@vrmode τρολάρεις τα εργαστήρια νομίζω Καλή ιδέα μου έδωσες, αν βγει κάποια εξέταση περίεργη θα κάνω το ίδιο. Δεν ξέρω που δίνουν τις εξετάσεις οι κτηνίατροι, για τις ανθρώπινες θα πω πως υπάρχουν συνεταιρισμοί μικροβιολόγων όπου στέλνουν τις εξετάσεις ορισμένοι από αυτούς. Σε αυτά τα εργαστήρια δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ( είχα άσχετη επαγγελματική επαφή με ένα από αυτά ).Δεύτερη επαναληπτική εξέταση για ερλίχια για να επιβεβαιώσουμε το αρνητικό - το οποίο επιβεβαιώθηκε. Φυσικά και πάλι έδωσα άλλο όνομα ιδιοκτήτη και σκύλου.
Συμπέρασμα: Τελικά αν βρεις κάτι που πρέπει να επαναλάβεις την εξέταση για να είσαι σίγουρος πριν ξεκινήσεις τουλάχισοτν θεραπεία διαρκείας. Αν έμενα στην πρώτη εξέταση θα είχα φορτώσει το σκύλο 1 μήνα vibramicin για το τίποτα. Και είναι η 2η φορά που μου συμβαίνει αυτό, σε άλλο εργαστήριο ανάλυσης αίματος.
Πέρυσι έδινα Nexgard στον δικό μου και φέτος άρχισα με αμπούλα, επηρεασμένος και απο τις εδώ συζητήσεις περί εσωτερικών-χημικών. Το θέμα είναι πως τα δυο προϊόντα δρουν εντελώς διαφορετικά, πρόληψη vs "θεραπεία" οπότε μπαίνω σε δίλημμα ποιό να διαλέξω.