Προϊόντα εξωπαρασίτωσης: Δράση και χρήσεις.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλώς ήρθες, και εμένα με το scalibor έπιασε ψύλλους.
Με το advantix για την ώρα είμαι πολύ ευχαριστημένη, βοήθησε στο να τους ξεφορτωθούμε τους ψύλλους :)

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Είχα πάει πριν μέρες σε ένα πετ σοπ για να κάνω τα απαραίτητα ψώνια και έπεσε το μάτι μου πάνω σε ένα οικολογικό εντομοαπωθητικό περιλαίμιο δημιούργημα του κτηνιάτρου Μ. Γεωργιάδη όπως γράφει στη συσκευασία. Μυρίζει αρκετά έντονα, αλλά όχι δυσάρεστα. Το έχει δοκιμάσει κανένας άλλος; Κάνει δουλειά ή είναι πεταμένα λεφτά;

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη

Δεν έχει όνομα! :D Εντομοαπωθητικό περιλαίμιο γράφει μόνο.

έντιτ: Να σημειώσω ότι όπως γράφει η συσκευασία είναι χωρίς φάρμακα και περιέχει μόνο αιθέρια έλαια. Η τιμή του δελεαστική - περίπου το 1/3 της τιμής του scalibor.

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Κι εγώ δε θέλω να ξαναπάρω scalibor, γι'αυτό άρχισα να ψάχνομαι. Όχι ότι έπαθε κάτι, αλλά δε θέλω να τη φορτώνω με χημικά. Αυτό που παραθέτω παραπάνω, το φοράμε εδώ και 2 εβδομάδες περίπου και δεν την έχει ενοχλήσει ή προκαλέσει κάτι. Ψύλλους έχω να δω πάνω της από την προηγούμενη άνοιξη, που ήταν χωρίς ίχνος τρίχας και ήταν εύκολη λεία.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αν της βαζεις την αμπουλα, αυτο το κολλαρο και την ψεκαζεις πριν την βολτα λιγο στα
ποδαρακια με frontline τοτε δεν νομιζω να ξανακολλησει ψυλλους. Εγω αυτο κανω τοσα
χρονια και δεν εχω δει ψυλλους πανω τους.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Αρχίζουμε από τώρα στις βραδινές βόλτες το ψέκασμα; τι λέει ο καιρός; (για να καταλάβω τι παίζει με την εποχή και την σιτρονέλλα δηλαδή)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Για τις σκνιπες εννοεις??? Το antiphlevotom?? νωρις ειναι απο τωρα αν και βλεπω αραια και
που καποια κουνουπια. Σε κανα μηνα μαλλον θα το αρχισω εκτος κ αν ανεβει η θερμοκρασια
επικινδυνα πιο νωρις!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Εγώ έχω αρχίσει εδώ και κάνα μήνα τις μέρες που κάνει ζέστη να ρίχνω antiphlevotom. Όμως δεν ξέρω αν το κάνω σωστά. Επειδή βρωμάει πολύ άσχημα βάζω ένα πλαστικό γάντι το ψεκάζω 2 φορές και μετά τρίβω την κοιλιά και τα πόδια.

Αν τον ψεκάζω μια φορά στην κοιλιά του θα κάνει δουλειά; ή πρέπει να τον αλοίφω ολόκληρο;

Το τελευταίο μου είναι δύσκολο διότι μετά θα μυρίζει ολόκληρος πάρα πολύ άσχημα και δεν θσ μπορώ να τον χαιδέψω γιατί θα μυρίζει το χέρι μου και ούτε να φάω δεν θα μπορώ :(

Επίσης πρέπει να προσέχω να μην πηγαίνει στην ευαίσθητη περιοχή ή δεν υπάρχει πρόβλημα;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τον ψεκαζεις και μετα τον τριβεις???? Δεν το εχω ξανακουσει αυτο!
Εγω ψεκαζω την ραχη, τα πλευρα και το στηθος. Μετα ομως δεν τριβω.
τι να τριψω το σπρευ?? Κανα δυο φορες τα εχω ψεκασει και εγω ιδιως
τις μερες που εχει 20 βαθμους!
Νομιζω δεν χρειαζεται να τον αλοιφεις ολοκληρο. Ουτε να ψεκαζεις τα γαντια και μετα
να τον τριβεις. Απλα ψεκαζεις κατευθειαν στο σκυλο! Το καλοκαιρι ριχνω και μια
ψεκασια προς κεφαλι μερια, προσεχοντας ομως να μην παει στα ματια!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω αν πρέπει να πηγαίνει παντού ή αν του ρίχνω μια φορά στην κοιλιά τον προστατευει μέσω της μυρωδιας ολόκληρο;

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εγω ετσι ξερω! Οτι τον καλυπτει αν ψεκασεις στα σημεια που σου ειπα. Βεβαια οι
αποψεις ποικιλουν. Αλλα νομιζω οτι με το τριψιμο επειδη ειναι σπρευ δεν θα κανεις
και ιδιατερη δουλεια. Εγω παντως ψεκαζω μπολικο μερικες φορες και πρωι και βραδι και
τις μαξιλαρες τους. Ατιμη η σκνιπα!

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Εγω ετσι ξερω! Οτι τον καλυπτει αν ψεκασεις στα σημεια που σου ειπα. Βεβαια οι
αποψεις ποικιλουν. Αλλα νομιζω οτι με το τριψιμο επειδη ειναι σπρευ δεν θα κανεις
και ιδιατερη δουλεια. Εγω παντως ψεκαζω μπολικο μερικες φορες και πρωι και βραδι και
τις μαξιλαρες τους. Ατιμη η σκνιπα!
Δηλαδή θες ένα μπουκαλάκι την εβδομάδα :shock:

εγώ το φοβάμαι τόσο πολύ, σε υπερβολικές ποσότητες το φάρμακο γίνεται φαρμάκι και για εμένα και για εκείνον :paja1: :paja1:

Γιαυτό βρήκα το κόλπο να ψεκάζω μία φορά το χέρι μου και να το τρίβω παντού ;)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ε οχι και ενα την βδομαδα! Εγω για δυο σκυλια θελω περιπου εναμισυ μπουκαλι
για το καλοκαιρι! Ασε που δεν μου βρωμαει, ισως το εχω συνηθισει πια!
Τις μαξιλαρες τις ψεκαζω μια φορα την βδομαδα, οχι καθε μερα!

mairi

Member
29 Μαρτίου 2010
11
1
Καλησπεραα παιδια!!!εχω προβλημααα!το σκυλακι μου κολλησε ψυλλους!!!!παλι καλα το ειδαμε γρηγορα πιγε στον κτηνιατρο κ της εβαλε αμπουλα!αλλα πωσ μπορω να ξερω οτι δεν εχει το σπιτι μου?τα τιναξαμε ολαααα!ολα τα ροθχα γ πλυσιμο!!!τι αλλο να κανω???εμεισ μπορει να εχουμε κολλησει?σας ρωταω ολα αυτα γιατι 9χρονια την εχουμε πρωτη φορα συνεβη αυτο ¨(

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
mairi περίμενε! να το δει κάποιος που ξέρει και θα σου απαντήσει! εγώ δεν έχω ιδέα. αλλά κάνε μία σχετική αναζήτηση, δύσκολο να μην έχει συζητηθεί ξανά! καλή επιτυχία!

mairi

Member
29 Μαρτίου 2010
11
1
ναι το κοιταξα μεσα στο forum,βασικα αυτα διαβαζα τωρα.της βαλαμε αμπουλα αλλα δεν ξερω τι να κανω γ το χωρο του σπιτιου ας πουμε το μαξιλαρι της που για την ακριβεια πιο μαξιλαριιι ΠΑΝΤΟΥ κοιμαται.αλλα απο οτι ειπε η κτηνιατρος δεν εχει πολλους.τωρα πολλους η λιγους δεν ξερω τι να κανω σε σχεση με το σπιτι :/

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul