Πρωινη συναντηση με μια χνουδομπαλιτσα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ευχαριστω παιδια! Μακαρι η μπεμπα να ειναι υγιης και να βρει μια οικογενεια! Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα ποτε επαφη με τετοιες φυλες... μοιαζει με διασταυρωση προβατινας και σκυλου!!! Βεβαια ειδα φωτο απο πουντλ στο νετ και μοιαζει παρα πολυ... υπαρχει και πουντλ που φτανει τα 30 κιλα και 50-55 εκ υψος ή κανω λαθος?

Αν χρειαστείς crate πες μου.
Μαρια ναι θα χρειαστω! Δεν εχουμε γιατι δε χρησιμοποιησαμε ποτε. Θα σε παρω τηλ. να κανονισουμε. Σ ευχαριστω πολυ!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
περαστικά στη μικρή με τη φλεγμονή κ εύχομαι να πάνε όλα καλά για να της βρούμε σπιτάκι κ ανθρώπους που θα τη λατρεύουν !

Ό,τι κ να σου πω Amaliaz ξέρεις... είναι λίγο για ό,τι έκανες ως τώρα για τη προβατίνα. :)

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Mπράβο βρε κορίτσι!!! Και το σκυλάκι μια κούκλα ειναι! Εύχομαι να βρεθεί κάτι γρήγορα.

Θέλω να βοηθήσω κι εγω..δεν ξέρω πως..
Χμμ αν θελεις τπτ κουβερτούλες, μασουλητήρια έχω!
Αν υπάρχει τίποτ'αλλο, πες μου

:)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Θελω να φυγουν οι ψιλοι και τα τσιμπουρια!
Πηγα τωρα στο αυτοκινητο και ηταν η κουτα γεματη...εβγαλα τα χαρτια τα πεταξα.. αλλα εχει ακομα πανω της αλλα τοσα! Ουφ απελπιστικα....
Μετα πως θα καθαρισουμε το αυτοκινητο να δω!

Θέλω να βοηθήσω κι εγω..δεν ξέρω πως..
Χμμ αν θελεις τπτ κουβερτούλες, μασουλητήρια έχω!
Αν υπάρχει τίποτ'αλλο, πες μου
Σ ευχαριστω πολυ Αρτεμις!

E-va

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2009
434
0
Αχαρνές
Θελω να φυγουν οι ψιλοι και τα τσιμπουρια!
Πηγα τωρα στο αυτοκινητο και ηταν η κουτα γεματη...εβγαλα τα χαρτια τα πεταξα.. αλλα εχει ακομα πανω της αλλα τοσα! Ουφ απελπιστικα....
Μετα πως θα καθαρισουμε το αυτοκινητο να δω!
Σ ευχαριστω πολυ Αρτεμις!
Αν και η εμπειρία μου δεν ειναι μεγάλη, θα έλεγα ότι μάλλον θέλει ξανά-μπάνιο με frontline.

Σκύλος φίλης μου που κόλλησε ψύλλους μόνο με το frontline απαλλάχτηκε.

Εγώ βέβαια, σαν σκληροπυρηνική που είμαι, όταν κάποτε το πρώτο σκυλάκι μας είχε κολλήσει τσιμπούρι του τα έβγαζα με τσιμπιδάκι και μετά τα έκαιγα (!!!!)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αλεξία σήμερα θα την πάω στον κτηνίατρο μετα τη δουλειά. Υπολογίζω 40-50 ημερών. Ισως και μικροτερη... Ποτε ολοκληρωνουν το βγαλσιμο των πρωτων δοντιών?

Χτες την "ελουσα" με frontline... ξανα σημερα? Παιδια ειναι απελπιστικη η κατασταση... ειναι πραγματικα γεματη.. γυρω απο τα ματια, το στομα...:(

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Αλεξία σήμερα θα την πάω στον κτηνίατρο μετα τη δουλειά. Υπολογίζω 40-50 ημερών. Ισως και μικροτερη... Ποτε ολοκληρωνουν το βγαλσιμο των πρωτων δοντιών?

Χτες την "ελουσα" με frontline... ξανα σημερα? Παιδια ειναι απελπιστικη η κατασταση... ειναι πραγματικα γεματη.. γυρω απο τα ματια, το στομα...:(
Τα πρώτα δόντια (28 ) έχουν συνήθως ολοκληρωθεί μεχρι τις 8 εβδομάδες.

Δεν νομιζω να έχει νόημα να της ξαναβάλεις frontline.

Αν είναι πάνω από 7 εβδομάδες ή >1,5 kg μπορείς να της βάλεις αμπούλα advantix 40 αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το κάνεις 1 μέρα μετά το frontline. Άσε να δεις πως θα την βρει ο κτηνίατρος

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δεν εχουν πεθανει ολα ομως.. εχει ακομα ψιλλους και τσιμπουρια ζωντανα πανω της... καθε μια ωρα που παω κατω και αλλαζω το χαρτι στην κουτα, βλεπω ζωντανους παρολο που εχω ψεκασει και την κουτα και το σεντονακι....γ...μω το κερατο μου... δεν ξερω τι να κανω....

Αν τα πρωτα δοντια ολοκληρωνονται μεχρι τις 8 εβδομαδες τοτε ειναι σιγουρα 2 μηνων αφου τα εχει βγαλει ολα. Τοσο πρεπει να ειναι 1,5 -2 κιλά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα σας δούμε στον γιατρό στις 7...θα πάω να πάρω τη BEBE η οποία αυτή τη στιγμή...είναι μέσα για στείρωση...οπότε θα συναντηθούμε εκεί..
Εγω θα την έλουζα με sebacil...μία φορά και δεν χρειάζεται άλλο...θα πεθάνουν όλα...
Και δεν θα πάθει και τίποτα για μία φορά!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ωραια. Ολα μια χαρα θα παμε με τη Bebe! Καλη αναρρωση και παλι!
Το σκεφτηκα αλλα το φοβαμαι ... καποιοι δε θα το χρησιμοποιουσαν ουτε σε ενηλικο σκυλι... Αν με βοηθησει και η Μαρια γιατι δεν εχω ιδεα πως ακριβως διαλυεται ισως... θα ρωτησω και το γιατρο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω το έχω χρησιμοποιήσει άπειρες φορές..ιδίως σε σκυλιά που βρίσκω στο δρόμο γεμάτα τσιμπούρια...και δεν είχαν πάθει απόλύτως τίποτα..
Θα διαλύσεις 1/2 καπάκι σε ένα κουβά νερό και θα τη λούσεις με αυτό...αλλιώς 4,5 σταγόνες σε 1 λίτρο ...
Μη τη ξεπλύνεις με νερό...πρόσεχε μη πάει στα μάτια της...μόνο.
Θα πεθάνουν όλα με τη μία...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το frontline δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Η λύση της E-va με το τσιμπιδάκι είναι η καλύτερη.

Μην της βάλεις τίποτα άλλο μεχρι να την δει ο κτηνίατρος, γιατί αν ο οργανισμός είναι εξασθενισμένος μπορεί να μην αντέξει.

Fidel08

Member
13 Ιουνίου 2010
18
0
Ενα καλό "φάρμακο" και δοκιμασμένο για τα τσιμπούρια, είναι το ελαιόλαδο.
αν δοκιμάσεις σ ενα, θα δεις ότι μετά από λίγο, θα πέσει απ το σωματάκι της. Αυτό έκανε πάντα ο πατέρας μου, αν καμμιά φορά τύχαινε να κολήσει τσιμπούρι καποιο απ τα κυνηγόσκυλα που είχε..
Μετά, ένα καλό μπάνιο με νεράκι και σαμπουάν και μετά frontline.
Είναι δοκιμασμένο πάντως, για αυτό και το λεω :D
Ελπίζω όλα να πάνε καλά με τη μικρούλα.. είναι γλύκα :D

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πηγαμε στον κτηνιατρο χτες. Ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου τη Mareco και τη Natassa για την ψυχολογικη και υλικη υποστηριξη.Και την katerinak την οποια συναντησαμε και ειδαμε απο κοντα και την μικροσκοπικη bebe. Κοριτσια σας λατρευω!!!
Η Ντολι (νεο ονομα που της ταιριαζει γαντι με νονα τη Mareco) ειναι κατι λιγοτερο απο 2 μηνων και 1,5 κιλο.Ο κτηνιατρος μας επε οτι πιθανον να γινει μεσαιου μεγεθους 15-20 κιλακια και πολυ φουντωτη! Της εβαλε παλι φαρμακο για τα "πανασχημα σιχαμενα μαυρα" και σημερα εχουμε σχεδον καθαρισει!!! Σε 15 μερες θα κανουμε τα πρωτα μας εμβολια.
Το αρνητικο ειναι οτι τη βρηκε πολυ ταλαιπωρημενη και χτυπημενη. Εχει ενα καταγμα στο προσωπακι της και το στοματακι της κλεινει καπως στραβα..σπασμενα δοντακια που ευτυχως ειναι τα πρωτα οποτε δε μας πειραζει. Το θετικο ειναι οτι τρωει κανονικα και δε θα την επηρεασει στο μελλον.
Την εχει χτυπησει αυτοκινητο ή εχει φαει καμια κλωτσια ή την εχουν πεταξει απο υψος:( Ευτυχως περπαταει κανονικα και δεν εχει αλλο ανατομικο προβλημα. Εχει υποστει σοκ και θελει χρονο να το ξεπερασει.
Τη βλεπω και με πιανουν τα κλαματα σκεπτομενη στη αρχη της ζωουλας της τι μπορει να εχει περασει:(:(:(
Τωρα ομως πανε αυτα και θα κανουμε το καλυτερο. Τρωει με μεγαλη ορεξη και ηδη αρχισε να αφηνεται.. πηγαινει και πειραζει την ουρα του Ντιεγκο, δαγκωνει τα ποδια της Ιρινας, τραβαει την πετσετα γρυλιζοντας και αλλα τετοια κουταβιστικα:)

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαρδουλα μου!!!!
(Σκεφτειτε οτι τη προχτες που "με βρηκε" σκεφτομουν τι ασχημο που ειναι... τελικα αλλαξα γνωμη ειναι γλυκακι τελειως! Να τη φας!)

Αργοτερα θα ανεβασω φωτογραφιες με ολη την αγελη!