Πρόβλημα με τα κόπρανα (Πάλι τα ίδια...;;)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
και τοτε γιατι εμενα μου λενε οτι η ουρια που οδηγει σε νεφρικη ανεπαρκεια εχει νακανει με την πρωτεινη και οτι φταιει η ακανα;;; διοτι στη Λεηλα ειχα κανει προ ακανα εξεταση αιματος και εχει οντως διαφορα με την μετα ακανα εποχη... πφ...μπερδεμα...:(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω τι να σου πω θα κάνουμε κι εμείς εξέταση αίματος σε μερικούς μήνες και θα σου πω..
Μάλλον υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι και εμείς δεν βλέπουμε το δάσος από το δέντρο (προτεϊνη)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
και να πεις οτι φαινεται η οποια τυχον επιπτωση τσακ μπαμ... παντως εμενα μου ειπαν και για το νερο, οχι σκετο το θεμα πρωτεινης...Υποθετω δηλαδη οτι αν δυο σκυλια παιρνουν το ιδιο ποσοστο αλλα το ενα πινει πολυ νερο , δεν θα εχει θεμα οπως αυτο που δεν πινει...
Αβυσσος...

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Εμενα μου πε βεβαια ο VET οτι παιζει ρολο και το flagyl που του δινα και να πειραζει τις τιμες γιαυτο μου πε Σεπτεμβρη πισω για αιμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Δεν ξέρω τι λένε οι έρευνες αλλά ξέρω ότι οι κτηνίατροι λένε ότι η υψηλή πρωτείνη μπορεί να βλάψει τα νεφρά και εγώ τουλάχιστον στα σκυλιά μου δεν θα το διακινδυνεύσω.

Last edited by a moderator:

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Girls Girls stand down....κοιτα και γω δεν θα το ρισκαρω για το λογο οτι δεν ειχα ποτε αλλα σκυλια για να χω εμπειριες προτιμω να τσακωνεστε για το ποια τροφη πιστευετε θα κανει παρα να τρωγεστε πανω σε αρθρα που οι αποψεις διιστανται ακομα και στον ιατρικοκτηνειτρικο κλαδο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Αχ κρίμα που σβήνονται τα οφφτοπικ :D
Mην ανησυχείς Νίκο με την Berna έτσι φαγωνόμαστε κάθε λίγο και λιγάκι!
Κράτα μας ενήμερους πάντως όταν θα του ξανακάνεις εξετάσεις του μικρού σου, και ελπίζω όλα καλα.:)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Αν και θεωρώ το σχόλιο σου εντελώς οφφ τοπικ γιατί δεν συζητάμε τι δίνει η Kyveli στον σκύλος της αλλά αν η πρωτείνη βλάπτει τα νεφρά θα σου απαντήσω ότι της έδινα την light and fit με 35% και όταν τελείωσε έδωσα την adult με 29% πρωτείνη και ο λόγος που της άλλαξα κωδικό ήταν ακριβώς αυτός.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Και θα συνεχίσω να την δίνω γιατί είναι έχω μια τροφή που είναι win για τον μικρο από πλευράς ανάπτυξης , τρίχας , και διάθεσης και μου την πρότεινε ο εκτροφέας του που του έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Άσε που οι περισσότερες puppy τροφές έχουν αυτά τα ποσοστά πρωτείνης. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά δεν έχει ο δικός μου σκύλος υψηλό ποσοστό κρεατινίνης.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συγγνώμη γιατί δεν κατάλαβα (πραγματικά)

Εγραψες

Δεν ξέρω τι λένε οι έρευνες αλλά ξέρω ότι οι κτηνίατροι λένε ότι η υψηλή πρωτείνη μπορεί να βλάψει τα νεφρά και εγώ τουλάχιστον στα σκυλιά μου δεν θα το διακινδυνεύσω.
Και τώρα λες

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά δεν έχει ο δικός μου σκύλος υψηλό ποσοστό κρεατινίνης.
Για να καταλάβω τελικα τι θες να πεις - η υψηλή προτεϊνη βλάπτει σκυλιά που έχουν θέμα με τα νεφρά ή
- η υψηλή προτεϊνη μπορεί να βλάψει κάθε σκύλο

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Κτηνίατρος μου έχει εξηγήσει ότι η υψηλή πρωτείνη μπορεί να βλάψει τα νεφρά των σκύλων έχουν δεν έχουν πρόβλημα,διότι τα νεφρά μπορεί να συναντήσουν δυσκολία στο να φιλτράρουν τα υψηλά ποσοστά πρωτείνης που τους παρέχονται.
Το 33% είναι λίγο πάνω από τα κανονικά όρια που θεωρούνται 25-30% και συνήθως σε υγιή κουτάβια έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξή τους. Δεν θα εδινα μια τροφή με 40% πρωτείνη που εγώ αυτό θεωρώ υψηλό ποσοστό σε καμία περίπτωση.
Επιπλέον όμως αν έκανα εξετάσεις στους σκύλους μου και είχαν υψηλή κρεατινίνη θα άλλαζα αμέσως τροφή και θα έδινα μία με χαμηλότερο ποσοστό πρωτείνης και από 33% , και επειδή στα puppy μόνο την Ηills έχω βρει μάλλον θα έδινα μαγειρευτό.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Η πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής άξιας δεν βλάπτει τα νεφρά ενός υγιή σκύλου. Τα αίτια νεφρικής ανεπάρκειας είναι άλλα, όπως λοιμώξεις, πχ λεπτοσπείρωση ή λεϊσμανίαση, καρκίνος, διαβήτης, τοξικά, κληρονομικά, καρδιακή ανεπάρκεια, υπερασβεστιαιμία, ...

Ο σκύλος με νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να ακολουθήσει ειδική δίαιτα με σωστές αναλογίες αλατι-καλιο-φωσφορο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής άξιας

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
δηλαδη Αλεξια και τα δυο μου σκυλια εχουν καποιο απο τα προβληματα που αναφερεις σε πρωιμο σταδιο και το εμφανισαν την ιδια χρονικη περιοδο;;;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Η πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής άξιας δεν βλάπτει τα νεφρά ενός υγιή σκύλου. Τα αίτια νεφρικής ανεπάρκειας είναι άλλα, όπως λοιμώξεις, πχ λεπτοσπείρωση ή λεϊσμανίαση, καρκίνος, διαβήτης, τοξικά, κληρονομικά, καρδιακή ανεπάρκεια, υπερασβεστιαιμία, ...

Ο σκύλος με νεφρική ανεπάρκεια πρέπει να ακολουθήσει ειδική δίαιτα με σωστές αναλογίες αλατι-καλιο-φωσφορο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής άξιας

Alexia πόσο σίγουροι μπορεί να είμαστε ότι η πρωτείνη μιας ξηράς τροφής είναι υψηλής βιολογικής αξίας;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
δηλαδη Αλεξια και τα δυο μου σκυλια εχουν καποιο απο τα προβληματα που αναφερεις σε πρωιμο σταδιο και το εμφανισαν την ιδια χρονικη περιοδο;;;
Δεν είμαι κτηνίατρος... σεμινάρια διατροφής έχω παρακολουθήσει. Η νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να είναι χρόνια ή οξεία. Πάντως και από αφυδάτωση μπορεί να είναι ανεβασμένοι οι δείκτες

Last edited:

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ναι, σε αυτο εχεις δικαιο γιατι με ρωτησαν κ οι δυο γιατροι αν πινουν νερακι. Αλλα πινουν γμτ, πινουν...τελος παντων, ευχαριστουμε πολυ και εσενα κ την Berna και την kyveli !

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Alexia πόσο σίγουροι μπορεί να είμαστε ότι η πρωτείνη μιας ξηράς τροφής είναι υψηλής βιολογικής αξίας;
Εξαρτάται από τι περιέχει... άλλη αξία έχει η πρωτείνη αυγού και άλλη η ζελατίνη

Δώστε κρέας, ψάρι και αυγό να ξέρετε τι δίνετε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog