Πόσες ώρες άσκηση?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Με αφορμη άλλο θεμα και τη συζητηση με τον φιλο Κώστα, θα ηθελα να ρωτησω ποσες ωρες τη μερα, αναλογα με την ηλικια και τη φυλη, είναι ιδανικος χρονος για περπάτημα και ασκηση.
Και ποσες επαναληψεις τη μερα.

Θα με ενδιέφερε ιδιαιτερα για τα σκυλια μου.
Όπως πολλοι γνωριζετε, εχω ένα βελγογερμανικο ποιμενικο 8 μηνων και μια μινι πινσερινα 3 χρονων.

Ομολογω ότι όταν γυριζουμε από βολτα με την Ηρα το ποιμενικο, πεφτει κατω ξερη και κοιμαται.
Και δεν είναι κανενα μαλθακο σκυλι.
Φυσικα επηρεαζει και η ζέστη.
Ωστοσο φοβαμαι πλεον οτι το παρακανω.

Δεν μπορω όμως να παραβλεψω ότι είναι ηρεμη και δεν καταστρεφει πλέον τις γλαστρες και μπορω να την εχω στο καθιστικο δίπλα μου με τις ωρες χωρις να φοβαμαι εξάρσεις.

Ενταξει, το καλο κουταβι είναι το κουρασμενο κουταβι, αλλα να μην το αρρωστησουμε το καλο κουταβι.

Ευχαριστω
Αρης

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Γενικος κανόνας

5 λεπτα την ημερα ανα μηνα ζωής
ΜΑΚΗΣ, έχω ακούσει το σχεδόν παρόμοιο, δηλαδή 1 λεπτό ανά ημέρα για κάθε εβδομάδα ηλικίας του σκύλου.

Άρη, το θέμα με την άσκηση δεν είναι το αν το σκυλί σου τη θέλει ή όχι. Μπορεί να είναι καλά από θέμα αντοχής, πρέπει όμως να προσέξεις πολύ τις αρθρώσεις της που ακόμα δεν έχουν δέσει.

Εννοείται ότι άσκηση με άσκηση διαφέρει. Άλλο βόλτα για 1 ώρα και άλλο μπαλάκι για το ίδιο χρονικό διάστημα ;)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
me... προλαβε ο μάκης... κι αυτό ισχύει ακριβώς μέχρι να δέσουν... τα κόκκαλα..του... δηλ... την ενηλικίωση του σκύλου...
αυτά τουλάχιστον μου είχε πει ο εκτροφέας...
όπου δεν τον άκουσα... είχα πρόβλημα...:(

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ευχαριστω για τις απαντησεις - προειδοποιησεις :)
Δεν το ηξερα αυτο με τις αρθρωσεις. Και ουτε θεωρησα οτι 8 μηνων θεωρειται ακομα μικρη.

Παρασερνομαι απο την ενεργητικοτητά της.
Σημερα π.χ. την ειχα απο τις 7.30 - 9.00μμ στην εξοχη ελευθερη να κυνηγαει ακριδες. Ηρθαμε σπιτι και ξαπλωσε στο πατωμα τέζα.

Στις 10.00 βγηκαμε για την αναγκη της και ηταν τοσο ορεξατη που καναμε βολτα μεχρι πριν λιγο, 10.45μμ.

Οταν ειδε το λουρι δεν κρατιοτανε και ορμηξε εξω λες και την ειχα κλεισμενη για μερες. Και ειχαμε γυρισει μολις πριν μια ωρα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Με αφορμη άλλο θεμα και τη συζητηση με τον φιλο Κώστα, θα ηθελα να ρωτησω ποσες ωρες τη μερα, αναλογα με την ηλικια και τη φυλη, είναι ιδανικος χρονος για περπάτημα και ασκηση.
Και ποσες επαναληψεις τη μερα.
Eίχα κάνει κάποτε αντιστοιχη ερώτηση στον κτηνίατρο μου..
η απάντηση ήταν όσο θέλει εκείνος..

Ποτε μην τον κουράζουμε παρα πάνω από όσο εκείνος αντέχει..

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Eίχα κάνει κάποτε αντιστοιχη ερώτηση στον κτηνίατρο μου..
η απάντηση ήταν όσο θέλει εκείνος..

..
λαθος, ειδικα για κουταβι..αυτο μπορει να θελει , εμεις επιλεγουμε το ποσο πρεπει.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Iσως έπρεπε να διευκρινίσω..
Δεν τον είχα ρωτήσει για κουτάβι..

Αλλωστε τον δικό μου δεν τον πρόλαβα κουτάβι..

η ερώτηση περισσότερο απευθυνόταν για το παραπάνω που ίσως θέλουμε εμείς και οχι αυτο..

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Γενικος κανόνας

5 λεπτα την ημερα ανα μηνα ζωής
Ούτε κι εγώ το ήξερα αυτό, αλλά κι εμένα με παρασέρνει με την ενεργητικότητά του...ο σπόρος!
Λοιπόν, το τριήμερο τον έπαιρνα κάθε πρωί και τον έφερνα στο γραφείο(κάνουμε εργασίες ανακαίνισης και έρχομαι να ανοίγω στα συνεργεία).Απόσταση πηγαινε-έλα 45 λεπτά. Μόλις γυρίζαμε στο σπίτι έρριχνε έναν υπνάκο. Μετά σβούρα, να γυρίζει 120τμ μετά μπαλκονίων συνεχώς και αδιαλλείπτως! Το απόγευμα να θέλει πάλι βόλτα, σε σημείο που, όταν εγώ στρωνόμουν στον υπολογιστή να μου γαυγίζει και δαγκώνει το φόρεμά μου και να το τραβάει για να σηκωθώ. Προς το βραδάκι που τον βγάζω συνήθως, δεν κρατιέται με τίποτα, με το που θα πω "βόλτα" προσοχή στην πόρτα! Αφού σκέπτομαι καμμιά φορά, για τα ποδαράκια του, οι αποστάσεις που διανύει είναι ασύλληπτες! Εγώ δηλαδή θα είχα προ πολλού παραδώσει το πνεύμα!
Θά πρεπε να τον περιορίζω λιγάκι? Τις καθημερινές φυσικά η βόλτα του είναι μία , το βράδυ, τα Σαβ/κα το παρακάνουμε λιγάκι!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατερινα, δεν ξερω για τα τσιουάουα, αλλα η γιατρος μας ειχε προειδοποιησει εντονα για τις αρθρωσεις της πινσερινας μας.

Και οντως, παρολο που προσεχαμε, αρκετες φορες στραμπουληχτηκε στις βολτες ή σε αλματάκια.

Τωρα που είναι τριων χρονων δεν εχει αναγκη αλλα μεχρι τα 1,5 ηθελε παρα πολλη προσοχη.

Επισης θελει απαλο παιχνιδι ειδικα με τα παιδια που εχουν την ταση να ζουλάνε τα μικρα σκυλια.

Προσεχε το παιχνιδι με πιο μεγαλοσωμα σκυλια.
Δεν εχει διαφορά αν πεσει η πέτρα στο αυγο ή το αυγο στην πέτρα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Άρα όσο μεγαλώνει το σκυλί αυξάνεται και η ώρα αλλά μέχρι ποιά ηλικία?
Φαντάζομαι ότι κάπου υπάρχει ένα όριο.
δηλ. 5 ετών επι 12=60μήνες επι 5 λεπτα =300 λεπτα =5 ώρες? Σαν πολύ μου φαίνεται?????:confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολύ απλα τα μαθηματικα σου Κωστα.

Σύμφωνα με το θεωρημα του Άρεως ισχυει:

(μηνες ζωης) x 5 x 4 = σκυλι πτώμα => Άρης ησυχος AND φυτά + έπιπλα καινουρια

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
δηλ. 5 ετών επι 12=60μήνες επι 5 λεπτα =300 λεπτα =5 ώρες? Σαν πολύ μου φαίνεται?????:confused:
:D:D:D Τέζα ο ιδιοκτήτης!

Μιλάμε για σκυλιά στην ανάπτυξη.

Για ενήλικα μέχρι να κουραστούν :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
:zzzz::zzzz::zzzz::zzzz:*demonio**demonio**demonio**demonio*:zzzz::zzzz::zzzz::zzzz:*demonio**demonio*.*demonio**demonio*.....................η καθημερινότητά μας χωρίς λόγια...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
:zzzz::zzzz::zzzz::zzzz:*demonio**demonio**demonio**demonio*:zzzz::zzzz::zzzz::zzzz:*demonio**demonio*.*demonio**demonio*.....................η καθημερινότητά μας χωρίς λόγια...
Και η δικιά μας χωρίς λόγια επίσης:

:zzzz:*demonio**demonio**demonio**demonio**demonio**demonio*:zzzz:*demonio**demonio*.*demonio**demonio**demonio**demonio*.....................η

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ (ευτυχώς το γλύτωσα το οξυζενε :D), δηλαδή 42 μηνών η μικρή θέλει τρεισήμισι ώρες βόλτες την ημέρα? Κι άλλες τρεισήμιση ο μούργος? Μήπως να παρατήσω τη δουλειά για να προλαβαίνω? :eek::p

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Δηλαδή ο Dante 85 λεπτά???
Τροτ ή τρέξιμο????:rolleyes:Δεν εννοείται άσκηση η βόλτα στο χαλαρό, έτσι δεν είναι???
Θα πεθάνει, δεν θα μπορεί να κουνηθεί μετά, θα πέσει σε χειμερία νάρκη το καλοκαίρι:eek: