Πρόβλημα με εκτροφέα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ποιοι κατά την γνώμη σου ή την γενική γνώμη, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες σε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων και χρειάζονται συστάσεις;
Αυτοί, που αν πάρουν θηλυκό δεν θα κάννουν γέννα δική τους ακόμα και αν η θηλυκή τους έχει βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις; 'Η οι ιδιοκτήτες που θα πρέπει να προσφέρουν τον σκύλο τους για αναπαραγωγή όποτε το θέλει ο εκτροφέας;

Αρχίζουν και μου ανάβουν τα λαμπάκια!!!
Αυτο που (υποθετω) θελει να πει ο Στελιος ειναι οτι ενα σκυλι ισης ποιοτικη αξιας με ενα σκυλι που ειναι η θα μπορουσε να ειναι στο προγραμμα αναπαραγωγης αλλα ο εκτροφεας για Χ Ψ λογους δεν μπορει να κρατησει, θα το δωσει σε καποιον που θα το αναδειξει καταλληλα, με εκθεσεις μορφολογιας - εργασιας η οτι αλλο κ πιθανον στο μελλον γιατι οχι να αναπαραχθει μεσω του εκτροφειου.
Ειναι κριμα ενα σκυλι που πιθανον να ειναι αριστο δειγμα της φυλης του να παει στα χερια καποιου που δεν θελει σκυλι με τοσο υψηλα στανταρ κ θελει απλα ενα σκυλι ως πετ κ τπτ παραπανω, γιατι ετσι αυτο το σκυλι -αναπαραγωγικα η διαφημιστικα αν το θες, θα "χαθει".

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η γνώμη μου είναι να μην παίρνει προκαταβολή ο εκτροφέας πριν απο την γέννα,
γιατί δεν ξέρει εαν θα ζήσουν τα κουτάβια
γιατί δεν ξέρει εαν θα εχει διαθέσιμο αυτο που του ζητάνε
για να έχει την δυνατότητα να επιλέξει καλύτερα τον υποψήφιο και να μην δεσμεύεται απο προκαταβολές.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Ποιοι κατά την γνώμη σου ή την γενική γνώμη, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες σε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων και χρειάζονται συστάσεις;
Αυτοί, που αν πάρουν θηλυκό δεν θα κάννουν γέννα δική τους ακόμα και αν η θηλυκή τους έχει βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις; 'Η οι ιδιοκτήτες που θα πρέπει να προσφέρουν τον σκύλο τους για αναπαραγωγή όποτε το θέλει ο εκτροφέας;

Αρχίζουν και μου ανάβουν τα λαμπάκια!!!
Οι ιδιοκτήτες εκείνοι που ξέρουν τι θέλουν, γιατί το θέλουν, γνωρίζουν για τη φυλή και έχουν το μεράκι και τη διάθεση να ασχοληθούν. Οι ιδιοκτήτες που ξέρουν πολύ καλά για ποιό λόγο επέλεξαν τον εκτροφέα του σκύλου τους και θέλουν να μπουν στον κόσμο του.
Αν πάρεις θηλυκό εκθεσιακό και δεν θέλει ο εκτροφέας της να την ζευγαρώσεις, οφείλεις να το σεβαστείς. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από σένα. Μην ξεχνάς οτι πάνω από όλα και πέρα από τη μορφολογία, είναι η υγεία. Το ίδιο θα συμβεί και αν πάρεις εκθεσιακό σκύλο και ο εκτροφέας σου στη ζητήσει για ζευγάρωμα. Τιμή για τον σκύλο ΣΟΥ θα ήταν να επιλεγεί, για την υγεία και την μορφολογία του. Να περάσει τα προτερήματά του στις επόμενες γενιές.
Αυτά συνήθως συμφωνούνται από την αρχή. Αλλά δεν θα το έλεγα "συμφωνία". Είναι μια σχέση φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης 2 ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος, το ίδιο μεράκι. Ο ένας έχει τις γνώσεις και ο άλλος τη διάθεση να ασχοληθεί.

Αν παρόλα αυτά εσύ δεν βρίσκεις κάτι κοινό με όλα όσα ανέφερα στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ εκτροφέα και την δική σας σχέση, τότε μάλλον δεν μιλάμε για εκτροφέα αλλά για κάτι άλλο, όπως συνηθίζεται άλλωστε.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
η γνώμη μου είναι να μην παίρνει προκαταβολή ο εκτροφέας πριν απο την γέννα,
γιατί δεν ξέρει εαν θα ζήσουν τα κουτάβια
γιατί δεν ξέρει εαν θα εχει διαθέσιμο αυτο που του ζητάνε
για να έχει την δυνατότητα να επιλέξει καλύτερα τον υποψήφιο και να μην δεσμεύεται απο προκαταβολές.
Συμφωνώ!
Δεν δέχομαι προκαταβολή και έτσι δεν δεσμεύεται κανένας.
Εγω διαλέγω ποιο κουτάβι ταιριάζει στον υποψήφιο ιδιοκτήτη, αν δεν του αρέσει, απλά δεν το παίρνει.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Οι ιδιοκτήτες εκείνοι που ξέρουν τι θέλουν, γιατί το θέλουν, γνωρίζουν για τη φυλή και έχουν το μεράκι και τη διάθεση να ασχοληθούν. Οι ιδιοκτήτες που ξέρουν πολύ καλά για ποιό λόγο επέλεξαν τον εκτροφέα του σκύλου τους και θέλουν να μπουν στον κόσμο του.
Αν πάρεις θηλυκό εκθεσιακό και δεν θέλει ο εκτροφέας της να την ζευγαρώσεις, οφείλεις να το σεβαστείς. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από σένα. Μην ξεχνάς οτι πάνω από όλα και πέρα από τη μορφολογία, είναι η υγεία. Το ίδιο θα συμβεί και αν πάρεις εκθεσιακό σκύλο και ο εκτροφέας σου στη ζητήσει για ζευγάρωμα. Τιμή για τον σκύλο ΣΟΥ θα ήταν να επιλεγεί, για την υγεία και την μορφολογία του. Να περάσει τα προτερήματά του στις επόμενες γενιές.
Αυτά συνήθως συμφωνούνται από την αρχή. Αλλά δεν θα το έλεγα "συμφωνία". Είναι μια σχέση φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης 2 ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος, το ίδιο μεράκι. Ο ένας έχει τις γνώσεις και ο άλλος τη διάθεση να ασχοληθεί.

Αν παρόλα αυτά εσύ δεν βρίσκεις κάτι κοινό με όλα όσα ανέφερα στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ εκτροφέα και την δική σας σχέση, τότε μάλλον δεν μιλάμε για εκτροφέα αλλά για κάτι άλλο, όπως συνηθίζεται άλλωστε.
Ευτυχώς για την σκυλίτσα μου είναι περιζήτητη σε όλη την Ευρώπη εφόσον αν δεν είναι η καλήτερη θα είναι σίγουρα μέσα στις 3 καλλήτερες. Αλλά θα αποφασίσω εγώ και μόνο εγώ το πότε θα ζευγαρώσει με πιο αρσενικό και που θα γίνει η γέννα. Είναι δικιά μου και όχι του εκτροφέα. Αλοίμωνο αν είχα μαζί με τα δικά μου άγχη και τα άγχη του εκτροφέα, να μου βάλει τις φωνές γιατί αρρώστησε ή γιατί έπαθε ατύχημα.
Ακου να πληρώνεις προκαταβολή, να μην γνωρίζεις τι θα πάρεις, να το πληρώνεις και πανάκριβα ως ΤΟΠ (ή καλλίτερα λίγο μετά το ΤΟΠ γιατί αυτό θα το έχει κρατήσει ο εκτροφέας) και να πρέπει να συμφωνείς σε ότι όρους σου θέτει, έστω και φυλική διάθεση. Για πολύ χαζους μας περνάτε. Με τον εκτροφέα της σκυλίτσας μου, που είναι ιδρυτικό μέλος του ΚΟΕ, φυσικά και μιλάμε τακτικά και την βλέπει αλλά γνωρίζει ότι είναι ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ.

Στον δικό μου κύκλο, τώρα όχι απλά δεν θα τον πληρώσω ακριβά εναν σκύλο επειδή έγινα γνωστή με διαπιστεύσεις αλλά θα μου δώσουν και τον αποδεδειγμένα καλήτερο ΤΣΑΜΠΑ!!! (Τότε μόνο δέχομαι συμφωνίες)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πάρουμε το καλύτερο, τσάμπα... Τι θα πρότεινες στο μέσο Έλληνα, αν ήθελε καθαρόαιμο?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αλλά θα αποφασίσω εγώ και μόνο εγώ το πότε θα ζευγαρώσει με πιο αρσενικό και που θα γίνει η γέννα. Είναι δικιά μου και όχι του εκτροφέα. Αλοίμωνο αν είχα μαζί με τα δικά μου άγχη και τα άγχη του εκτροφέα, να μου βάλει τις φωνές γιατί αρρώστησε ή γιατί έπαθε ατύχημα.
Ακου να πληρώνεις προκαταβολή, να μην γνωρίζεις τι θα πάρεις, να το πληρώνεις και πανάκριβα ως ΤΟΠ (ή καλλίτερα λίγο μετά το ΤΟΠ γιατί αυτό θα το έχει κρατήσει ο εκτροφέας) και να πρέπει να συμφωνείς σε ότι όρους σου θέτει, έστω και φυλική διάθεση. Για πολύ χαζους μας περνάτε.
Χαλαρωστε λιγο!
Ειπε κανεις οτι ο σκυλος δεν θα ειναι του εκαστοτε ιδιοκτητη??
Και αν δεν ειναι δικος του κ ειναι πχ συνιδιοκτησια (δεν αναφερθηκε ποιο πριν το αναφερεις εσυ τωρα) οτι δεν θα ειναι εν γνωση του ιδιοκτητη???
Προσεξτε λιγο τι λετε γιατι δημιουργουνται εντυπωσεις.....

Παμε παρακατω:
Υπαρχουνε φυλες που γεννανε πολλα σκυλια σε καθε γεννα. Λογικο ειναι να πρεπει να εχει σοβαρους αγοραστες για να τα διαθεσει, κ φυσικα οπως σε καθε σωστη συμφωνια* να εχει παρει προκαταβολες!
Μετα υπαρχουνε φυλες που ο χαρακτηρας/κυριαρχικοτητα κλπ ενος σκυλου θα ειναι καθοριστικα για την ομαλη συμβιωση του με τον εκαστοτε ιδιοκτητη.

Οποτε
Λογικο ειναι μεν να διαλεγει πρωτος ο εκτροφεας τι θα κανει το ενα η δυο καλυτερα σκυλια που θα του προκυψουνε απο μια γεννα, κ μετα να τηρειτε σειρα προτεραιοτητας που ομως δεν σημαινει οτι θα αφησει ενα κυριαρχικο κ υπερδραστηριο σκυλι στα χερια καποιου που παιρνει σκυλο πρωτη φορα απλος κ μονο "γιατι ειναι μαυρο κ ομορφο" γιατι πιθανοτατα θα του δημιουργησει τεραστειο προβλημα!

Ο στοχος κ ο σκοπος οταν παιρνουμε σκυλο απο εκτροφειο εκτος των αυτονοητων ειναι να παρουμε αυτο που μας ταιριαζει καλυτερα. Σε αυτο πρεπει κ μπορει να βοηθησει ο εκτροφεας γιατι εχει πολλαπλασιες γνωσεις απο τον εκαστοτε υποψηφιο αγοραστη.
Γιατι κοιταμε μονο αρνητικα το θεμα?

*Στα πλαισια της σωστης συμφωνιας θα επρεπε (αν δεν εχει ηδη) να εχει ξεκαθαρισει ο εκτροφεας στον αγοραστη πως θα διαλεξει το κουταβι η ποιο κατα σειρα θα παρει η πως θα τηρηθει αυτη η σειρα, κ φυσικα ο αγοραστης απο μερους του να εχει απαιτησει να τα μαθει ολα αυτα!

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πάρουμε το καλύτερο, τσάμπα... Τι θα πρότεινες στο μέσο Έλληνα, αν ήθελε καθαρόαιμο?
1) Να έχει υπομονή.
2) Να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για την φυλή και για τα συγκεκριμένα κουτάβια που ενδιαφέρεται (δηλαδή να μάθει για τα Pedigree των γονιών τους)
3) Να διαβάσει λίγο για την ανατομία και τις γωνιώσεις της συγκεκριμένης φυλής ώστε να μπορεί να διακρίνει κάποιο τρανταχτό ελάττωμα.
4) Να έχει αποφασίσει αν θέλει κυριαρχικό ή όχι στον χαρακτήρα.
Ο εκτροφέας να μην ζητάει προκαταβολή. Να σημειώνει τους ενδιαφερόμενους και με διάφορες ερωτήσεις να μπορεί να κάνει αυτός την επιλογή βάση και των δικών του κριτηρίων αλλά και των κριτηρίων των πελατών να βρεί ο ίδιος σε πιον θα τα διαθέσει. Μπορεί να τους παρουσιάζει 2 για να έχουν την επιλογή. π.χ. αν ο πελάτης ενδιαφέρετε για μαυροκέφαλο δεν θα του πασάρει ενα δίχρωμο ή θα του δωσει μαυροκέφαλο ή θα του πεί συγνώμη δεν έχουμε, ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε στην επιλογή σας.
Εχω πάει σε πολλά εκτροφεία, και σε όλα είναι σύνηθες φαινόμενο να επιστρέφονται σκυλιά γιατί δεν τους ταιριάζει ο τρόπος εργασίας τους. Συνήθως έχουν δώσει καλήτερο σκύλο από ότι ήθελε ο ιδιοκτήτης. Και άντε πάλι από την αρχή να βρει ο εκτροφέας ιδιοκτήτη και ο ιδιοκτήτης νέο σκύλο.

Για την ιστορία. Οντως το μόνο μου κριτήριο ήταν να μην έχει άσπρο. Οταν την πήρα δεν το είχα πει στους γονείς μου γιατί θα προσπαθούσαν να με αποτρέψουν. Οταν τους την παρουσίασα, ο πατέρας μου δεν μίλησε αρχικά, πήγε την στριφογύρισε και μετά μου είπε "Τουλάχιστον δεν έχει άσπρο, πάλι καλά".

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
Πολλές φορές αν δεν κλειστεί ένας αριθμός υποψήφιων αγοραστών δεν γίνεται η γέννα!
Χαχαχα αν γίνονταν έτσι, ξέρεις πόσα κουτάβια θα έμεναν ξεκρέμαστα?Ξέρεις πόσοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες γίνονται λουις στο άψε σβήσε με αέρα υποσχέσεις?

Είπαμε όχι την πίτα ολάκερη αλλά αν κάνουμε μια συμφωνία να την κάνουμε σωστά!

Οι συμφωνίες νομίζω σε όλα τα πράγματα γίνονται με κάποια προκαταβολή μπροστά!
Θα ήταν χαζός κάποιος πόσο μάλλον όταν παίζουμε με ζωές να λειτουργεί αλλιώς!

Οπότε το "ωραίοι είστε μερικοί" δεν ισχύει!Δεν ξέρω που ζεις, αλλά νομίζω αμάξι έχεις, πιθανό και κάποια μηχανή, πιθανόν και κάποιο σπίτι, πιθανόν και έχεις κάνει συναλλαγές και πιθανόν και κάποια από αυτά να τα απέκτησε με προκαταβολή μπροστά, πιθανόν λέω!Αν είσαι και του 1960 ξέρεις καλύτερα τόσα χρόνια εργαζόμενος!
Βέβαια το πήγα στο άλλο άκρο και έκανα την συζήτηση με ζωντανά "στυγνή συναλλαγή" αλλά τι να κάνουμε...
συγγνωμη και αν η γεννα δεν βγαλει κουταβι για μενα θα μου πει ο εκτροφεας "εεεμμ ξερεις κατι? θα κρατησω τα λεφτα σου και κανε υπομονη ενα 6μηνο ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ βρεθει κουταβι για σενα στην επομενη γεννα.
sorry φιλε εκτροφεα δεν θα παρω

ας φτιαξει μια λιστα προτεραιοτητας χωρις προκαταβολη, να γινει η γεννα, να διαλεξει ποια θα κρατησει και ποια ειναι διαθεσιμα, να δηλωσει τα διαθεσιμα και να βρεθουν οι 2 πλευρες.

και στην τελικη και 1-2 να του μεινουν απουλητα ΑΝ ειναι σωστος εκτροφεας θα εχει τις εγκαταστασεις να τα κρατησει και που ξερω ισως βρεθει ιδιωκτητης μετα.

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
1) διαφωνω καθετα με την προκαταβολη πριν καν γεννηθουν τα κουταβια... ειναι ασκοπο,τελειως αντιεπαγγελματικο και δειχνει πολυ φιλοχρηματο ατομο..
2) ολοι οι εκτροφεις γνωριζουμε οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην μπορεσουμε να δωσουμε ολα τα ζωακια της οποιας γεννας...προχωραμε στην οποιαδηποτε γεννα οταν εχουμε εναν ικανοποιητικο αριθμο ατομων που θελουν ζωακι απο εμας.. και απο εκει και περα κρινουμε τον υποψηφιο αγοραστη και του δινουμε ή οχι το ζωακι..το αν μας μεινει ζωακι, ειναι καλως ή κακως μεσα στο προγραμμα...
3) για μενα η εκτροφη ειναι χομπυ, αγαπη για την οποια φυλη και διαιωνιση του ειδους..το να ζηταω μπροστα την προκαταβολη, μου κανει καθαρα συναλλαγη και με αποστασιποιει απο τον οποιο εκτροφεα. ειτε Ελλαδας ειτε εξωτερικου.

υ.γ: πολυ ευχαριστως να δωσω προκαταβολη οταν δω το ζωακι, μου αρεσει, μου ταιριαζει σαν χαρακτηρας ή σαν μορφολογια (αλλωστε ετσι λειτουργω). αλλα απο πριν ΠΟΤΕ. και το λεω επειδη και εγω την εχω πατησει. (και κουταβια τελικα δεν ειδα ποτε απο εκεινη την γεννα που ειχα προπληρωσει σε εκτροφειο της ευρωπης)

Aunt Mary

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2012
599
178
Τελικα με την αλλη την κοπελιτσα την αγαπη τι εγινε??
Πηγε μες στις γιορτες να συνατησει τον εκροφεα??
Αγαπη που εισαι??

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
συγγνωμη και αν η γεννα δεν βγαλει κουταβι για μενα θα μου πει ο εκτροφεας "εεεμμ ξερεις κατι? θα κρατησω τα λεφτα σου και κανε υπομονη ενα 6μηνο ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ βρεθει κουταβι για σενα στην επομενη γεννα.
sorry φιλε εκτροφεα δεν θα παρω

ας φτιαξει μια λιστα προτεραιοτητας χωρις προκαταβολη, να γινει η γεννα, να διαλεξει ποια θα κρατησει και ποια ειναι διαθεσιμα, να δηλωσει τα διαθεσιμα και να βρεθουν οι 2 πλευρες.

και στην τελικη και 1-2 να του μεινουν απουλητα ΑΝ ειναι σωστος εκτροφεας θα εχει τις εγκαταστασεις να τα κρατησει και που ξερω ισως βρεθει ιδιωκτητης μετα.
Ρε παιδια σορρυ κι ολας αλλα μερικοι δεν θελετε να καταλαβετε τι λεμε τοση ωρα.

1. Το οτι μπορει για Χ λογους να μην μπορεσεις να παρεις αυτο που θελεις απο αυτη τη γεννα ειναι κατι ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ. Το εχεις μαθει γιατι ρωτησες η στο εχει πει ο εκτροφεας αν δεν ρωτησες! Αν σου κανει εχει καλως.

2.Αν δεν θες να δωσεις προκαταβολη (γιατι αραγε?), περιμενε να γινει η γεννα κ αν μεινει κανενα να το δεις κι αν σου κανει να το παρεις μετα πληρωνοντας ολο το ποσο με την παραλαβη. Τοσο απλο. Αλλα τοτε να ξερεις οτι εχεις "αναγκασει" τον εαυτο σου να παρει οτι δεν εχει επιλεγει.

3. Ειτε θελετε να το καταλαβετε ειτε οχι, το κομματι της αγορας του σκυλου απο εκτροφειο εχει ακριβως κι αυτο: την αγορα. Οπως σε καθε σοβαρη αγοραπωλησια δινεις προκαταβολη, ετσι αν εισαι αποφασισμενος γιατι να μην δωσεις κι εδω???? Αφου στο τελος θα το πληρωσεις το κουταβι!

4. Κανεις μα κανεις δεν θα σε αναγκασει να παρεις κουταβι που δεν θες/που δεν νομιζεις οτι σου κανει/που δεν σου αρεσει βρε αδερφε! Αλλα κανεις δεν θα σε αφησει να παρεις κι ετσι απλα κουταβι "επειδη ειναι μαυρο".

Προσπαθειτε να βρειτε φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν!

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
δεν νομιζω πως μιλησε κανεις για την προκαταβολη ΓΕΝΙΚΑ...Αναφερθηκαμε απλα στην προκαταβολη πριν την γεννα.. και αυτο δεν με βρισκει , ΠΙΑ, καθολου συμφωνη..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
δεν νομιζω πως μιλησε κανεις για την προκαταβολη ΓΕΝΙΚΑ...Αναφερθηκαμε απλα στην προκαταβολη πριν την γεννα.. και αυτο δεν με βρισκει , ΠΙΑ, καθολου συμφωνη..
Αντε να το παμε αναποδα.
Αν δεν δωσεις προκαταβολη για το κουταβι, πως ξερει ο εκτροφεας οτι θα το παρεις?
Αν οντως θες να θεωρεισαι ως σοβαρος αγοραστης, γιατι να μην δωσεις προκαταβολη για κατι που ζητησες να αγορασεις??

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece

^και ομως ετσι λειτουργουν οι περισσοτεροι,αν δεν μπει το ρευστο δεν σου δινουν σημασια,εχει και μια βαση ομως και αυτο,προφανως υπαρχουν και πολλοι που απλα τους ζαλιζουν για το τιποτα.
το θεμα δεν ειναι η προκαταβολη,ειναι οτι ακομα και με την προκαταβολη δεν "κατοχυρωνεις" αυτο που στο περιπου θες.
και επισης αν, εν τελη δεν ειναι αυτο που θες,το λογικο θα ειναι επιστροφη προκαταβολης και πας αλλου.
οχι παραμενει η προκαταβολη για επομενη γεννα,"παει μακρια η βαλιτσα"

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Θα πω και εγώ την εμπειρία μου. 3 φορές έχω στείλει προκαταβολή σε εκτροφεία εξωτερικού. Τα χρήματα έστελνα μόλις επιβεβαιωνόταν η εγκυμοσύνη. Δυστυχώς και στις 3 περιπτώσεις δεν υπήρχε κουτάβι για μένα. Και στις 3 περιπτώσεις η προκαταβολή μου επιστράφηκε. Τώρα είναι 4 φορά - τα κουτάβια είναι 5 ημερών, επειδή είμαι πρώτη στις λίστα μπορώ να επιλέξω από 3 κοριτσάκια. Βέβαια πρέπει να περιμένουμε να μεγαλώσουν για να δείξουν τη μορφολογία τους. Ίσως ούτε τώρα θα βγει εκθεσιακό. Αλλά έτσι γίνεται, το καλό πράγμα αργεί, θέλει υπομονή και επιμονή.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Τελικά εγώ πιστεύω στην τύχη! Και το τελευταιο κουτάβι να πάρεις μπορεί να σου βγει το καλήτερο.
Με τίποτα δεν θα πληρωνα προκαταβολή για ένα ζωντανό πλάσμα. Ουτως ή άλλως στην ηλικία του ενός μηνός πόσο θα καταλάβεις τον χαρακτήρα; Οι περισσότεροι όσο και να διατρανούν ότι γνωρίζουν πέφτουν έξω. Το ίδο ίσχυσε και με το δικό μου κουτάβι. Είχα 3 σκυλιά από την ήδια φυλή σαν χαρακτήρες καμία σχέση μεταξύ τους. Το μόνο κοινό ότι τους αρέσει το καθαρό περιβάλλον και ποτέ κανένα δεν κατούρησε μέσα στο σπίτι. Αλλά το ένα λαίμαργο και καταστροφικό, στη βόλτα υπάκουο αλλά αμα το έλυνες χανόταν. Το άλλο φρόνιμο, ούτε μία καταστροφή, ανυπάκοη γενικά, αλλά ελεύθερη δε χάνετε. Αυτά πως θα τα διαγνώσει ο εκτροφέας όταν είναι ακόμα κουτάβι; Γιατί παν από όλα είναι μια αρμονική συμβίωση και για μας που τα έχουμε μέσα στο σπίτι ποιος εκτροφέας θα σου εγγυηθεί ότι δεν θα κάνει καταστροφές ή δεν θα κατουράει παντού ακόμα και αν μεγαλώσει. Τι να το κανω το CACIB-CACIT αν είμαι μια σκλάβα του σκύλου που μαζεύει και πληρώνει τις καταστροφές και γαβγίζει συννέχεια δημιουργώντας προβλήματα;

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
Αντε να το παμε αναποδα.
Αν δεν δωσεις προκαταβολη για το κουταβι, πως ξερει ο εκτροφεας οτι θα το παρεις?
Αν οντως θες να θεωρεισαι ως σοβαρος αγοραστης, γιατι να μην δωσεις προκαταβολη για κατι που ζητησες να αγορασεις??
δεν ειπα να μην δωσεις προκαταβολη...μαζι μιλαμε, χωρια καταλαβαινομαστε..:pειπα να μην δωσεις προκαταβολη ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ.. εφοσον ο εκτροφεας ειναι σοβαρος, θα εχει υπολογισει καποια ατομα σε λιστα προτεραιοτητας για την επικειμενη γεννα, ειδαλως δεν θα προβει σε γεννα.. φυσικα και θα δωσω προκαταβολη οταν δω -στην προκειμενη- το κουταβι, μου αρεσει, μου ταιριαζει και γενικα πληρουνται καποιες προυποθεσεις που θελω ή εχω στο μυαλο μου για αυτο.. αλλωστε ειναι μεγαλο το κοστος αγορας..γιατι να παρω κατι που δεν θελω 100% π.χ απο αποψη μορφολογιας?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
το θεμα δεν ειναι η προκαταβολη,ειναι οτι ακομα και με την προκαταβολη δεν "κατοχυρωνεις" αυτο που στο περιπου θες.
και επισης αν, εν τελη δεν ειναι αυτο που θες,το λογικο θα ειναι επιστροφη προκαταβολης και πας αλλου.
οχι παραμενει η προκαταβολη για επομενη γεννα,"παει μακρια η βαλιτσα"
Ρε φιλε θα με τρελανεις τελειως βραδυατικα!!!
Δεν κατοχυρωνεις αυτο που θες με την εννοια οτι μπορει η σκυλα να μην στο βγαλει η μπορει να εχεις την 3η επιλογη κ να το διαλεξει αλλος πριν, ναι το δεχομαι.
Οτι θα σου δωσει σκυλι που δεν θες, οχι δεν το δεχομαι!
Και ξαναρωταω για αλλη μια φορα:
Δεν ειχες μιλησει με τον εκτροφεα σου για το πως θα γινει η επιλογη του κουταβιου γενικα?
Για το θεμα της προκαταβολης δεν ειχες συζητησει μαζι του???? Αφου φαινεται οτι το ηξερες απο πριν!!!

Και θα σου πω κ κατι σαν αγοραστης εκτροφικου:
Αν θες ενα σκυλο απο το εκτροφειο που επελεξες ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. Γιατι για να το διαλεξες σημαινει οτι ειχε κατι που ηθελες. Αν απλα ηθελες σκυλο συντομα κ ειχε την πρωτη γεννα χρονικα, ΚΑΚΩΣ δεν συμφωνησατε εξ αρχης για την επιστροφη της προκαταβολης αν δεν βρεθει κουταβι με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα!!

Εγω εξακολουθω μεχρι στιγμης να μην βλεπω κανενα λαθος απο την μερια του εκτροφεα.....
(και μιλαω ως αγοραστης!)