zerom γιατί με έχεις μπερδέψει....
Σε άλλο thread άρχισες τις φωνές και εκτόξευες χαρακτηρισμούς, συμπεράσματα και κατηγορίες και ούτε λίγο ούτε πολύ είπες ότι έχεις αρχίσει διαδικασία διαγραφής από το φόρουμ γιατί είμαστε μονόχνωτοι, έμποροι, άκαρδοι, αδαείς κ.ο.κ.
Αφού δεν σου αρέσουν οι συμβουλές μας και μας ακυρώνεις έτσι (δικαίωμά σου βέβαια!) γιατί μας το δείχνεις? Κι αφου αποφάσισες να μας το δείξεις (και πάλι δικαίωμά σου, αλλά και μαγκιά σου) γιατί ζητάς τη γνώμη μας?
Μετά απ'όλα όσα μας"έσουρες", ειλικρινά, περιμένεις να σε βοηθήσει ο οποιοσδήποτε διάβασε τα πόστς σου στο άλλο thread?
Χωρίς καν μια κίνηση καλής θελήσεως από μέρους σου? Έστω μια συγγνώμη, μια ένδειξη μεταμέλειας (Έστω και ψεύτικη, άλλωστε δεν μπορούμε να την τσεκάρουμε-άλλο αν θα την πιστέψουμε)?

Οι επιλογές σου είναι δικαίωμά σου, αλλά και η δική μου επιλογή να μην προσπαθήσω να σε βοηθήσω κατόπιν όλων αυτών είναι δικό μου δικαίωμα.

πρωτον δε σε υποχρεωνει κανεις να απαντησεις σε μια ηλι8ια αμυαλη ζωο κ οτι αλλο εμ ειπατε...
δευτερον ανεβηκε πριν με χαρακτηρισετε τοσο ομορφα....αλλα πρεπει ολοι να συμφωνουν μαζι σας οποιος απαραδεκτος δε το κανει ειναι ολα τα παραπανω!!!

τριτων εστειλα μειλ στο οποιο δε πηρα πτε απαντηση αν ξερεις πως γινεται να διαγραφω στειλε μου....

αλλα θα σε παρακαλουσα μιας κ εχω προβλημα στον εγκεφαλο να μην λεμε κ πολλα.δεν ανεβαζω αλλο ποστ ακομα κ αν δε διαγραφω κ ουτε παιρνω θεση στα ποστ σας γτ σιγουρα η γνωμη μου θα ειναι εντελως διαφορετικη απο τη δικη σας κ ειναι δυσκολοχωνευτο αυτο!

φιλικα απο μια ηλιθια αναγκεφαλη κ ζωο!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
πρωτον δε σε υποχρεωνει κανεις να απαντησεις
Έχεις δίκιο, παρ'όλα'αυτά σου δώθηκαν κάποιες συμβουλές (όχι από εμένα, απλά και μόνο γιατί δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω και όχι από εμπάθεια
σε μια ηλι8ια αμυαλη ζωο κ οτι αλλο εμ ειπατε...
κανείς (απ'ότι θυμάμαι) δεν σε χαρακτήρισε με κάτι από όλα αυτά που γράφεις, αλλά σου είπαν ότι με τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, κάποια ζωοφιλικά προβληματα εντείνονται αντί να μειώνονται. Μετά ήταν το κλίμα στραβό, το'φαγε κι ο γαϊδαρος, ανάψανε τα αίματα.
δευτερον ανεβηκε πριν με χαρακτηρισετε τοσο ομορφα....αλλα πρεπει ολοι να συμφωνουν μαζι σας οποιος απαραδεκτος
ειλικρινά, δεν είχα κοιτάξει πότε ανέβηκε αυτό το θρεντ και πότε άρχισε στο άλλο η διαμάχη. Όσο για το δεύτερο μέρος της παράθεσης, εξήγησε μου σε παρακαλώ πιοί είμαστε "εμείς" γιατί είμαι κι εγώ καινούρια στο φόρουμ γράφτηκα λιγότερο από δυό βδομάδες νωρίτερα από εσένα οπότε δεν έχω καταλάβει ακριβώς την κλίκα (αν υπάρχει) πόσο μάλλον ότι ανήκω κι εγώ σε αυτή.
τριτων εστειλα μειλ στο οποιο δε πηρα πτε απαντηση αν ξερεις πως γινεται να διαγραφω στειλε μου....
δεν ξέρω που έστειλες mail ούτε ξέρω το λόγο που δεν έλαβες απάντηση, αλλά απ'ότι έχω καταλάβει από το φόρουμ δεν γίνεται διαγραφή (δεν είναι σπάνιο, το ίδιο συμβαίνει και σ'άλλο φόρουμ που έμπαινα). Όμοιο με την διαγραφή είναι και η μη συμετοχή. Όμοιο είπα, σαφώς δεν είναι το ταυτόσημα.
αλλα θα σε παρακαλουσα μιας κ εχω προβλημα στον εγκεφαλο να μην λεμε κ πολλα
ρε αγόρι μου/κορίτσι μου, δεν έχεις πει ποτέ κάτι άσχημο πάνω στον εκνευρισμό σου που να μην το εννοούσες τόσο βαριά? Κάνε τόπο στην οργή, τα λάθη είναι ανθρώπινα και μόνο ο Πάπας έχει το αλάθητο.
ουτε παιρνω θεση στα ποστ σας γτ σιγουρα η γνωμη μου θα ειναι εντελως διαφορετικη απο τη δικη σας κ ειναι δυσκολοχωνευτο αυτο
Έλα, ομολόγησέ το, δεν είσαι 100% σίγουρη γι'αυτό το εντελώς που έχω κάνει bold. Κάτι θα διάβασες στο φόρουμ που σου άρεσε, και μάλιστα τόσο ώστε να κάνεις εγγραφή και να συμμετέχεις αντί να είσαι μη εγγεγραμένος και αμέτοχος θεατής.
φιλικα απο μια ηλιθια αναγκεφαλη κ ζωο
Εδώ και κάμποσο καιρό προσπαθώ να αντικαταστήσω στο φρασεολόγιό μου την λέξη (ως βρισιά) ζώο με το ανθρωποειδές γιατί θεωρώ ότι ούτε το "ζώο" πρέπει να είναι βρισιά αλλά ούτε και το "άνθρωπος"

Φιλικά, kritikopoula

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
δε μιλησα για καμια κλικα...ναι υπαρχουν ενδιαφεροντα πραγματα...απλα ο κοσμος εδω περα δεν ακουει διαφορετικες γνωμες δε τις σεβεται και ειναι απολυτος τοσο που κατανταει επιθετικος σε οποιον εχει διαφορετικη γνωμη!

η αποψη μου για το εμποριο ζωον ειναι αυτη που παραθεσα!δεν κανω διακρισεις σε εκτροφεις πετ σοπ ιδιωτες που ζευγαρωνουν τα "καθαροαιμα ζωα" για να βγαλουν φγαγκα!

οσο για το αν θα συμμετεχω εννοειται πως οχι δε θα συμμετεχω!εχω μια διαφορετικη αποψη για τα ζωα εξ ορισμου αν οχι με ολους με τους περισσοτερους...κ αφου τους χαλαω την αισθητικη απλα διαβαζω..διαφωνω συμφωνω παιρνω οσα θελω κ τελος!ως εκει!!!

ειμαι απο τα αφραγκα παιδακια που διαθετω στο σκυλο μου τα βασικα διατροφικα κ κτηνιατρικα αλλα πολλες αλλεσ χαρες...
αυτοι ειναι αρκετα φραγκατοι για να δινουν στα ζωα κ αλλα πραγματα που για μενα ειναι περιττα κ απαραδεκτα..αυτο ειναι ολο!!!

κ εχε υποψην σου πως κ το σκυλι ενος εκτροφεα δε ξερεις σε τι χερια παει αρα παλι δεν σωζεις κλασικα φιλοζωικα ζητηματα!!!αυτα ειχα να πω..κ το ποστ εχει αλλο θεμα!
:)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συγγνώμη για τα off topic (το παρόν και τα προηγούμενα)

zerom έχεις pm (σε περίπτωση που έχεις αποσυνδεθεις αλλά μας διαβάζεις)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
βρε zerom, χωρίς παρεξήγηση, έχεις μιλήσει ποτέ με εκτροφέα?
έχεις πάει ποτέ σε έκθεση μορφολογίας ή εργασίας?
Έχεις ιδέα τι είναι η επιλεκτική εκτροφή?

Δεν είναι κακό φυσικά να μην ξέρεις (αν δεν ξέρεις όντως, αλλα αυτή την εντυπωση μου δίνεις απο αυτα που γράφεις, ανα κάνω λάθος συγγνώμη)
είναι όμως πολύ κακό να μιλάς έτσι απόλυτα και αφοριστικά για κάτι που δεν έχεις ιδέα!

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Γενικα ο σκυλοσ δε καταλαβαινει αυτο που του λες απλα εχει συνδιασει καποιες λεξεις ή μικρες φρασεις με τονο φωνης κ κανακεμα η μη!

δλδ οταν του μαθαινεισ το ¨ελα¨ του το συνδιαζεις με κατι καλο μπουκια χαδια κλπ!

οταν ομως κανει κατι κακο του λες ¨μη¨αυστηρα κ επιτακτικα κ το μαλωνεις λεκτικα με εντονη φωνη...αυρο δεν ειναι ευχαριστο στο ζωο και για αυτο το συνδιαζει ως κατι κακο που οταν το ακουει δε πρεπει να το κανει.
εγω πχ του λεω μη κ μετα του λεω τι εκανες εκει(που επισης τη ξερει τη φραση ως κατι κακο)

οποτε αν τον εχεις μεχρι να φτασεις σπιτι σε μια σχετικη πιεση ετσι ωστε να μη το αφησει πισω του αυτο που εγινε(γτ οντως δε συνδιαζουν πραγματα απο το αμεσο παρελθον μονο εκεινη τη στιγμη)κ σπιτι του εκανα αυτο με το φαγητο το οποιο επιασε για αρκετο καιρο.απλα τα σκυλια λειτουργουν με προτυπα τα αλλα σκυλια οποτε καπως ετσι αρχισε να ξανατρωει...

οσο για το πιπερι το χω κανει κ με ταβασψο δε επιασε ισα ισα πυ του αρεσε κ ολασ!!!
(Επειδή όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, τα γραπτά μένουν και τα διαβάζουν κι άλλοι.... )

Φαντάζεσαι ο Παβλοφ αντί να σφυράει τη σφυρίχτρα να έλεγε στο σκύλο του "έλα πουλάκι μου να φας τη θρέπτική τροφή σου, για το καλό σου είναι, προχώρησε σε παρακαλώ καμάρι μου, πήγαινε βρε στο μπολ" κτλ κτλ κτλ μισή ώρα; Στην καλύτερη περίπτωση ο σκύλος θα κρατούσε μια δύο άντε τρεις συλλαβές από όλο αυτό για να το συνδοιάσει με το φαγητό του, θα περίμενε κάθε φορά να τελειώσει το λογύδριο πριν πάει στο μπολ του και αν ο Παβλωφ δεν τα έλεγε και κάθε μέρα με την ίδια σειρά, ο σκύλος θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα να μάθει. (γνωρίζω γι αυτό το πείραμα ό,τι μας μάθαν στο σχολείο, οπότε ελπίζω να μην κάνω κάποιο λάθος, έτσι κι αλλιώς για παράδειγμα το χρησιμοποιώ).

Όλα μα όλα τα πράγματα που έχω διαβάσει εγώ τουλάχιστον για την εκπαίδευση επιμένουν ότι το Α και το Ω είναι ο χρόνος (χρονισμός) της αντίδρασης. Μην ασκείς παραπάνω πίεση στο σκυλί σου. Αν επιμένεις να το μαλώσεις, μάλωσέ το εκείνη την ώρα (το ίδιο δευτερόλεπτο) που βάζει κάτι στο στόμα του, απομάκρυνέ τον, κράτησέ του το κεφάλι ψηλά και βάλε τα χέρια σου στο στόμα για να το βγάλεις, αν πρόλαβε να το μπουκώσει. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει αυτή η "μπουκίτσα", αν ειναι χόρτο ψεκασμένο, φόλα, κάποιο πλαστικό που θα του κάτσει στο έντερο, ή οτιδήποτε άλλο...

Παρεμπιπτόντως, η αγέλη του σκύλου σου, είναι εσύ. Εσύ και το πρότυπό του. (εκτός άν έχετε άλλο σκυλί στο σπίτι, ου του επιτρέπεται να τρώει από κάτω, οπότε πάσο).

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
(Επειδή όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές, τα γραπτά μένουν και τα διαβάζουν κι άλλοι.... )

Φαντάζεσαι ο Παβλοφ αντί να σφυράει τη σφυρίχτρα να έλεγε στο σκύλο του "έλα πουλάκι μου να φας τη θρέπτική τροφή σου, για το καλό σου είναι, προχώρησε σε παρακαλώ καμάρι μου, πήγαινε βρε στο μπολ" κτλ κτλ κτλ μισή ώρα; Στην καλύτερη περίπτωση ο σκύλος θα κρατούσε μια δύο άντε τρεις συλλαβές από όλο αυτό για να το συνδοιάσει με το φαγητό του, θα περίμενε κάθε φορά να τελειώσει το λογύδριο πριν πάει στο μπολ του και αν ο Παβλωφ δεν τα έλεγε και κάθε μέρα με την ίδια σειρά, ο σκύλος θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα να μάθει. (γνωρίζω γι αυτό το πείραμα ό,τι μας μάθαν στο σχολείο, οπότε ελπίζω να μην κάνω κάποιο λάθος, έτσι κι αλλιώς για παράδειγμα το χρησιμοποιώ).

Όλα μα όλα τα πράγματα που έχω διαβάσει εγώ τουλάχιστον για την εκπαίδευση επιμένουν ότι το Α και το Ω είναι ο χρόνος (χρονισμός) της αντίδρασης. Μην ασκείς παραπάνω πίεση στο σκυλί σου. Αν επιμένεις να το μαλώσεις, μάλωσέ το εκείνη την ώρα (το ίδιο δευτερόλεπτο) που βάζει κάτι στο στόμα του, απομάκρυνέ τον, κράτησέ του το κεφάλι ψηλά και βάλε τα χέρια σου στο στόμα για να το βγάλεις, αν πρόλαβε να το μπουκώσει. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει αυτή η "μπουκίτσα", αν ειναι χόρτο ψεκασμένο, φόλα, κάποιο πλαστικό που θα του κάτσει στο έντερο, ή οτιδήποτε άλλο...

Παρεμπιπτόντως, η αγέλη του σκύλου σου, είναι εσύ. Εσύ και το πρότυπό του. (εκτός άν έχετε άλλο σκυλί στο σπίτι, ου του επιτρέπεται να τρώει από κάτω, οπότε πάσο).

δε θα διαφωνισω απολυτα...δεν ειπα οτι του λες φρασεις...λεξεις εντολες...εχω σφθριχτρα για ανοιχτους χωρους..

οσο ηταν μικρος απο το λαιμο τοθ εβγαζα ολοκληρες κοματαρες απο σουβλακι που καταπινε για να μην τις παρω...κ τον μαλωνα(οχι σωματικη βια)δεμενος κατω κλπ

βεβαια αρχισαμε να το εξελθσουμε αυτο...μιας κ αρπαζε οτι ηθελε κ ετρεχε μεχρι να το φαει...ετσι επελεξα τη θετικη εκπαιδευση...
δε ξερω αν εκανα κατι λαθος αλλα στην αρχη ηταν καλα!δλδ πηγαινε να φαει κατι του εδινα εντολη μη κ οποτε την εκτελουσε αμεσα ειχε επιβραβευση με μπουκιτσα...(ειχε φτασει σα σκυλος στο σημειο να βρησκει φαγοσιμα να ερχεται μπροστα μοθ με το φαγητο στο στομα να του λεω μη να το αφηνει κ να τρωει τη μπουκιτσα του...)
ομως δε κρατησε πολυ αφου μετα αρχισε να τρωει κ το φαγητο απο κατω αφου εισεπραται τη μπουκιτσα επιβραβευσης.

οσο για αυτο που ειπες οτι προτυπο ειμαι εγω γτ εγω ειμαι αγελη του...θα διαφωνησω...
εγω δε τρωω σκατα το καμαρι μου αρχισε να το κανει παρεα με αλλο σκυλο που ηδη ετρωγε...κ γενικα παιρνει συμπεριφορες απο αλλα σκυλια...το εχω παρατηρησει...

enastria

Member
12 Σεπτεμβρίου 2011
8
0
Θεσσαλονίκη
Καλά όλα αυτά, αλλά επειδή δεν το βλέπω να μαθαίνει να μην τρώει από κάτω, έχω το εξής ερώτημα: αν απλά το πάρω απόφαση και σταματήσω να νευριάζω, και αν υποθέσουμε ότι θα είμαστε αρκετά τυχεροί για να μην φάμε φόλα, όλα τα άλλα που βρίσκει και τρώει, κόκκαλα αλλά και αηδιαστικά ψαροκόκαλλα (σήμερα βρήκε και ένα ψοφίμι πουλιού) είναι ακίνδυνο να τα τρώει; Δηλαδή, όλα αυτά τα μικρόβια;;; Ψοφίμια σε κατάσταση σήψης;; Ψαροκέφαλα αφημένα στο δρόμο εδώ και μέρες;;; (Μπλιαχ!)

KiaraD

Active Member
18 Ιανουαρίου 2012
43
1
33
Καλησπέρα!Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα..Εγώ έχω κήπο και αφήνω λυμένο το σκυλάκι μου..
Γενικά δεν τρώει πολλά, αν δει χαρτί κάτω θα παίξει,θα το σκίσει αλλά δεν θα το καταπιεί..γενικά δοκιμάζει..
Σήμερα όμως την έπιασα με ένα ψόφιο περιστέρι στο στόμα..τι μπορώ να κάνω γι'αυτο?
Ο μπαμπάς μου λέει αν την δένουμε κ να την αφήνουμε στον κήπο μόνο όταν την επιβλέπει κάποιος..
Άλλα αυτό μου φαίνεται βάρβαρο γιατί δεν θα μπορεί να παίζει..
Τι με συμβουλεύετε?Η Κιάρα είναι κάτι λιγότερο από 3 μηνών ημίαιμο :)

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
παιδια να μη τον αφηνει να τρωει απλα, το χει σκεφτει κανεις?
και όταν έρθει η ώρα να το αφήσουμε κάπου ελεύθερα ελπίζουμε ότι θα φανεί o "S" για να το προλάβει & να μην το χλαπακιάσει; :p

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Να κάνω και γω τις ερωτήσεις μου;
Πήρα ένα φίμωτρο τις προάλλες με σκοπό να του το βάζω σαν τιμωρία όταν αρπάζει κάτι από κάτω. Το δοκίμασα σήμερα και δεν του άρεσε καθόλου μα καθόλου όπως προφανώς θα συνέβαινε. Αλλά μπήκα σε σκέψεις. Αν για τον σκύλο το να βάζει πράγματα στο στόμα του είναι ότι για εμάς η αφή - δηλαδή τρόπος για να τα γνωρίσει - πως είναι δυνατόν να μάθει να μην το κάνει; Και πως αφού είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό για αυτόν να παίρνει στο στόμα ό,τι βρει, μήπως τελικά δεν μπορεί να συνδυάσει την εφαρμογή του φίμωτρου με την ίδια την πράξη και είναι άσκοπο;
To είναι μονίμως με το λουρί είναι η πιο βολική λύση αλλά δεν είναι λίγο άκαρδο στο πάρκο να μην μπορεί να τρέξει ή ό,τι άλλο θέλει να κάνει;
Δεν έχω ψάξει όλο το φόρουμ ακόμα οπότε αν όλα αυτά έχουν ήδη συζητηθεί, ζητάω συγγνώμη.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
δε ξερω τι εχει το σκυλοπαρκο αλλα αν θεωρεις οτι μπορει να φαει κατι επικινδυνο γιατι να το κανεις?
πηγαινε τον καπου που δεν θα χει κατι να φαει απο κατω κ λυστον,σε ενα γηπεδο ας πουμε