Πώς αντιμετωπίζουμε επίμονη επίθεση?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Χθες το βράδυ δεχθήκαμε επίθεση από το πουθενά από αδεσποτάκι που του βρώμισαν τα χνώτα μας και με επηρρέασε αρκετά. Δεν το είδαμε ποτέ για να πεις ότι κοιτάχτηκαν στραβά και μανούριασαν, ήρθε τρέχοντας από τα σκοτάδια πάνω στον Άρη.

Το θέμα είναι πώς ενώ σε άλλες περιπτώσεις, άμα μπεις μπροστά, φωνάξεις λίγο ένα "ε" ένα "μη" ένα "όχι" και απομακρυνθείς από το σκυλί συνήθως τα αδέσποτα πόλης σταματάνε (για να κάτσεις ήρεμος και να προσπαθήσεις να το ηρεμήσεις ενώ έχεις ένα σκυλί στο λουρί που έχει τσιτώσει και προσπαθεί κι αυτό να αμυνθεί είναι δύσκολο). Ε αυτό μας πήρε στο κατόπι και μας κυνηγούσε για να επιτεθεί στον Άρη ώρα χωρίς να παραιτείται. Πήγα να εξηγήσω με λεπτομέρειες το σκηνικό για να μου πείτε και τι έκανα λάθος αλλά μου βγήκε μια σεντονάρα άλλο πράμα και το παράτησα.

Ήθελα να ρωτήσω μεθόδους για το πώς σκατά μπορείς να λήξεις τέτοια επίθεση. Γιατί για να την αποφύγεις, δε μπορούσαμε. Take my word for it.

Δεδομένα:
1) Δεν ήταν μόνο του, ήταν παρέα με ένα άλλο αδεσποτάκι το οποίο δεν είχε και τρελή όρεξη για καυγά αλλά ερχόταν να συνδράμει στο φίλο του.
2) Δε μπορώ εδώ που μένω με τους δρόμους και την κίνηση που έχει να αφήσω το δικό μου "να τα βγάλει πέρα μόνος του", θα βγει στο δρόμο και θα τον κόψει αυτοκίνητο στάνταρ. Στάνταρ όμως.
3) Αφού δε σήκωσα πόδι χθες (που το θεωρώ επικίνδυνο καθώς προκαλώ πλέον για σύρραξη και εγώ έτσι) δε με νοιάζει αυτή η λύση - και συγκρατήθηκα πολύ μα πολύ να μην την κάνω χθες. Την κρατάω στο πίσω μέρος του μυαλού μου για όταν δε γίνεται τίποτα άλλο.
4) Δεν το ένοιαζα εγώ καθόλου, αν και μου γρύλιζε όταν έμπαινα μπροστά, αλλά κίνηση κατά εμού δεν έκανε. Σκοπός του ήταν να ορμήξει στον Άρη και έκανε γύρω γύρω μου για να τον φτάσει.
5) Δεν παραιτούνταν. Με τίποτα. Απλά κατάφερα να μας χάσει επιτέλους σε κάποια φάση.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Αυτή που κάνει το θόρυβο? Αν δε σου κάνει κόπο μου λες τη μάρκα να ρίξω μια ματιά?

Και την έχεις χρησιμοποιήσει να μου πεις αποτελέσματα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Κάποτε ένας φίλος, μου είπε το εξής tip, το οποίο ενδείκνυται για τέτοιους αιφνιδιασμούς και όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος "άμυνας". Προυποθέτει να μην κυκλοφορείς με flexi, αλλά με έναν κανονικό ή μακρύ οδηγό, που τον πιάνεις όσο πιο κοντά στο κεφάλι του σκύλου σου [με την έννοια, του να παραμείνει μπροστά όσο μακρύς γίνεται] και το υπόλοιπο το στριφογυρνάς σε κύκλους. Σαν ελικόπτερο. Σου 'ρχεται καθόλου η εικόνα έτσι όπως το λέω, ή μπα; Δεν έχει χρειαστεί ευτυχώς να το χρησιμοποιήσω ποτέ, οπότε δεν ξέρω αν πιάνει.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
αν ηθελε πραγματικα θα επιτιθονταν,αν δεις καμια μερα τα σκουρα απλαριξε καμια κλωτσια,ειναι λιγο ωμο ετσι οπως το λεω αλλα ειναι η τελευταια λυση

αλλα βασικα μην φοβασαι εγω δει πολλα τετοια αδεσποτα,δεν ορμανε εν τελει!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Κάποτε ένας φίλος, μου είπε το εξής tip, το οποίο ενδείκνυται για τέτοιους αιφνιδιασμούς και όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος "άμυνας". Προυποθέτει να μην κυκλοφορείς με flexi, αλλά με έναν κανονικό ή μακρύ οδηγό, που τον πιάνεις όσο πιο κοντά στο κεφάλι του σκύλου σου [με την έννοια, του να παραμείνει μπροστά όσο μακρύς γίνεται] και το υπόλοιπο το στριφογυρνάς σε κύκλους. Σαν ελικόπτερο. Σου 'ρχεται καθόλου η εικόνα έτσι όπως το λέω, ή μπα; Δεν έχει χρειαστεί ευτυχώς να το χρησιμοποιήσω ποτέ, οπότε δεν ξέρω αν πιάνει.
Μμμμ ναι κατάλαβα, μπροστά σου και ανάμεσα σε σένα και τον επιτιθέμενο ε?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
αν ηθελε πραγματικα θα επιτιθονταν,αν δεις καμια μερα τα σκουρα απλαριξε καμια κλωτσια,ειναι λιγο ωμο ετσι οπως το λεω αλλα ειναι η τελευταια λυση

αλλα βασικα μην φοβασαι εγω δει πολλα τετοια αδεσποτα,δεν ορμανε εν τελει!
Μας έχουν έρθει έτσι πάμπολλα. Γαύγισμα, γρύλισμα, μαρς, αλλά με ένα δυνατό "ε" αποχωρούμε κύριοι και με χαλαρό περπάτημα κι ας γρυλλίζει το άλλο από πίσω μας φεύγοντας. Πίστεψέ με, καμία σχέση αυτή τη φορά.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αυτή που κάνει το θόρυβο? Αν δε σου κάνει κόπο μου λες τη μάρκα να ρίξω μια ματιά?

Και την έχεις χρησιμοποιήσει να μου πεις αποτελέσματα?
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC.%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-14/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7.%CE%B1%CF%80%CF%8C.%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF.pit.bull.%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD.%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CF%84%CE%B1-23377/index5.html#post581095

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Τι είναι μυστικό σ αυτο το θεμα που αποστέλλεται με ΠΜ και δεν μπορούμε να το διαβασουμε όλοι;

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Θελω να διευκρινίσω κατι προς αποφυγή παρεξηγήσεων ή λανθασμένου χειρισμού!
Η συσκευη υπερήχων είναι αποτελεσματική για να απομακρύνει και να αποτρεψει ένα σκυλί να επιτεθεί, πριν την εμπλοκή.
Αν τα σκυλια συμπλακούν δεν κανει δουλειά, αλλα πιθανότατα να τα εξιτάρει περισσότερο!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.804
20.133
Μμμμ ναι κατάλαβα, μπροστά σου και ανάμεσα σε σένα και τον επιτιθέμενο ε?
Ναι. Βασικά, μπροστά στον σκύλο σου, αφού το λουρί θα είναι ακόμη στον λαιμό του δεμένο και τον επιτιθέμενο. Σκοπός είναι, η εκφόβιση του "κακού". Η "σαστιμάρα", που ίσως και να τον κάνει να αλλάξει διαθέσεις.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Ευχαριστώ παιδιά.

Φωτεινή σου απάντησα στο πμ.

Τη συσκευή υπερήχων θα την κοιτάξω epial, να χω πάνω μου μία για "σιγουριά", μέχρι τώρα βέβαια το να μην πλησιάσει δεν μου βγήκε και τόσο δύσκολο, τα περισσότερα απλά κάνουν ψευτοεπιθέσεις κυρίως για να σε διώξουν και άμα τους κάνεις το χατήρι να φύγεις δεν έρχονται καν. Το θέμα είναι τι γίνεται άμα έρθει κατά πάνω σου με πρόθεση όντως να ορμήξει πριν καν προλάβεις να το πάρεις γραμμή.

Μαρέκο αν πιάνει αυτό το τιπ που σου είπαν θα είναι πολύ καλό. Όχι τίποτα άλλο, άμα έχει φτάσει δίπλα σου ο επιτιθέμενος μέχρι να προλάβεις να βάλεις χέρι στην τσέπη να βγάλεις μια συσκευή ξερω γω έχει μουντάρει κιόλας, ένα τέτοιο "σάστισμα" ήθελα κι εγώ και άμεσα του χεριού μου. Ευχαριστώ!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Γιατί κάτι μου "λέει" ότι τάχουμε ξανασυζητήσει αυτά, "παιδάκι" μου? Και, μάλιστα, πολλές φορές... έ?

Εκτός των διαφόρων άλλων "remedies":

1. Σπρέϋ πεπιεσμένου αέρα, που κάνει ένα σφυριχτό θόρυβο... σε πρώτη φάση (το βγάζεις από τη δεξιά σου τσέπη)...

2. Σπρέϋ που κάνει το θόρυβο της "μπουρούς" που έχουν οι "φίλαθλοι" στα γήπεδα, ή τα μικρά σκάφη (αντί για κόρνα)... σε δεύτερη φάση - γιατί μπορεί να τρομάξει ΚΑΙ τον δικό σου σκύλο (το βγάζεις από την αριστερή σου τσέπη)...

3. Ενα "έεεεε", βγαλμένο "απ' την κόλαση"... αυτό πιάνει πάντα (αν είναι βγαλμένο "απ΄την κόλαση")... όπως έλεγε και η Δρ, Ζιβάγκο...
Αυτό (αν είναι "βγαλμένο απ' την κόλαση") πετυχαίνει ΠΑΝΤΑ!!! Αν ο σκύλος που σου επιτίθεται δεν είναι τρία Ποιμενικά Κεντρικής Ασίας (των 90 κιλών)...:cool:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Γιατί κάτι μου "λέει" ότι τάχουμε ξανασυζητήσει αυτά, "παιδάκι" μου? Και, μάλιστα, πολλές φορές... έ?
Επειδή αυτό:
3. Ενα "έεεεε", βγαλμένο "απ' την κόλαση"... αυτό πιάνει πάντα (αν είναι βγαλμένο "απ΄την κόλαση")... όπως έλεγε και η Δρ, Ζιβάγκο...
Αυτό (αν είναι "βγαλμένο απ' την κόλαση") πετυχαίνει ΠΑΝΤΑ!!! Αν ο σκύλος που σου επιτίθεται δεν είναι τρία Ποιμενικά Κεντρικής Ασίας (των 90 κιλών)...:cool:
εφάρμοζα με απόλυτη επιτυχία μέχρι τώρα. Δεν ήταν ποιμενικό Κεντρικής Ασίας 90 κιλών, αλλά δεν είχε το Θεό του και είχε τον ατρόμητο. Και λυσσαλέα επιμονή. Γι'αυτό!

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνεις τι φωνή του έβαλα σε μια φάση. Αφού ντράπηκα. Κι επίσης σε μία φάση κυνήγι κυνήγι τα πήρα κράνα και γύρισα επί τόπου κι έκανα εγώ μαρς κατά πάνω του και άρχισα να του φωνάζω "τι θες?" "φύγε" και τέτοια σαν την τρελή μες στο δρόμο, ώσπου ο φίλος του έφυγε να φανταστείς (με τρελή έμπλεξα θα πε από μέσα του, άσε μη φάω καμιά) αλλά ο άλλος εκεί, να προσπαθεί να με προσπεράσει για να ορμήξει στον Άρη. Δεν, δεν είχε καμία σχέση με την τυπική επίθεση αδέσποτου αυτή τη φορά.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εντάξει, δε λέω... υπάρχουν και εξαιρέσεις...:)

Ύ.Γ. Μη με κυνηγήσεις... αν όλα τα άλλα αποτύχουν (αν και δεν πιστεύω ότι το "έεε" σου ήταν "βγαλμένο απ' την κόλαση"): Αφήνεις τον Κάσπερ "χύμα"... και "γαία πυρί μιχθείτω"...:D

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Εντάξει, δε λέω... υπάρχουν και εξαιρέσεις...:)

Ύ.Γ. Μη με κυνηγήσεις... αν όλα τα άλλα αποτύχουν (αν και δεν πιστεύω ότι το "έεε" σου ήταν "βγαλμένο απ' την κόλαση"): Αφήνεις τον Κάσπερ "χύμα"... και "γαία πυρί μιχθείτω"...:D
Mωρέ πιο μέσα από την κόλαση δε γίνεται... Είμαι καλή στις αναχαιτιστικές φωνές... :oops:

Όσο για το τελευταίο το σκέφτηκα όταν πλέον απομακρύνθηκε ο δεύτερος γιατί φάνηκε να μπορεί να το αντιμετωπίσει τις λίγες φορές που κατάφερε και με προσπέρασε ο μούργος και προσπάθησε να τον δαγκώσει, αλλά ήμασταν σε μεγάλο σταυροδρόμι (εκεί κάτω από την έκθεση-χανθ-δημαρχείο, 4-5 δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας συναντιούνται), τον είχα στανταράκι να βγει στο δρόμο και να τον κόψουν τα αυτοκίνητα και πάλι δεν είχα δει πόσο κοντά ήταν το σαππορτ, άμα του την έπεφτε κι ο άλλος εντάξει, δεν τους είχε.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
estranged αν θες σου στέλνω μια βουβουζέλα που εχω πρόχειρη.... θα ακουστείς σιγουρα στους ομορους νομούς και εν ανάγκη την κάνεις και ροπαλο! :p

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
estranged αν θες σου στέλνω μια βουβουζέλα που εχω πρόχειρη.... θα ακουστείς σιγουρα στους ομορους νομούς και εν ανάγκη την κάνεις και ροπαλο! :p
Αχαχαχαχχα εδώ είπαμε να το αντιμετωπίσουμε πιο διακριτικά βρε Ghelly!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αχαχαχαχχα εδώ είπαμε να το αντιμετωπίσουμε πιο διακριτικά βρε Ghelly!
Ασε τα διακριτικά και τις φωνες από την κολαση.... φωνάζεις μια με τη βουβουζέλα και στέλνεις και τον διαολο στην τρύπα του.... δεν απαγορευτηκαν τυχαία στο μουντιάλ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn