Πόσα λεφτά είναι......

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
oscar said:
δηλαδη οταν μιλαμε για σπανιες φυλες εχουμε στο μυαλο μας τι??
γιατι με αυτην την λογικη στην ελλαδα απο την στιγμη που δεν υπαρχουν εκτοφεις για μια συγκεκριμενη φυλη εμεις την θεωρουμε σπανια???
μα νομίζω δεν μιλάμε μόνο για Ελλάδα :roll: ή κάνω λάθος?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λοιπόν.

πλην του oscar και του psaras ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει απαντήση ουσιαστικά.

δεν ρωτάω πως βγαίνει ή πως πρέπει να βγαίνει η τιμή (ποιότητα - όνομα γεννητόρων - όνομα εκτροφείου).

δεν ρωτάω εαν είσαστε διατεθιμένοι για κάτι που γουστάρετε να ξεπαραδιαστήτε.

ρωτάω τι ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ λογική τιμή.

πριν 5 - 6 χρόνια είχα αποφασίσει να πάρω ένα αγγλικό μπουλντόγκ.

για διάφορους λόγους (κυρίως υγείας) κατέληξα σε ένα εκτροφείο στην Αγγλία.

η λίστα αναμονής ήταν περίπου στα 2 - 3 χρόνια και η τιμή του ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ
3000-5000 λίρες Αγγλίας.

μιλάμε λοιπόν για ένα εκτροφείο το οποίο έχει όνομα - σωστά σκυλιά - υγειή σκυλιά.

αυτή την τιμή την θεωρείτε λογική??

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
3000-5000 λίρες Αγγλίας
Γιατί τέτοια διακύμανση? Τί χρεώνει με 3 και τι με 5 χιλιάδες?

Δεν ξέρω την ισοτιμία οπότε θεωρώ την λίρα ίση με το ευρώ. όχι δεν θεωρώ λογική την τιμή άσχετα από το ότι καταλαβαίνω πως προκείπτει.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
1 ευρώ = 340 δραχμές

1 λίρα = 550 δραχμές.

η διακύμανση έχει να κάνει με όλα αυτά που λέει η magi

matilda

όχι δεν θεωρώ λογική την τιμή

αυτό ρωτάω

ποια τιμή θεωρείς λογική

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
ok,
θα απαντήσω ότι εαν θελήσω να πάρω έναν σκύλο τον οποίος κάπως θα εκμεταλλευτώ εμπορικά (πουλώντας κουτάβια του κλπ), θα θεωρούσα λογική όποια τιμή μου εξασφάλιζε ένα κουτάβι που όταν θα μεγαλώσει θα μου πρόσφερε τα χρήματα που περιμένω.

Για παράδειγμα, για έναν καλό επιβήτορα που θα μου εξασφάλιζε ουρά τις θηλυκές για επιβάσεις, θα έδινα και 3 χιλιάρικα!!!

Εαν θέλω ένα πετ, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, δεν βλέπω τον λόγο να δώσω πάνω από 500 ευρώ.

Εγώ, ούτε 500 ευρώ θα έδινα, τζάμπα θα το έπαιρνα, οπότε οτιδήποτε πάνω από το τζάμπα είναι ακριβό για εμένα!!!

Γιατί θα το έπαιρνα τζάμπα?
Γιατί ο εκτροφέας θα με γνώριζε, θα ήξερε ότι το σκυλάκι θα περάσει καλά μαζί μου, ότι θα το φροντίσω όπως πρέπει, κλπ.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
MAKHΣ για ένα κουτάβι 8 εβδομάδων λογική τιμή θα θεωρούσα κάτι μεταξύ 600-800 ευρώ οτιδήποτε παραπάνω με οποιοδήποτε πατέρα ή μάνα πρωταθλητή κτλ κτλ θα το θεωρούσα υπερβολικό.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
και γιατί δεν το λες από την αρχή?οτι μιλάς για την ράτσα αυτη?και μας πας μέσω Κολοπετινίτσας? :roll: λογική μου φαίνεται η τιμή,αν μετά όμως μου πάθει κάτι το κουτάβι πώς είμαι καλυμμένη?Γιατί αν κατάλαβα η τιμή είναι αυτή γιατί το συγκεκριμένο εκτροφείο παραγει υγιή σκυλιά γι'αυτό και η τόσο μεγάλη λίστα αναμονής.Το θέμα είναι ήταν όντως διασταυρωμένο ότι τα σκυλιά τους είναι τόσο καλά?είχες μιλήσει προφανώς με ανθρώπους που είχαν πάρει από αυτούς.Αν ναι τότε εντάξει ήταν η τιμή.Σε γλίτωνε από μελλοντικά έξοδα σε γιατρούς και ταλαιπωρία.Εγγύηση έδιναν?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΑΤΣΑ.

ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΕΘΕΣΑ

Βάζω άλλα παράδειγματα

Ζητώ να αγοράσω σε λογική τιμή κουτάβι ηλικίας μέχρι 2-3 μηνών

Ζητώ ένα καθαρόαιμο λαμπραντόρ ή γκολντεν ριτριβερ κουτάβι μέχρι 2 1/2 μηνών σε λογική τιμή

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ RODESIAN RIDGEBACK ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ

και άλλα πολλά

όταν οι συγκεκριμένοι λένε λογική τιμή εννοούν 100-200 ευρω΄

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΕΩΡΕΊΤΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ???

με την lone wolf γίνανε 3 οι απαντήσεις

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
amangos said:
ok,
θα απαντήσω ότι εαν θελήσω να πάρω έναν σκύλο τον οποίος κάπως θα εκμεταλλευτώ εμπορικά (πουλώντας κουτάβια του κλπ), θα θεωρούσα λογική όποια τιμή μου εξασφάλιζε ένα κουτάβι που όταν θα μεγαλώσει θα μου πρόσφερε τα χρήματα που περιμένω.

Για παράδειγμα, για έναν καλό επιβήτορα που θα μου εξασφάλιζε ουρά τις θηλυκές για επιβάσεις, θα έδινα και 3 χιλιάρικα!!!.
αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις όταν αγοράζεις κουτάβι
για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να το καταφέρεις αυτό παίρνεις πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία σκυλί,για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα,από ενα κουτάβι 8 εβδομάδων τι να καταλάβεις?

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Καταρχην συμφωνώ με τον amangos.

Αλλά Μάκη για πες μου εσύ:

Στην τελευταία έκθεση του ΚΟΕ έκανα μια μικρή έρευνα αγοράς.
Ρώτησα για ένα Νέας Γης και ένα λαμπραντορ.

Στην πρώτη περίπτωση ο εκτροφέας μου ζήτησε 1500 Ε και στην δεύτερη 1000. Τα κουτάβια από γονείς με διακρίσεις σε εκθέσεις, από καλά εκτροφεία και συνοδευμένα από pedigree βιβλιάριο υγείας τους απαραίτητους εμβολιασμούς και στην περίπτωση του Νέας Γης βεβαιώσεις από κτηνίατρο για όλες τις κληρονομικές ασθένειες της φυλής (καρδιακή ανεπάρκεια, εντρόπιο, δυσπλασία κλπ)

Πες μου εσύ τώρα. Θεωρείς τις παραπάνω τιμές λογικές???????

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
μην πειςςςς...αφησε μας με την αγωνια... :)

εγω πιστευω οτι δεν εχουμε καταλαβει την ερωτηση... :D

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Ο καθε σκυλος εχει και την τιμη της οπως και ο καθε εκτροφεας...

Θεωρω λογικη τιμη απο 900-1200 ευρω..για ενα καλο Rottweiler για να μιλησω συγκεκριμενα..
Εχω πληρωσει πολλα παρα πανω και θεωρησα οτι το αξησανε..

Για να πω και για τα Παγκ που γνωριζω επισης, οι τιμες τους δεν πεφτουν κατω απο 1000 ευρω (Ελλαδα) και στο εξωτερικο απο 1200-1800 ευρω..
Εχω πληρωσει επισης παραπανω...

Εγω ομως ποτε θα καθομουνα λιστα αναμονης και οποιο κουταβι με δινανε και απο οποια γεννα θα ηθελα ο εκτροφεας οπως κανουν πολλοι Γερμανοι...

Adis

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2007
81
0
Kozani
www.myspace.com
Αν και θεωρώ το παραπάνω ερώτημα λίγο άσκοπο λόγο του ότι παίζουν πολλά ρολό πριν πάρω σκυλί και δεν ήξερα τιμές θεωρούσα λογικά από 400-600 ευρώ μετέπειτα που το έψαξα και είδα τις διαφορές στις τιμές και στις διακυμάνσεις θεωρώ λογικά 800-1200 maximum

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Θεωρω λογικη τιμη να δωσεις μεχρι και 1500€ για κουταβι.Εξωφρενικη τιμη θεωρω τις 3000 με 5000 λιρες που λες.... :x

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Νομίζω ότι κατάλαβα την ερώτηση:
Όταν κάποιος βάζει αγγελία ότι ψάχνει σκύλο ράτσας σε λογική τιμή, πιστεύω ότι εννοεί κάπου ανάμεσα από 150-250 ευρώ.
Αλλιώς θα έδινε 500 ευρώ σε ένα πετσοπ, και θα έπαιρνε την ίδια ράτσα στην κανονική τιμή!!!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
amangos said:
Νομίζω ότι κατάλαβα την ερώτηση:
Όταν κάποιος βάζει αγγελία ότι ψάχνει σκύλο ράτσας σε λογική τιμή, πιστεύω ότι εννοεί κάπου ανάμεσα από 150-250 ευρώ.
Αλλιώς θα έδινε 500 ευρώ σε ένα πετσοπ, και θα έπαιρνε την ίδια ράτσα στην κανονική τιμή!!!
ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ??? :lol: (που κατάλαβες την ερώτηση...)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Θεωρω λογικη τιμη απο 900-1200 ευρω..για ενα καλο Rottweiler για να μιλησω συγκεκριμενα
να υποθεσω και για ενα καλο γερμανικο ποιμενικο,ενα ντομπερμαν η ενα labrador??

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
oscar said:
Θεωρω λογικη τιμη απο 900-1200 ευρω..για ενα καλο Rottweiler για να μιλησω συγκεκριμενα
να υποθεσω και για ενα καλο γερμανικο ποιμενικο,ενα ντομπερμαν η ενα labrador??
Ξερω τα Dobermann πανε και πιο ακριβα...Γερμανικο..δεν ξερω πρεπει να ρωτησω τον ανδρα μου...
και τα Λαμπραδορ ειχα πριν απο 15 χρονια...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ