Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Πώς να απαλλάξω το σκύλο μου από τσιμπούρια και ψύλλους;
Οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια κάνουν την εμφάνιση τους με την άνοδο της θερμοκρασίας. Η παρουσία τους εκτός από αντιαισθητική είναι και επικίνδυνη.

Ο ψύλλος για να τραφεί πίνει αίμα από το παρασιτούμενο ζώο. Το τρίχωμα του σκύλου αρχίζει και πέφτει αφήνοντας μπαλώματα πάνω στο ζώο. Η έντονη φαγούρα προκαλεί πληγές και γδαρσίματα. Αν οι ψύλλοι δεν αντιμετωπιστούν άμεσα μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και αλλεργική δερματίτιδα.

Τα τσιμπούρια αν και εντοπίζονται πιο εύκολα δεν πρέπει να αφαιρούνται με το χέρι. Τα συμπτώματα μετά το τσίμπημα είναι συνήθως ήπια και περνούν απαρατήρητα. Έξι με επτά μήνες αργότερα εγκαθίσταται αιματολογική νόσος με ποικιλία εκδηλώσεων όπως επίσταξη, ρινορραγία, βήχα, χωλότητα, οιδήματα κ.α. Αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα απειλείται ακόμα και η ζωή του.
Είναι κατανοητό ότι πρέπει να αποτρέψουμε την προσβολή του σκύλου μας από ψύλλους και τσιμπούρια. Το μέγεθος του σκύλου αλλά και η υγιεινή του κατάσταση είναι αυτή που θα βοηθήσει στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας:
Αντιπαρασιτικά περιλαίμια
Αντιπαρασιτικές αμπούλες
Αντιπαρασιτικά σπρέι
Αντιπαρασιτικά λουριά
Αντιπαρασιτικές σκόνες
Αντιπαρασιτικά χάπια
Αντιπαρασιτικές ενέσεις

Τώρα για την επιλογή των προϊόντων έχουν γραφεί αρκετά πιο πάνω!

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Σαν νέος να ρωτήσω ανακεφαλαιώνοντας ?

Χειμερινούς μήνες:
Advantix 1 ανά μήνα και Scalibor ανά 3 μήνες

και
καλοκαιρινούς μήνες:
Advantix 2 ανά μήνα και Scalibor ανά 3 μήνες και σπρέυ σιτρονέλας ?

Τα κατάλαβα καλά και με καλύπτουν τα παραπάνω ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σαν νέος να ρωτήσω ανακεφαλαιώνοντας ?

Χειμερινούς μήνες:
Advantix 1 ανά μήνα και Scalibor ανά 3 μήνες

και
καλοκαιρινούς μήνες:
Advantix 2 ανά μήνα και Scalibor ανά 3 μήνες και σπρέυ σιτρονέλας ?

Τα κατάλαβα καλά και με καλύπτουν τα παραπάνω ?
Αγαπητέ Theo,

Ισως να σε καλύπτουν. Το λέω αυτό, γιατί η ερλίχια και το καλααζάρ είναι τρομερά ...ύπουλες.

Εμείς, Advantix ή ExSpot κάθε 20 μέρες και δεν φοράμε Scalibor, παρά μόνο σε εκδρομές στα βουνά κλπ., ώστε να μην δέχεται πολλά τοξικά το σκυλί.

Τι να σου πω, βάζεις το χέρι στην καρδιά και ...προσεύχεσαι...

Υ.Γ. Και, σε κάθε περίπτωση, εγώ της κάνω κάθε 6 μήνες εξετάσεις για ερλίχια, καλααζάρ και πλήρεις αιματολογικές και βιοχημικές...

Υ.Γ.2. Spray σιτρονέλας ή άλλο παρόμοιο, εγώ βάζω ακομα και τώρα, μέχρι το κρύο να μην υποφέρεται. Με τις καιρικές συνθήκες μέχρι τώρα, υπάρχει φουλ της σκνίπας...

Last edited:

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Υ.Γ.2. Spray σιτρονέλας ή άλλο παρόμοιο, εγώ βάζω ακομα και τώρα, μέχρι το κρύο να μην υποφέρεται. Με τις καιρικές συνθήκες μέχρι τώρα, υπάρχει φουλ της σκνίπας...
1 μίλ μερσί. :)
2. Για την σκνίπα συμφωνώ. Εμείς δίπλα από το πρώην ποτάμι (Καλλιρόης) και παραπόταμος (Φραντζή) και απέναντι από πλατεία με πρασινάδες γεμάτο και κόπρανα φούλ έχουμε σκνίπα και κουνούπι στάνταρ έως Οκτώβριο. Φέτος δε πάρτυ, με τέτοιες θερμοκρασίες!!!

Το ευτυχές είναι πως είμαι γλυκοαίματος και με τσακάνε εμένα και τη γλυτώνουν και οι δύο "γυναίκες" μου !!:D

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
B]Ισως[/B] Εμείς, Advantix ή ExSpot κάθε 20 μέρες και δεν φοράμε Scalibor, παρά μόνο σε εκδρομές στα βουνά κλπ., ώστε να μην δέχεται πολλά τοξικά το σκυλί.QUOTE]

Στις οδηγίες του σκάλιμπορ λέει να εφαρμόζεται μία εβδομάδα πριν το σκυλί βρεθεί σε μολυσμένο περιβάλλον.
Αν της το φοράς μόνο περιστασιακά πιθανόν δεν προστατεύεται επαρκώς το ζώο.
Επίσης, (ίσως έχει ξαναγραφτεί) το σκάλιμπορ το φοράμε σχετικά χαλαρά ώστε να "παίζει" στο λαιμό και να δημιουργείται τριβή.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σκαλιμπορ δουλευει με απορροφηση της ουσιας από το δερμα.
Οπότε, το βαλε-βγαλε περιστασιακα, δεν προστατευει.
Αν θελουμε περιστασιακη χρηση, τοτε βαζουμε το κολαρο της bayer (kiltix??) που λειτουργει με εκπομπη της ουσιας.
Αν το σκαλιμπορ είναι χαλαρο, τοτε δεν γινεται σωστη απορροφηση. Αν είναι πολύ σφιχτο, απλά ενοχλει αλλά λειτουργει σωστα.
Πρεπει να ερχεται σε πληρη επαφη με το δερμα και όχι να καθεται πανω στο τριχωμα.

Τα παραπανω από την κτηνιατρικη κλινικη Θεσσαλονικης.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ξερω Ελενα, αλλά παρελειψα να πω ότι στην κτηνιατρικη μου ειπαν «παραλληλα και advantix αμπούλες».

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το kiltix δεν ειναι μονο για τσιμπουρια? (2η φορα :D )
Για τσιμπούρια και ψυλλους.

Εμεις χειμώνα το bio -band κ αμπουλα frontline ή εx spot καθε μήνα.
Καλοκαιρι τα ιδια + σιτρονελλα μερα παρα μερα πριν τη βολτα.
Νομίζω οτι είναι υπεραρκετα.

Last edited:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Παιδιά καλησπέρα,

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σας την Ιβερμεκτίνη (ivermectin)! Παρασιτοκτόνο είναι όπως μου είπε μία γιατρός και πως προληπτικά θα μπορείς να το χορηγείς μία φορά τον χρόνο στο σκυλί!Βέβαια έχω ακούσει και άλλες απόψεις πως το συγκεκριμένο φάρμακο προκαλεί διαφόρων ειδών παρενέργειες!Έχετε μήπως ακούσει τίποτε σχετικό;

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Στις οδηγίες του σκάλιμπορ λέει να εφαρμόζεται μία εβδομάδα πριν το σκυλί βρεθεί σε μολυσμένο περιβάλλον.
Αν της το φοράς μόνο περιστασιακά πιθανόν δεν προστατεύεται επαρκώς το ζώο.
Επίσης, (ίσως έχει ξαναγραφτεί) το σκάλιμπορ το φοράμε σχετικά χαλαρά ώστε να "παίζει" στο λαιμό και να δημιουργείται τριβή.
Αυτό κάνω κι εγώ... Της το φοράω μία εβδομάδα πριν από την εξόρμηση, ή πριν από την πανσιόν κλπ.

nightmare

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2010
213
0
60
Hrάκλειο

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Γειά σας παιδιά,

Σήμερα αγόρασα το γνωστό scalibor (περιλαίμιο)!Τώρα θα μου πείτε ποιος ο λόγος που το πήρα τέτοιο καιρό,χειμώνα!Και όμως μέσα στο σπίτι και όχι μόνο έχουμε κουνούπια,στο πάρκο που τα βγάζω βόλτα παρατητώ όταν περνούν απο τα χόρτα ξεσηκώνονται δεν φανταζεστε πόσα κουνούπια,συν του ότι στο ίδιο πάρκο υπάρχουν πάρα πολλα σκυλιά κατοικίδια και μη,οπότε και σκέφτηκα καλύτερα να είμαι προληπτικός παρά να έχω πάλι προβλήματα!
Επίσης το άλλο που με προβλημάτισε ήταν το εξής στο κατάστημα απο όπου πήρα το συγκεκριμένο προιόν η πωλήτρια μου είπε πως το δικό της σκυλί έχει αλλεργία στο scalibor!!Μου φάνηκε παράξενο,έχει συμβεί σε κανέναν απο εσάς αυτό;;

Υ.Γ Η συσκευασία γράφει πως το κομμάτι που περισσεύει το κόβεις όπως και έκανα φυσικά!Βέβαια σκεφτόμουν να βάλω το υπόλοιπο κάτω απο το μαξιλάρι της ;) τι λέτε;

Last edited:

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
οντως μπορει καποια σκυλια να εχουν αλλεργια στο σκαλιμπορ,στα δικα μου το ενα δεν ειχε αλλα το αλλο της προκαλεσε ερεθισμο στο λαιμο ο οποιος σταματησε μολις το εβγαλα.
αν δεν υπαρχει καμμια πιθανοτητα να φαει παιζοντας το υπολοιπο του σκαλιμπορ θα το εβαζα κατω απο το μαξιλαρι της!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμένα πάντως ο πετσοπάς δε με άφησε να βάλω σκάλιμπορ σε κουτάβι. Περιμέναμε να γίνει 7-8 μηνών και μετά βάλαμε σκάλιμπορ. Κανένα πρόβλημα δεν είχαμε.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Scalibor, Advantix και κάπου κάπου Frontline spray βάζω κατα όλη την διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τον χειμώνα.

Σε μια συζήτηση που έιχα πρόσφατα με τον κτηνίατρο μας μου έδειξε εξετάσεις ερλιχίωσης και λεισμάνιας. Τέσσερα σκυλια ήταν και τα τέσσερα ήταν θετικά. Θυμάμαι ένα αδέσποτο που μόλις βρήκε σπίτι με 1/100, ένα σκυλί που ήρθε πρόσφατα απο Νάξο, ένα που ζει μόνιμα έξω απο το σπίτι και τέλος ένα που είναι του σαλονιού με ελάχιστες βόλτες βγήκε με 1/1600!!! Οπότε ποτέ δεν ξέρεις απο που θα σου έρθει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97