Πρόβλημα με εκτροφέα

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
......μου ειχε πει οτι παραμενει η προκαταβολη για την επομενη γεννα.
Βεβαια ποιος μου εγγυαται εμενα οτι και στην επομενη γεννα,δεν θα συμβει ακριβως το ιδιο σκηνικο,
με εκθεσιακα,κολλητους,μιζες και αλλα κολπα.

τελος εγω πιστευω ειναι λαθος το συστημα αυτο,οτι και να μου λετε,δεν με πειθετε.

φυσικα δεν εχει προκυψει καποιο προβλημα ακομα,......οποτε αναμενω νεα,ισως με καλυψει απο οτι καταλαβα.
Αρα ξερεις οτι αν δεν βρεις τωρα το κουταβι που θες, θα παρεις επιλογη απο επομενη γεννα.
Λογικο, λογικοτατο μου φαινεται.

Τωρα αν σου φαινεται λαθος αυτος που εκτρεφει να εχει τον πρωτο λογο απο σενα που ξερεις το 1/100 απ'οσα ξερει αυτος ..... τι να πω.....

Σαφως κ καθε γεννα εχει σαν σκοπο την συνεχιση της φυλης με τα καλυτερα δειγματα, κ μου κανει θετικη εντυπωση οτι θελει ο εκτροφεας να κρατησει το καλυτερο για το εκτροφειο του η για καποιον που θα ασχοληθει με εκθεσεις/αναπαραγωγη κ οχι για σενα που το θες μονο για πετ!

Οπως κ να εχει και απο την τελευταια προταση σου, καταλαβαινω οτι προτρεχεις!
Δεν σου αρνηθηκε τπτ ο ανθρωπος σου ειπε απλα οτι ειναι νωρις ακομα (=για να ξερει αν κ ποσα θα κρατησει, η για να ξερεις ποιος απο τους αλλους που εχουνε προτεραιοτητα θα διαλεξει και τι).
Δεν νομιζω να ειχατε συμφωνησει οτι θα εχεις την πρωτη επιλογη απο το συνολο των κουταβιων που θα γεννηθουνε.....

Στην τελικη αυτο που πρεπει να εχεις στο μυαλο σου ειναι οτι θελει να σου δωσει το καλυτερο σκυλι ΓΙΑ ΣΕΝΑ κ οχι το καλυτερο σκυλι γενικα και μην βγαζεις εξω αλλους παραγοντες οπως χαρακτηρα/κυριαρχικοτητα/κλπ που εσυ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να δεις οταν βλεπεις μια φωτο κ λες "το αρσενικο μαυρο που θελω υπαρχει"........

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
Πως θεωρείς ότι θα ήταν σωστό το σύστημα;
αν ειναι 8 κουταβια ας πουμε,να σου δινετε η δυνατοτητα να επιλεξεις καποιο,και αναλογα φυσικα με το ποτε εδωσες προκαταβολη,να τηρηθει μια σειρα προτεραιοτητας.
και φυσικα να αφησει εκτος τα εκθεσιακα, η να σου θεσει αλλη τιμη σε αυτα, που παιζουν με τοσο πολυ με την λεπτομερεια που λετε.

και δεν ειμαι απαιτητικος,ακιτα αμερικανικο θελω,τα γνωστα ως bear face,και απλα θελω ολη την μουρη μαυρη,και οχι με ασπρη λωριδα στο face.

@east 49

δεν ειπα να χω την πρωτη επιλογη,αλλα δεν θελω να χω και την τελευταια ομως.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και που το ξέρεις ότι δεν είναι έτσι και τώρα;
Μπορεί, πέρα από τα πρώτα κουτάβια που θα κρατήσει αυτός, να κρατάει με αυτό το σκεπτικό την σειρά προτεραιότητας...
Μπορεί μετά από αυτόν λοιπόν να είσαι ο πρώτος που θα επιλέξει...ή μπορεί να έχουν κλείσει κουτάβια 3 πριν από εσένα...

Συζητήσατε αν επιθυμείς εκθεσιακό ή πετ;
Γιατί αν ας πούμε είπατε ότι θέλεις πετ, γιατί να μπει στην διαδικασία να σου εξηγήσει τις τιμές των εκθεσιακων, που ενδεχομένως είναι ακριβότερα κι εκτός των επιθυμιών σου και των προθέσεών σου;

k4ileb

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2013
288
1
ΑΘΗΝΑ
δεν εχω περασει αυτη τη διαδικασια με αγορα απο εκτροφεα κτλ αλλα η γνωμη μου ειναι:

γινεται η γεννα. περναει λιγος καιρος να δειξουν τα κουταβια και να επιλεξει ο εκτροφεας ποια θα κρατησει και τα υπολοιπα τα δηλωνει ως διαθεσιμα. παραλληλα οι ενδιαφερομενοι ιδιωκτητες δηλωνουν ενδιαφερον και μπαινουνε σε λιστα προτεραιοτητας χωρις προκαταβολη. πανε βλεπουν τα διαθεσιμα κουταβια απο κοντα (ας πουμε πχ στον 1.5 μηνα) και κανουν την επιλογη τους. ΤΟΤΕ δινουν προκαταβολη και υστερα θα τους πει ο εκτροφεας οτι τα κουταβια πρεπει να μεινουν ακομα λιγο καιρο με την μαμα τους κτλ που ειναι λογικο. στην συνεχεια γυρο στις 60-70 μερες που το κουταβι θα ειναι ετοιμο να παει στον ιδιωκτητη. συναντονται οι δυο πλευρες. ο ιδιωκτητης πληρωνει τα υπολοιπα λεφτα, παιρνει το κουταβι και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.

δεν το βρισκω καθολου λογικο να δωσεις προκαταβολη πριν γινει η γεννα με την πιθανοτητα να μην παρει κουταβι.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Πολλες φορες ακομα πριν γινει το ζευγαρωμα εχουν κλεισει 7-8 κουταβια κ4ileb , αμα περιμενεις μεχρι να γεννηθουν θα καταληξεις να εχεις την τελευταια επιλογη , καλο ειναι για καποιον που θελει να εχει ενα σκυλο σαν πετ αλλα και να παει και σε 2-3 εκθεσεις ετσι για να δει την εμπειρια , να εχει την 3η-4η επιλογη απο την τοκετοομαδα , αν πεις οτι τις δυο πρωτες επιλογες θα τις κρατησει ή δωσει ο εκτροφεας σε δικα του ατομα. Και βασικο σαν πετ ειναι ο σκυλος να πληρει τις προυποθεσεις που θελει ο ιδιοκτητης σε θεματα χαρακτηρα και υγειας , οσο για την εμφανιση δεν νομιζω ενας μεσος ιδιοκτητης να μπορει να διακρινει το πολυ καλο σκυλο απο τον εξαιρετο .

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Και να έχει πει για PET, που δεν το καταλαβαίνω πως κάποια είναι για πετ και κάποια είναι εκθεσιακά όταν είναι από την ίδια γέννα, έχει δικαίωμα ο aeroeng να του αρέσουν τα μαυροκέφαλα και όχι αυτά με ασπρο.
Εγώ παράδειγμα, το πρώτο που ζητούσα ήταν Pedigree και να μην έχει λευκό χρώμα στο τρίχωμα. Αλλά την έθετα εξαρχής την απαίτησή-ιδιομορφία-γούστο μου. Μόνο τότε άρχιζε συζήτηση.

Πως ξεχωρίζεις τα κουτάβια μιας γέννας σε πετ και εκθεσιακά; Εγώ θα τα ξεχώριζα μόνο αν κάποια είχαν προβληματικό σκελετό οπότε δεν θα τα έπερνα. Αλλιώς σαν χρώμα υποτίθεται είναι όλα ίσα μεταξύ τους.
Αν πάλι χρωματικά είναι προβληματικά τότε είναι λάθος γέννα και δεν θα έπερνα κανένα.
Συμπέρασμα οταν ενας εκτροφέας τα διαχωρίζει εξ αρχής με διαφορετικές τιμές θα μου κακοφαινόταν και ούτε που θα ασχολίομουνα μαζί του. Καθαρά και ξάστερα.

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
δεν εχω περασει αυτη τη διαδικασια με αγορα απο εκτροφεα κτλ αλλα η γνωμη μου ειναι:

γινεται η γεννα. περναει λιγος καιρος να δειξουν τα κουταβια και να επιλεξει ο εκτροφεας ποια θα κρατησει και τα υπολοιπα τα δηλωνει ως διαθεσιμα. παραλληλα οι ενδιαφερομενοι ιδιωκτητες δηλωνουν ενδιαφερον και μπαινουνε σε λιστα προτεραιοτητας χωρις προκαταβολη. πανε βλεπουν τα διαθεσιμα κουταβια απο κοντα (ας πουμε πχ στον 1.5 μηνα) και κανουν την επιλογη τους. ΤΟΤΕ δινουν προκαταβολη και υστερα θα τους πει ο εκτροφεας οτι τα κουταβια πρεπει να μεινουν ακομα λιγο καιρο με την μαμα τους κτλ που ειναι λογικο. στην συνεχεια γυρο στις 60-70 μερες που το κουταβι θα ειναι ετοιμο να παει στον ιδιωκτητη. συναντονται οι δυο πλευρες. ο ιδιωκτητης πληρωνει τα υπολοιπα λεφτα, παιρνει το κουταβι και ζησαν αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.

δεν το βρισκω καθολου λογικο να δωσεις προκαταβολη πριν γινει η γεννα με την πιθανοτητα να μην παρει κουταβι.
Αυτη ειναι η πιο τιμια εξηγηση.
Ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες.
Τι θα πει ισχυει η προκαταβολη για επομενη γεννα.
Ωραιοι ειναι ορισμενοι.
Και ο σκυλος χορτατος,
και η πιτα ολοκληρη.
Καποια φορα,
θα περισσεψει καποιο που θα σου "κανει"
να βολευτεις και εσυ.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Κοιτα εξαρταται τι θες και τι ζητας, και ποση υπομονη θες να κανεις για να αποκτησεις αυτο που θες, αμα παιρνεις ενα κουταβι με κυριο παραγοντα αν εχει ασπρη η μαυρη μουσουδα και στο τελος καταλαξεις με ενα κυριαρχικο κουταβι μετα μην ζητας τα ρεστα απο τον εκτροφεα . Εγω προσωπικα οταν μιλησα με τον εκτροφεα του ξεκαθαρησα οτι θελω ενα κουταβι καπου στην μεση της ιεραρχιας και να μην δειχνει οτι φοβαται νεες καταστασεις προσωπα κτλπ , και μετα του ειπα οτι αν γινεται ο σκυλος να ειναι και οσο πιο σωστος γινεται μορφολογικα . Ο καθενας κανει τις επιλογες του και επωμιζεται των ευθυνων του .

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ωραιοι ειναι ορισμενοι.
Και ο σκυλος χορτατος,
και η πιτα ολοκληρη.
Καποια φορα,
να βολευτεις και εσυ.
Φιλε μου εχεις σκεφτει ορισμενα πραγματα οπως:
Εσυ θες κουταβι μαυρο πχ κ η γεννα μπορει να μην βγαλει??
Εσυ θες αρσενικο κ μπορει να γεννηθουνε μονο θυλικα??
Τι θες δλδ να κανει ο εκτροφεας?? Να σου εγγυηθει τι θα βγαλει η καθε σκυλα?
Σοβαρευτειτε ρε παιδια......

Φυσικα κ θα ζητησει προκαταβολη!
Αλλιως πως θα ξερει οτι οντως ο ενδιαφερομενος ΘΑ ΠΑΡΕΙ το κουταβι??
Οι περισσοτεροι σοβαροι αν δεν κλεισουνε το ελαχιστο νουμερο σε γεννα, δεν προχωρανε σε αυτη!
Αλλιως μετα τι θα τα κανουνε τα κουταβια αν δεν υπαρχουνε υποψηφιοι αγοραστες????
Αν δεν δοθουν προκαταβολες πως αλλιως θα μπορουσε να τηρηθει "σειρα προτεραιοτητας" ??

Λογικο ειναι:
Να ξεκαθαρισεις τι συλι θες, κ να μαθεις αν η γεννα αυτη πιθανον να στο βγαλει η αν δεν στο βγαλει τι θα γινει μετα,
ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ με ποια σειρα θα επιλεξεις κ αν η επιλογη θα βαρυνει αποκλειστικα εσενα, αν θα επιλεξει ο εκτροφεας για σενα
Να μαθεις μετα την γεννα ποσα κουταβακια εκανε η σκυλα κ φυσικα αν θες να τα δεις
Μετα τις 40-50 μερες να κανεις την επιλογη σου κ να πληρωσεις κ το υπολοιπο του τιμηματος
Μετα τις 60μερες να παραλαβεις το σκυλο σου!

Αλλα ξαναλεω: Προδικαζουμε καταστασεις!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Και να έχει πει για PET, που δεν το καταλαβαίνω πως κάποια είναι για πετ και κάποια είναι εκθεσιακά όταν είναι από την ίδια γέννα, έχει δικαίωμα ο aeroeng να του αρέσουν τα μαυροκέφαλα και όχι αυτά με ασπρο.
Εγώ παράδειγμα, το πρώτο που ζητούσα ήταν Pedigree και να μην έχει λευκό χρώμα στο τρίχωμα. Αλλά την έθετα εξαρχής την απαίτησή-ιδιομορφία-γούστο μου. Μόνο τότε άρχιζε συζήτηση.

Πως ξεχωρίζεις τα κουτάβια μιας γέννας σε πετ και εκθεσιακά; Εγώ θα τα ξεχώριζα μόνο αν κάποια είχαν προβληματικό σκελετό οπότε δεν θα τα έπερνα. Αλλιώς σαν χρώμα υποτίθεται είναι όλα ίσα μεταξύ τους.
Αν πάλι χρωματικά είναι προβληματικά τότε είναι λάθος γέννα και δεν θα έπερνα κανένα.
Συμπέρασμα οταν ενας εκτροφέας τα διαχωρίζει εξ αρχής με διαφορετικές τιμές θα μου κακοφαινόταν και ούτε που θα ασχολίομουνα μαζί του. Καθαρά και ξάστερα.

Τα κουτάβια μιας γέννας, έχουν διαφορές μεταξύ τους. Δεν είναι καρμπόν τα σκυλιά.
Το ένα μπορεί να έχει πολύ καλά χρώματα και υφή τριχώματος αλλά να έχει μέτριες γωνιώσεις. Το άλλο να έχει φοβερές γωνιώσεις και κίνηση και να έχει μέτριο χρώμα. Το άλλο μπορεί να έχει πολύ καλό χρώμα, γωνιώσεις, αναλογίες αλλά να έχει μεγάλα αυτιά.
Δεν υπάρχει τέλειος σκύλος. Πασχίζεις για το καλύτερο. Αυτό ψάχνεις, για αυτό κάνεις την γέννα στην τελική. Από την τοκετοομάδα ψάχνεις να βρεις το αστεράκι σου. Αυτό λοιπόν ΔΕΝ το δίνεις.
Αν είναι 2 ή 3 τα αστέρια και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, περιμένεις και άλλο για να δεις την εξέλιξή τους.
Κουτάβια που έχουν μορφολογικά ελαττώματα (βάσει προτύπου) - συνήθως αμελητέα για το κοινό "μάτι" - δίδονται ως pet σε οικογένειες που θα το αγαπήσουν και θα το σεβαστούν για ΟΛΗ του τη ζωή.
Σκυλάκια της τοκετοομάδας που είναι τα άλλα αστεράκια του εκτροφέα - και όχι η πρώτη του επιλογή, δίδονται ως "εκθεσιακά" σε ανθρώπους που θα εκτιμήσουν την αξία τους και θα τους φερθούν με τον ανάλογο σεβασμό. Εκθεσιακό σκύλο παίρνεις από σοβαρούς εκτροφείς ΜΟΝΟ με συστάσεις και αν είναι απόλυτα σίγουροι για τις προθέσεις σου. Δεν είναι θέμα κλίκας, όπως αναφέρθηκε ή μίζας ή οτιδήποτε.
Είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων.

Last edited:

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Φιλε μου εχεις σκεφτει ορισμενα πραγματα οπως:
Εσυ θες κουταβι μαυρο πχ κ η γεννα μπορει να μην βγαλει??
Εσυ θες αρσενικο κ μπορει να γεννηθουνε μονο θυλικα??
Τι θες δλδ να κανει ο εκτροφεας?? Να σου εγγυηθει τι θα βγαλει η καθε σκυλα?
Σοβαρευτειτε ρε παιδια......

Φυσικα κ θα ζητησει προκαταβολη!
Αλλιως πως θα ξερει οτι οντως ο ενδιαφερομενος ΘΑ ΠΑΡΕΙ το κουταβι??
Οι περισσοτεροι σοβαροι αν δεν κλεισουνε το ελαχιστο νουμερο σε γεννα, δεν προχωρανε σε αυτη!
Αλλιως μετα τι θα τα κανουνε τα κουταβια αν δεν υπαρχουνε υποψηφιοι αγοραστες????
Αν δεν δοθουν προκαταβολες πως αλλιως θα μπορουσε να τηρηθει "σειρα προτεραιοτητας" ??

Λογικο ειναι:
Να ξεκαθαρισεις τι συλι θες, κ να μαθεις αν η γεννα αυτη πιθανον να στο βγαλει η αν δεν στο βγαλει τι θα γινει μετα,
ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ με ποια σειρα θα επιλεξεις κ αν η επιλογη θα βαρυνει αποκλειστικα εσενα, αν θα επιλεξει ο εκτροφεας για σενα
Να μαθεις μετα την γεννα ποσα κουταβακια εκανε η σκυλα κ φυσικα αν θες να τα δεις
Μετα τις 40-50 μερες να κανεις την επιλογη σου κ να πληρωσεις κ το υπολοιπο του τιμηματος
Μετα τις 60μερες να παραλαβεις το σκυλο σου!

Αλλα ξαναλεω: Προδικαζουμε καταστασεις!
Καλα τα λες φιλε μου.
Τωρα καταλαβα γιατι κανουν "χρυσες δουλειες"
τα πετ σοπ και οι byb.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη

Ωραιοι ειναι ορισμενοι.
Και ο σκυλος χορτατος,
και η πιτα ολοκληρη.
Καποια φορα,
να βολευτεις και εσυ.
Πολλές φορές αν δεν κλειστεί ένας αριθμός υποψήφιων αγοραστών δεν γίνεται η γέννα!
Χαχαχα αν γίνονταν έτσι, ξέρεις πόσα κουτάβια θα έμεναν ξεκρέμαστα?Ξέρεις πόσοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες γίνονται λουις στο άψε σβήσε με αέρα υποσχέσεις?

Είπαμε όχι την πίτα ολάκερη αλλά αν κάνουμε μια συμφωνία να την κάνουμε σωστά!

Οι συμφωνίες νομίζω σε όλα τα πράγματα γίνονται με κάποια προκαταβολή μπροστά!
Θα ήταν χαζός κάποιος πόσο μάλλον όταν παίζουμε με ζωές να λειτουργεί αλλιώς!

Οπότε το "ωραίοι είστε μερικοί" δεν ισχύει!Δεν ξέρω που ζεις, αλλά νομίζω αμάξι έχεις, πιθανό και κάποια μηχανή, πιθανόν και κάποιο σπίτι, πιθανόν και έχεις κάνει συναλλαγές και πιθανόν και κάποια από αυτά να τα απέκτησε με προκαταβολή μπροστά, πιθανόν λέω!Αν είσαι και του 1960 ξέρεις καλύτερα τόσα χρόνια εργαζόμενος!
Βέβαια το πήγα στο άλλο άκρο και έκανα την συζήτηση με ζωντανά "στυγνή συναλλαγή" αλλά τι να κάνουμε...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλα τα λες φιλε μου.
Τωρα καταλαβα γιατι κανουν "χρυσες δουλειες"
τα πετ σοπ και οι byb.
Τα πετ σοπ κανουνε χρυσες δουλειες γιατι η παιδεια μας ειναι ανυπαρκτη και οι γνωσεις μας ελλειπεις εως ελαχιστες και γιατι ειμαστε παρτακηδες κ θελουμε "σκυλο τωρα" !
Αντι να μαθουμε, κοιταμε να ριχνουμε λασπη σε αυτους που φερονται ως σωστοι εκτροφεις απλα κ μονο γιατι δεν καλεσαν τον καθενα απο μας να του χαρισουνε το καλυτερο εκθεσιακο σκυλι σε τιμη τσαμπα.
Αλλα ως εκει φτανουμε.....

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Πολλές φορές αν δεν κλειστεί ένας αριθμός υποψήφιων αγοραστών δεν γίνεται η γέννα!
Χαχαχα αν γίνονταν έτσι, ξέρεις πόσα κουτάβια θα έμεναν ξεκρέμαστα?Ξέρεις πόσοι υποψήφιοι ιδιοκτήτες γίνονται λουις στο άψε σβήσε με αέρα υποσχέσεις?

Είπαμε όχι την πίτα ολάκερη αλλά αν κάνουμε μια συμφωνία να την κάνουμε σωστά!

Οι συμφωνίες νομίζω σε όλα τα πράγματα γίνονται με κάποια προκαταβολή μπροστά!
Θα ήταν χαζός κάποιος πόσο μάλλον όταν παίζουμε με ζωές να λειτουργεί αλλιώς!

Οπότε το "ωραίοι είστε μερικοί" δεν ισχύει!Δεν ξέρω που ζεις, αλλά νομίζω αμάξι έχεις, πιθανό και κάποια μηχανή, πιθανόν και κάποιο σπίτι, πιθανόν και έχεις κάνει συναλλαγές και πιθανόν και κάποια από αυτά να τα απέκτησε με προκαταβολή μπροστά, πιθανόν λέω!Αν είσαι και του 1960 ξέρεις καλύτερα τόσα χρόνια εργαζόμενος!
Βέβαια το πήγα στο άλλο άκρο και έκανα την συζήτηση με ζωντανά "στυγνή συναλλαγή" αλλά τι να κάνουμε...
1.Εγω δεν ειπα να κλεινεις κουταβι χωρις προκαταβολη.
2.Οι συμφωνιες κανουν τους καλους φιλους.
3.Εχω αυτοκινητο-σπιτι-εξοχικο και αλλα.
μηχανη δεν εχω εδω και αιωνες.
χαχαχαχα
4.εχω κανει απειρες συμφωνιες,
και εχω δωσει προκαταβολες.
5.Ναι ειμαι το 1960,δουλευω απο 14 χρονων και μεχρι τα 20 περιπου,
πηγαινα συγχρονως και σχολειο.
Μια εποχη εφτασα να κανω και τρεις δουλειες.
Δεν εχω ριξει ουτε εχω εκμεταλευτει κανενα,
αλλα ουτε εχω ανεχτει ποτε κατι τετοιο.
Στην προκειμενη περιπτωση θεωρω,πολυ δυσμενεις τους ορους
της συμφωνιας προς τον υποψηφιο αγοραστη.
Μπορει να κανω λαθος,
αλλα αυτη ειναι η γνωμη μου.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Τα κουτάβια μιας γέννας, έχουν διαφορές μεταξύ τους. Δεν είναι καρμπόν τα σκυλιά.
Το ένα μπορεί να έχει πολύ καλά χρώματα και υφή τριχώματος αλλά να έχει μέτριες γωνιώσεις. Το άλλο να έχει φοβερές γωνιώσεις και κίνηση και να έχει μέτριο χρώμα. Το άλλο μπορεί να έχει πολύ καλό χρώμα, γωνιώσεις, αναλογίες αλλά να έχει μεγάλα αυτιά.
Δεν υπάρχει τέλειος σκύλος. Πασχίζεις για το καλύτερο. Αυτό ψάχνεις, για αυτό κάνεις την γέννα στην τελική. Από την τοκετοομάδα ψάχνεις να βρεις το αστεράκι σου. Αυτό λοιπόν ΔΕΝ το δίνεις.
Αν είναι 2 ή 3 τα αστέρια και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, περιμένεις και άλλο για να δεις την εξέλιξή τους.
Κουτάβια που έχουν μορφολογικά ελαττώματα (βάσει προτύπου) - συνήθως αμελητέα για το κοινό "μάτι" - δίδονται ως pet σε οικογένειες που θα το αγαπήσουν και θα το σεβαστούν για ΟΛΗ του τη ζωή.
Σκυλάκια της τοκετοομάδας που είναι τα άλλα αστεράκια του εκτροφέα - και όχι η πρώτη του επιλογή, δίδονται ως "εκθεσιακά" σε ανθρώπους που θα εκτιμήσουν την αξία τους και θα τους φερθούν με τον ανάλογο σεβασμό. Εκθεσιακό σκύλο παίρνεις από σοβαρούς εκτροφείς ΜΟΝΟ με συστάσεις και αν είναι απόλυτα σίγουροι για τις προθέσεις σου. Δεν είναι θέμα κλίκας, όπως αναφέρθηκε ή μίζας ή οτιδήποτε.
Είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων.
Ποιοι κατά την γνώμη σου ή την γενική γνώμη, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες σε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων και χρειάζονται συστάσεις;
Αυτοί, που αν πάρουν θηλυκό δεν θα κάννουν γέννα δική τους ακόμα και αν η θηλυκή τους έχει βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις; 'Η οι ιδιοκτήτες που θα πρέπει να προσφέρουν τον σκύλο τους για αναπαραγωγή όποτε το θέλει ο εκτροφέας;

Αρχίζουν και μου ανάβουν τα λαμπάκια!!!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Στην προκειμενη περιπτωση θεωρω,πολυ δυσμενεις τους ορους
της συμφωνιας προς τον υποψηφιο αγοραστη.
Ποιοι ειναι φιλε μου οι δυσμενεις οροι?
Γιατι τα γεγονοτα ειναι δυο:
-Εδωσε προκαταβολη για κουταβι κ αν δεν τον καλυψει αυτη η γεννα θα παρει απο επομενη
-Πρωτος θα διαλεξει ο εκτροφεας.

Για ολα τα αλλα κανουμε ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ κ προδικαζουμε καταστασεις που σε ανθρωπους που εχουνε ασχοληθει με το θεμα (εγω απο την πλευρα του αγοραστη) φαινονται απολυτα λογικα κ αναμενομενα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ποιοι κατά την γνώμη σου ή την γενική γνώμη, οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες σε καθαρά θέμα εμπιστοσύνης και προθέσεων και χρειάζονται συστάσεις;
Αυτοί, που αν πάρουν θηλυκό δεν θα κάννουν γέννα δική τους ακόμα και αν η θηλυκή τους έχει βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις; 'Η οι ιδιοκτήτες που θα πρέπει να προσφέρουν τον σκύλο τους για αναπαραγωγή όποτε το θέλει ο εκτροφέας;

Αρχίζουν και μου ανάβουν τα λαμπάκια!!!
Ίσως κάτι ενδιάμεσο... Με θηλυκό που τα έχει πάει καλά σε εκθέσεις(κι αγωνισματα), όταν και ΑΝ θελήσουν οι ιδιοκτήτες, υπό την καθοδήγηση του εκτροφέα (ή κάποιου με ΓΝΩΣΕΙΣ κι όχι να'χαμε να λέγαμε) τόσο για τις εξετασεις υγείας, όσο για το ζευγάρωμα, τη γέννα και την ανατροφή.