Πώς διαλέγουμε κουτάβι

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
αρη... προσεχουμε τον τροπο που καταθετουμε αποψεις....
αν περασεις στον απλο αναγνωστη.... αφου δεν παιρνω πρωτη επιλογη γιατι να παω στον εκτροφεα?
τοτε χασαμε οχι μονο το παιχνιδι.... αλλα τα αυγα και τα πασχαλια μαζι....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
16 σελιδες... για την επιλογη κουταβιου...
απο τον μεσο ιδιοκτητη...
οταν το 100% των ... οτι αυτα θα γινουν ετσι κι οχι αλλοιως...
παει στον επομενο εκτροφεα να του διαλεξει κουταβι....
;)

Και φυσικα, ευλογα θα ρωτησεις…. Ο μεσος ιδιοκτητης Αρης, ακομα και αν ασχοληθει, θα είναι σε θεση να ξεπερασει το παραπανω προβλημα?
Αν δώσουμε μία συνταγή για μελομακάρονα σε 1000 άτομα, θα έχουμε 1000 πετυχημένες εκτελέσεις ? Η συνταγή για τα μελομακάρονα είναι μία και τα καλά μελομακάρονα γνωστά ... εδώ στην περίπτωσή μας είναι και εύπλαστη, και υποκειμενικό το "καλό" αποτέλεσμα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
πολύ το βαρύναμε το πως διαλέγουμε κουτάβι και πολύ πιθανόν κάποιος ανίδεος που το διαβάσει και εμφανιστεί στον εκτροφέα με τρελλές απαιτήσεις (πχ το καλύτερο της γέννας ενώ δεν είχε πριν σκύλο) πολύ πιθανόν να φύγει χωρίς κουτάβι και με τα νεύρα σπασμένα και στους δύο.

Αυτό το διαβάσατε?
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9327-Διαλέγοντας-κουτάβι

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
αν περασεις στον απλο αναγνωστη.... αφου δεν παιρνω πρωτη επιλογη γιατι να παω στον εκτροφεα?
Aκριβώς

Dolar vom Grossen Tal
Leda Earl Antonius
Afrodita f.h. Rotvis
Jumbo vom Entferntland
Grace vom Entferntland
Gringo vom Entferntland
Conan vom Entferntland
Cindy vom Entferntland
Chaya vom Entferntland

Παραπάνω είναι μερικά από τα σκυλιά μου - έβαλα αυτά που όχι μόνο συμμετέχουν παίρνοντας μία θέση με εξαίρετος, αλλά έχουν κερδίσει από κατηγορίες σε ειδικές και FCI εκθέσεις μέχρι πρωταθλήματα πολλών χωρών ή και κορυφαίες θέσεις στο IFR.

1) Δεν βρίσκεται ΚΑΝΕΝΑ από αυτά στο εκτροφείο μου αλλά σε σπίτι ιδιώτη.

2) Ξέρω και ΠΑΡΑ πολλά άλλα άλλων εκτροφείων που γίνεται το ίδιο

3) Πρώτη επιλογή από την γέννα τους ήταν περίπου τα μισά.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν νομιζω Πετρο οτι τιθεται τετοιο θεμα. Εκτος εαν ειναι πολυ "απλος" αυτος ο αναγνωστης.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
πολύ το βαρύναμε το πως διαλέγουμε κουτάβι και πολύ πιθανόν κάποιος ανίδεος που το διαβάσει και εμφανιστεί στον εκτροφέα με τρελλές απαιτήσεις (πχ το καλύτερο της γέννας ενώ δεν είχε πριν σκύλο) πολύ πιθανόν να φύγει χωρίς κουτάβι και με τα νεύρα σπασμένα και στους δύο.

Αυτό το διαβάσατε?
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9327-Διαλέγοντας-κουτάβι
πολυ καλυτερο θεμα ... απλο και κατανοητο χωρις να μπερδευει....

Δεν νομιζω Πετρο οτι τιθεται τετοιο θεμα. Εκτος εαν ειναι πολυ "απλος" αυτος ο αναγνωστης.
αρη ( κι οχι ηλια :D:D ... ειναι αργα πια...:rolleyes: )
μαλον μας μπερδευεις... και ανεβαζεις τον πηχη γενικως....
πιστευω οτι προσμετρουμαστε στον μεσο ορο για τον ορισμο του μεσου ιδιοκτητη...
οι αποριες και οι προβληματισμοι οπως και οι θεσεις και αντιθεσεις που διατυπωθηκαν βαση αυτων, ειναι πολυ μακρυα και πολυ ψηλα για τον μεσο ιδιοκτητη....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πετρο, το ζητουμενο είναι να ανεβαζουμε τον πηχη. Γι αυτό ειμαστε εδώ, για να βελτιωνομαστε.

Οσο για τον ορισμο του μεσου ιδιοκτητη, όπως θα επρεπε να είναι, μπορουμε να ανοιξουμε νέο θεμα και να το συζητησουμε.
Αλλά εχω ανοιξει ηδη δυο νεα σημερα :D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
Όποιος το διαβάσει αυτό θα τρομάξει πάντως. Θα πει "τι λέτε ρεεεε" και θα ξαναγυρίσει στα pet shity ή στο γείτονα που "γεννάει"...

Οι παραπάνω διαδικασίες φοβάμαι πως δεν αφορούν τον μέσο pet owner - ϊσως ο τίτλος να αλλάξει σε "Επιλογή κουταβιού για ...απαιτητικούς" ή κάτι τέτοιο?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όποιος το διαβάσει αυτό θα τρομάξει πάντως. Θα πει "τι λέτε ρεεεε" και θα ξαναγυρίσει στα pet shity ή στο γείτονα που "γεννάει"...
Αλλη απο κει! Στο τελος θα το πιστεψω μιλαμε.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
Αλλη απο κει! Στο τελος θα το πιστεψω μιλαμε.
Ο άλλος δεν ξέρει το αλφάβητο (νομίζει ότι τα σκυλιά τα παίρνουμε από βιτρίνα ή απ' το Σχιστό) και εσύ του δίνεις ύλη για πυρηνική φυσική. Θα λακίσει κλαίγοντας!

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα προσπαθησω να θυμηθω οταν πηρα τον πρωτο μου σκυλο...

τεταρτη δημοτικου,μου τον εφεραν οι γονεις μου...απο που?...απο εναν "γνωστο" στην Βουλγαρια.

φυλη?Κοκερ Σπανιελ.

γνωριζα τιποτα για την φυλη?...ειπαμε,τεταρτη δημοτικου.(ναι ειχα δει ζωγραφιες και εικονες απο το κανελι αυτο σκυλακι....)

το ανεθρεψα σωστα?...ναι,οι γονεις μου!

σε τι μου χρησιμευε?...στο να ανακαλυψω την εσωτερικη λατρεια και περιεργεια που ειχα για τα σκυλια,στο να ειναι το ζωντανο "κουκλακι" μου και στο να το χαιδευω...

εψαξα την μυο-σκελετικη του δομη,με βαση το προτυπο,τον χαρακτηρα του,το εκπαιδευσα...τι πραγμα?...τεταρτη δημοτικου!

εζησα μαζι του πολλα χρονια?...οχι του καναμε ευθανασια γιατι ειχε τεραστιο προβλημα στην σπονδυλικη του στηλη (puppy-miils) και ειχε λιγους μηνες μπροστα του...δεν διορθωνοταν.

φταινε οι γονεις μου που μου πηραν σκυλο σε τετοια ηλικια?...οχι!...και ξερετε γιατι?...γιατι στην ουσια δικος τους ηταν ο σκυλος,αυτοι τον μεγαλωναν (με οτι συνεπαγεται αυτο) και εγω απλα του ελεγα "Fidel,ελα να παιξουμε"...

τι καταλαβα σε εκεινη την ηλικια απο τα σκυλια?...τιποτα!!...μονο οτι θα με συντροφευουν σιγουρα στην πορεια της ζωης μου και οτι θελω να ασχοληθω με αυτα.

ημουν ο μεσος ιδιοκτητης?...δεν ημουν καν ιδιοκτητης.Οι γονεις μου ηταν...(ειδικα ο πατερας μου,που μεγαλωσε με σκυλια.)

μια προσωπικη ιστορια,η οποια ευτυχως ή δυστυχως ειναι παρα πολυ κοινη!

σημερα ειμαι ο Μεσος (ισως και λιγο παραπανω) ιδιοκτητης.

αυτα απο εμενα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο άλλος δεν ξέρει το αλφάβητο (νομίζει ότι τα σκυλιά τα παίρνουμε από βιτρίνα ή απ' το Σχιστό) και εσύ του δίνεις ύλη για πυρηνική φυσική. Θα λακίσει κλαίγοντας!
Σιγα να μην φυγει και γκαριζοντας ρε συ Βασω!

Κλαιγοντας θα φυγει επειδη ο γειτονας χαριζει ή πουλαει με 150 ευρω και το πετ σοπ με 400.
Γιατι, παρολο που πειθεται σε ικανοποιητικο βαθμο και ολοι θελουν το καλο, το κοστος εξακολουθει να είναι το νουμερο ένα κριτηριο! Και μετα ακολουθει η ευκολια και ταχυτητα αποκτησης. Γιατι ο κοσμος βαριεται.

Οσο για αυτό που ειπωνεται κατά καιρους, ότι το χειροτερο του εκτροφεα (όχι του τοπ εκτροφεα βεβαια) είναι καλυτερο από το καλυτερο του byb, αφηστε με να αμφιβαλλω (ακομα).

Τωρα μονο μπορεις να πεις, Βασω, ότι ισως «παρακινησω» τον άλλο να λακισει.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οι παραπάνω διαδικασίες φοβάμαι πως δεν αφορούν τον μέσο pet owner - ϊσως ο τίτλος να αλλάξει σε "Επιλογή κουταβιού για ...απαιτητικούς" ή κάτι τέτοιο?
Eδω ως μελλοντικος μέσος? ιδιοκτητης θα συμφωνησω. Αυτοι που γραφουν δεν ειναι μεσοι ιδιοκτητες, ουτε αυτα που γραφουν ειναι για μεσους ιδιοκτητες...

Ο μεσος ιδιοκτητης-αγοραστης, θα δει το σκυλακι και αν του αρεσει και ειναι και σε καλη τιμη, θα το παρει.
Το θεμα θα επρεπε να ειναι το πως θα ενημερωθει καποιος πριν την αγορα, ωστε να μην λειτουργησει οπως ο γνωστος μεσος ιδιοκτητης...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
harryf εσύ πιστεύεις ότι ο πετσοπο-πελάτης (που πάμε να τον προλάβουμε) θα μπει εδώ, θα διαβάσει τις 18 σελίδες και θα θεωρήσει "ρεαλιστικά όλα αυτά που γράφονται εδώ" για την επιλογή κουταβιού? Θα τα θεωρήσει "εφικτά", "doable" ή "feasible" όπως λένε οι φίλοι μας όξω?
Καταρχήν να δηλώσω απούσα από τους μέσους ιδιοκτήτες, διότι το κουτάβι δεν το διάλεξα - δεν μπήκα σε διαδικασία επιλογής (τι να διαλέξω... αυτό που χοροπηδάει τέρμα δεξιά στο video?). Μου το διάλεξε ο εκτροφέας αφού του έδωσα "προδιαγραφές".

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Και πολύ καλα εκανες, πιστευω. Άλλο όμως να μιλαμε για γαλλακια και πινσερακια και άλλο για εργασιακες φυλες. Όλα τα "μεγεθη" αλλαζουν δραματικα και οι "προδιαγραφές" εχουν αλλες "αξιες".

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
denis ο καθε ενας απο εμας εχει το δικο του Θεου , δεν ξερω για τους αλλους ,αλλα ο δικος μου δεν ειναι το χρημα

αν θελω να παρω κουταβι το κλεινω πολυ πιο μπροστα και το πληρωνω με το παραπανω και πριν απο την ωρα του ,το παιρνω και αν μου αρεσει το κρατω αν οχι το δεινω

αν εχω δικο μου κουταβι προς διαθεση δεν μασαω απο την οικονομικη προσφορα κανενος, γιατι τα κριτηρια μου ειναι εντελως διαφορετικα

αν παλι καποιος με γεννα που εχω ενδιαφερον, μου ζητησει απο την αρχη προκαταβολη χωρις εγω να εχω αναφερθει στα οικονομικα ,τοτε τον χαρακτηριζω λιγουρη και τον αποριπτω

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
16 σελιδες... για την επιλογη κουταβιου...
απο τον μεσο ιδιοκτητη...

1) οταν το 100% των οσων συμετεχουν στην συζητηση θεωρουνται ανω του μεσου ορου του μεσου ιδιοκτητη
οταν το 40% των οσων δινουν συμβουλες και παραδειγματα πως διαλεγουν το κουταβι τους θεωρουνται στους αριστους ή τοπ ιδιοκτητες
προσοχη ομως γιατι μας διαβαζουν και ανθρωποι κατω του μεσου ορου...
και οι πληροφοριες οπως σωστα τονισε ο ντενις... μπορει να διακινουνται τοσο γρηγορα ωστε να μην απορροφουνται.....
συμβουλευετε για το καλυτερο κουταβι... για ποιον καλυτερο? ή το χειροτερο κουταβι.... για ποιον χειροτερο...?
λεξεις που ενω τονισατε οτι ανηκουν καθαρα στην σφαιρα προσωπικων επιλογων και των ιδιων ΘΕΛΩ του καθε ιδιοκτητη.....

2) φτασαμε στο σημειο λοιπον που ειμαστε να διαλεξει ο μεσος ιδιοκτητης το κουταβι του...
νοιωθω την αναγκη λοιπον να τονισω εδω οτι για τον μεσο ιδιοκτητη.... το οποιοδηποτε σκυλι της συγκεκριμενης γεννας του συγκεκριμενου εκτροφεα.... ειναι κλασεις ανωτερο απο τα κουταβια που θα βρειτε σε οποιοδηποτε πετσοπ η απλη γεννα ιδιωτη byb....

3) ...γιατι μπερδευετε λοιπον τον μεσο ιδιοκτητη με θεματα επιλογων....
ο μεσος ιδιοκτητης αφου εμπιστευεται τον εκτροφεα και την συγκεκριμενη γεννα του... θα αφησει τον εκτροφεα... να του διαλεξει το κουταβι που γι αυτον ειναι ιδανικο...
κι εκεινος θα πραξει σωστα, αν και μονο αν, ο μεσος ιδιοκτητης ηταν σωστος και τιμιος απεναντι του και του ειχε πει τα θελω του....,
απο την πλευρα του ο εκτροφεας θα συνεκτιμησει... κι εσας.... και τα θελω των υπολοιπων μελοντικων ιδιοκτητων ...
αλλα αντιστοιχα και στα ιδια θελω θα χει σειρα προτεραιοτητας....
αν δεν εχει εμπιστοσυνη ο μεσος ιδιοκτητης οτι αυτα θα γινουν ετσι κι οχι αλλοιως...
παει στον επομενο εκτροφεα να του διαλεξει κουταβι.....
Κι εγώ τον τελευταίο καιρό βλέπω να με καλύπτει αρκετά ο Πέτρος και πρέπει, επίσης, να το κοιτάξω...

1) Πέτρο, μας τιμάς (και, ίσως, μας ...υπερεκτιμάς λιγάκι), όλους εμάς που είμαστε μεν "μέσοι" ιδιοκτήτες, αλλά είμαστε και ενθουσιώδεις ...μαθητές. Και, ορισμένες φορές, ο "θόρυβος" που κάνει ο ενθουσιώδης μαθητής υπερκαλύπτει τη "μελωδία" που εκπέμπει ο ώριμος - έμπειρος "μέσος" ιδιοκτήτης.
Μην ξεχνάμε πως, όσοι γράφουμε στο θέμα, είμαστε οι "μέσοι" χρήστες ενός εξειδικευμένου θεματικού forum, γεγονός που από μόνο του σημαίνει πως "την ψάχνουμε" αρκετά...
Αλλά παραμένει γεγονός ότι εγώ, για παράδειγμα, είμαι ιδιοκτήτης του 1ου καθαρόαιμου σκύλου μου, κάνοντας τεράστια προσπάθεια να μάθω πράγματα και, ταυτόχρονα, τρέμοντας μήπως αυτά που εφαρμόζω είναι πιθανό να καταστρέψουν το σκυλί. Και πάει λέγοντας...
Για παράδειγμα, η kango1 και εγώ, όπως και ο harryf3, γράψαμε σχετικά αναλυτικά ποιά θα ήταν τα "θέλω" μας και ποιοί είναι οι προβληματισμοί μας και κάποιοι (αρκετοί) απαντήθηκαν και, έτσι, μέσα από αυτό το thread, οι επόμενοι αναγνώστες θα μπορέσουν να προσανατολιστούν (οι περισσότεροι - και οι υπόλοιποι να μπερδευτούν...) προς την επιλογή των κουταβιών τους. Μάλιστα, αν είχαν αποκτήσει ήδη κουτάβι, θα είναι λίγο πιο εύκολο να αισθανθούν τα λάθη τους, να τα αναγνωρίσουν και να βελτιώσουν την κρίση τους, μη σου πω και τη γενικότερη αντίληψή τους για το "σκύλο".

2) Οφείλω να σταθώ κι εγώ εδώ, όπως και ο καθένας μας, στο τμήμα που έχεις τονίσει. Και, για να γίνω πιο πιστευτός, τονίζω και πάλι: Δεν έχω την πρόθεση κάποτε να εκθρέψω σκύλους και η οικονομική εμπλοκή μου επί του θέματος πρόκειται να είναι πάντα η γνωστή ...μονόδρομη κατεύθυνση της αγοράς σκύλων, της αμοιβής του "ιδανικού" εκπαιδευτή (ή του "συστήματος" συμπληρωμταικών εκπαιδευτών που θα με στηρίζουν - άλλο τεράστιο, χιλιοσυζητημένο θέμα), της καλύτερης τροφής που μπορώ, της "ομάδας" καλών γιατρών (που θα αλληλοσυμπληρώνονται) κλπ.
"Τούτων λεχθέντων", πιστεύω ότι οι 16 σελίδες του θέματος (και άλλες τόσες, αν χρειαστεί) βοηθούν το μέσο μέλος του forum να το περάσει αυτό το μήνυμα στην οικογένειά του, στους φίλους του, στους γνωστούς και στους γείτονές του. Και αυτό λέγεται αλλαγή κουλτούρας και, σίγουρα, είναι χρονοβόρο, αλλά και ψυχοφθόρο για μας, πολύ συχνά...

3) ...Και όλα, πάλι, καταλήγουν στον "ευσυνείδητο" εκτροφέα και στον αλγόριθμο ...ανακάλυψής του. Που θα είναι και ο "κατάλληλος", δηλαδή θα ταιριάξει μαζί σου...

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.364
10.512
Athens
Και πολύ καλα εκανες, πιστευω. Άλλο όμως να μιλαμε για γαλλακια και πινσερακια και άλλο για εργασιακες φυλες. Όλα τα "μεγεθη" αλλαζουν δραματικα και οι "προδιαγραφές" εχουν αλλες "αξιες".
Βρε δεν αντιλέγω στη μεθοδολογία επιλογής για όποιον έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις (εργασία κλπ.). Γι αυτό είπα μήπως πρέπει να αλλάξει ο τίτλος ("...για απαιτητικού?" "...για εργασιακούς?" "...για βιτσιόζους?"). Γιατί έτσι όπως είναι θα μπει κι ο ταλαίπωρος που θέλει ένα καναπεδομαλτέζ και θα αλλαλιάσει...