Πρόταση

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως να θυμίσω πως στο παρελθόν έχει φάει ban και μοντερέιτορ..

Συνήθως τα άτομα που παραμένουν εδώ είναι ανάλογα της φιλοσοφίας του forum..άρα μπορούν να συνυρπάξουν μεταξύ τους.
Ένα άτομο που το "γνωρίζεις" 1-2-3-4 χρόνια ακόμα και αν δεν το έχεις δει από κοντά σίγουρα ξέρεις πως κάποια πράγματα δεν τα κάνει για να προβληθεί, ή για να διαφημιστεί όπως σε ένα άτομο που μπαίνει εδώ ξαφνικά και κάνει ανάλογα post.

Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με συναντήσεις..αλλά επειδή μέσα στα χρόνια γνωρίζει ο κάθε ένας τον τρόπο γρσφής του άλλου ενώ στον νέο όχι.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν μιλαω φυσικα για τον αντμιν, ουτε κάν για τους μοντς. Μιλαω για την επιείκεια που δειχνουν τα ιδια τα μελη. Αλλου ανεχονται και αλλου αρπαζουν απο τα μουτρα.
Ε, εντάξει, άνθρωποι είναι τα μέλη.... δε λειτουργούν πάντα με τη λογική, μπαίνει και το συναίσθημα. Αυτό δε μπορεί να αλλάξει. Αλλο αυτό, άλλο η παντελής έλλειψη κριτικής σκέψης! :)

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Και επειδή υπήρξα moderator ξέρω ότι θέλει πολύ χρόνο από τα παιδιά που κάνουν αυτή την δουλειά και γενικά είναι λεπτές οι ισορροπίες πάνω σε αυτά τα θέματα γιατί πιστεύω θα γίνουν δυνατές συζητήσεις σε εκείνο το σημείο
Ok... Κατοχυρώθηκε... Ψηφίζω όχιιιιιι!!! :p :D
(Έτσι κι αλλιώς προς το όχι ήμουν)

Δεν μιλαω φυσικα για τον αντμιν, ουτε κάν για τους μοντς. Μιλαω για την επιείκεια που δειχνουν τα ιδια τα μελη. Αλλου ανεχονται και αλλου αρπαζουν απο τα μουτρα.
Αυτό είναι λογικό σε ένα βαθμό και έχει να κάνει με τα υποκειμενικά κριτήρια του καθενός. Στα οποία προφανώς δεν μπορεί να παρέμβει κανένας.

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Σε καποια φορουμ δεν ανεβαινει το post count στο πεδίο του καλωσορισματος! Οπότε οσο καλος κι αν εισαι στο καλωσορισμα, παει τζαμπα :D
Σε αυτό το forum γίνεται; δηλαδή ακόμα και αυτό που γίνεται τώρα είναι κρίμα ποσταρουμε για άσχετο θέμα με την φιλοσοφία του φορουμ και το post count ανεβαίνει
Μια άλλη λύση θα ήταν πέρα από το να κλείσει ο μετρητής των ποστ θα ήταν και η περιορισμένη είσοδος σε κομμάτι αυτό του φορουμ για παράδειγμα αν κάποιος δεν έχει κάνει τουλάχιστον 100 ποστ στο υπόλοιπο φορουμ να μην μπορεί να γράψει
Όσο για το θέμα επιείκεια αυτό είναι καθαρά θέμα πόσο καλά κάνει έναν moderator την δουλεία του(δεν κάνω νύξη σε κανέναν όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο)όταν κάποιος παραβιάζει τον κανονισμό ακόμα και αν είναι moderator admin πόσο μάλλον απλό μέλος πρέπει να παρατηρηθεί και να υπακούσει στον κανονισμό αν κάποιος moderator δείχνει ανέχεια σε κάποια άτομα τότε κακός ανήκει(κατά την γνώμη μου) στην διαχειριστική ομάδα

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σε αυτό το forum γίνεται δηλαδή ακόμα και αυτό είναι κρίμα που γίνεται ποσταρουμε και το post count ανεβαίνει
Μια άλλη λύση θα ήταν πέρα από το να κλείσει ο μετρητής των ποστ θα ήταν και η περιορισμένη είσοδος σε κομμάτι αυτό του φορουμ για παράδειγμα αν κάποιος δεν έχει κάνει τουλάχιστον 100 ποστ στο υπόλοιπο φορουμ να μην μπορεί να γράψει
Μα γιατι? Ποιο το νόημα?? Ποιον ενδιαφέρει πόσα ποστ έχει ο άλλος??? Είναι άχρηστο κριτήριο ο αριθμός των ποστ!!!

Όσο για το θέμα επιείκεια αυτό είναι καθαρά θέμα πόσο καλά κάνει έναν moderator(δεν κάνω νύξη σε κανέναν όλα τα παιδιά προσπαθούν για το καλύτερο)όταν κάποιος παραβιάζει τον κανονισμό ακόμα και αν είναι moderator admin πόσο μάλλον απλό μέλος πρέπει να παρατηρηθεί και να υπακούσει στον κανονισμό αν κάποιος moderator δείχνει ανέχεια σε κάποια άτομα τότε κακός ανήκει(κατά την γνώμη μου) στην διαχειριστική ομάδα
Δεν νομίζω οτι αναφέρεται σ'αυτό ο Αρης..... αναφέρεται στη γενικότερη επιείκια των μελών απέναντι σε άτομα που γνωρίζουν.... δεν έχει να κάνει με τους μοντ.

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Μα γιατι? Ποιο το νόημα?? Ποιον ενδιαφέρει πόσα ποστ έχει ο άλλος??? Είναι άχρηστο κριτήριο ο αριθμός των ποστ!!!
Άστο αυτό γιατί το έζησα κάποια άτομα έχουν ψύχωση με τα πόσα ποστ έχουν κάνει

Δεν νομίζω οτι αναφέρεται σ'αυτό ο Αρης..... αναφέρεται στη γενικότερη επιείκια των μελών απέναντι σε άτομα που γνωρίζουν.... δεν έχει να κάνει με τους μοντ.
Ζητάω συγγνώμη κατάλαβα λάθος απλά αυτό που θέλω να πω είναι ας υπάρχει επιείκεια μεταξύ των μελών αυτό είναι δεκτό και επιθυμητό αλλά όταν κάποιο μέλος της διαχειριστικής ομάδας επίλεξει να παρέμβει και παρατηρήσει ή να κάνει υπόδειξη με επιχειρήματα σε κάποιο μέλος γιατί κατά την γνώμη του έχει παραβεί τον κανονισμό του φορουμ μένει το θέμα εκεί και δεν αρχίζουν οι φίλοι πόλεμο γρίνιας
πριν μπούμε στο φορουμ αποδεχόμαστε κάποιους κανόνες και μέσα σε αυτούς είναι
Κατά την εγγραφή σας συμφωνείτε με αυτούς τους κανονισμούς συνεπώς μη συμμόρφωση με αυτούς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το κλείδωμα ή το σβήσιμο του μηνύματος ή και την αποβολή σας από το φόρουμ κατά την κρίση των διαχειριστών.
άρα οφείλουμε να υπακούμε στα παιδιά της διαχειριστικής ομάδας

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν αμφιβάλλω, απλά εμένα ποσώς με ενδιαφέρει να διευκολύνω ή να προστατέψω αυτά τα άτομα. Αυτό λέω.

αλλά όταν κάποιο μέλος της διαχειριστικής ομάδας επίλεξει να παρέμβει και παρατηρήσει ή να κάνει υπόδειξη με επιχειρήματα σε κάποιο μέλος γιατί κατά την γνώμη του έχει παραβεί τον κανονισμό του φορουμ μένει το θέμα εκεί και δεν αρχίζουν οι φίλοι πόλεμο γρίνιας
Πάντως πολλές φορές έχουν σβηστει ποστ ενός μοντ απο άλλον. Δεν νομίζω οτι υπάρχει "κοινή γραμμή" μοντ, με εξαίρεση προφανή θέματα βέβαια, και πολλές φορές διαφωνούμε μεταξύ μας στη διαχείρηση (και στο φόρουμ βέβαια).

άρα οφείλουμε να υπακούμε στα παιδιά της διαχειριστικής ομάδας
Οφείλουμε όλοι να υπακούεμ στους κανονισμούς που αποδεχτήκαμε. Οχι στη διαχειριστική ομάδα.

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Οφείλουμε όλοι να υπακούεμ στους κανονισμούς που αποδεχτήκαμε. Οχι στη διαχειριστική ομάδα.
Λαμβάνω ως δεδομένο ότι η διαχειριστική ομάδα είναι η επέκταση του κανονισμού :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στο αγγλικο φορουμ, που ανεφερα προηγουμενως, αλλά και σε άλλα, υπαρχει δίπλα στο αβαταρ και ενα κουτακι, το λεγομενο blob, το οποιο αναβει οταν καποιος φτασει τα 500 ποστ. Στα 1000 αναβουν δυο κ.ο.κ.
Θεωρειται δε κατορθωμα να παρεις καποιο blob.

Επισης υπαρχει σε μερικα φορουμ το rep count (reputation). Μπορουν δηλαδη τα μελη να κρινουν άμεσα θετικα ή αρνητικα καποιο μελος και το μελος παιρνει ποντους.

Υποκειμενικο μερικες φορες κι αυτο γιατι συχνα καποια ομαδα φιλων ρεπιουτάρουν ο ενας τον αλλο και παιρνουν βαθμους (rep hunting).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Aυτά είναι κολπάκια για να μπαίνεις στην διαδικασία να γραφεις πιο πολύ άρα κατά επέκταση το φόρουμ να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.;)

Δεν νομίζω πως αυτό το forum έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.

(προσωπικά το θεωρώ και γελοίο).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτα γινονται συνηθως σε φορουμ οπου υπαρχει η δυνατοτητα αγοραπωλησιας πραγματων μεσω μικρων αγγελιων (classifieds).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί ρε παιδιά ολα αυτά?? Χρειαζόμαστε κλίκες στο φόρουμ??? Τι νόημα έχουν αυτά?? Σοβαρούς ανθρώπους θέλουμε που να έχουν όρεξη να πάρουν και να δώσουν με υπέυθυνότητα! ΠΟυ να θέλουν να μοιραστούν τα όσα (πολλά ή λίγα) ξέρουν εμπεριστατωμένα και με επιχειρήματα και να έχουν διάθεση να μάθουν απ'αυτους που ξέρουν κάτι παραπάνω με σεβασμό και υπομονή, ακόμα και στη διαφωνία.

Εγώ ένα ξέρω πάντως, οτι ακριβώς γι'αυτό το λόγο δε φαίνεται στο αβατάρ και ο τίτλος του moderator. Γιατι δίνει βαρύτητα χωρίς λόγο και υπόβαθρο!! Και συμφωνώ απολύτως μ'αυτό.

Ολοι μέλη είμαστε και κρινόμαστε κάθε φορά που πατάμε το κουμπάκι "Post reply". :)

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Aυτά είναι κολπάκια για να μπαίνεις στην διαδικασία να γραφεις πιο πολύ άρα κατά επέκταση το φόρουμ να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.;)

Δεν νομίζω πως αυτό το forum έχει ανάγκη κάτι τέτοιο.

(προσωπικά το θεωρώ και γελοίο).
Ακριβώς αν ένα forum αξίζει κρατάει τα μέλη του με την δυναμική του
Ερώτηση σε όποιον ξέρει το φορουμ αυτο τρέχει σε vBulletin επειδή έχω δουλέψει σε phpBB γνωρίζω ότι υπάρχει επιλογή μη εμφάνισης του πεδίου μηνύματα κάτω από τον χρήστη σε vBulletin υπάρχει;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θεωρείτε ότι αν μπούμε στην διαδικασία, ή μάλλον μπει η διαχείρηση στην διαδικασία, να μην φαίνεται ο αριθμός των post θα αλλάξει κάτι;
Δηλαδή μήπως είναι πολύ φασαρία για το τίποτα;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
... οτι ακριβώς γι'αυτό το λόγο δε φαίνεται στο αβατάρ και ο τίτλος του moderator. Γιατι δίνει βαρύτητα χωρίς λόγο και υπόβαθρο!! Και συμφωνώ απολύτως μ'αυτό.
Δεν συμφωνω με αυτο. Πιστευω ο τιτλος χρειαζεται. Αλλο να κανεις μια παρατηρηση χωρις να ξερει καποιος τι εισαι και αλλο να βλεπει οτι εχεις την εξουσια να τον βαλεις στη θεση του.

Τελειως ασχετα ολα αυτα με το κυρος ενος ποστ πανω σε κυνολογικα θεματα. Δεν σημαινει δηλαδη οτι ο μοντ ειναι ο μεγας γνωστης. Αντιστοιχα ενας αντμιν μπορει να μην ξερει ποσα ποδια εχει ο σκυλος αλλά αν κανει μια παρατηρηση ολοι συμμορφωνονται επειδη εχει ολη την εξουσια.

Τελειως τυχαια τα παραπανω ΟΚ? Μην παρεξηγηθουμε κιολας!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Και ξαναγυρναμε στο αγαπημενο μας θεμα... ιεραρχια και πειθαρχια:p

aris83

Well-Known Member
17 Απριλίου 2010
202
0
Γέρακας
Υποθετικά δεν μπορώ να σου πω Φοίβο μου γιατί απλά δεν ξέρεις σε ένα ελεύθερο μέρος του φόρουμ ο άλλος τι σπαμ θα σου βγάλει
Θεωρητικά δεν αλλάζει κάτι πρακτικά όμως κόβεις τον βήχα σε σπαμερς και ταυτόχρονα απελευθερώνεις τα καλά μέλη να συζητούν με άνεση διάφορα θέματα
Υγ κατά την γνώμη μου πάντα καλό θα ήταν να υπάρχει ο τίτλος της διαχειριστικής ομάδας το πρώτο πράγμα που έκανα μετά την ανάγνωση του κανονισμού ήταν να δω τα μέλη της διαχειριστικής ομάδας για να ξέρω
από ποιον θα δεχτώ υποδείξεις και κατευθύνσεις πάνω σε διάφορες απορίες μου με το φορουμ

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν συμφωνω με αυτο. Πιστευω ο τιτλος χρειαζεται. Αλλο να κανεις μια παρατηρηση χωρις να ξερει καποιος τι εισαι και αλλο να βλεπει οτι εχεις την εξουσια να τον βαλεις στη θεση του.

Τελειως ασχετα ολα αυτα με το κυρος ενος ποστ πανω σε κυνολογικα θεματα. Δεν σημαινει δηλαδη οτι ο μοντ ειναι ο μεγας γνωστης. Αντιστοιχα ενας αντμιν μπορει να μην ξερει ποσα ποδια εχει ο σκυλος αλλά αν κανει μια παρατηρηση ολοι συμμορφωνονται επειδη εχει ολη την εξουσια.

Τελειως τυχαια τα παραπανω ΟΚ? Μην παρεξηγηθουμε κιολας!!
Δεν τίθεται θέμα εξουσίας. Τίθεται θέμα κανονισμών. Τώρα το ποιος ακριβώς θα σβήσει το off topic θέμα ή το υβριστικό ποστ, έχει πραγματικά τοση σημασία?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Θεωρητικά δεν αλλάζει κάτι πρακτικά όμως κόβεις τον βήχα σε σπαμερς και ταυτόχρονα απελευθερώνεις τα καλά μέλη να συζητούν με άνεση διάφορα θέματα
Ο μονος σιγουρος τροπος για να εχεις συνεχη ποιοτητα και σχεδον μηδεν παρεκτροπές ειναι αντι για νικ να μπαινει ονοματεπωνυμο και η εγγραφη να γινεται οπως στα subforums. Αλλιως παντα θα υπαρχουν πολυστροφοι.

Τα νικ πρεπει να υπαρχουν μονο στα "περιεργα" φορουμ, που ασχολουνται με σεξ, εξτρεμιστικες ιδεες, οπλα, ψυχολογικα προβληματα κλπ.
Σε ενα σκυλοφορουμ δεν εχει κανενα νοημα η ανωνυμια και τα περι ελευθεριας αυτης.