Ok sea-mol συγχωρεμένος. Απλά κάποιος μπορεί να το πάρει σοβαρά...Ναι havivarakennel...
Ειρωνικά το έγραψα...
Ok sea-mol συγχωρεμένος. Απλά κάποιος μπορεί να το πάρει σοβαρά...Ναι havivarakennel...
Ειρωνικά το έγραψα...
Αρα ξερεις οτι αν δεν βρεις τωρα το κουταβι που θες, θα παρεις επιλογη απο επομενη γεννα.......μου ειχε πει οτι παραμενει η προκαταβολη για την επομενη γεννα.
Βεβαια ποιος μου εγγυαται εμενα οτι και στην επομενη γεννα,δεν θα συμβει ακριβως το ιδιο σκηνικο,
με εκθεσιακα,κολλητους,μιζες και αλλα κολπα.
τελος εγω πιστευω ειναι λαθος το συστημα αυτο,οτι και να μου λετε,δεν με πειθετε.
φυσικα δεν εχει προκυψει καποιο προβλημα ακομα,......οποτε αναμενω νεα,ισως με καλυψει απο οτι καταλαβα.
αν ειναι 8 κουταβια ας πουμε,να σου δινετε η δυνατοτητα να επιλεξεις καποιο,και αναλογα φυσικα με το ποτε εδωσες προκαταβολη,να τηρηθει μια σειρα προτεραιοτητας.Πως θεωρείς ότι θα ήταν σωστό το σύστημα;
Αυτη ειναι η πιο τιμια εξηγηση.δεν εχω περασει αυτη τη διαδικασια με αγορα απο εκτροφεα κτλ αλλα η γνωμη μου ειναι:
γινεται η γεννα. περναει λιγος καιρος να δειξουν τα κουταβια και να επιλεξει ο εκτροφεας ποια θα κρατησει και τα υπολοιπα τα δηλωνει ως διαθεσιμα. παραλληλα οι ενδιαφερομενοι ιδιωκτητες δηλωνουν ενδιαφερον και μπαινουνε σε λιστα προτεραιοτητας χωρις προκαταβολη. πανε βλεπουν τα διαθεσιμα κουταβια απο κοντα (ας πουμε πχ στον 1.5 μηνα) και κανουν την επιλογη τους. ΤΟΤΕ δινουν προκαταβολη και υστερα θα τους πει ο εκτροφεας οτι τα κουταβια πρεπει να μεινουν ακομα λιγο καιρο με την μαμα τους κτλ που ειναι λογικο. στην συνεχεια γυρο στις 60-70 μερες που το κουταβι θα ειναι ετοιμο να παει στον ιδιωκτητη. συναντονται οι δυο πλευρες. ο ιδιωκτητης πληρωνει τα υπολοιπα λεφτα, παιρνει το κουταβι και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.
δεν το βρισκω καθολου λογικο να δωσεις προκαταβολη πριν γινει η γεννα με την πιθανοτητα να μην παρει κουταβι.
Φιλε μου εχεις σκεφτει ορισμενα πραγματα οπως:Αυτη ειναι η πιο τιμια εξηγηση.
Ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες.
Τι θα πει ισχυει η προκαταβολη για επομενη γεννα.
Ωραιοι ειναι ορισμενοι.
Και ο σκυλος χορτατος,
και η πιτα ολοκληρη.
Καποια φορα,
θα περισσεψει καποιο που θα σου "κανει"
να βολευτεις και εσυ.
Και να έχει πει για PET, που δεν το καταλαβαίνω πως κάποια είναι για πετ και κάποια είναι εκθεσιακά όταν είναι από την ίδια γέννα, έχει δικαίωμα ο aeroeng να του αρέσουν τα μαυροκέφαλα και όχι αυτά με ασπρο.
Εγώ παράδειγμα, το πρώτο που ζητούσα ήταν Pedigree και να μην έχει λευκό χρώμα στο τρίχωμα. Αλλά την έθετα εξαρχής την απαίτησή-ιδιομορφία-γούστο μου. Μόνο τότε άρχιζε συζήτηση.
Πως ξεχωρίζεις τα κουτάβια μιας γέννας σε πετ και εκθεσιακά; Εγώ θα τα ξεχώριζα μόνο αν κάποια είχαν προβληματικό σκελετό οπότε δεν θα τα έπερνα. Αλλιώς σαν χρώμα υποτίθεται είναι όλα ίσα μεταξύ τους.
Αν πάλι χρωματικά είναι προβληματικά τότε είναι λάθος γέννα και δεν θα έπερνα κανένα.
Συμπέρασμα οταν ενας εκτροφέας τα διαχωρίζει εξ αρχής με διαφορετικές τιμές θα μου κακοφαινόταν και ούτε που θα ασχολίομουνα μαζί του. Καθαρά και ξάστερα.
Καλα τα λες φιλε μου.Φιλε μου εχεις σκεφτει ορισμενα πραγματα οπως:
Εσυ θες κουταβι μαυρο πχ κ η γεννα μπορει να μην βγαλει??
Εσυ θες αρσενικο κ μπορει να γεννηθουνε μονο θυλικα??
Τι θες δλδ να κανει ο εκτροφεας?? Να σου εγγυηθει τι θα βγαλει η καθε σκυλα?
Σοβαρευτειτε ρε παιδια......
Φυσικα κ θα ζητησει προκαταβολη!
Αλλιως πως θα ξερει οτι οντως ο ενδιαφερομενος ΘΑ ΠΑΡΕΙ το κουταβι??
Οι περισσοτεροι σοβαροι αν δεν κλεισουνε το ελαχιστο νουμερο σε γεννα, δεν προχωρανε σε αυτη!
Αλλιως μετα τι θα τα κανουνε τα κουταβια αν δεν υπαρχουνε υποψηφιοι αγοραστες????
Αν δεν δοθουν προκαταβολες πως αλλιως θα μπορουσε να τηρηθει "σειρα προτεραιοτητας" ??
Λογικο ειναι:
Να ξεκαθαρισεις τι συλι θες, κ να μαθεις αν η γεννα αυτη πιθανον να στο βγαλει η αν δεν στο βγαλει τι θα γινει μετα,
ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ με ποια σειρα θα επιλεξεις κ αν η επιλογη θα βαρυνει αποκλειστικα εσενα, αν θα επιλεξει ο εκτροφεας για σενα
Να μαθεις μετα την γεννα ποσα κουταβακια εκανε η σκυλα κ φυσικα αν θες να τα δεις
Μετα τις 40-50 μερες να κανεις την επιλογη σου κ να πληρωσεις κ το υπολοιπο του τιμηματος
Μετα τις 60μερες να παραλαβεις το σκυλο σου!
Αλλα ξαναλεω: Προδικαζουμε καταστασεις!
δεν εχω περασει αυτη τη διαδικασια με αγορα απο εκτροφεα κτλ αλλα η γνωμη μου ειναι:
γινεται η γεννα. περναει λιγος καιρος να δειξουν τα κουταβια και να επιλεξει ο εκτροφεας ποια θα κρατησει και τα υπολοιπα τα δηλωνει ως διαθεσιμα. παραλληλα οι ενδιαφερομενοι ιδιωκτητες δηλωνουν ενδιαφερον και μπαινουνε σε λιστα προτεραιοτητας χωρις προκαταβολη. πανε βλεπουν τα διαθεσιμα κουταβια απο κοντα (ας πουμε πχ στον 1.5 μηνα) και κανουν την επιλογη τους. ΤΟΤΕ δινουν προκαταβολη και υστερα θα τους πει ο εκτροφεας οτι τα κουταβια πρεπει να μεινουν ακομα λιγο καιρο με την μαμα τους κτλ που ειναι λογικο. στην συνεχεια γυρο στις 60-70 μερες που το κουταβι θα ειναι ετοιμο να παει στον ιδιωκτητη. συναντονται οι δυο πλευρες. ο ιδιωκτητης πληρωνει τα υπολοιπα λεφτα, παιρνει το κουταβι και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.
δεν το βρισκω καθολου λογικο να δωσεις προκαταβολη πριν γινει η γεννα με την πιθανοτητα να μην παρει κουταβι.
Πολλές φορές αν δεν κλειστεί ένας αριθμός υποψήφιων αγοραστών δεν γίνεται η γέννα!Αυτη ειναι η πιο τιμια εξηγηση.
Ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες.
Τι θα πει ισχυει η προκαταβολη για επομενη γεννα.
Ωραιοι ειναι ορισμενοι.
Και ο σκυλος χορτατος,
και η πιτα ολοκληρη.
Καποια φορα,
θα περισσεψει καποιο που θα σου "κανει"
να βολευτεις και εσυ.
Τα πετ σοπ κανουνε χρυσες δουλειες γιατι η παιδεια μας ειναι ανυπαρκτη και οι γνωσεις μας ελλειπεις εως ελαχιστες και γιατι ειμαστε παρτακηδες κ θελουμε "σκυλο τωρα" !Καλα τα λες φιλε μου.
Τωρα καταλαβα γιατι κανουν "χρυσες δουλειες"
τα πετ σοπ και οι byb.
1.Εγω δεν ειπα να κλεινεις κουταβι χωρις προκαταβολη.Πολλές φορές αν δεν κλειστεί ένας αριθμός υποψήφιων αγοραστών δεν γίνεται η γέννα!
Χαχαχα αν γίνονταν έτσι, ξέρεις πόσα κουτάβια θα έμεναν ξεκρέμαστα?Ξέρεις πόσοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες γίνονται λουις στο άψε σβήσε με αέρα υποσχέσεις?
Είπαμε όχι την πίτα ολάκερη αλλά αν κάνουμε μια συμφωνία να την κάνουμε σωστά!
Οι συμφωνίες νομίζω σε όλα τα πράγματα γίνονται με κάποια προκαταβολή μπροστά!
Θα ήταν χαζός κάποιος πόσο μάλλον όταν παίζουμε με ζωές να λειτουργεί αλλιώς!
Οπότε το "ωραίοι είστε μερικοί" δεν ισχύει!Δεν ξέρω που ζεις, αλλά νομίζω αμάξι έχεις, πιθανό και κάποια μηχανή, πιθανόν και κάποιο σπίτι, πιθανόν και έχεις κάνει συναλλαγές και πιθανόν και κάποια από αυτά να τα απέκτησε με προκαταβολή μπροστά, πιθανόν λέω!Αν είσαι και του 1960 ξέρεις καλύτερα τόσα χρόνια εργαζόμενος!
Βέβαια το πήγα στο άλλο άκρο και έκανα την συζήτηση με ζωντανά "στυγνή συναλλαγή" αλλά τι να κάνουμε...
Ποιοι κατά την γνώμη σου ή την γενική γνώμη, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες σε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων και χρειάζονται συστάσεις;Τα κουτάβια μιας γέννας, έχουν διαφορές μεταξύ τους. Δεν είναι καρμπόν τα σκυλιά.
Το ένα μπορεί να έχει πολύ καλά χρώματα και υφή τριχώματος αλλά να έχει μέτριες γωνιώσεις. Το άλλο να έχει φοβερές γωνιώσεις και κίνηση και να έχει μέτριο χρώμα. Το άλλο μπορεί να έχει πολύ καλό χρώμα, γωνιώσεις, αναλογίες αλλά να έχει μεγάλα αυτιά.
Δεν υπάρχει τέλειος σκύλος. Πασχίζεις για το καλύτερο. Αυτό ψάχνεις, για αυτό κάνεις την γέννα στην τελική. Από την τοκετοομάδα ψάχνεις να βρεις το αστεράκι σου. Αυτό λοιπόν ΔΕΝ το δίνεις.
Αν είναι 2 ή 3 τα αστέρια και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, περιμένεις και άλλο για να δεις την εξέλιξή τους.
Κουτάβια που έχουν μορφολογικά ελαττώματα (βάσει προτύπου) - συνήθως αμελητέα για το κοινό "μάτι" - δίδονται ως pet σε οικογένειες που θα το αγαπήσουν και θα το σεβαστούν για ΟΛΗ του τη ζωή.
Σκυλάκια της τοκετοομάδας που είναι τα άλλα αστεράκια του εκτροφέα - και όχι η πρώτη του επιλογή, δίδονται ως "εκθεσιακά" σε ανθρώπους που θα εκτιμήσουν την αξία τους και θα τους φερθούν με τον ανάλογο σεβασμό. Εκθεσιακό σκύλο παίρνεις από σοβαρούς εκτροφείς ΜΟΝΟ με συστάσεις και αν είναι απόλυτα σίγουροι για τις προθέσεις σου. Δεν είναι θέμα κλίκας, όπως αναφέρθηκε ή μίζας ή οτιδήποτε.
Είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων.
Ποιοι ειναι φιλε μου οι δυσμενεις οροι?Στην προκειμενη περιπτωση θεωρω,πολυ δυσμενεις τους ορους
της συμφωνιας προς τον υποψηφιο αγοραστη.
Ίσως κάτι ενδιάμεσο... Με θηλυκό που τα έχει πάει καλά σε εκθέσεις(κι αγωνισματα), όταν και ΑΝ θελήσουν οι ιδιοκτήτες, υπό την καθοδήγηση του εκτροφέα (ή κάποιου με ΓΝΩΣΕΙΣ κι όχι να'χαμε να λέγαμε) τόσο για τις εξετασεις υγείας, όσο για το ζευγάρωμα, τη γέννα και την ανατροφή.Ποιοι κατά την γνώμη σου ή την γενική γνώμη, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες σε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων και χρειάζονται συστάσεις;
Αυτοί, που αν πάρουν θηλυκό δεν θα κάννουν γέννα δική τους ακόμα και αν η θηλυκή τους έχει βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις; 'Η οι ιδιοκτήτες που θα πρέπει να προσφέρουν τον σκύλο τους για αναπαραγωγή όποτε το θέλει ο εκτροφέας;
Αρχίζουν και μου ανάβουν τα λαμπάκια!!!