Πρωκτικοί αδένες

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αχ,λαθος εκανα...ηθελα να γραψω οτι κανει μαλακα κοπρανα..
Αν κανει συνεχεια μαλακα πιθανον στο μελλον να εχει θεμα... βρες μια τροφη που τα κακα του να ειναι σκληρα και στερεα.

lia26

Well-Known Member
24 Απριλίου 2011
484
1
Η αληθεια ειναι οτι σπανια κανει σκληρα..μαλλον παμε για καινουργια τροφη...στο λινκ που μου εδωσες ελεγε οτι μαλλον μπορει να οφειλεται σε τροφη που αποτελειται κυριως απο αλεσμενα δημητριακα..υποτιθεται εγω του την πηρα για καλη επειδη εχει καλα συστατικα και πρωτο συστατικο το κοτοπουλο.. :-(

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
από όσα έχω καταλάβει και από προσωπική εμπειρία (με gates δεν έχει συμβεί σε σκύλο μας)... εξαρτάται άμεσα με την αφόδευση του...
δηλ αν τα κακάκια είναι μαλακα για εκτεταμένο διάστημα (που σημαίνει ότι για τους λόγους το ζωάκι μας δεν αφομοιώνει σωστά την τροφή του....η δεν έχει γίνει "σωσtα" αποπαρασίτωση η συντρέχει κάποιος άλλος παθολογικός λόγος) οι αδένες αυτοί φράζουν.
οποτε σε χρονια κατάσταση όπως είναι αυτή που περιγραφει το μέλος Μανος..ίσως θα έπρεπε να ερευνηθούν τα αιτια που οδήγησαν σε αυτό το φράξιμο. ήθελα να ρωτήσω εν κατακλείδι τι τρώει ο Ivan και σε τι κατάσταση είναι η αφόδευση του όλο αυτό τον καιρό??

(με πρόλαβαν άλλοι από ότι βλέπω και σου έγραψαν πάνω κάτω τα ίδια)

Last edited:

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Εμένα κάνει σκληρά κακά , απλώς έχει συμβεί ώρες ώρες να του δώσω κάτι εκτός τροφής και να κάνει αρεά τα κακά του . Αύριο θα πάμε , δεν νομίζω να οφείλεται στην τροφή , αλλά στις συχνές σαβούρες που του δίνουμε μερικές φορές. Όταν του γεμίζουν , έχει νεύρα , κυνηγάει την ουρά του , την πιάνει , την αφήνει και πάλι τα ίδια . Επίσης , έχω παρατηρήσει πως όταν γεμίζουν έχει περισσότερο ενθουσιασμό όταν έρχεται η ώρα να πάει την βόλτα του .

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
δεν μπορώ να φανταστώ τι οπές λες και εσύ σαβούρες του δίνετε..ποσο συχνά..συζητά το και με τον γιατρό σου και ίσως να έδινες για κάνα μηνα μονο την τροφή του και να δεις πως θα πάει...επίσης καμια φορα η ποσότητα τροφής αν είναι παραπάνω από όσο πρέπει να τρώει οδηγεί και αυτή σε μαλακα κακάκια αλλα όλα αυτά είναι εικασίες. μιλα με τον γιατρό σου και δες!!

Last edited by a moderator:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γνωριζει καποιος κατα ποσο ειναι αληθης ο συσχτετισμος των προβληματικων πρωκτικων αδενων με την ξηρα τροφη?

Σε σκυλο με κανονικα σχηματισμενα κοπρανα ,εχω τον τελευταιο καιρο μεγαλο προβλημα. Επαθε μολυνση,αδειαζουν μονοι τους με πολυ υγρο και δεν ξερω τι φταιει. Η κτηνιατρος μας προτεινε αλλαγη τροφης αλλα δεν θεωρισα οτι συσχετιζεται αμεσα αφου τα κοπρανα ειναι σφιχτα κ σχηματισμενα. Τωρα που εχω παλι προβλημα το ξανασκευτομαι.

Καθε σκεψη...ευπροσδεκτη!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Επαθε μολυνση,αδειαζουν μονοι τους με πολυ υγρο και δεν ξερω τι φταιει.
Δεν είμαι ο άνθρωπος που μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν γνωρίζω επί του θέματος, αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ τί ακριβώς εννοείς με την παραπάνω πρόταση γιατί δεν κατάλαβα!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι, βεβαιως.
Ο ενας της αδενας πριν καιρο εσκασε γιατι ειχε γινει σαν μανταρινι σε μεγεθος εσωτερικα και δεν το ειχαμε παρει χαμπαρι.Φλεγμονη. Πηρε πολλες μερες αντιβιωση ,εκλεισε η πληγη και μετα ολα καλα. Δυο μηνες μετα ηταν παλι ελαχιστα γεματος,τον ψιλαφησε η κτηνιατρος και ειπε πως πρεπει πια να τους αδειαζουμε με το χερι εμεις καθε 2 μηνες. Τωρα ουτε μια εβδομαδα μετα το τελευταιο αδειασμα ειδα παλι υγρο αρκετο στην περιοχη του πρωκτου και το καταλαβα γιατι ειχε μουσκεψει το τριχωμα της εκει κοντα.Δεν υπαρχουν πληγες,σκασιμο κτλ απλα ο αδενας μαζευει υγρο παραπανω απο το κανονικο οπως το αντιλαμβανομαι.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
τα κακάκια πως είναι??? κανονικά η προς το μαλακό...
εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα που όντως είχε σχέση με την τροφή

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σφιχτα και σχηματισμενα.
Τοnus και Flatazor που τρωνε τωρα, αλλα και με την Cibau, παλι σχηματισμενα κοπρανα ειχαν.
Εχω να δω χρονια δηλαδη μαλακα κοπρανα. :/

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
το σύνηθες είναι να συμβαίνει αυτό όταν κάνουν μαλακα γιατί οι αδένες δεν αδειάζουν από μονοι τους.
δεν ξέρω τι να σου πω πάντως διάβαζω κι άλλους στο forum που έχουν θέμα
και τους αδειάζουν από μονοι τους... ίσως είναι κάποια ευαισθησία

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Oσο διαβαζω τωρα βλεπω συσχετισμο με το αν ειναι υπερβαρο το ζωο (το εχουμε αυτο) και την ηλικια.

Μια δοκιμη λογικα με αλλη τροφη,καλυτερης ποιοτητας θα την κανω,αφου επιμενει και η κτηνιατρος μας... :/

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το "εχω" αυτο.ΑΛΛΑ...
Δεν θελουν εξωτερικο αδειασμα. Εσωτερικα.Γαντακι,βαζελινη και πιεση απο μεσα δυστηχως.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γνωριζει καποιος κατα ποσο ειναι αληθης ο συσχτετισμος των προβληματικων πρωκτικων αδενων με την ξηρα τροφη?

Σε σκυλο με κανονικα σχηματισμενα κοπρανα ,εχω τον τελευταιο καιρο μεγαλο προβλημα. Επαθε μολυνση,αδειαζουν μονοι τους με πολυ υγρο και δεν ξερω τι φταιει. Η κτηνιατρος μας προτεινε αλλαγη τροφης αλλα δεν θεωρισα οτι συσχετιζεται αμεσα αφου τα κοπρανα ειναι σφιχτα κ σχηματισμενα. Τωρα που εχω παλι προβλημα το ξανασκευτομαι.

Καθε σκεψη...ευπροσδεκτη!
Το ιδιο προβλημα ειχα με την πρωτη μου γαλλιδα ( φλέγμονες, αδειαζαν μονοι τους) !! Σε βαθμο που σκεφτομουνα να της αφαιρεσω χειρουργικα τους πρωκτικους αδενες. Εαν δεν τους αδειαζα μια φορα την εβδωμαδα τουλαχιστον αφηνε σταμπες ( βρομερεεεεες) παντου, οπου καθοταν!

Τα κοπρανα της ηταν κανονικα εως σφιχτα.

Με το που αλλαξαμε για BARF- ΑΜΕΣΟΣ αλλαξε η συχνοτητα με την οποια χρειαζοταν αδειασμα.
Πηγαμε αμεσος στης 2 εβδωμαδες απο μια- και μετα απο αυτο σε μηνα και μετεπειτα (δηλ, 1.5μηνα αφου αλλαξαμε διατροφη) ξεχασαμε οτι υπαρχουν και πρωκτικοι αδενες!

Αρα εχει σχεση η διατροφη! Τουλαχιστον ειχε σιγρουρα στην δικια μας περιπτοση.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος στην Esmeralda ξεκινησε το προβλημα με την Pro Plan Salmon and Rice- και μετα οποια ξερα και να εδινα- το ιδιο αποτελεσμα ειχαμε. Μονο οταν την αλλαξα σε ωμα, ειδα τρομερη βελτιωση σε χρονο μηδεν!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.730
7.229
Εντάξει, άμα δεν είχα δει αυτό το θέμα ούτε που θα την είχα ψιλιαστεί. Ευχαριστώ ρε παιδια! Μόλις αδειάσαμε τους αδένες μας κι εμείς. Και άρχισε με Pro Plan είπες FrenchieFan εε..? Χμμμ.. Εμένα ρε γμτ μια-δυο χούφτες τρώει συνήθως μαζί με το μαγειρευτό του, τόσο πολύ να έπαιξε ρόλο?
Πάντως βλέπω πιο πάνω ότι φταίνε τα συνεχόμενα μαλακά κόπρανα, πρόβλημα που εμείς το χουμε συχνά και ακόμα δεν έχω βρει την αιτία....

Κάτι άσχετο: μόλις τώρα στο γυρισμό από την κτηνίατρο πέρασα από το μοναδικό μαγαζί που ψωνιζουμε μαζί με τον Άρη και ο ιδιοκτήτης με το καλησπέρα του δωσε ένα αμύγδαλο (ωμό, ανάλατο). Δεν τον πρόλαβα, μετά του την είπα ευσχήμως, παίζει να τον πειράξει?

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog