Πώς αντιμετωπίζουμε επίμονη επίθεση?

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Συνηθως οταν εχω τον μεγαλο δεν πλησιαζουν πιο κοντα απ τα 5-6 μετρα μεχρι εκει κ μετα στριβουν..
Μια καλη κινηση οταν ερχεται προς τα επανω μας σκυλος ειναι αφου τον δουμε να ερχετε σκυβεις κ κανεις πως παιρνεις κατι, το 90% υποχωρουν...για να μην πω παραπανω..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αυτό που θα βγάζετε από τις διάφορες τσέπες πράγματα προυποθέτει βασικά να θυμάστε σε ποια τσέπη έχετε τι...είμαι και μεγάλη γυναίκα μερικές φορές ξεχνώ και το όνομά μου :rolleyes:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Estranged δεν κατάλαβα, τελικά έφτασε το σκηνικό σε δάγκωμα;
Δύο φορές κατάφερε και με προσπέρασε και τον έφτασε, τη μία δεν είδα τι έγινε, χόρευα να τον βάλω πίσω μου πάλι, τη δεύτερη (εκεί με το μπισκότο) πήγε να τον πιάσει από τη ράχη-σβέρκο, σημάδι δαγκώματος δε βρήκα, μάλλον μόνο τρίχα πρόλαβε να πιάσει, τον απέφυγε ο Άρης κάνοντας προς τα πίσω και γυρίζοντας το σώμα του και μετά κατευθείαν μαρς μπροστά για αντεπίθεση. Εκεί πρόλαβα και τον έβαλα πάλι πίσω μου.

το 90% υποχωρουν...για να μην πω παραπανω..
Για το 90% υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Το άλλο 10 είναι που με νοιάζει.
Εκτεθιμένο νιώθω ότι θα τον άφηνα αν έσκυβα και θα βρισκε ευκαιρία να τον φτάσει.

Αυτό που θα βγάζετε από τις διάφορες τσέπες πράγματα προυποθέτει βασικά να θυμάστε σε ποια τσέπη έχετε τι...είμαι και μεγάλη γυναίκα μερικές φορές ξεχνώ και το όνομά μου :rolleyes:
Πόσο δίκιο μπορεί να έχεις! Φαντάζεσαι? Αριστερή τσέπη, αχ όχι κινητό, δεξιά τσέπη αχ όχι μπισκότα, τσάντα αχ όχι σκατοσακούλες, πού την έβαλα τη συσκευή πού την έβαλα (κουβάρι τα σκυλιά εν τω μεταξύ!) :p

Τεσπά ευχαριστώ για τις ιδέες παιδιά, θα τις έχω κατά νου και θα πάω να βρω και μια συσκευή υπερήχων να βρίσκεται σε κάποια τσέπη, αλλά κυρίως αυτό με το λουρί θα δοκιμάσω αν ξαναχρειαστεί, ελπίζω να μην ξαναχρειαστεί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εμενα μου εχει τυχει μια φορα σε ολα τα χρονια, να μην μπορω να διοξω με ΤΙΠΟΤΑ εναν αρσενικο σκυλο, που ηθελε σωνει και καλα να καβαλησει την γαλλιδα μου ( χωρις να ειναι σε οιστρο αυτη!).

Τι φωνες ( και φωναζω ΠΟΛΥ δυνατα)- τι κλοτσιες, τι ελικοπτερο με το λουρι- ουτε καν, οταν τα χτυπουσα με το λουρι δεν εκανε πισω. Πηρα την σκυλα μου αγκαλια και προσπαθησα να φυγω- και αυτος πηδουσε πανω μου και προσπαθησε ακομα και να με δαγκοσει.

Εμας τοτε μας εσωσε ενας "φιλος" της δικιας μου. Ενα ημιαιμο- ημηαδεσποτο Husky- ο Ροκυ!
Μολος μας ειδε απο μακρια, ηρθε τρεχοντας, βουτιξε τον επιμονο γαμπρο απο το σβερκο και τον πηγε καροτσαδα αρκετα 100αδες μετρα πιο κατω.

Τι απεγινε ο αλλος δεν ξερω- αλλα δεν τον ξαναειδαμε ΠΟΤΕ.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Συνηθως οταν εχω τον μεγαλο δεν πλησιαζουν πιο κοντα απ τα 5-6 μετρα μεχρι εκει κ μετα στριβουν..
Μια καλη κινηση οταν ερχεται προς τα επανω μας σκυλος ειναι αφου τον δουμε να ερχετε σκυβεις κ κανεις πως παιρνεις κατι, το 90% υποχωρουν...για να μην πω παραπανω..
χμ μεγαλη κουβέντα είπες :cool:

Πάντως εγώ που μία φορά είχα επίμονα αδέσποτα το κόλπο που είπε η Μαρία με το λουρι έπιασε μια χαρά .

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Ενταξει, Mareco ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, μονο αυτο εχω να πω. Αν δεν ηταν το ελικοπτερο τωρα ακομα θα τρεχαμε (τα ξαναβρηκα τα βρωμογλυκουλια μολις)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
100% επιτυχία! Σε άλλο παρκάκι, βλέπω το κυρίως μούτρο, κοκκαλώνει, τσιτώνει (δεν ήμουν σίγουρη αν ήταν ο ίδιος μέχρι εκείνη την ώρα), ο Άρης σηκώνει μοϊκάνα και γρυλίζει κι ο επιθετικούλης μουντάρει κατά πάνω του. Πιάνω το λουρί και το βαράω μια κάτω ανάμεσά τους για να μην προλάβει να τον αρπάξει και μετά το κάνω ελικόπτερο, εκείνη την ώρα ακούω κι άλλα γαυγίσματα και βλέπω το σαππόρτ να σκάει μύτη κατά πάνω μας και γυρνάω το ελικόπτερο προς αυτόν.

Και είμαι με έναν Άρη πίσω μου να γαυγίζει, εγώ με το λουρί να κάνει σβούρες μια προς τον έναν μια προς τον άλλον και τους άλλους δύο να μας γαυγίζουν λυσσασμένα ΑΛΛΑ να μην ορμάνε. Και ενώ κάνω το ελικόπτερο για λίγη ώρα λέω 2-3 φορές ήρεμα "εντάξει παιδιά, ηρεμήστε" ώσπου καταλαγιάζουν τα γαυγίσματα, αρχίζω τα "μπράβο τα παιδιά", κάνουμε μεταβολή και φεύγουμε κύριοι περπατώντας χαλαρά.

Και μόλις απομακρύνθηκα λίγο, επειδή ήταν καλά παιδιά, τους φώναξα κιόλας και τους πέταξα και 2 σκυλομπισκοτάκια από μακριά. Ο σαππόρτ (που είναι πολύ γλυκούλης κατά βάθος) μας κούνησε ουρίτσα και πήγε να πάρει το σνακ του. Ο άλλος μας κοιτούσε με κακία αλλά όταν φύγαμε πήγε κι αυτός να μασουλήσει το δικό του.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Εγώ συνήθως χτυπάω δυνατά το πόδι κάτω και βγάζω φωνή. Αν συνεχίζει περνώ μια πέτρα και την πετάω με δύναμη στο έδαφος μπροστά του.. Συνήθως φεύγουν

Powered by Nexus 4

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
χμ μεγαλη κουβέντα είπες :cool:

Πάντως εγώ που μία φορά είχα επίμονα αδέσποτα το κόλπο που είπε η Μαρία με το λουρι έπιασε μια χαρά .
Κατερινα αν το βλεπεις να ερχεται προς τα επανω σου ποιανει σχεδον παντα,το θεμα ειναι εαν δεν προλαβεις να δεις τον αλλο σκυλο κ ερθει κατευθειαν στον δικο σου τι γινετε?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Για μένα πάντως το βασικό ήταν - όσο γίνεται - να μη πιστεύουν ότι απειλούνται ΚΑΙ από μένα κάθε φορά που μας βλέπουν, δε μας χωνεύουν που δε μας χωνεύουν, γιατί έτσι κάθε που τους βλέπουμε θα πρέπει να τρέχουμε κι όποιος προλάβει. Ήταν ελπιδοφόρο το σημερινό. Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση να μείνουμε από μακριά κι αγαπημένοι.

Κατερινα αν το βλεπεις να ερχεται προς τα επανω σου ποιανει σχεδον παντα,το θεμα ειναι εαν δεν προλαβεις να δεις τον αλλο σκυλο κ ερθει κατευθειαν στον δικο σου τι γινετε?
Καλή ερώτηση κι αυτή.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αγγελε 99% το αδεσποτο δεν θα έρθει σφάιρα πάνω στον σκύλο σου ,εσένα και τις δύο φορές δεν ήταν αδεσποτο , εκεί δεν προλαβαίνεις να κάνεις πολλά δυστηχώς.
Ο αδέσποτος σκύλος ακόμα και αν είναι επιθετικός στον σκύλο θα έχει τον φόβο του ανθρώπου και θα προσπαθεί να αποφύγει τν ανθρωπο και να πάει στον σκύλο έτσι έχεις κάποιον χρόνο να αντιδράσεις.
Το πρόβλημα που έχεις σε αυτές τι περιπτώσεις είναι αν και ο σκύλος σου είναι κυριαρχικός-επιθετικός που θα πρέπει απο την μία να κουμαντάρεις τον σκύλο σου και ταυτόχρονα να κρατήσεις μακριά τον άλλον.
Σε καμμία περίπτωση που μας την έχει πέσει δεσποζόμενος σκύλος δεν έχω αποφύγει κάποιες δαγκωνιές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις που είχα πρόβλημα με αδεσποτο δεν εγινε τίποτα, το κράτησα μακριά με την φωνή ή το λουρί και κύκλους ώστε να είμαι πάντα αναμεσα σε αυτόν και τον σκύλο μου..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
υπαρχουν και τα πτυσομενα μπαστουνια αλουμινιου.. κλειστα ειναι μια σταλια...παναλαφρα και πανισχυρα,,,, 15 ευρω στα ορθοπεδικα και 5-7 ευρω στα κινεζικα,,, υπαρχουν και μοντελα με φακο λεντ με ενα δυο ευρω παραπανω,,,

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πολυ οραια!!!

Εμενα με εχει δαγκοσει παλια αδεσποτο επιθετικο αρκετα ασχημα σε μια τετοια συγκρουση!
Ημουν με την πρωτη μου γαλλιδα, η οποια ηταν ακρως κοινονικη και γενικα την επαιρνα μαζι μου ΠΑΝΤΟΥ.
Περναμε απο εναν δρομο, οπου ειχε στεκι μια αγγελη αδεσποτων- με αρχηγο μια σκυλα.
Ενω ηταν ολα ξαπλομενα μπροστα σε ενα καφενειο στον ηλιο, μας βλεπουν να πλησιαζουμε, σηκονονται και ερχονται ολα επανω μας- με φανερα αγριες διαθεσεις οι περισσοτεροι.
Και επειδη αυτοι ηταν 5-6- και μας περικυκλοσαν, δεν επαιζε να μπω μπροστα στην σκυλα μου για να την προστατεψω- και την πηρα αγκαλια και αρχησα να τους αποτρεπω με φωνη και λουρι να μας πλησιαζουν περρισοτερα. Επιασε σε σχεδον ολα και απομακρυνθηκαν- μονο η αρχηγος εμεινε εκει, στο ενα μετρο μπροστα μου, κοιταζομασταν στα ματια- και οι δυο αποφασισμενοι να μην υποχορουμε.
Καποια στιγμη αυτη χαμηλονει το βλεμμα, κανει 3-4 βημα οπισθεν και μετα γυριζει και κανει πως φευγει.
Την παρακολουθω για λιγα μετρα- γυρνω και εγω για να παω στην αντιθετη κατευθυνση να συνεχισω τον δρομο μου ( την σκυλα μου ακομα παραμασχαλα- ηθελα να απομακρυνθω αρκετα). Με μιας αισθανομαι ενα δυνατο δαγκομα στην γαμπα- γυρναω ασταπιαια- και βλεπω το πουτανοσκυλο να φευγει τρεχοντας! Γυρισε υπουλα τρεχοντας και μου την εχωσε! Τετοια υπουλη κινηση δεν περιμενα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Αποτεσμα ηταν ενα σχισμενο μπατζακι ενος Jeans- και μια τεραστια μελανια ( μεγεθος παλαμης) με δυο τρυπουλες στην μεση απο τους κυνοδοντες!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εγώ έχω κερδίσει ακόμα και την ζαχαρένια μου εφαρμόζοντας την γνωστή φράση... "Ήρεμη Δύναμη"!

Ολίγο τι αναίσθητος όταν βλέπω τζαμπουκαλεμένο σκύλο. Και εκεί που κυκλοφορώ κοντά σε τσομπάνια και αγέλες θεωρώ ότι εφαρμόζοντας την ήρεμια έχεις να κερδίσεις πολλά. Πολλά σκυλια λειτουργούν αποτρεπτικά στην αρχή και έπειτα λακίζουν.

Σε περιπτώσεις που ο σκύλος είναι βλάκας και δεν ξέρει να ερμηνεύει καταστάσεις εφαρμόζω το "Πια ήρεμη δύναμη και χαζομάρες...αερααααααα"!Γίνομαι πιο επικίνδυνος και από τον σκύλο που έρχεται κατά πάνω μας...ή δίνω αυτήν την εντύπωση!Αν αποτύχω έχω και άλλα όπλα. Το θέμα μου είναι να ξεγελάσω επικοινωνιακά τον απέναντι. Αν δω ότι δεν με παίρνει και ότι ο απέναντι θέλει να ακονίσει δόντια μπαίνουν άλλες μέθοδοι!Η μέθοδος είναι μια...ΒΙΑ*...με ό,τι βρω!Και ΒΙΑ όχι με πολλές πολλές κινήσεις, αλλά με 1-2 και τέλος!

* Επικοινωνιακή ΒΙΑ (φαίνεσαι κυρίαρχος στον χώρο μόνο με την στάση σου)
* Έμμεση ΒΙΑ (χρησιμοποιείς όπλο και δείχνεις ικανός να μην κάνεις πίσω)
* Άμμεση ΒΙΑ (χτυπάς στο ψαχνό)

Μια φορά έτυχε να χτυπήσω στο ψαχνό και "κλάδεψα" τα πόδια κάποιου σκύλου!

:D

Και τώρα καταδικάστε την ΒΙΑ όπως κάνουν όλοι...](*,)

Πέρα από τα παραπάνω αυτό που σκέφτομαι πάντα είναι ότι ο σκύλος για να κάνει κακό θα το κάνει εξ'επαφής(δόντια)...ενώ ο άνθρωπος μπορεί και εξ'αποστάσεως!

Last edited:

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Κατερινα συμφωνω ναι τα αδεσποτα λακιζουν ευκολα ειναι αληθεια,εμενα 2 φορες μου την επεσαν κ ηταν δεσποζομενα απο ανευθυνους ιδιοκτητες:mad:

Κ η δευτερη φορα ηταν πριν 3 -4 ημερες δυστηχως στην βολτα μου παλι με τον αρσενικο μας επιτεθηκε ενα ΓΠ εγω δεν ηθελα να αφησω τον σκυλο μου να τσακωθει με αποτελεσμα να μπαινω στην μεση με πολυ ρισκο να τραβαω τον σκυλο μου να μην τσακωθει αλλα ο αλλος που ηταν ελευθερος δαγκωνε κανονικα δεν μπορουσα να κανω τπτ παιδια.:mad:
Μεχρι που εφαρμωσα αναγκαστικα αυτο που ειπε ο Στελιος κ ευτηχως εποιασε μια γερη κλοτσια στα πλευρα κ πεταχτηκε 2 μετρα περα ετσι μονο εφυγε..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ερχονται καποιες φορες μεχρι μισο μετρο αποσταση και γαυγιζουν σαν τρελλα.... και προσπαθω να κρατησω και τη ζηνα που λυσσαει να ορμησει επανω τους,,, ειδικα οταν ειναι αγελη παιρνει θαρρος το ενα απο το αλλο,,, και μπορει να μας ακολουθουν ετσι υπο στενο κλοιο για αρκετα μετρα... ξαφνου σταματανε και σταματανε να μας ακολουθουν και γαυγιζουν απο μακρυα,, λες και περασαμε καποια συνορα και μπηκαμε σε αλλη χωρα !! ==)0

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Εγώ έχω κερδίσει ακόμα και την ζαχαρένια μου εφαρμόζοντας την γνωστή φράση... "Ήρεμη Δύναμη"!
Κι εμείς σ'αυτή την κατηγορία είμαστε, αλλά με άλλη έννοια.
Οταν ο Σωτηράκης ήταν μόνος, δεν υπήρχε καμμία απολύτως περίπτωση, να του επιτεθεί κανείς. Είναι τόσο εντελώς αδιάφορος όλη του την ζωή, για οποιαδήποτε άλλο έμψυχο -πλην της μανούλας εννοείται-, που δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Αποπνέει πάντα, μια φοβερή ηρεμία. Τόσο, που δεν ασχολείται και κανένα μαζί του.

Η Δάφνη, ήθελε την προσοχή της, αλλά την κουλάντριζα.

Ο μικρός, είναι τόσο σαματατζής, και έχει τόσο κακή γλώσσα σώματος, που παρόλα αυτά, βγαίνει κερδισμένος γιατί προκαλεί πανικό και μέχρι τώρα, προτιμούν να τον αποφεύγουν.

Πλέον όμως και με την προσθήκη του π@π@ριδίου, όταν είναι και οι τρεις μαζί, είναι από μόνοι τους μια αγέλη. Μια μεγάλη, απροσδιόριστη [ειδικά στα σκοτάδια] μαύρη μάζα, που η θέα και μόνο αυτού του όγκου, είναι αποτρεπτική για οποιαδήποτε επιθετική σκέψη.

Και έτσι, εξακολουθώ να έχω μέχρι στιγμής, το κεφάλι μου ήσυχο :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn