Πρόβλημα με τα κόπρανα (Πάλι τα ίδια...;;)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η τροφή που δίνω είναι αυτή
Κρίμα που η πατάτα αναφέρεται πριν από το αυγό και το ψάρι

Να ρωτήσω κάτι ακόμα, το % από πού βγαίνει;
Εννοώ σε πόσα γραμμάρια/κιλά τροφής αντιστοιχεί;
Τι εννοείς;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Με κάποια επιφύλαξη θα σου πω ότι το 40% αναφέρεται σε μια τυχαία ποσότητα, π.χ. μια κροκετούλα τροφής από αυτή που δίνεις πρέπει να έχει 40% πρωτείνη, 18% λίπος κλπ, 100 γρμ τροφής το ίδιο, δεν αλλάζει το ποσοστό ανάλογα με τα γραμμάρια. ¨Ετσι το καταλαβαίνω εγώ, μπορεί να κάνω λάθος.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Επομένως, το 40% σε ποια ποσότητα τροφής αντιστοιχεί; Από πού βγαίνει;
Να προσπαθήσω κι εγώ κι ότι γίνει?:)

Στα 100gr τροφής, τα 40gr είναι πρωτεΐνη... Δηλαδή, στα 150gr της ίδιας τροφής τα 60gr είναι πρωτεΐνη.

Υ.Γ. Ασχετα με την "αξία" που έχει...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Να προσπαθήσω κι εγώ κι ότι γίνει?:)

Στα 100gr τροφής, τα 40gr είναι πρωτεΐνη... Δηλαδή, στα 150gr της ίδιας τροφής τα 60gr είναι πρωτεΐνη.

Υ.Γ. Ασχετα με την "αξία" που έχει...
Ακριβώς, το ποσοστό δλδ είναι 40% σε οποιαδήποτε ποσότητα, το ίδιο λέμε αν δεν κάνω λάθος.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Α, μάλιστα. Δηλαδή 300 γραμμάρια τροφής, το 40% είναι προτεΐνη, 120 γραμμάρια προτεΐνης.

100 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου έχει 30 γραμμάρια προτεϊνης, οπότε ο σκύλος μου που θα έπρεπε να τρώει 800 γραμμάρια στήθους θα έπαιρνε 240 γραμμάρια προτεϊνης (χώρια τα υπόλοιπα από λαχανικά και φρούτα).

Τώρα αν η προτεϊνη της συγκεκριμένης ξηράς τροφής (ζωτικής προέλευσης, χώρια τα λαχανικά και τα φρούτα) προέρχεται από: φρέσκο κοτόπουλο χωρίς κόκαλα (28%), αφυδατωμένο κρέας κοτόπουλου (27%), λίπος κοτόπουλου, ολόκληρα αφυδατωμένα αβγά, φρέσκες ρέγκες, αφυδατωμένες ρέγκες, ιχθυέλαιο - διαφέρει από τις προτεΐνες που θα δίναμε βράζοντας κοτόπουλο, αβγά και ρέγκες (τα οποία διαφέρουν επειδή περιέχουν νερό), τότε οκ. Αν δεν διαφέρουν τότε το πρόβλημα θα είναι το νερό. Ποια άλλη επεξεργασία περνάει το κρέας για να γίνει ξηρά εκτός από αφυδάτωση;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το πρόβλημα με ξηρές τροφές είναι ότι σε ορισμένες υπάρχουν πρωτεΐνες που δεν έχουν σχεδόν καμία αξία για το σκύλο

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
100 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου έχει 30 γραμμάρια προτεϊνης, οπότε ο σκύλος μου που θα έπρεπε να τρώει 800 γραμμάρια στήθους θα έπαιρνε 240 γραμμάρια προτεϊνης (χώρια τα υπόλοιπα από λαχανικά και φρούτα).
Να προσθέσω ότι στα 100γρ κοτόπουλο αν αφαιρέσουμε το νερό η ποσότητα πρωτείνης είναι αρκετά λιγότερο απο 30γρ.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το ποσοστό πρωτεΐνης στις ξηρές το γνωρίζουμε, την βιολογική τους άξια όμως δεν την ξέρουμε.

Για παράδειγμα η βιολογικη αξια για το σκύλο της πρωτεΐνης:

• στο μητρικό γάλα της σκύλας: 100%
  • Άσπρο αυγού: 97%
  • Βοδινό κρέας: 82%
  • Αγελαδινό γάλα: 75%
  • σόγια: 73%
  • ρύζι: 69%
  • ζελατίνη: 0%

Το κρέας περιέχει 20-25% πρωτεΐνη. Αν πάρουμε 100 γρ βοδινο κρεας μας δίνει 20 γρ πρωτεΐνης Χ 82% = 16,4
Ενώ 20γρ πρωτεΐνης σόγιας μας δίνει 14,6

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Τελικα ειμαι ή να συνεχεισω την Grassland παρολο που ειχε υψηλη κρεατινινη απλως πιστευω οτι οφειλοταν στο Flagyl ή στην Acana Lamp & Apple<----Την εχει δοκιμασει κανεις?Δεν παω στην Artemis και ο λογος ειναι οτι δεν θελω να αλλαξω παλι εταιρεια παλι μεταβαση....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Τελικα ειμαι ή να συνεχεισω την Grassland παρολο που ειχε υψηλη κρεατινινη απλως πιστευω οτι οφειλοταν στο Flagyl ή στην Acana Lamp & Apple<----Την εχει δοκιμασει κανεις?Δεν παω στην Artemis και ο λογος ειναι οτι δεν θελω να αλλαξω παλι εταιρεια παλι μεταβαση....
Κοίτα εάν μένει να αποφασίσεις ανάμεσα στις δύο και δεδομένου του προβλήματος και του γεγονότος ότι δεν είσαι σίγουρος 100% τι το προκάλεσε λογικότερο είναι να πας στην lamp & apple με χαμηλότερα ποσοστά πρωτείνης. Όχι δεν την έχω δοκιμάσει, θα σου πουν εμπειρίες και άτομα που την δίνουν στον σκύλο τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
δηλαδη Αλεξια και τα δυο μου σκυλια εχουν καποιο απο τα προβληματα που αναφερεις σε πρωιμο σταδιο και το εμφανισαν την ιδια χρονικη περιοδο;;;
Ρε παιδιά επειδή τελικά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, διαβάζω αλλού ότι η υψηλή πρωτείνη βλάπτει και αλλού ότι δεν, εντωμεταξύ και στους ανθρώπους μου είχε πει νεφρολόγος ότι η υψηλή πρωτείνη σε ανθρώπους που ήδη έχουν νεφροπάθεια καλό είναι να αποφεύγεται.
Δεν ξέρω πραγματικά, Hopsi εσένα τελικά ανέβηκαν οι δείκτες από την τροφή;

Mε στεναχωρεί το γεγονός ότι τελικά σε τέτοια θέματα δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα, έρευνες αντικρούονται, γιατροί λένε διαφορετικά πράγματα, άρθρα σε μπερδεύουν χειρότερα, κάτι παρόμοιο με την συστροφή στομάχου που επικρατούσε η άποψη ότι τα υπερυψωμένα μπωλ φαγητού και νερού βοηθούν και τώρα άλλη ερευνα απέδειξε ότι δεν πρέπει να είναι υπερυψωμένα τα μπωλ..Έλεος...:confused:

Last edited:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Ασε Kyveli εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω αν πρεπει τελικα διπλα στο φαγητο ναχω νερο....τον καημενο τρωει και του δινω νερο μετα απο κανα 45λεπτο.Η chmpionpetfoods εξηγει τους μηθους γυρω απο την υψηλη πρωτεινη και η κτηνιατροι την ανερουν...τελικα παντα στο τελος την πλειρωνει ο σκυλος.Εμενα λειτουργει το ενα νεφρο εδω και 24 χρονια τομαθα πριν 2 επειδη πηγαινα παλη και επερνα πρωτεινη μου πε να την κοψω μαχαιρι γιανα μην επιβαρηνεις το λειτουργικο νεφρο.Παρολο που χρησιμοποιω πρωτεινη εδω και 4 χρονια η εξετασεις εδειξαν πληρη λειτουργεια 110%.

EDIT:Τελικα θα παω να παρω την LAMP & APPLE απο Αγ.Παρασκευη 61€ δεν βρηκα φθηνοτερη τιμη και απο τον Βυρωνα-Μεσογειων ποσο θα καψω βενζινη...Α ρε κοπρε...

Last edited:

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ασε Kyveli εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω αν πρεπει τελικα διπλα στο φαγητο ναχω νερο....τον καημενο τρωει και του δινω νερο μετα απο κανα 45λεπτο.
Μετά από 45 λεπτά? έτσι πρέπει να γίνεται? ή εμένα μου τα είπαν λάθος?
Έχω την εντύπωση ότι είναι πολύ...

Το νερό του σκύλου είναι μόνιμα στο πάτωμα για να πίνει όποτε θέλει, χειμώνα-καλοκαίρι. Και τους βλέπω και τους δύο με το που τελειώνουν το φαγητό, κατ' ευθείαν νερό πίνουν.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι, πάντως προβλήματα μέχρι τώρα δεν είχαμε. Και σίγουρα η συμβουλή του γιατρού μου ήταν να έχει πάντα στη διάθεση του νερό.

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Εχω παρατηρησει οτι οταν πινει νερο στο καπακι μετα το φαγητο πρηζεται η κοιλια του..δεν ξερω αν εχει καμια σχεση αλλα νομιζω οτι αυτο αυξανει λιγο ισως της πιθανοτητες για συστροφη στομαχου.Οταν δεν ειναι η ωρα φαγητου παντα εχει αλλαγη νερου καθε 1 ωρα φαντασου παντα δροσερο.Απλα αφου φαει μετα απο 45+λεπτα του δινω να πιει

Last edited:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Βασικα αυτο συμβαινει γιατι οταν πεφτει νερο διογκωνεται η κροκετα λογο....λογο.....κυτρικου οξεως μου το χαν πει ?Καπου και η Kyveli το αναφερει μεσα οτι τουλαζιστον η Acana εχει

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Εγώ είπα ότι η acana έχει κιτρικό;; Νίκο δεν ξέρω θα το τσεκάρω τώρα αν έχει από το site τους. Νομίζω πάντως ότι για την hills λέγαμε ότι έχει με την Berna.

Aπο ότι είδα δεν έχει κιτρικό οξύ ως συντηρητικό. Πάντως εχω βρει ένα Site που μιλάει για την συστροφή και λέει ότι νερό καλό είναι να μην πίνει πριν και μετά το φαγητό κάποια ώρα...

http://www.globalspan.net/bloat.htm

Το θέμα έχει γίνει αχταρμάς, ίσως ένας moderator μπορεί να βοηθήσει.

Last edited:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Kyveli LOL δεν βαζω ουτε παρερμινευω τα λογια σου ειπα μ φαινετε ! Καπου το χω δει μεσα εδω στο dogforum που το χουν πει...please dont get angry:D:D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog