Προσεχώς!!!! Olaf Vom Winkel

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
μπορω να σου πω σιγουρα οτι πλεων το ποιος ειναι μεγαλος και το ποιος ειναι μικρος το αναθεωρο δυστηχως η ευτυχως πλεων καθε μερα

απο ολη αυτη την ιστορια που αναγραφετε παραπανω ολοι διδαχτηκαμε πραγματα οσο και να φαινεται αυτο παραξενο.

οι εκτροφεις που ειχε γινει αυτη η συζητηση ηταν μελη σε μια ομαδα γερμανικου ποιμενικου το αναρτησα λοιπον σε διαφορες ομαδες και σε μερικες πηρα απαντησεις σε καποιες αλλες δεν πηρα απολυτως καμια απαντηση επι του θεματος

μερικοι λοιπον υποστηριξαν οτι καταπολεμησαν την υπεργωνιωση και τον υπερτυπισμο με σκοπο να ανεβασουν το ταπεραμεντο και την μορφολογια σε επιπεδο που να μπορει να εργαστει το υπερτυπικο προτυπο με ζευγαρωμα εργασιακου με μορφολογικο.

αυτος ηταν ο σκοπος αν μπορω να τον πω σκοπο
αυτο στην πορεια ειδα και εδω διορθωστεμε γιατι θα εκφερω προσωπικη αποψη δεν μπορει να γινει απο ενα μεσο εκτροφεα καθως πρεπει να γινει ελενγχωμενη γεννετικα γεννα που θα απομονωσει τα γεννετικα χαρισματα του ενος σκυλου σε συνδιασμο με τον αλλο αυτο για να γινει και να εχει ενα αποτελεσμα σωστο πρεπει με την παροδο του χρονου και την επαναληψη αυτης σε ενα ελενγχομενο προτυπο γεννετικα που θα ερθει σε ισσοροπια να γινει τοσο επιλεκτικη εκτροφη που θα πρεπει να πανε ολα συμφωνα με το πλανο ΜΟΝΟ σωστα χωρις περιθοριο λαθους.

ισως να μην τα περιγραφω οσο σωστα πρεπει και να φαινεται μπερδεμενο.
σε ερωτηση πως μπορει να γινει αυτο δεν πηρα ποτε απαντηση η οποια να με ικανοποιησει να σου πω την αληθεια ποιο πολυ πηρα απαντησεις ρομαντικες και τριχες κατσαρες οπως και μερικα προτυπα που πολυ σωστα ειπε ο ζουζουνος παραπανω ειναι ανικανα να κανουν εργασια και αλλα πολλα.

οσο με αυτο που λινκαρα παραπανω σχετικα με το dna. υποστηριζεται το παραπανω σχολιο μου πως υπαρχει περιπτωση να συμβει αλλα οχι απο ενα μεσο εκτροφεα.
σιγουρα αυτο δικαιωνει τον ζουζουνο που ειναι εναντια στην γεννα του πετρου του ριτσοπουλου
η οποια δεν εχει σε τιποτα να μοιαζει με αυτο που επρεπε να γινει για να επιτραπει μια τετοια γεννα
αλλα σνα γενικη ερωτηση στο αν μπορει να γινει η αν επιτρεπεται η απαντηση ειναι οτι μπορει να γινει αλλα δεν επιτρεπεται απο τον οποιοδηποτε.

αν με ρωτουσες αυτη την στιγμη τι σκυλο θα επερνα σιγουρα θα επαιρνα μονο εργασιακο και θα εψαχνα οσο δεν φανταζεσαι τα εκτροφεια ενα προς ενα ακομα και ποτε ασθενουσε το καθε σκυλι και αν υπηρχε ακομη και συχνοτητα ανα τις γεννες σε συγκεκριμενη παθηση ωστε να εχω μια αποψη αν ειναι κατι κληρονομικο η αν ειναι τυχαιο γεγονος.

αυτα ομως ειναι στοιχεια που μπορεις να παρεις μονο απο ευσυνειδητους εκτροφεις που δεν εχουν τιποτα να κρυψουν.

εγω λοιπον να σου πω σημερα και χτες εμαθα για συγκεκριμενα ατομα πραγματα που δεν ηξερα οπως για γεννα με χαρτια και για γεννα χωρις χαρτια
σιγουρα απο σημερα θα αλλαξω αποψη και ακομα και για τον κωλο μου να στο πω ωμα
μπορει να μην ηρθαμε στο ιδιο μηκος κυμματος με τον ζουζουνο η τον sea-mol αλλα σιγουρα και εγω εμαθα και οσοι μας παρακολουθησαν εμαθαν ο καθε ενας την λεπτομερια που του ελειπε για να συμπληρωσει το παζλ του.

οπως οταν ξεκιναει μια φυλη απο το μηδεν να δημιουργηθει παιρνει πολλα χρονια να σταθεροποιηθει μεσα απο επιλεκτικη αναπαραγωγη ετσι θα παρει αρκετα χρονια για να γινει και στον γερμανικο ποιμενικο.πραγμα που δεν σου κρυβω πιστευω δεν θα γινει ποτε γιατι ο γερμανικος κατα την αποψη μου πλεων συμφερει να ειναι εκφυλισμενος συμφερει να μην μπορει για να υπαρχει ενας αλλος σκυλος που θα μπορει και να σε βαλουν να αγοραζεις αλλο σκυλο αλλα εχουν σιγουαρ καταφερει στα 8-9 του ο γερμανικος να υποφερει και να ερχεται σε τελος ενω επρεπε να ζει 12 τουλαχιστον

μεγαλο παραδειγμα παγκοσμιος πρωταθλητης μορφολογιας πεθανε στα 8 του και ειχε παρει μετα συγχωρησεως ολη την γερμανια....επισης και πολλοι απογονοι του οδευουν στον ιδιο δρομο...

ειναι δυσκολο να διαχωρισουμε και να αναλυσουμε ολα αυτα τα πραγματα με τις τοσες παρενθεσεις σε ενα κειμενο σεντονι...εχει τοσα πολλα κενα ο γραπτος λογος που σιγουρα εγω που δνε ειμαι καλος στον γραπτο μου λογο δνε μπορω να σου δοσω ακριβως αυτο που εχω αποκομισει απο ολες τις συζητησεις με εκτροφεις καλους και κακους.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μεγαλο παραδειγμα παγκοσμιος πρωταθλητης μορφολογιας πεθανε στα 8 του και ειχε παρει μετα συγχωρησεως ολη την γερμανια....επισης και πολλοι απογονοι του οδευουν στον ιδιο δρομο...
Eλπιζω να μην λες για τον Zamp γιατι τον εχω και απο πατερα και απο μανα :(

Μας πηρε πανω απο 2 μερες αλλα αρχιζουμε και συνεννοουμαστε και οντως και εγω
αναθεωρησα και εμαθα καποια πραγματα.

Αλλα σκυπε δεν κανω μαζι σου μην παρνεις αερα!!
λολ πλακα κανω

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δεν εχω τις κατάλληλες γνώσεις για να μιλήσω επί του θέματος, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έχει πλάκα να σας βλέπω να συμφωνείτε διαφωνώντας και να διαφωνείτε συμφωνώντας!

Michalis-Maya

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2013
940
1.709
48
Νίκαια
Δεν εχω τις κατάλληλες γνώσεις για να μιλήσω επί του θέματος, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έχει πλάκα να σας βλέπω να συμφωνείτε διαφωνώντας και να διαφωνείτε συμφωνώντας!
Να συμπληρώσω και εγώ, ως μη ειδικός επίσης επί του θέματος, από ότι έχω καταλάβει από την μέχρι τώρα κουβέντα, αν ενδιαφερθώ ποτέ για εργασιακό σκυλί, να πάρω Ελβετό ή Βέλγο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Με την κατάληξη που έχει η συζήτηση, τελικά η/ο/το Dogspirit θα έχει κόψει φλέβες :rolleyes:
Nα μην ξεκινήσω να το διαβάζω? Γιατί η προηγούμενη σελίδα μου φάνηκε juicy κ έχω μισή ωρίτσα να σκοτώσω.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.629
1.952
Αν ήξερα οτι θα γράψεις ολα αυτα!δεν θα ρωταγα!!χαχα!και όμως παρόλο τις κόντρες κτλπ νομίζω οτι κατι βγήκε και κατι καινούριο μάθαμε!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Eλπιζω να μην λες για τον Zamp γιατι τον εχω και απο πατερα και απο μανα :(

Μας πηρε πανω απο 2 μερες αλλα αρχιζουμε και συνεννοουμαστε και οντως και εγω
αναθεωρησα και εμαθα καποια πραγματα.

Αλλα σκυπε δεν κανω μαζι σου μην παρνεις αερα!!
λολ πλακα κανω
Δεν κανετε μια περιληψη και για εμάς τους αδαεις που κοντεύουν να πεσουν τα μαλλια της κεφαλης μας διαβάζοντας σας?

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
VA5 Nero vom Nöbachtal

ας πουμε αυτος εδωσε πολυ δυσπλασια και μπαναριστικε για 2-3 λογους απο το παγκοσμιο.
το κακο ειναι οτι οι απογονοι του μαλλον θα συνεχισουν το εργο του.
και λεω μαλλον γιατι δεν θα ηθελα να ρισκαρο τιποτα με σκυλο απο τα γκογκοφια του.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα