Πρώτο βράδυ με την Εμυ!!

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Να σας ζήσει το χνούδι, καλή συμβίωση να έχετε.

Το λάθος της κυρίας ήταν οτι συνετέλεσε στην δημιουργία και άλλων σκύλων (ημίαιμων - καθαρόαιμων δεν έχει σημασία στην παρούσα φάση), ενώ υπάρχουν 1 εκατομμύριο σκυλάκια στην Ελλάδα τα οποία περιμένουν να υιοθετηθούν. Αυτό για να σε βοηθήσω να καταλάβεις που είναι το λάθος της.

Το λάθος το δικό σου είναι οτι πήρες το σκυλάκι της κυρίας και άθελά σου σιγοντάρεις στο πρόβλημα. Για παράδειγμα αν δεν έβρισκε η κυρία να δώσει κανένα κουταβάκι, στο μέλλον δεν θα ξαναζευγάρωνε το σκυλί της γιατί δεν θα είχε τι να κάνει τα κουτάβια.

Άρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μάζευαν σκυλιά απο το δρόμο ή απο καταφύγια και θα μειωνόταν ο αριθμός των άστεγων σκύλων, των αδέσποτων σκύλων κοκ.

Το χνούδι σου θεωρείται ημίαιμος σκύλος καθώς είναι διασταύρωση 2 σκύλων διαφορετικών φυλών. Μαλτέζ και γκριφόν κανίς.

Και αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο για τα χρήματα... Η άποψή μου είναι οτι κανείς δεν θα έπρεπε να πληρώνει σκύλο συντροφιάς σήμερα. Εκτός αν ήθελε ενα συγκεκριμένο σκύλο για μια συγκεκριμένη δουλειά άρα ζητάει κάτι πολύ συγκεκριμένο και θα το πληρώσει)

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Δε διαφωνω. Το "μη δινεις σημασια" δεν ειναι η καταλληλη συμβουλη ομως. Οπως και να γραφτουν, οσα και εαν γραφτουν, θα πρεπει να τον προβληματισουν και να αποδεχτει το γεγονος οτι μπορει να εκανε λαθος και πως μπορει να αποτρεψει αλλους να κανουν το ιδιο.

Βεβαια, το γεγονος οτι το κουταβι του ειπαν οτι ειναι ημιαιμο μαλτεζ-κανις δε σημαινει κατι Μπορει οντως να προκειται για αδεσποτα κουταβια.
Εαν ομως δεν ειναι αλλα προερχονται απο συνειδητο ζευγαρωμα ή "ατυχημα", θα πρεπει να καταλαβει γιατι δεν επρεπε να ανταποκριθει σε αυτη την αγγελια.

Βασικα και μονο το γεγονος οτι 2,5 μηνων δεν ειχαν κανει εμβολια εμενα θα με προβληματιζε. Φανταζομαι ουτε κτηνιατρος δε θα τα ειχε δει...
Το ζήτημα είναι ο τρόπος. Με ποιο τρόπο θα του δώσεις να καταλάβει ότι η απόκτηση κουταβιού από ιδιωτική αγγελία είναι λάθος χωρίς να του καταλογίσεις ευθύνη και να τον φέρεις σε αμυντική στάση. Δυστυχώς εδώ στο φόρουμ ενδεχομένως ξεχνάμε ότι είμαστε μειοψηφία. Η πλειοψηφία δεν ξέρει καν ότι υπάρχει ΚΟΕ, νομίζει ότι τα κόκαλα και η pedigree είναι καλή τροφή για το σκύλο, ότι αν ο αστείρωτος αρσενικός μαμήσει μια φορά θα ηρεμήσει και δεν θα χαλάει πράγματα, ότι η θυληκιά πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια γέννα πριν στειρωθεί και άλλα γραφικά ωραία. Αυτή την πλειοψηφία όταν, έστω από σπόντα μπει στο φόρουμ να ενημερωθεί, πρέπει να τους αγκαλιάζουμε και όχι να τους αποπαίρνουμε.

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Να κάνω μια διευκρίνιση στο τελευταίο μου σχόλιο για τα χρήματα και τους σκύλους συντροφιάς. Αναφέρομαι στα σκυλιά του δρόμου και των καταφυγίων τα οποία διατίθενται άνευ χρημάτων.

Αν κάποιος επιθυμεί σκύλο άσπρο, μικρόσωμο, με μεταξένια τρίχα, που να μην ξεπεράσει τα 8 kg κλπ και δεν βρει σε κάποιο καταφύγιο σκύλων τότε να τον πληρώσει απο επίσημο εκτροφέα. Αυτός εμπίπτει στην κατηγορία που ζητάει κάτι πολύ συγκεκριμένο.

HAHA

Well-Known Member
14 Μαϊου 2016
142
397
55
σε σχέση με την άγνοια, να επισημάνω ότι στην επαρχία σπάνια θα βρεις ανθρώπους σωστά ενημερωμένους και σωστά φιλόζωους που να αγαπουν τα σκυλάκια τους (και νομιζουν οτι κανει καλο μια γεννα)

nikkaps

Member
8 Μαρτίου 2018
20
64
32
Θεσσαλονίκη
Δεν διαφωνώ με κανέναν σας, διαφωνώ στο πόσο απόλυτοι και πολλές φορές τυφλοί είμαστε εμείς οι άνθρωποι...Σκυλίτσα στο χωρίο έμεινε έγκυος από τον σκύλο του γείτονα... πόσο πιο κλασική περίπτωση;;;Δεν εκτρέφει σκυλιά η συγκεκριμένη κυρία, απλά έγινε, θα έπρεπε να την έχει στειρώσει σίγουρα αλλά για εμένα και μόνο το γεγονός ότι δεν τα ξεφορτώθηκε με άσχημο τρόπο λέει πολλά!!!
Δεν έγραψα βέβαια εδώ για να ακούσω γκρίνια αλλά για να μοιραστώ την χαρά μου και δεν νομίζω και να ξαναγράψω γιατί δεν μπορώ τους ανθρώπους που τους λες καλημέρα και απαντάνε ότι "τέτοια ώρα λέμε καλησπέρα" , δεν έχουν λάθος αλλά ο τρόπος τους είναι τέτοιος που αντί να με κάνει να σκεφτώ γιατί που το πε αυτό μου δημιουργεί μια άρνηση...

Akardos

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2015
128
64
48
θεσσαλονίκη
Να σου ζήσει το κουταβάκι φίλε και να έχετε μια πολύ όμορφη συμβίωση!! Κουκλάκι είναι!!

Να μπαίνεις συχνά πάντως στο φόρουμ, έχει πάρα πολλά θέματα για να ενημερωθείς.

Πάντως για την τουαλέτα και τον ύπνο, νομίζω ότι ένα crate θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση.

• Like
Reactions: Hiraeth and Eroe

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Δηλαδή αν η σκυλίτσα γκαστρωνόταν στην Αθήνα θα ήταν κατακριτέο, αλλά επειδή έγινε στην επαρχία λέμε ντάξει μωρέ..? Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική.
Θα μπορούσε η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας να ήταν πιο προσεκτική? Ναι θα μπορούσε.

Για ποια γκρίνια μιλάς... πάλι δεν καταλαβαίνω. Μπορείς εύκολα να κρυφτείς απο την πραγματικότητα λέγοντας οτι ο τρόπος των ανθρώπων (που μάλλον ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω και με συμβουλεύουν) είναι τέτοιος που μου δημιουργεί άρνηση...

nikkaps

Member
8 Μαρτίου 2018
20
64
32
Θεσσαλονίκη
Δηλαδή αν η σκυλίτσα γκαστρωνόταν στην Αθήνα θα ήταν κατακριτέο, αλλά επειδή έγινε στην επαρχία λέμε ντάξει μωρέ..? Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική.
Θα μπορούσε η ιδιοκτήτρια της σκυλίτσας να ήταν πιο προσεκτική? Ναι θα μπορούσε.

Για ποια γκρίνια μιλάς... πάλι δεν καταλαβαίνω. Μπορείς εύκολα να κρυφτείς απο την πραγματικότητα λέγοντας οτι ο τρόπος των ανθρώπων (που μάλλον ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω και με συμβουλεύουν) είναι τέτοιος που μου δημιουργεί άρνηση...
Γιατί με προκαλείς και μόνο θα σου απαντήσω...Καμία σχέση δεν έχει ο άνθρωπος που μένει στην πόλη με τον άνθρωπο που μένει στην επαρχεία, είναι αγρότης και σκληραγωγημενος, που όλη μέρα είναι στο χωράφι και στο τρακτέρ...Δύσκολα να βάλεις έναν τέτοιο άνθρωπο στην λογική να στειρώσει το ζώο του...Δεν είναι κουτός , ούτε χαζός , ούτε κακός άνθρωπος, οι εικόνες του είναι διαφορετικές από τις δικές σου και δεν μπορεί να μπει σε αυτόν τον τρόπο σκέψης!!! Στο δικό μου χωριό οταν γένναγε η σκυλίτσα του γείτονα αυτός τα πέταγε στα σκουπίδια σε μαυροσακούλες...Αυτός ο τύπος επέλεξε να τα δώσει και να τα αφήσει να ζήσουν, θες να συζητήσουμε τι θα γινόταν αν δεν τα έδινε μήπως;;;; Είναι ένα βήμα για εμένα , ασχολήθηκε , το έψαξε , μας άνοιξε το σπίτι του και μας έδωσε χαρα...Φεύγοντας μας είπε "Θα κρατήσω όσα δεν δωθούν , δεν μπορούσα να τα κάνω κακό."
Δεν έγραψα για να μου κάνει κανείς κατήχηση και δεν γουστάρω κιόλας , δεν είμαι αφελής, ξέρω ότι δεν είναι σωστό , πολλά δεν είναι σωστά...το θέμα είναι να προλαμβάνουμε το λάθος πριν γίνει , αλλά αφού έγινε για εμένα οι άνθρωποι επέλεξαν την καλύτερη οδό.-

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Η πρόκληση ήταν σκόπιμη για να μου απαντήσεις. Χαίρομαι που το έκανες γιατί τώρα μπορώ να σου πω :
Μπράβο, τώρα μιλάς ωραία. Με τον διάλογο θα βγάλουμε άκρη, με το να κλείνουμε πόρτες δεν θα βγάλουμε.
Άρα έχουμε και λέμε : έγινε ένα ατύχημα και γκαστρώθηκε ένα σκυλάκι. Εσύ υιοθέτησες ένα κουτάβι.
Λαμπρά μέχρι εδώ, πολύ καλά έκανες.

Αυτό που θέλουν οι υπόλοιποι να σ' ενημερώσουν (μαζί και γω) είναι οτι είναι λάθος να γεννοβολάν ανεξέλεγκτα τα σκυλιά. Δεν είναι κατήχηση ούτε τίποτε άλλο. Είναι ενημέρωση για το καλό των σκυλιών. Το οποίο το κατάλαβες και αυτό είναι καταπληκτικό. Ο στόχος επετεύχθη. Τώρα και συ με την σειρά σου θα ενημερώσεις μελλοντικούς ενδιαφερόμενους οτι δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλάκια μας και ποιός είναι ο σωστότερος τρόπος να αποκτήσουμε ένα.

Για οποία άλλη απορία έχεις για το χνούδι σου, είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε ;)

Btw για να μην γκαστρωθεί ένα θηλυκό δεν είναι λύση η στείρωση αλλά ο περιορισμός του σκύλου. Αν είναι χύμα στο κύμα και κόβει βόλτες... εεε λογικό κ επόμενο είναι.
Για τους ανθρώπους της επαρχίας έχω διαφορετική άποψη απο αυτή που εξέφρασες. Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Καταρχάς να χαίρεσαι το καινούριο μέλος της οικογένειας :)

Επειδή είναι πολύ μικρή ακόμα και δεν έχει ολοκληρώσει τα εμβόλια, απαγορεύονται οι βόλτες εκτός σπιτιού. Πρέπει επίσης να φροντίσεις για την κοινωνικοποίησή της με ανθρώπους, θορύβους, άλλα σκυλιά κλπ. Επομένως, μέχρι να ολοκληρώσει τα εμβόλια, αγκαλιά και βόλτα στην περιοχή σας για να γνωρίζει μυρωδιές, θορύβους κλπ. Αναφορικά με ξένους σκύλους, μπορεί να έρχεται σε επαφή μόνο με σκύλους που ξέρεις απολύτως σίγουρα ότι είναι εμβολιασμένοι, αποπαρασιτωμένοι εσωτερικά και εξωτερικά, και να έχουν και σωστές συμπεριφορές και σε εσωτερικό περιβάλλον, δηλαδή όχι πάρκα, αυλές κλπ. (σε αυτό αν κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ να με διορθώσουν οι συνφορουμίτες).

Επίσης, από τώρα και σε ό,τι της μαθαίνετε πρέπει να δείχνετε απόλυτη συνέπεια στις εντολές που θα χρησιμοποιείτε, στον τόνο της φωνής σας, κλπ. Η σωστή εκμάθηση του οτιδήποτε γίνεται μέσω συνέπειας και προβλεπόμενων συμπεριφορών/εντολών/διορθώσεων εκ μέρους σου. Οι όποιες διορθώσεις έχουν σημασία αφότου έχει αρχίσει να μαθαίνεται μια εντολή. Όταν είστε στην αρχή μιας εκπαίδευσης, η διόρθωση δεν έχει πολύ νόημα μιας και το κουτάβι ακόμα καλά-καλά δεν έχει μάθει τι ζητάς από εκείνο. Επίσης, η όποια εκμάθηση και οι όποιες απαιτήσεις εκτέλεσης των εντολών πρέπει πάντα να είναι σε συμφωνία με την ηλικία του κουταβιού. Αλλιώς περιμένεις να εκτελεί ένα 3 μηνών κουτάβι, και αλλιώς ένα 9 μηνών.

Τροφή καλό είναι να του δίνετε για καμιά βδομάδα ό,τι του έδινε και η κυρία που σας το έδωσε για να μην της πέσουν πολλές αλλαγές μαζί. Στο μεταξύ αποφασίζετε ποια τροφή θα της δίνετε και εφόσον της κάτσει καλά, μένετε σε αυτή και αποφεύγετε προς το παρόν τις πολλές και συχνές αλλαγές.

Καλό είναι από τώρα να αρχίζει να μαθαίνει ποια είναι τα όριά της. Αν δεν θέλετε πολλές αγκαλιές, δεν δίνετε πολλές αγκαλιές. Αν δεν θέλετε να κοιμάται μαζί σας στο κρεβάτι, να μην κοιμάται από τώρα μαζί σας. Σε αυτή την ηλικία κάθε στιγμή και κάθε ερέθισμα αποτελεί μάθημα για το κουτάβι.

Στα της τουαλέτας. Επειδή είναι μικρή, τα διαλείμματα που θα θέλει τουαλέτα θα είναι συχνά, κάθε περίπου 3 ώρες. Στην αρχή θα έχετε κάποια ατυχήματα τα οποία όμως θα μειωθούν αν δείχνετε συνέπεια. Το καλό σε αυτή την ηλικία θα ήταν ένα puppy park. Στη μια γωνιά πάνες στην άλλη κρεβάτι, μπολ, κανά παιχνίδι κλπ όπου θα μπορεί να μπαίνει για να ηρεμεί κιόλας. Για να της μάθετε τώρα πώς να πηγαίνει στην πάνα. Πρώτον, το κουτάβι θέλει τουαλέτα μετά από παιχνίδι, ύπνο, νερό, φαΐ. Αυτό είναι υπέρ σας καθώς έχετε ήδη προβλέψιμες τουαλέτες. Αφου παίξει, ξυπνήσει, φάει ή πιει, μετά από λίγο το παίρνετε αγκαλιά και το πάτε στην πάνα. Άμα κάνει, λέτε ήρεμα αλλά με ενθουσιώδη φωνή μπράβο και λιχουδιά. Αν δεν κάνει, είστε από πάνω της και όταν πάει να μυρίσει κάτω, αρχίσει να κόβει στροφές γύρω από τον εαυτό της, πάει να πάρει θέση, χτυπάτε παλαμάκια, λέτε μη, πάτε στην πάνα και αφού τα κάνει εκεί, επιβράβευση. Το τελευταίο κομμάτι θα το εφαρμόζετε σε οποιαδήποτε στιγμή τη βλέπετε να μυρίζει κλπ. Σιγά σιγά θα δείτε και εσείς πόσο αντέχει, πόση ώρα μετά τον ύπνο και το φαί θέλει τουαλέτα. Όσο μεγαλώνει, αυξάνεται η ώρα που μπορεί να κρατηθεί. Χοντρικά είναι μήνες=ώρες. Πολύ σημαντικό είναι να μην τη μαλώνετε ΚΑΘΟΛΟΥ αν τα κάνει κάπου και είτε δεν ήσασταν εκεί είτε δεν την είδατε. Επίσης, αν την δείτε να παίρνει θέση και να αρχίζει να τα κάνει, τη σταματάτε ξαφνιάζοντάς την και αγκαλίτσα την πάτε στην πάνα.

Στο θέμα που παρέθεσε η @medusa στην 1η σελίδα έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα σας χρειαστούν.

Στο φόρουμ θα βρεις και πολλά θέματα για διατροφή, εκπαίδευση και σωστό τρόπο απόκτησης κουταβιού. Και πάλι να σου ζήσει!!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Στα της απόκτησης.

Σου μιλάει άνθρωπος καταρχήν που έχει σκύλο από ιδιώτη άνευ pedigre άρα τυπικά ημίαιμο.Επισης έχω ρίξει ομηρικούς καυγάδες με αρκετούς από εδώ μέσα όταν είχα πρωτομπει (ακόμα ρίχνω αλλά όχι με τους ίδιους και αυτό λέει πολλά).

Αυτά στα είπα για να καταλάβεις πως ότι γράψω το γράφω καλοπροαίρετα και έχοντας έρθει στη θεση σ.
Η αγορά από μη ΣΩΣΤΌ εκτροφέα, ιδιώτη,pet shop είναι λάθος για πάρα πολλούς λόγους.Θα γράψω πρώτα αυτούς που δε σε καίνε και πολύ (ας είμαστε ειλικρινείς).

Συντηρείς έμμεσα το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων, χιλιάδες ημίαιμα σκυλάκια είναι στο δρόμο εξαιτίας των παραπάνω (byb,pet shop).
Δείχνεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι παρόλο που αντιβαίνουν τον νόμο,δεν τρέχει μία , αντίθετα κερδίζουν.
Η μάνα του κουταβιου σου ή γενικότερα οι σκύλες των byb,pet shop γίνονται κουταβομηχανες οι οποίες γεννάνε ασταμάτητα και στο τέλος πεθαίνουν από εξάντληση ή απλά τις σκοτώνουν.
Κοίτα λίγο στο ιντερνέτ τον όρο puppy mill.

Ας πάμε λίγο σε αυτά που σε καινε λίγο παραπάνω.
Το ζευγάρωμα από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.
Οι γονείς του κουταβιου σου ίσως να είναι υγιέστατοι,οι παππούδες,οι προπαππούδες κλπ κλπ?
Εδώ έρχεται ο εκτροφέας Ο ΣΩΣΤΌΣ και μας δείχνει τα χαρτιά των σκύλων και τη δουλειά που έχει ρίξει ώστε να εξαλείψει στο βαθμό που γίνεται αυτές τις αρρώστιες.
Τα σκυλιά των εκτροφεων (των σωστών) μένουν εκεί μέχρι τουλάχιστον 2 μηνών και παίρνουν πολύτιμα μαθήματα από τη μάνα και τα αδέλφια τους.Αυτο έχει άμεσο αντίκτυπο σε εσένα.Δηλαδη το σκυλάκι δε δαγκώνει ανεξέλεγκτα,δε λερώνει τη φωλιά του κλπ.
Οι σωστοί εκτροφείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο το παράθυρο κοινωνικοποίησης και "χτίζουν" ένα σίγουρο,γεμάτο αυτοπεποίθηση κουτάβι έτοιμο να γνωρίσει τον κόσμο.

Οι σωστοί εκτροφείς είναι πάντα δίπλα σ,σε κάθε σου ερώτηση και απορία.

Κλείνοντας,τα σημαντικότερα που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι τα σκυλάκια από byb και pet shop είναι τζόκερ τόσο από πλευρά υγείας όσο και από πλευρά χαρακτήρα και δυστυχώς οι πιθανότητες είναι εναντίον σου.

Υ.Γ όλα αυτά τα έγραψα με όλη μ τη καλή διάθεση και ελπίζω να μην σε κούρασα και να μην σε προσέβαλα.
Μείνε στο φόρουμ έχεις πολλά να μάθεις όπως όλοι μας.Για οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
@nikkaps να σας ζήσει η πεντάμορφη !

Για εμένα, και μόνο που πήγες Ημαθία για να πάρεις ένα σκυλάκι και πού μπήκες εδώ να μοιραστείς τη χαρά σου μαζί μας, είναι όχι απλώς υπεραρκετά, αλλά αλλά πολύ τιμητικά για εμάς. Μας κάνεις μεγάλη τιμή και το εννοώ.

Όντως έχεις πολλά να μάθεις αν μείνεις, αλλά με την προϋπόθεση οτι διαβάζεις "υπό άποψη", δλδ οτι έχεις κριτήριο, κάτι που όπως φαίνεται από το λόγο σου, διαθέτεις και με το παραπάνω.

Τις χαζογκρίνεις και τις χαζοεπιθέσεις, απλά αγνόησέ τες. Δεν υπάρχουν. Για σένα υπάρχει - και να εξακολουθήσει να υπάρχει - μόνο χαρά κι ευτυχία.

Καλωσήρθες !!

ΥΓ. Μήνυμα προς ναυτιλομένους : Όπως έχετε δει, σε ΟΛΑ τα παράλληλα προηγούμενα νήματα με το αντίστοιχο ρεπερτόριο, ΔΕΝ συμμετείχα, μη θέλοντας να λάβω μέρος σε μια ανούσια και χιλιοπαιγμένη παράσταση, σε μια στείρα αντιπαράθεση με ψυχολογικό περισσότερο παρά ουσιαστικό περιεχόμενο. Αλλά ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά, μπαίνει το παλληκάρι μες στην καλή χαρά, πάει στην άλλη άκρη να πάρει ένα κουταβάκι, του παρέχει τόσα καλά, μας καθιστά κοινωνούς τόσων όμορφων προσωπικών του στιγμών κι εσείς του την πέφτετε με την καλημέρα ;;;; ΕΛΕΟΣ. Κι ενώ έχουν γραφεί κι έχουν γραφεί τόσα τις τελευταίες μέρες ....
@Pepev50 δεν έχω μπλοκάρει κανέναν μέχρι τώρα, ούτε κι ανθρώπους που μου έκαναν προσωπικές επιθέσεις με ειρωνείες, αλλά έχεις βάλει σοβαρή υποψηφιότητα να είσαι ο πρώτος.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Να σας ζήσει!

Διαβασε καλα το ποστ της @noni_papa και ψαξε και τα επιμερους φορουμ για οτι αλλες απορίες εχεις. Αν δεν βρεις κατι, ρωτα και θα προσπαθησουμε να βοηθησουμε οσο γινεται :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Οτι κ σε αυτο το θεμα υπηρξε επιθεση προς το θεματοθετη θέλετε να μου πειτε;;;;(n)(n)(n)(n)

(Κάτι δεν αντιλαμβανομαι καλα μαλλον...)
Έλα μωρέ τι δεν αντιλαμβάνεται;
Από τις όντως επιθέσεις που είχαμε παλιοτερα(πολλές φορές σε έντονο βαθμό) και με τις οποίες και εγώ διαφωνώ και το έχω γράψει πολλές φορές, έχουμε φτάσει στο σημείο να σκέφτεται να δώσει κάποιος συμβουλή γιατί θα κατηγορηθεί ότι είναι επιθετικός και αγενής.
Στο άλλο άκρο δηλαδή.
Μάλλον είναι μόδα της εποχής. Εδώ φτάσαμε να μην τολμάμε να κοιτάξουμε γυναίκα μην τυχόν και κατηγορηθουμε για σεξουαλικη παρενόχληση.

Να το χαίρεσαι το σκυλάκι, να περνάτε καλά και μην διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε. Στο φορουμ πάντως θα βρεις απαντήσεις αν όχι σε όλα στα περισσότερα σε ότι έχει να κάνει με το σκυλάκι σου οπότε θα σου πρότεινα καλό διάβασμα.
Βάλε και φώτο να το δούμε.

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
@nikkaps να σας ζήσει η πεντάμορφη !

Για εμένα, και μόνο που πήγες Ημαθία για να πάρεις ένα σκυλάκι και πού μπήκες εδώ να μοιραστείς τη χαρά σου μαζί μας, είναι όχι απλώς υπεραρκετά, αλλά αλλά πολύ τιμητικά για εμάς. Μας κάνεις μεγάλη τιμή και το εννοώ.

Όντως έχεις πολλά να μάθεις αν μείνεις, αλλά με την προϋπόθεση οτι διαβάζεις "υπό άποψη", δλδ οτι έχεις κριτήριο, κάτι που όπως φαίνεται από το λόγο σου, διαθέτεις και με το παραπάνω.

Τις χαζογκρίνεις και τις χαζοεπιθέσεις, απλά αγνόησέ τες. Δεν υπάρχουν. Για σένα υπάρχει - και να εξακολουθήσει να υπάρχει - μόνο χαρά κι ευτυχία.

Καλωσήρθες !!

ΥΓ. Μήνυμα προς ναυτιλομένους : Όπως έχετε δει, σε ΟΛΑ τα παράλληλα προηγούμενα νήματα με το αντίστοιχο ρεπερτόριο, ΔΕΝ συμμετείχα, μη θέλοντας να λάβω μέρος σε μια ανούσια και χιλιοπαιγμένη παράσταση, σε μια στείρα αντιπαράθεση με ψυχολογικό περισσότερο παρά ουσιαστικό περιεχόμενο. Αλλά ΕΛΕΟΣ ρε παιδιά, μπαίνει το παλληκάρι μες στην καλή χαρά, πάει στην άλλη άκρη να πάρει ένα κουταβάκι, του παρέχει τόσα καλά, μας καθιστά κοινωνούς τόσων όμορφων προσωπικών του στιγμών κι εσείς του την πέφτετε με την καλημέρα ;;;; ΕΛΕΟΣ. Κι ενώ έχουν γραφεί κι έχουν γραφεί τόσα τις τελευταίες μέρες ....

ΕΥΓΕ!

• Like
Reactions: AGRIAN

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Επειδή κάπου καταντάει κουραστικό...
Μια απλή ερώτηση και δεν περιμένω απάντηση - απλά τροφή για σκέψη δίνω.

Όσοι εδώ μέσα είστε παντρεμένοι (ή και όχι) και έχετε τεκνοποιήσει - σε τι βάθος ελέγξατε το γενεαλογικό δέντρο (τόσο το δικό σας όσο και του/της συντρόφου) πριν προβείτε στη συγκεκριμένη πράξη? Οι δυνατότητες διερεύνησης στην εποχή μας είναι τεράστιες και μπορούν να προβλέψουν ικανό αριθμό δυνητικών προβλημάτων.
Αν πάλι απλά φροντίσατε να μην τεκνοποιήσετε με συγγενή πρώτου βαθμού, τότε απλά εμπίπτετε στην κατηγορία της ''ανεύθυνης'' κυρίας του εν λόγω χωριού που επέτρεψε το ζευγάρωμα (ή που απλά δεν το πρόλαβε).
Ναι, υπάρχουν εκατομμύρια σκυλιά που κακοπερνάνε - όπως και ορφανά παιδιά.
Δεν υποστηρίζω την ανεύθυνη αναπαραγωγή (ποτέ δεν το επέτρεψα στα σκυλιά μου) και αποκηρύττω με βδελυγμία το BYB.
Αλλά και λίγη προοπτική δεν βλάπτει...

Απασφαλίστε τώρα και βαράτε!