Πρόστιμα για τα κατοικίδια!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ο νόμος υπάρχει για να ρυθμίζει και να προστατεύει , όχι για να τρομάζει .
Διάβασα για το τσιγάρο και ότι στις καφετερίες καπνίζουν .
Αν ζητήσεις να σταματήσουν να καπνίζουν ενώ εσύ απολαμβάνεις τον καφέ σου , θα το κάνουν αμέσως .(αυτό είναι η ύπαρξη του νόμου)
Αν καλέσεις την αστυνομία τη στιγμή που θα πέσει στην αντίληψη σου η κακοποίηση ενός ζώου , ο παραβάτης θα τιμωρηθεί .
Αν επιπλήξεις κάποιον που αφήνει το κατοικίδιο του να λερώνει δε νομίζω να έχει και πολλά να πει όταν ξέρει την ύπαρξη του νόμου.
Αν πάρεις την πινακίδα και καταγγείλεις αυτόν που εγκαταλείπει το χτυπημένο ζώο , παραβάτης θα μπλέξει γιατί θα υπάρχει ο νόμος .
Η πραγματικότητα είναι στο πόσο εμείς θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, πόσο εμείς θέλουμε να συνδράμουμε στην καλυτέρευση του κοινωνικού ιστού.
Σε μια σωστά δομημένη κοινωνία οι πολίτες φροντίζουν να τηρούνται οι νόμοι και οι αρχές να τους εφαρμόζουν.

Πολύ σωστά ο Βαγγέλης έθεσε το ζήτημα!
Ο νόμος εφαρμόζεται από μας!Από την μονάδα!Από εμένα και σένα!
Αν εσύ δεν έχεις την στοιχειώδη αντίληψη να μαζέψεις το σκατό του σκύλου σου που αύριο στην βόλτα θα το πατήσεις γιατί περνάς από τα ίδια μέρη τι αν σε κάνει ο νόμος!
Το ότι πηγαίνει κατα διαόλου η εφαρμογή του νόμου οφείλεται σε μένα και σε σένα αγαπητέ!
Αν εσύ δεν πιέσεις δν γίνεται τίποτα!Μην τα περιμένεις όλα από το κράτος.

Τον τελευταίο καιρό πάμπολλα περιστατικά κακοποίησης ζώων είδαν το φως!Πίεσαν ενεργοί πολίτες, ως μονάδες με το να καταγγέλλουν τα περιστατικά και να πιέζουν όσο μπορούν το κράτος για την εφαρμογή!Πέφτουν καμπάνες πλέον!Πριν κάποια χρόνια, όχι πολλά 2-3, δεν πήγαιναν τόσες πολλές υποθέσεις στην δικαιοσύνη!Πλέον κάθε βδομάδα βλέπεις και από ένα περιστατικό και την αντίστοιχη ποινή η οποία βγαίνει αμέσως!Πριν 2-3 χρόνια λέγαμε ότι αν πας στηνα στυνομία και καταγγείλεις κακοποίηση ζώου θα σε γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια!Πλέον τα παίρνουν στα σοβαρά!
Ο νομοθέτης στηρίζεται στον πολίτη όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου!Στηρίζεται σε σένα για το πόσο ενεργός πολίτης είσαι!Εσύ ουσιαστικά ρυθμίζεις τους νόμους με τους οποίους θέλεις να ζεις!
Θέλεις να ζεις με τα σκατά του σκύλου του γείτονα?Τότε δεν θα υπάρξει εφαρμογή!Αν πιέσεις και καταγγείλεις ότι δεν σου αρέσει δεν θα 'σαι ρουφιάνος αλλά ενεργός πολίτης!
Το ρητό "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" ή "δεν θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα" πλέον έχει ξεφτύσει!

Είμαστε υπεύθυνοι ως μονάδες για την εφαρμογή των νόμων!
Όσο έχουμε ανοχή εμείς ως πολίτες τόσο οι νόμοι δεν θα εφαρμόζονται!
Το κράτος είμαστε εμείς οι πολίτες απλώς δεν θέλουμε να το πάρουμε χαμπάρι και η εύκολη λύση είναι να κατηγορούμε!
Προσυπογράφω!

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Έχω δει live προσπάθεια εφαρμογής του μέτρου στο Δήμο που ζω κ μπορώ να πω ότι είδα κ έπαθα να ηρεμήσω τους παραβάτες που ήθελαν να πλακώσουν στο ξύλο τους δημ. αστ.

Βάση αυτού του γεγονότος αλλά κ γνωρίζοντας τη νοοτροπία μας δεν πιστεύω ότι το πρόστιμο θα ακουμπήσει τους κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση παραβάτες.
Σε ποιο δήμο έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου;;;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Το να χρειαζεται να περασουν νομοι για να εφαρμοζονται αυτα που η κοινη λογικη προσταζει, υποδηλώνει μια βαθια υπαναπτυκτη και προβληματικη κοινωνια.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Ο νόμος υπάρχει για να ρυθμίζει και να προστατεύει , όχι για να τρομάζει .
Διάβασα για το τσιγάρο και ότι στις καφετερίες καπνίζουν .
Αν ζητήσεις να σταματήσουν να καπνίζουν ενώ εσύ απολαμβάνεις τον καφέ σου , θα το κάνουν αμέσως .(αυτό είναι η ύπαρξη του νόμου)
Αν καλέσεις την αστυνομία τη στιγμή που θα πέσει στην αντίληψη σου η κακοποίηση ενός ζώου , ο παραβάτης θα τιμωρηθεί .
Αν επιπλήξεις κάποιον που αφήνει το κατοικίδιο του να λερώνει δε νομίζω να έχει και πολλά να πει όταν ξέρει την ύπαρξη του νόμου.
Αν πάρεις την πινακίδα και καταγγείλεις αυτόν που εγκαταλείπει το χτυπημένο ζώο , παραβάτης θα μπλέξει γιατί θα υπάρχει ο νόμος .
Η πραγματικότητα είναι στο πόσο εμείς θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, πόσο εμείς θέλουμε να συνδράμουμε στην καλυτέρευση του κοινωνικού ιστού.
Σε μια σωστά δομημένη κοινωνία οι πολίτες φροντίζουν να τηρούνται οι νόμοι και οι αρχές να τους εφαρμόζουν.

Με πρόλαβες! Έτσι ακριβώς είναι...

Ας φτύσουμε επιτέλους την καραμέλα περί εισπρακτικών νόμων διότι ένας νόμος πρέπει να προβλέπει και μια "τιμωρία''. είτε αυτή είναι πρόστιμο, είτε φυλάκιση, είτε κράτηση είτε... Δηλαδή τί θα έπρεπε να προβλέπει ο νόμος βρε παιδιά αν δεν μαζεύεις τις ακαθαρσίες;;; 10 ημέρες κράτηση;; Και επιτέλους ας κατανοήσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός παντού να ελέγχει τον καθένα μας! Ας φροντίσουμε εμείς πρώτοι να είμαστε σωστοί και όλα μπορούν να γίνουν σιγά σιγα... Όσο για τα pet shop που αναφέρθηκαν παραπάνω, τουλάχιστον στο Δήμο Αθηναίων, θα ελεγχθούν όλα!!!!

Last edited:

mpampis-kallia

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
145
3
Καλλιθεα
Ετσι για το τυπικο . Και τις ακαθαρσιες του σκυλου μαζευω , και χωρις λουρι δεν κυκλοφορω , και τσιπακι εχει , και για στειρωση ετοιμαζομαστε και στο Δημο θα την δηλωσω (αφου ειναι πλεον απαραιτητο) και με τις ακαθαρσιες των αλλων σκυλων εχω προβλημα κοκ. Αλλα να ρωτησω , τι ακριβως ποινη ειχε ο κυριος στο Αγρινιο που προημερων εσερνε το σκυλι του απο την καροτσα του αγροτικου;
Agrinio-synelifthi-o-odigos-tou-agrotikou-pou-eserne-ton-skylo-1-315x236.jpg

καμια , αλλα ξεχασα , αφου ειπε πως ηταν ηδη νεκρο δεν υπαρχει προβλημα απο τις αρχες . Η καλη Κυρια που βασανιζε τον Μπαρι (το BOXER) που σωθηκε στο Κουκακι τιο ακριβως προστιμο πληρωσε; τιποτα αφου ισχυριστικε οτι δεν ειναι καλα ψυχολογικα . Εξακολουθω να μην μπορω να μεταδωσω το πνευμα της αντιρησης μου (αλλα δεν πειραζει) , αφου ολοι εχετε καταλαβει οτι το προβλημα μου ειναι τα προστιμα, το αντιθετο . Οπως εγραψα και πιο πριν μακαρι ολα να γινουν με το γραμμα του νομου , θα το ευχαριστηθω εξισου με εσας

Διάκος

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
140
2
Πιστεύω ότι για να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες πρέπει και οφείλουμε και να έχουμε το σκυλί μας με λουρί και να μαζεύουμε τα περιττώματα τους όπου και να τα κάνουν. Επίσης πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε και την νοοτροπία των άλλων σχετικά με αυτό το κομμάτι, μιλώντας τους. Πολύ πρόσφατα συνάντησα "κυρία" που δεν μάζεψε τα "κακάκια" του σκυλιού της και το μόνο που της είπα ήταν ¨"Αν δεν έχετε σακουλάκι να σας δώσω εγώ ένα" και βγάζω ένα και της το δίνω. Επειδή προφανώς ντράπηκε, τα μάζεψε και τα πέταξε στον κάδο. Δεν είμαι υποχρεωμένη να πατάω περιττώματα άλλων σκυλιών επειδή βαριούνται να τα μαζέψουν και σφυρίζουν αδιάφορα!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Χθες στο κτημα συγγρου που πηγαμε, στην εισοδο απο το παρκινγκ ηταν μια ομαδα απο το Δημο Κηφισιας και δωριζαν, σε οσους μπαιναν με σκυλο, αυτη τη πλαστικη θηκη που βαζεις σακουλες και κρεμιεται στο λουρι.

Ευαισθησία λοιπον, υπάρχει. Αντιστοιχο διαφημιστικό σποτ στην τηλεοραση εχει βγει. Νομος υπάρχει. Ε, τωρα, αν υπάρχουν βλαχαδερα που δεν το καταλαβαινουν τοτε θα πρεπει να το καταλαβουν με τον δυσκολο τρόπο. Αν του την πει καποιος ή αν πέσει κανα προστιματακι τοτε θα βαλει μυαλό.

Ομως οι υπόλοιποι δε θα πρεπει να μενουμε αμετοχοι. Η σιωπη μας καθιστα συνυπευθυνους. Τελεια & Παύλα. Πανε οι εποχες που ο καθε νοικοκυρης κοιταζε το τσαρδί του κι ενοιωθε ασφάλεια χωρις να τον νοιαζει τι γινεται παραπερα.

Βλεπετε που πάει το πράγμα: Αλυσιδα ειναι ολα. Μπορει καποιος να κανει κατι κακό σήμερα κι απο την εκταση που θα παρει το γεγονος μεσα απο τα social media κλπ μεσα σε 1 μηνα να βγει νομος με αφορμη αυτο και μονο το περιστατικό κάτω απο την πίεση και μονο της κοινης γνώμης!!
Ειναι απιστευτο κι ομως αληθινο.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένω,ξυπνώντας σήμερα το πρωί βρήκα την είσοδο γεμάτη κουράδες...μεγάλη ποσότητα που την είχαν πατήσει κιόλλας και την είχαν εξαπλώσει σε όλο το μήκος της εισόδου.

Αποτέλεσμα?Είναι αδύνατον να μπαινοβγαίνω στην πολυκατοικία χωρίς ο δικός μου σκύλος να τα πατήσει.Την παίρνω αγκαλιά λοιπόν όταν βγαίνουμε κ όταν ερχόμαστε από τη βόλτα,μέχρι να μπούμε στο εσωτερικό της πολυκατοικίας.

Απο εδώ κ πέρα λοιπόν βίντεο με το κινητό,τηλεφωνάκι στη δημοτική και υπόδειξη του δράστη!

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.564
Athens
Συμφωνώ με τους νόμους γιατί όντως - ακόμη και αν στην πράξη θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν - δίνουν σοβαρότερο πάτημα για καταγγελίες κακοποιήσεων, σφίγγουν το λουρί για μάζεμα σκυλοαποβλήτων κλπ.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι η επικείμενη φορολογία που μάλλον πάνε να περάσουν στους κατόχους σκύλων. Οπότε πλέον - και εδικά τέτοιες εποχές - η απόκτηση σκύλου θα έχει ένα σοβαρό "οικονομικό μείον". Ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς ανθρώπους που "τους βρήκε ο σκύλος" στο δρόμο. Και βεβαίως θα είναι τελείως αισχρό σε μια τέτοια περίπτωση να φορολογείται και ο άνθρωπος που έχει υιοθετήσει αδέσποτο - αυτοί θα έπρεπε να εξαιρεθούν αν μη τι άλλο, για να δίνονται και κίνητρα υιοθεσίας αδέσποτου.
Το πάω μακριά αλλά ...χρήμα μυρίζει.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Η παράλειψη προσκόμισης, στον δήμο, αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ
Αυτό πάλι τί σημαίνει? Πρέπει να προσκομίσω επίσημα στον δήμο που μένω αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης? Δεν αρκεί που είναι καταχωρημένο στον κτηνιατρικό σύλλογο το τσιπάκι στο όνομά μου?
Ψυχραιμία... :)

Ο νέος νόμος ορίζει ότι ο κτηνίατρος που θα προβεί στην πράξη σήμανσης και καταγραφής του ζώου στην Διαδικτυακή βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων (όταν και αν αυτή δημιουργηθεί), οφείλει να προσκομίσει στον Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Αυτό γίνεται για να επιβληθεί στο μέλλον ανταποδοτικό τέλος, μέχρι 3 ευρώ ανά σημαινόμενο ζώο.
Είναι προφανές λοιπόν ότι η διαδικασία δεν αφορά στα ήδη τσιπαρισμένα σκυλιά, και ότι την ευθύνη της δήλωσης, την έχει ο κτηνίατρος και άρα το πρόστιμο των 300 ευρώ έχει να κάνει με την παράλειψή αυτής της ενέργειας.

Βεβαίως, όμως ισχύει το πρόστιμο των 300 ευρώ σε περίπτωση που έχουμε παραλείψει την εμπρόθεσμη σήμανση του σκύλου

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
1)Δηλαδη ο κτηνιατρος ειναι υποχρεωμενος να στειλει αντιγραφο ηλεκτρονικης ταυτοποιησης για σκυλους που θα δηλωνονται αποκαποια συγκεκριμενη ημερομηνια και μετα? 2)Και οσοι εχουμε ηδη δηλωσει τον σκυλο μας και εχει καταχωρηθει στον ΠΚΣ θα πρεπει να δωσουμε οι ιδιοι αντιγραφο στον δημο οπου διαμενουμε?Ουσιαστικα θα πρεπει να βγαλουμε φωτοτυπια το χαρτι που εχουμε παρει απο τον κτηνιατρο ως αντιγραφο?

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου άποψη, διαβάζοντας μόνο τον νόμο...

Στο 1) Ναι
Στο 2) Δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη προς το παρόν. Στο μέλλον, Θα δούμε αν αλλάξει κάτι...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εγώ συμφωνώ να πληρώνουν 100 ευρώ οι ιδιοκτήτες που δεν μαζεύουν τα κακά των σκύλων τους. Το θέμα είναι αηδία, δεν μπορείς να περπατήσεις σε πεζοδρόμιο, κάνουμε σλάλομ στα σκατά είτε έχουμε είτε δεν έχουμε σκύλο.

Θέλω όμως να πληρώνει 100 ευρώ και κάθε ένας που πετάει ένα σκουπίδι κάτω. Δεν μπορεί να κάνω σλάλομ και στα σκουπίδια, και να μην τιμωρείται κανένας γι αυτά. Μόνο τα σκυλόσκατα είναι πρόβλημα?

Στον λόφο Πανί που συχνάζω, γυμνάζονται παιδιά στο ποδόσφαιρο, μετά στα γηπεδάκια πλακώνει ο καθένας, ενώ από το πρωί κάποιοι παίζουν τένις. Τουαλέτα για ανθρώπους όμως γιοκ.

Στους παρακείμενους θάμνους, καταφεύγουν οι άνθρωποι και το τι χεσίδι πέφτει, άλλο πράγμα. Δεν αφήνω τον σκύλο μου να πλησιάσει, γιατί δυστυχώς τα τρώει τα ανθρώπινα σκατά.

Ερωτώ: Γι αυτά τι πρόστιμο παίζει???
Ποιός θα παραφυλάξει γι αυτό το φαινόμενο???
Τι ευθύνες έχει ο ίδιος ο Δήμος που ενώ συναθροίζεται τόσος κόσμος στις εγκαταστάσεις αυτές, δεν υπάρχει τουαλέτα???

Αν και θα χαρώ να δω κόσμο να πληρώνει πρόστιμα για τις ακαθαρσίες των σκύλων, ο υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας που θα πέσει στα χέρια μου, θα αλλάξει επάγγελμα, μην πω και χώρα...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.393
10.564
Athens
Πού σαι βρε amangos? :)

Αν και θα χαρώ να δω κόσμο να πληρώνει πρόστιμα για τις ακαθαρσίες των σκύλων, ο υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας που θα πέσει στα χέρια μου, θα αλλάξει επάγγελμα, μην πω και χώρα...
Δεν θα 'θελα να 'μαι στη θέση της...:rolleyes:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
;)

Είμαι ακόμα εδώ, κι αυτό το καλοκαίρι...

----------

Στην Νέα Σμύρνη, δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου (Αρτάκης), υπάρχει ένα πάρκο που μαζεύονται πολλά σκυλιά. Εκεί όλοι μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας. Πολύ σπάνια βλέπουμε κάποιο σκυλόσκατο, κι αυτό προφανώς προέρχεται από περαστικούς κι όχι από τους μόνιμους θαμώνες.

Καθημερινά όμως βλέπουμε ανθρωπόσκατα, σε μια γωνία που γενικά προσφέρει αρκετή ασφάλεια από τα βλέμματα των περαστικών.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
amangos κι εγώ χαίρομαι που...είσαι ακόμη εδώ.
Και θα γούσταρα να βγαίναμε σκυλοβόλτες στην ίδια περιοχή.
Θα μας έδειχναν τα κανάλια τόσο συχνά, που στο τέλος θα κάναμε και δική μας εκπομπή :p