Πως θα τον ξεκινήσω B.A.R.F. ???

BLUEPETROS

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2010
68
0
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Υστερα από πολλούς μήνες (σύνολο 11 μήνες) διαρροιας, έχω δοκιμάσει διαφορες τροφές (ξηρες κονσερβες κλπ) και πολλές εξετάσεις (όλες καθαρες, αίματος,κοπράνων,υπερηχους,ακτινογραφίες, ) αποφάσισα να ξεκινήσω barf...χωρίς καμία μετάβαση, αφού ούτως αλλιως διαρροια κάνει ...χειρότερα δε θα πάει...ξεκίνησα με 400 γρ.κοτόπουλο μπούτι πλατάρια...θα μπορούσατε να μου στείλεται και εμένα το xls...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΥΓ. ο σκύλος είναι Γ.Π είναι τώρα 25 κιλά..(πολύ αδύνατος) θα έπρεπε να είναι γύρω στα 38 κιλά , η ηλικία του είναι 2 χρονών και 4 μηνών

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Εστειλα pm αλλά να πω κάτι γιατί έχει συζητηθεί σε άλλη νήμα...
Οι ποσότητες του Excel αφορούν σε ωμό κρέας. Συνεπώς, πρέπει να ζυγίζουμε πριν το μαγείρεμα. Π.χ. 100 γραμμάρια ωμού κρέατος καταλήγουν όταν βράζονται σε περίπου 60 γραμμάρια μαγειρεμένου. Άρα πρέπει να υπολογίζετε με βάση αυτό.
Εάν δηλαδή το Excel σας βγάζει ότι ο σκύλος πρέπει να τρώει την ημέρα 300 γραμμάρια κρέας, τότε υπολογίστε ότι πρέπει να δίνετε περίπου το μισό με λίγο παραπάνω σε μαγειρεμένο, δηλαδή 180 γραμμάρια μαγειρεμένου.
θελω κι εγωωω το excel pleaseeee!!!!!..... ευχαριστω πολυ... :)

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Γινετε να μου περιγραψει καποιος την διαδικασια που κανει για να ετοιμαστει την ΒΑRF τροφη του σκυλου του??.... Δηλαδη τι υλικα χρησιμοποιεί κι πως ετοιμαζει το γευμα... Ευχαριστω κι παλι....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τι ακριβώς θέλεις να σου εξηγήσει κάποιος για το πως ετοιμάζει το γεύμα?
Απλά βγάζω μια σακούλα κάθε μέρα και το δίνω στα σκυλιά.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Το αρχείο δεν μπορω να το στείλω από εδώ μέσα - πρέπει να μου στείλετε πμ με το email σας για να το στείλω εκεί.

Να τονίσω μόνο ότι το αρχείο αυτό δεν είναι παρά ένας υπολογιστής ποσοτήτων - πέρα από αυτό θα πρέπει να διαβάσει κανείς για barf πριν ξεκινήσει για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα.

georgiosdam

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2012
109
0
Αχαρνές
Υπάρχει κάποιος πίνακας με την συνιστούσα ημερήσια τροφή του σκύλου σε φυλές καθώς και σε γραμμάρια;; Σκεπφτομαι να ξεκινήσω και αφού ειπδα το barfing.gr

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Υπάρχει κάποιος πίνακας με την συνιστούσα ημερήσια τροφή του σκύλου σε φυλές καθώς και σε γραμμάρια;; Σκεπφτομαι να ξεκινήσω και αφού ειπδα το barfing.gr
Σε φυλές δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Αν αγοράσεις έτοιμη barf θα σου υπολογίσουν εκεί την ποσότητα ανάλογα με το βάρος, την ηλικία και τα επίπεδα δραστηριότητας. Εάν πάλι αποφασίσεις να παρασκευάσεις μόνος σου διατροφή barf, υπάρχει εργαλείο υπολογισμού ποσοτήτων - με πμ.

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
καποιες συσκευασιες που πουλανε, για σκυλους μπαρφ που ειναι σακουλακια απο κιμα που αποτελειτε απο πλαταρια μαρουλι σκορδο κ εντοσθια,αυγα,τα εχετε δοκιμασει?φοβαμαι για το τι ποιοτητα κρεας ειναι κ αν φτιαχνεται οντως απο αυτα τα υλικα,θελω να τα δικιμασω!!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Διαβάζω για barf αρκετό καιρό αλλά δεν έχω πάρει το θάρος να ξεκινήσω. Έχω 1 βασικό πρόβλημα :

Ο σκύλος μου όταν τρώει βραστό κοτόπουλο με ρύζι ή όταν του έδινα κομματάκια βραστό κοτόπουλο στην εκπαίδευση έχει διάρροιες. Βέβαια όταν τρώει τροφή με κοτόπουλο πχ Royal δεν έχει διάροιες αλλά τα κόπρανα είναι μαλακά.

Εάν το ωμό κοτόπουλο επίσης του κάνει διαροιες υπάρχει άλλο κρέας που μπορεί να τρώει καθημερινά χωρίς πρόβλημα?
ΑΠό όσο έχω διαβάσει και στο forum και εκτός η barf κατά βάση χρησιμοποιεί κοτόπουλο (πλατάρια). Τα υπόλοιπα μοσχαρίσιο συκώτι, κιμάς, ψάρι είναι συμπληρώματα που δίνονται πιο αραιά.
Άρα τι μπορούμε να φάμε εμείς καθημερινά?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ian Billinghurst υποθέτω θα διάβασες

Επίσης καλό είναι το "Raw Food For Dogs - the Ultimate Reference for Dog Owners" του Mogens Eliasen

Μελέτησε καλά το θέμα πριν αρχίσεις την barf και μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ο σκύλος σου πιθανόν να χρειαστεί κάποιο χρόνο μεχρι να προσαρμοστεί.

Στην barf τα κόκαλα σφίγγουν τα κόπρανα, το συκώτι τα μαλακώνει.

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Να ρωτήσω κ εγώ κάτι πρακτικό, πήρα 10 κιλά πλατάρια ώστε να ξεκινήσω σιγά σιγά τη διατροφή barf κ δε ξέρω πως να αποθηκεύσω όλο αυτό το κρέας.
Την ημέρα, τουλάχιστον για αρχή, θα δίνω 1-2 πλατάρια μαζί με ξηρά μέχρι σιγά σιγά να δίνω 3-4 πλατάρια συν ότι άλλο έξτρα προκύψει μέσα στην εβδομάδα.

Όλα αυτά τα πλατάρια λέω να τα συσκευάσω σε πλαστικά σακουλάκια δε ξέρω όμως αν πρέπει να τα έχω στην κατάψυξη ή στη συντήρηση.
Η λογική λέει κατάψυξη, οπότε κάθε μέρα 2-3 ώρες πριν φάει ο σκύλος θα πρέπει να βγάζω 2 σακουλάκια ώστε να ξεπαγώσουν κ όταν γίνει αυτό να του τα δώσω.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ώστε να γλιτώσω την απόψυξη?

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Να αγοράζεις κανά δυο κιλά .αντέχουν 3 μέρες στη συντήρηση. Αν ανεβάσεις αρκετά τη ψύξη αντέχουν και 5.

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Δύσκολο :(
Η Dotie θα τρώει 4 πλατάρια την ημέρα, περίπου 1 κιλό οπότε σε 2-3 μέρες θα τρέχω πάλι σε κρεοπώλη.

Άσε που στη Βαρβάκειο τα πλατάρια κοστίζουν 40 λεπτά το κιλό κ εδώ(Γλυφάδα) 80 λεπτά, μισή τιμή δλδ.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Τι σε προβληματίζει με την απόψυξη; Είναι μονόδρομος αλλά και ευκολία. αγοράζω κρέας μια φορά την εβδομάδα γύρω στα 10 κιλά ,αφήνω στη συντήρηση 3 κιλά και τα υπόλοιπα στη κατάψυξη σε δυο σακούλες.αποψύχω τη δεύτερη απο τη προηγούμενη το ίδιο και τη τελευταία. Υπόψιν οτι το μοσχάρι το καταψύχεις οπωσδήποτε κανα δυο μέρες και χοιρινό δε δίνω ποτέ γιατι το φοβάμαι.

Makis77

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2009
146
0
47
www.speedtest.me
Οκ, τώρα κατάλαβα.
Σαν άσχετος που είμαι έβαλα τα πλατάρια ανα 2 σε σακουλάκια κ μετά κράτησα 1 σακουλάκι(δλδ 2 πλατάρια) στη ψύξη κ σκεφτόμουν πως να γλυτώσω το βάλε βγάλε :D

υγ: έκανα βλακεία που έδωσα τα πλατάρια κατευθείαν από τον κρεοπώλη?

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
μου εφερε φιλη που εχει κεοπωλειο κοκαλα μοσχαρισια για να της δινω να ασχολειτε...(ειχα παρει απο πετ σοπ ενα καπνιστο με το οποιο τρελλαθηκε επιδη της αρεσε πολυ,αλλα μετα τρελλαθηκε και στο κατουριμα και ενα αλλο σε συσκεβασια οχι καπνιστο το οποιο το εκανε εμετο) ... τα εβαλα λιγο σε βραστο νερο(1 λεπτακι ισα για την ιδεα) και η μικρη ξετρελενετε...αφου κρυωσαν τα εβαλα στη καταψυξη,ειμαι οκ ετσι? δεν ξερω απο πιο μερος του ζωου ειναι τα κοκκαλα αλλα σαν παϊδια μου φενονται...

προχθες της εδωσα ενα και σημερα ενα αλλο(απο σποντα γιατι το ξεχασα εξω απ τη καταψυξη)... ποσο συχνα θα ηταν οκ να της δινω για να ασχολειτε?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Οκ, τώρα κατάλαβα.
Σαν άσχετος που είμαι έβαλα τα πλατάρια ανα 2 σε σακουλάκια κ μετά κράτησα 1 σακουλάκι(δλδ 2 πλατάρια) στη ψύξη κ σκεφτόμουν πως να γλυτώσω το βάλε βγάλε :D

υγ: έκανα βλακεία που έδωσα τα πλατάρια κατευθείαν από τον κρεοπώλη?
Παντως απο οτι εχω διαβασει, οσοι δινουν barf δινουν μαζι και λιγα λαχανικα. Δηλαδη ειναι 80% κρεας και 10% φρουτα και λαχανικα. Μην του δινεις συνεχει μονο πλαταρια. Ψαξε καλα για συνταγες barf κλπ πριν το ξεκινησεις στον σκυλο σου.
Υγ. Δεν στα λεω απο εμπειρια αλλα απο οτι εχω διαβασει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog