Πως θα τον ξεκινήσω B.A.R.F. ???

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Έχω μία απορία, στο μπούτι του κοτόπουλου υπάρχει ένα λεπτό κοκκαλάκι σαν βελόνα πολύ επικίνδυνο όταν είναι ψημένο, όταν δίνετε ωμά δεν δημιουργεί θέμα;
κανενα θεμα δε του εχει δημιουργησει κυβελη .πλεον του δινω και μπουτι γαλοπουλας .

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Έχω μία απορία, στο μπούτι του κοτόπουλου υπάρχει ένα λεπτό κοκκαλάκι σαν βελόνα πολύ επικίνδυνο όταν είναι ψημένο, όταν δίνετε ωμά δεν δημιουργεί θέμα;
Αν δεις τη Μοκα που τσακισε σε χρονο dt ολοκληρο το πλαταρι με τη φτερουγα(το οποιο το θεωρω πιο σκληρο κοκκαλο απο το κοκκαλακι εκεινο) θα σου λυθει καθε απορια, ειδικα αν μιλαμε για γομαρακια σαν το δικο σου και τη δικια μου :rolleyes:

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Καλησπέρα...
Παιδιά έχω μπερδευτεί...Πιστεύω ότι είναι λογικό, αλλά...

Διαβάζω, διαβάζω και συνέχεια βρίσκω μπροστά μου, λίστες με βιταμίνες,ιχνοστοιχεία, ένζυμα κλπ που περιέχει η κάθε τροφή.
Ανάλογα με το κάθε σκυλί, ιστορικό, αρρώστειες, τωρινή κατάσταση βγάζω ένα μενού βδομάδας ή 2 βδομάδων. Σωστά;
Πως θα υπολογίσω πόση βιταμίνη Α και Β χρειάζεται και πόση τελικά θα πάρει από το μενού;
Θα μου πείτε από τη δοσολογία...Ναι αλλά οι βιταμίνες αυτές μπορεί να βρίσκονται σε 2,3,4 10 τροφές...
Για να ξεκινήσω πρέπει όλα αυτά να τα παίζω στα δάχτυλα ή είμαι υπερβολικός;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν χρειαζεται να τις παίρνει σε καθημερινή βάση. Με αρκετή ποικιλία σε κρέατα και λαχανικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Ναι, αλλά αν κάτι δε πάει καλά, πως θα ξέρω ποιο ένζυνο ή βιταμίνη να κόψω;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μην το σκέφτεσαι τόσο. Ούτε για τον εαυτό μας δεν διαβάζουμε πόσες βιταμήνες και ποιες πρέπει να παίρνουμε τη μέρα. Η ποικιλία είναι το κλειδί.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
να πω και εγω ενα οτ= σημερα στο ιατρειο με ρωτησε μια πελατισσα εαν ταιζω τα σκυλια μου ακομα ωμα ( εκεινη εχει ενα παμχοντρο Ροττ). Οταν της ειπα= "ναι αμε", με ρωτησε πως το βλεπει η ιατρος ( που δουλευω εγω- αλλα δεν βλεπει τα σκυλια μου, και ειναι "ενταντια" στην ωμοφαγια, χωρις ιδιαιτερα επιχειρηματα η εμπειριες). Και οταν της ειπα, οτι δε με νοιαζει τι λεει η πιστευει η ιατρος, επειδη ειναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ σκυλια και δεν τα εχουμε μαζι- ουτε τις πεφτει λογος με κοιταξε πολυ περιγεργα η αλλη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Mάλλον η Berna έχει απόλυτο δίκιο.
Καθόμαστε και ξεψειρίζουμε τα συστατικά των ξηρών τροφών, και από την άλλη τρέμουμε να δώσουμε ωμά ή ακόμα και μαγειρευτά μήπως κάνουμε κάποιο λάθος ενώ οι ξηρές είναι γεμάτες από υγιεινά συστατικά..Από την αλλή εμείς τρώμε ότι βρούμε (σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις) και γενικά επικρατεί ένα χάος στο μυαλό μας στο θέμα διατροφή.
Φλερτάρω πολύ τελευταία με την ιδέα barf. Αλλά δεν ζω μόνη μου στο σπίτι και οι άλλοι δύο είναι πολύ επιφυλακτικοί και αρνητικοί!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Mάλλον η Berna έχει απόλυτο δίκιο.
Καθόμαστε και ξεψειρίζουμε τα συστατικά των ξηρών τροφών, και από την άλλη τρέμουμε να δώσουμε ωμά ή ακόμα και μαγειρευτά μήπως κάνουμε κάποιο λάθος ενώ οι ξηρές είναι γεμάτες από υγιεινά συστατικά..Από την αλλή εμείς τρώμε ότι βρούμε (σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις) και γενικά επικρατεί ένα χάος στο μυαλό μας στο θέμα διατροφή.
Άσε που δεν ξέρουμε καν αν αφομοιώνονται σωστά από τον οργανισμό του σκύλου

Φλερτάρω πολύ τελευταία με την ιδέα barf. Αλλά δεν ζω μόνη μου στο σπίτι και οι άλλοι δύο είναι πολύ επιφυλακτικοί και αρνητικοί!
:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το κακό με τις ξηρές τροφές, που δεν το λένε, αλλά πάντα κρύβονται πίσω από το "ακριβώς όσες βιταμήνες και ιχνοστοιχεία χρειάζεται ο σκύλος την ημέρα σε 300 γραμμάρια" είναι ότι αυτές οι τέλεια ισσοροπημένες βιταμήνες είναι ψεύτικες βιταμήνες που έχουν προστεθεί αργότερα (αφού με επεξεργασία συστατικών σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες τα σκοτώνεις όλα) και ο σκύλος δεν μπορεί να τις χρησιμοποιήσει τόσο καλά όσο τις φυσικές βιταμήνες. Οπότε τα περί "τέλεια ισσοροπημένης διατροφής" είναι απλά ένας μήθος.

Αυτός ο μήθος ήταν γιατί εγώ προσωπικά άργησα να παρατήσω την ξηρά τροφή, αλλά όταν το έκανα δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Βέβαια αυτό εννοείται για τις ξηρές και καλό θα ήταν να το καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Είναι σαν να τρώμε εμείς αποξηραμένες τροφές και να παίρνουμε χαπάκια με βιταμίνες,

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Βέβαια αυτό εννοείται για τις ξηρές και καλό θα ήταν να το καταλαβαίνει όλος ο κόσμος. Είναι σαν να τρώμε εμείς αποξηραμένες τροφές και να παίρνουμε χαπάκια με βιταμίνες,
Ακριβος! Και δεν ειναι δυνατον ο σκυλος να ειναι το μοναδικο ον στον κοσμο, που ειναι καλυτερα να τρωει τυποποιημενη τροφη με χημηκες βιταμινες, απο φρεσκια τροφη!

manin

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2012
458
250
Διαβάζω από διάφορες πηγές και βλέπω ότι υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με την εφαρμογή της διατροφής.
Αλλού διαβάζω να ξεκινήσω με λαιμούς κοτόπουλου και πάπιας...Αλλού με φτερούγες.
Κάποιος αναφέρει ότι οι φτερούγες είναι για προχωρημένα σκυλιά.
Κάποιοι προτείνουν γιαούρτι κάποιοι όχι...
Όλα αυτά φαντάζομαι θα τα κρίνω εγώ εκ του αποτελέσματος...
Έχω παραγγείλει και το The Barf diet, του Billi...κάτι...
Είδωμεν
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσω με ένα ταλαιπωρημένο που φιλοξενώ εδω και καιρό...
Καλαζάρ, άλατα στα ούρα συχνές διάρροιες...
2 θεραπείες Μιλτεφοράν και πάμε για glucantime....:(
Ελπίζω να το βοηθήσω έστω και λίγο
Καλό απόγεμα

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Να ρωτήσω και εγώ ?
Έχω ξεκινησει barf εδώ και 3 μήνες.
Αυτή την στιγμή δίνω 5 γευματα κοτόπουλο (50% πλατάρια +50 % μπούτια και στήθοςκαι λίγα εντόσθια) 1 μοσχάρι (λάπα, γλώσσα με μάγουλα & καρδιά λιγότερο) και 1 γευμα σαρδέλες ή γαυρο) σε καθημερινή βάση λαχανικά και λάδι, 3 φορές την εβδομάδα αυγό , 3 φορές γιαούρτι και 3 φορές φρούτα σαν απογευματινό.
Μοσχάρι δεν του δίνω κόκκαλα θα πρέπει να παίρνω και πλευρά και πόσο ? Πατσά πράσινο πόσο πρέπει να του δίνω?
Αρνί δεν του έχω ξεκινήσει ακόμα εκτός απο λαιμό, τι άλλα κομμάτια πρέπει να παίρνω, και το δίνω στν θέση του μοσχαριού ΄ανεβάζω ένα γευμα απο κόκκινο κρέας παραπάνω την εβδομάδα.
Δημητριακά μου εφεραν ένα "μούσλι " που έχει βρώμη , σιτάρι, σίκαλη αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες που θα τις βγάζω σε τί ποσότητα να το δίνω αυτό ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Να ρωτήσω και εγώ ?
Έχω ξεκινησει barf εδώ και 3 μήνες.
Αυτή την στιγμή δίνω 5 γευματα κοτόπουλο (50% πλατάρια +50 % μπούτια και στήθοςκαι λίγα εντόσθια) 1 μοσχάρι (λάπα, γλώσσα με μάγουλα & καρδιά λιγότερο) και 1 γευμα σαρδέλες ή γαυρο) σε καθημερινή βάση λαχανικά και λάδι, 3 φορές την εβδομάδα αυγό , 3 φορές γιαούρτι και 3 φορές φρούτα σαν απογευματινό.
Μοσχάρι δεν του δίνω κόκκαλα θα πρέπει να παίρνω και πλευρά και πόσο ? Πατσά πράσινο πόσο πρέπει να του δίνω?
Αρνί δεν του έχω ξεκινήσει ακόμα εκτός απο λαιμό, τι άλλα κομμάτια πρέπει να παίρνω, και το δίνω στν θέση του μοσχαριού ΄ανεβάζω ένα γευμα απο κόκκινο κρέας παραπάνω την εβδομάδα.
Δημητριακά μου εφεραν ένα "μούσλι " που έχει βρώμη , σιτάρι, σίκαλη αποξηραμένα φρούτα και σταφίδες που θα τις βγάζω σε τί ποσότητα να το δίνω αυτό ?
Πατσά μπορείς να του δίνεις π.χ 1 γεύμα στις 10 μέρες. Αυγό θα έλεγα 1 φορά τη βδομάδα. Κόκκαλα από μοσχάρι μπορείς να δίνεις για μασουλητήρι - και με μια φορά τη βδομάδα πιστεύω ότι είσαι οκ.

Μακριά από σταφίδες στο μούσλι - σταφίδα και σταφύλι απαγορεύεται!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Πατσά μπορείς να του δίνεις π.χ 1 γεύμα στις 10 μέρες. Αυγό θα έλεγα 1 φορά τη βδομάδα. Κόκκαλα από μοσχάρι μπορείς να δίνεις για μασουλητήρι - και με μια φορά τη βδομάδα πιστεύω ότι είσαι οκ.

Μακριά από σταφίδες στο μούσλι - σταφίδα και σταφύλι απαγορεύεται!
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Το Πατσά στην Θέση του μοσχαριούφαντάζομαι, τελικά κόκκινο κρέας πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να δίνουμε ?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ευχαριστώ για την απάντηση :)

Το Πατσά στην Θέση του μοσχαριούφαντάζομαι, τελικά κόκκινο κρέας πόσες φορές την εβδομάδα μπορούμε να δίνουμε ?
Αυτο εξαρταται καθαρα ατομικα απο τον σκυλο σου!
Η μια δικια μου ανεβαζει ευκολα της τιμες στο συκωτι οταν τρωει συχνα κοκκινα κρεατα.
Οι αλλες 3 τιποτα!

Πατσα μπορει να φαει και πολυ πιο συχνα απο μια στης 10 μερες!
Οι περισσοτεροι Barfers στην γερμανια δινουν 2-3 γευματα την εβδωμαδα σκετο πρασινο πατσα.
Οι δικες μου τρωνε τουλαχιστον μια φορα την εβδωματα- συνηθος πιο πολλες.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Οι πρώτες εξετάσεις στο 2 μηνο που του έκανα βγήκαν πολύ καλές, θα δοκιμάσω να τους βάλω 2 γευματα τον μήνα ακόμα κόκκινο κρέας και θα δω στις επόμενες τι θα δείξει.
Τα δημητριακά να τα δίνω σε καθημερινή βάση απο λίγο μαζί με τον πολτό τον λαχανικών ?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τα δημητριακά να τα δίνω σε καθημερινή βάση απο λίγο μαζί με τον πολτό τον λαχανικών ?
Και παλι ειναι "ατομικο".
Στα τωρινα μου κοριτσια δεν δινω καθε μερα. Στην πρωτη μου γαλλιδα- εαν δεν της εδινα καθε μερα ενα κουταλακι της σουπας τουλαχιστον της επεφτε πολυ η γλυκοζη- με αποτελεσμα να ειναι αρκετα υποτονικη.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Νομίζω ότι κατάλαβα, συμπληρώνω κάνω εξετάσεις, και αν είναι οκ συνεχίζω:)
για τον πρώτο χρόνο αν κάνω εξετάσεις κάθε 3μήνο είναι οκ ? η γενική εικόνα ειδικά του δικού μου είναι εξαιρετική, στις καινούργιες ούτε εξετάσεις δεν έχω κάνει ακόμα γιατί τις έχω λίγο καιρό, λέω για τέλος Ιουνίου να κάνω ένα σετ και στους 3.
Σε ευχαριστώ και πάλι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog