Πρόταση

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Ο μονος σιγουρος τροπος για να εχεις συνεχη ποιοτητα και σχεδον μηδεν παρεκτροπές ειναι αντι για νικ να μπαινει ονοματεπωνυμο και η εγγραφη να γινεται οπως στα subforums. Αλλιως παντα θα υπαρχουν πολυστροφοι.

Τα νικ πρεπει να υπαρχουν μονο στα "περιεργα" φορουμ, που ασχολουνται με σεξ, εξτρεμιστικες ιδεες, οπλα, ψυχολογικα προβληματα κλπ.
Σε ενα σκυλοφορουμ δεν εχει κανενα νοημα η ανωνυμια και τα περι ελευθεριας αυτης.
Συμφωνώ απολύτως αλλά και εδώ ύπαρχει πάντα το πρόβλημα της πλαστοπροσώπιας το όποιο αν και διώκεται νομικά δεν μπορείς να το ελέγξεις μέσα απο ένα forum δηλαδή πως θα το ελέγξεις αυτό αν εγώ για παράδειγμα το κανονικό μου όνομα είναι Αριστοτέλης Μπερκέτης και δεν χρησιμοποιήσω το Άρης Μπερκέτης ή το Άρης Κατατενάκης ;δύσκολο πολύ και επικίνδυνο πάντα αν κάποιος θέλει να ξεφύγει μπορεί να το κάνει

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν συμφωνω με αυτο. Πιστευω ο τιτλος χρειαζεται. Αλλο να κανεις μια παρατηρηση χωρις να ξερει καποιος τι εισαι και αλλο να βλεπει οτι εχεις την εξουσια να τον βαλεις στη θεση του.

Τελειως ασχετα ολα αυτα με το κυρος ενος ποστ πανω σε κυνολογικα θεματα. Δεν σημαινει δηλαδη οτι ο μοντ ειναι ο μεγας γνωστης. Αντιστοιχα ενας αντμιν μπορει να μην ξερει ποσα ποδια εχει ο σκυλος αλλά αν κανει μια παρατηρηση ολοι συμμορφωνονται επειδη εχει ολη την εξουσια.

Τελειως τυχαια τα παραπανω ΟΚ? Μην παρεξηγηθουμε κιολας!!
Επειδή όμως νομίζω σε όλα τα forum η γνώμη των mods τείνει να υπολογίζεται παραπάνω όχι μόνο σε θέματα ομαλής λειτουργίας ¨του αλλά και γενικώς, νομίζω ότι σωστά δεν εμφανίζεται ως "τίτλος".

Προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχει περίπτωση με εκλάβει κάποιος ως de facto σωστή επειδή βλέπει τη λέξη mod κάτω απ'το nickname μου.
Άλλωστε όπως είπες και εσύ, οι mods δεν έχουν επιλεχθεί με κριτήριο την κυνολογική τους γνώση :)
(Ότι και αν λέει ο Foibos! :p )

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν τίθεται θέμα εξουσίας. Τίθεται θέμα κανονισμών. Τώρα το ποιος ακριβώς θα σβήσει το off topic θέμα ή το υβριστικό ποστ, έχει πραγματικά τοση σημασία?
Συχνα δεν μαθαινουμε ποιος σβηνει και φυσικα ξερουμε οτι ειναι καποιος μοντ.
Οταν ομως κανεις παρατηρηση για να επανελθουμε στην ταξη, εκει μετραει να φαινεται ο τιτλος. Μπορω κι εγω να κανω μια παρατηρηση επειδη δυο μελη μαλωνουν ασχημα. Ξερει ο καινουριος τι ειμαι εγω? Ανετα θα με περασει για μοντ.
Δεν ειναι ομως δικια μου δουλεια κι ας με ενοχλει η συμπεριφορα. Αλλος εχει οριστει γι αυτο και μαλιστα με καποια κριτηρια.

Παω απο το ενα θεμα στο αλλο, αλλά καταλαβαινεις τι θελω να πω.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ο μονος σιγουρος τροπος για να εχεις συνεχη ποιοτητα και σχεδον μηδεν παρεκτροπές ειναι αντι για νικ να μπαινει ονοματεπωνυμο και η εγγραφη να γινεται οπως στα subforums. Αλλιως παντα θα υπαρχουν πολυστροφοι.

Τα νικ πρεπει να υπαρχουν μονο στα "περιεργα" φορουμ, που ασχολουνται με σεξ, εξτρεμιστικες ιδεες, οπλα, ψυχολογικα προβληματα κλπ.
Σε ενα σκυλοφορουμ δεν εχει κανενα νοημα η ανωνυμια και τα περι ελευθεριας αυτης.
Τι λέτε ρε παιδιά.... και ποιος θα κάτσει να τσεκάρει τα χιλιάδες μέλη οτι και καλά δηλώνουν αληθινό όνομα?? Και πές οτι το δήλωσες (που ουδέποτε θα δήλωνα το όνομα μου ανοιχτά μαζί με τις προσωπικές πληροφορίες που μοιραζόμαστε εδω μέσα, οπως η περιοχή που μένουμε, το ποτε πάμε διακοπες κτλ), σε τι θα εμπόδιζε αυτό να παρεκτραπώ??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συχνα δεν μαθαινουμε ποιος σβηνει και φυσικα ξερουμε οτι ειναι καποιος μοντ.
Οταν ομως κανεις παρατηρηση για να επανελθουμε στην ταξη, εκει μετραει να φαινεται ο τιτλος. Μπορω κι εγω να κανω μια παρατηρηση επειδη δυο μελη μαλωνουν ασχημα. Ξερει ο καινουριος τι ειμαι εγω? Ανετα θα με περασει για μοντ.
Δεν ειναι ομως δικια μου δουλεια κι ας με ενοχλει η συμπεριφορα. Αλλος εχει οριστει γι αυτο και μαλιστα με καποια κριτηρια.

Παω απο το ενα θεμα στο αλλο, αλλά καταλαβαινεις τι θελω να πω.
Εγώ πάντως έκανα παρατηρήσεις και πριν γίνω μόντ. Και τώρα κάνουν παρατηρήσεις και μέλη που δεν είναι μοντ. Η βαρύτητα για μένα δεν έχει σχέση με το αν είνο ο άλλος μοντ ή όχι, αλλά με το αν εχει τεκμηριώσει την παρατηρηση που κάνει και απο το ύφος της παρατήρησης.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγη, η εμπειρια (αλλων) δειχνει ότι ετσι οι παρεκτροπές μειωνονται δραματικα.
Επισης, ελαχιστοι θα βαλουν ψευτικο ονοματεπωνυμο, διευθυνση, τηλεφωνο.

Για ποιο λογο να μην μοιραστουμε πληροφοριες? Μην ερθουν και μας κλεψουν τα σκυλια? Εξαλλου μονο το ονομα θα φαινεται. Τα υπολοιπα στοιχεια τα γνωριζει μονο η διευθυνση.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγώ πάντως έκανα παρατηρήσεις και πριν γίνω μόντ. Και τώρα κάνουν παρατηρήσεις και μέλη που δεν είναι μοντ. Η βαρύτητα για μένα δεν έχει σχέση με το αν είνο ο άλλος μοντ ή όχι, αλλά με το αν εχει τεκμηριώσει την παρατηρηση που κάνει και απο το ύφος της παρατήρησης.
Ε, τοτε ολοι να κανουμε παρατηρησεις και οι μοντ μονο να σβηνουν. ΔΕΝ είναι δικια μας δουλεια οι παρατηρησεις. Εσεις επιλεγήκατε για διαφορους λογους, ενας εκ των οποιων είναι και η ορθοτητα της κρισης και ο τροπος συμπεριφορας.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πηγη, η εμπειρια (αλλων) δειχνει ότι ετσι οι παρεκτροπές μειωνονται δραματικα.
Επισης, ελαχιστοι θα βαλουν ψευτικο ονοματεπωνυμο, διευθυνση, τηλεφωνο.

Για ποιο λογο να μην μοιραστουμε πληροφοριες? Μην ερθουν και μας κλεψουν τα σκυλια? Εξαλλου μονο το ονομα θα φαινεται. Τα υπολοιπα στοιχεια τα γνωριζει μονο η διευθυνση.
Σε ξαναρωτάω, ποιος θα κάτσει να τσεκάρει τα χιλιάδες μέλη αυτού του φόρουμ?? Επίσης, που ξέρω εγώ ποια είναι η διεύθυνση, για να της δώσω τα στοιχεία μου?

Τέλος, δε θεωρώ οτι παρεκτρεπόμαστε ιδιαίτερα σ'αυτο το φόρουμ.... :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ποιος τσεκαρει τα μελη των subforums? Εκτος από τις παλιες ιστοριες με τους εκτροφεις ροττ, ειδαμε άλλες παρεκτροπες?

Για να συνεχισω το προηγουμενο σκεπτικο μου…
Επισης, ο μοντ επιπλήττει παντα κόσμια, μονο και μονο επειδη είναι μοντ. Και όχι μονο λογω του τροπου που εχει ετσι κι αλλιως ως ατομο.
Δεν θα πει ποτέ «άι σιχτιρ» ή «εισαι αχρηστος», όπως εχουμε δει κατά καιρους απο καποια απλά μελη.

Υπαρχει και η περιφημη ατάκα όταν καποιος φυτρωνει εκει που δεν τον σπερνουν: Leave the modding to the mods!

Τελος, θεωρω ότι παρεκτρεπομαστε αρκετα στο συγκεκριμενο φορουμ...:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ποιος τσεκαρει τα μελη των subforums? Εκτος από τις παλιες ιστοριες με τους εκτροφεις ροττ, ειδαμε άλλες παρεκτροπες?
Τις μεγαλύτερες παρεκτροπές τις έχουμε δει στα subforum! Oσο για το ποιος τσεκάρει, θα πρεπει να ρωτησεις τη διαχείρηση. Δεν γνωρίζω. Είναι και οι αριθμοί πολύ μικρότεροι πάντως....

Δεν θα πει ποτέ «άι σιχτιρ» ή «εισαι αχρηστος», όπως εχουμε δει κατά καιρους απο καποια απλά μελη.
Αν το έχεις δει, είναι παράβλεψη των μοντ το οτι υπάρχουν ακόμα τέτοια ποστ, καθώς είναι ενάντια στους κανονισμούς οι προσωπικές επιθέσεις και οι βωμολοχίες. Αν το ξαναδείς και δε σβηστει άμεσα, να το επισημάνεις στον admin ή σε κάποιον απο μας. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι μοντ ή οχι κάποιος που εκφράζεται έτσι.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
οσων αφορα τον αριθμο των ποστς,εγω δεν ειπα να μην φαινονται,ειπα οτι αν γινει τετοια γωνια για ελευθερη κουβεντα,να μην μετρανε αυτα τα ποστς στον συνολικο αριθμο.απο εκει κ υστερα,καλως η κακως υπαρχει κοσμος που τα κοιταει τα ποστς κ βγαζει συμπερασματα,ειδικα νεα μελη οπως ειπε κ ο αρης,οπωτε μην ψαχνουμε την λογικη με την οποια γινεται αυτο.ας δεχτουμε απλα οτι συμβαινει.εδω ψηφιζουμε κυβερνητες με ο,τι ναναι κριτηρια,που το παραξενο να κρινουμε ανθρωπους απο τα ποστ...επισης καποιος ειπε,να μην υπαρχει προσβαση σε τελειως νεα μελη αλλα μονο οταν φτασουν καποια ποστ κ μετα.ωραιο σκεπτικο!συμφωνω κ εγω με αυτο!
νομιζω οτι τζαμπα το δινουμε τοση εκταση κ αδικα ανυσηχουμε οτι κατι δεν θα παει καλα αν γινει αυτο.πιστευω οτι ολα θα ειναι μια χαρα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Επειδή στο λίγο καιρό που είμαι στο φόρουμ έχω ψάξει διάφορα θέματα και επειδή πραγματικά υπάρχουν διαμάντια σε κάποια ποστς που με την πληθώρα των θεμάτων χάνονται ή βρίσκονται σε άσχετα θέματα, θα ήθελα να προτείνω το εξής: Να γίνει κατα κάποιο τρόπο μια ομαδοποίηση των θεμάτων δλδ για παράδειγμα αν με απασχολεί το σύνδρομο του αποχωρισμού (το λέω γιατί το είδα πρόσφατα και έχει πολύ ωραία ποστς μέσα), να υπαρχει ένα θέμα με τίτλο Σύνδρομο αποχωρισμού και να γράφουμε όλοι και όχι να ανοίγει ο καθένας καινούργιο θέμα για τη δική του περίπτωση.
Έτσι θα είναι πιο εύκολο για κάποιον να αναζητήσει προηγούμενες απαντήσεις που θα τον διαφωτίσουν στο θέμα που τον απασχολεί και δεύτερον άνθρωποι που έχουν εμπειρία και μπορούν να δώσουν τις γνώσεις τους μέσα από το φόρουμ δε θα αναγκάζονται να απαντούν τα ίδια πράγματα ξεχωριστά για τον καθένα που ανοίγει ξεχωριστό θέμα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επειδή στο λίγο καιρό που είμαι στο φόρουμ έχω ψάξει διάφορα θέματα και επειδή πραγματικά υπάρχουν διαμάντια σε κάποια ποστς που με την πληθώρα των θεμάτων χάνονται ή βρίσκονται σε άσχετα θέματα, θα ήθελα να προτείνω το εξής: Να γίνει κατα κάποιο τρόπο μια ομαδοποίηση των θεμάτων δλδ για παράδειγμα αν με απασχολεί το σύνδρομο του αποχωρισμού (το λέω γιατί το είδα πρόσφατα και έχει πολύ ωραία ποστς μέσα), να υπαρχει ένα θέμα με τίτλο Σύνδρομο αποχωρισμού και να γράφουμε όλοι και όχι να ανοίγει ο καθένας καινούργιο θέμα για τη δική του περίπτωση.
Έτσι θα είναι πιο εύκολο για κάποιον να αναζητήσει προηγούμενες απαντήσεις που θα τον διαφωτίσουν στο θέμα που τον απασχολεί και δεύτερον άνθρωποι που έχουν εμπειρία και μπορούν να δώσουν τις γνώσεις τους μέσα από το φόρουμ δε θα αναγκάζονται να απαντούν τα ίδια πράγματα ξεχωριστά για τον καθένα που ανοίγει ξεχωριστό θέμα.
Γιάυτό επιμένουμε πάντα να κάνετε διεξοδική αναζήτηση πριν ανοίξετε καινούριο θέμα. :) Επίσης πολύ συχνά μεταφέρουμε μυνήματα σε ήδη υπάρχοντα νήματα (φυσικά οι mod εχουν περιορισμένο χρόνο, οπότε πολλά ξεφεύγουν). Η εμπειρία πάντως έχει δείξει οτι οταν ενα νήμα φτάνει τις κάμποσες σελίδες, συνήθως κανείς δεν το διαβάζει πλέον απο την αρχή. Γι'αυτό και για ζητηματα που απασχολούν πολύ κόσμο υπάρχουν (και παραμένουν) παραπάνω απο ένα νήματα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Σίγουρα ένα μεγάλο θέμα είναι δύσκολο να διαβαστεί αλλά για να δώσω ένα παράδειγμα υπήρχαν την ίδια μέρα τρία θέματα σε σχέση με την κοινωνικοποίηση όπου οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ήταν σχεδόν ίδιες, ή ακόμα πριν συμπληρώσετε τον τίτλο το θέμα με το σύνδρομο αποχωρισμού ήταν κολάρο σιτρονέλας, άντε να βρεις πως το θέμα αφορούσε στο σύνδρομο αποχωρισμού.
Μπορεί ένα θέμα να είναι μεγάλο και να φτάνει και τις 1000+ σελίδες πολλές φορές οι απαντήσεις όμως λίγο ως πολύ επαναλαμβάνονται και με μια περιήγηση στο θέμα μπορείς να βρείς αυτό που θέλεις χωρίς να διαβάσεις όλα τα ποστς το να περιηγηθείς όμως σε 15 θέματα με περίπου το ίδιο περιεχόμενο και αρκετές φορές τίτλο που δεν ανταποκρίνεται σ΄ αυτό είναι νομίζω πιο δύσκολο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
αυτο με τισ πολλες σελιδες....δλδ ειναι απαραδεκτο,να βλεπεις ανθρωπους να απαντανε χωρις να εχουν διαβασει την κουβεντα απο την αρχη.ριμαζουν την συζητηση κ κανουν τους αλλους να λενε ξανα κ ξανα τα ιδια πραγματα.εκτος αυτου,πολλες φορες ,εαν γραφει καποιος συγχρονως με καποιον αλλον,το συστημα δεν τον ενημερωνει οτι πριν απο αυτον εχει στειλει κ καποιος αλλος κατι για να το διαβασει πριν στειλει το δικο του κ πολλες φορες καποια ποστ μενουν κ αδιαβαστα κ κατ'αυτον τον τροπο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ρε παιδια, φορουμ ειναι, οχι εγκυκλοπαιδεια. Ετσι ειναι το συστημα. Πληροφοριες που τρεχουν συνεχεια και αποθηκευονται σε μια βαση δεδομενων. Ο,τι προλαβες, προλαβες. Μετα θελει ψαξιμο στην βαση.
Για να δημιουργηθουν θεματα απο διάφορα ποστ, πρεπει 10 ατομα να μην κανουν αλλη δουλεια ολη τη μερα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σίγουρα ένα μεγάλο θέμα είναι δύσκολο να διαβαστεί αλλά για να δώσω ένα παράδειγμα υπήρχαν την ίδια μέρα τρία θέματα σε σχέση με την κοινωνικοποίηση όπου οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις ήταν σχεδόν ίδιες, ή ακόμα πριν συμπληρώσετε τον τίτλο το θέμα με το σύνδρομο αποχωρισμού ήταν κολάρο σιτρονέλας, άντε να βρεις πως το θέμα αφορούσε στο σύνδρομο αποχωρισμού.
.
E, γι'αυτό και το αλλάξαμε. Τι προτείνεις δηλαδή?

Μπορεί ένα θέμα να είναι μεγάλο και να φτάνει και τις 1000+ σελίδες πολλές φορές οι απαντήσεις όμως λίγο ως πολύ επαναλαμβάνονται και με μια περιήγηση στο θέμα μπορείς να βρείς αυτό που θέλεις χωρίς να διαβάσεις όλα τα ποστς το να περιηγηθείς όμως σε 15 θέματα με περίπου το ίδιο περιεχόμενο και αρκετές φορές τίτλο που δεν ανταποκρίνεται σ΄ αυτό είναι νομίζω πιο δύσκολο
Οι moderators κάνουν προσπάθειες να βρουν τη χρυση τομή σε κάθε περίπτωση. Απο κει και πέρα, είναι περιορισμένος ο χρονος που μπορεί να διατεθεί γι'αυτό, οπότε πολλές φορές η χρυσή τομή δεν επιτυγχάνεται.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
E, γι'αυτό και το αλλάξαμε. Τι προτείνεις δηλαδή?
Ένα παράδειγμα έφερα, απλά το συγκεκριμένο θέμα το επισήμανα γιατί έχει χρήσιμα πράγματα για τον κάθε αρχάριο σαν και μένα.

Οι moderators κάνουν προσπάθειες να βρουν τη χρυση τομή σε κάθε περίπτωση. Απο κει και πέρα, είναι περιορισμένος ο χρονος που μπορεί να διατεθεί γι'αυτό, οπότε πολλές φορές η χρυσή τομή δεν επιτυγχάνεται.
Γι΄αυτή τη χρυσή τομή μιλάω και επίσης θα ήταν χρήσιμο από άτομα που γνωρίζουν ίσως να υπάρξουν περισσότερα άρθρα ωστε να υπάρξει μια ουσιαστική βάση δεδομένων και γιατί όχι και αξιολόγηση αυτών των άρθρων.
Δεν υποτιμώ τη δουλειά των συντονιστών και ξέρω πως κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Δεν είναι πρόθεση μου να κάνω παραατηρήσεις απλά έθεσα σκέψεις προς συζήτηση για να δούμε τι εξυπηρετεί καλύτερα:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν θα έλεγα ότι εξυπηρετεί..όπως είπε και η κοπριτης.:)
Πολλές φορες τα μεταφέρουμε στα αντίστοιχα..
κάποιες φορές όμως που οι σελίδες είναι παρα πολλές..δεν θα το λέγαμε πως είναι χρήσιμο.. οπότε αναγκαστικά αφήνουμε το νέο..
Φαντάσου 4 χρόνια που υπάρχει το forum όπου όλα τα θέματα ουσιαστικά έχουν προκύψει άπειρες φορες να ήταν το κάθε ένα σε ένα νήμα..

Δεν θα διαβαζότανε ποτε..θα ήταν αδύνατο..

Για να αποφεύγουμε τέτοια θέματα, το καλύτερο είναι να ανατρέχετε σε ήδη υπάρχον.. μπας και βρείτε εκεί τον απάντηση και μετά συμπληρώνεται αν υπάρχουν και άλλες απορίες.

:)

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Δεν θα έλεγα ότι εξυπηρετεί..όπως είπε και η κοπριτης.:)

Για να αποφεύγουμε τέτοια θέματα, το καλύτερο είναι να ανατρέχετε σε ήδη υπάρχον.. μπας και βρείτε εκεί την απάντηση και μετά συμπληρώνεται αν υπάρχουν και άλλες απορίες.

:)
Αυτό εννοώ σε γενικές γραμμές, να μην δημιουργείται κάθε φορά ένα νέο θέμα για την ιδιαίτερη περίπτωση του καθενός μας, αν ρίξεις μια ματιά στην επιλεκτική κοινωνικοποίηση, στις σκυλοπαρέες και στο κυριαρχικότητα ή έλειψη εκπαίδευσης θα δεις πως οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι περίπου οι ίδιες στον ίδιο χρόνο, νομίζω πως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν όλα σε ένα θέμα.