Προσεχώς μπαμπάς (γέννα Rott μιάς φίλης)

Status
Κλειδωμένο θέμα

giannis

Well-Known Member
1 Μαϊου 2009
81
0
ναι αληθεια τι θα παθαινε;
τα αδελφακια του ειναι ενταξει;

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Τι μουτράκι!! :eek:
Να προσέχεις με τα πάνινα παιχνίδια γιατί τα χαλάνε κ τρώνε το από μέσα.Πάρε καλύτερα ειδικά παιχνίδια για σκύλους που δε καταστρέφονται τόσο εύκολα.
Να σου ζήσει!!

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Θα πήγαινε σε λάθος χέρια...:mad: Ντένις, παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ:). Γνωρίζοντας το ρίσκο του να αγοράζει κανείς εκτός εκτροφείου -και δεν συμβουλεύω κανέναν να το κάνει- δεν θα σταματήσω ποτέ να το παρατηρώ στις φάσεις της ζωής του προσέχοντας απο τώρα κι όλας τα κοκκαλάκια του(γλιστερά πατώματα, σκάλες, κόπωση-εξάντληση), την διατροφή του και σε λίγο και την κοινωνικοποίησή του! Η πρώτη επίσκεψη στην κτηνίατρο έγινε, είναι υγιέστατος και πανέξυπνος ο χοντρούλης(6 κιλά)! Τα πρόσεχε πολύ τα κουταβάκια η κοπελίτσα. Η μητέρα σκύλα υγιέστατη και καθαρή, νομίζω τον έμαθε καλούς (και καθαρούς) τρόπους και αυτόν και τα αδερφάκια του σε 2 μήνες:)

Απο την δεύτερη κιόλας μέρα έμαθε το κλουβάκι του και μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί ενω είναι για ενήλικο σκύλο και έχει χώρο πολύ δεν "τα κάνει" ποτέ μέσα. Έμαθε και το ονοματάκι του...σιγά σιγά τον συνηθίζω και σε καθημερινό προγραμμα(σπιτάκι ύπνος, έξω για τσίσα, φαϊ παιχνίδι κλπ)...είναι πολύ παιχνιδιάρης.

Ελπίζω για ότι χρειαστώ να σας βρίσκω εδώ να ανταλλάσουμε γνώσεις και συμβουλές!:):)

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Τι μουτράκι!! :eek:
Να προσέχεις με τα πάνινα παιχνίδια γιατί τα χαλάνε κ τρώνε το από μέσα.Πάρε καλύτερα ειδικά παιχνίδια για σκύλους που δε καταστρέφονται τόσο εύκολα.
Να σου ζήσει!!
Ναι έχεις δίκιο! Αυτό το κουκλάκι το είχε στην αρχή γιατί μύριζε ακόμη "μανούλα":)
Γενικά όσο τον έχω έξω και παίζει δεν τον χάνω απο τα μάτια μου. Η μουσούδα του είναι σαν ηλεκτρική σκούπα! Σευχαριστώ νάσαι καλά!

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Παρακαλώ! :)
Τα ξεκοιλιάζουν τα άτιμα σε χρόνο ρεκόρ :p
Κ όσο είναι κουτάβια θέλω να μυρίσουν/δοκιμάσουν τα πάντα,κάνεις πάρα πολύ καλά που είσαι τόσο προσεκτικός.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τελικά παιδιά πήρα το σκυλάκι της φίλης μου! Δεν γινόταν να αντισταθώ. Πιο γλυκό πλασματάκι δεν είχα ξαναδεί!...και μάλλον το έσωσα κι απο άσχημη μοίρα το καημένο...ιδού ο ΡΟΚΥ ΜΟΥ!!
Γιατι δεν πήρες και τα υπολοιπα μηπως εσωζες κανα παραπανω? Τα υπόλοιπα γιατί να έχουν άσκημη μοίρα? Επειδή η φίλη σου ζευγαρώνει τα οτι-να-ναι σκυλιά της και μετά ξεφορτώνεται τα κουτάβια με συνοπτικές διαδικασίες? :mad:

Και εγώ λειτούργησα κάποια στιγμή έτσι, φίλε sl8, και κατέληξα με δυσπλαστικο σκύλο. Δυστυχώς τότε δεν ήξερα, τα περι byb τα έμαθα αργότερα… Εσύ ήξερες και επέλεξες λάθος. Εύχομαι να μην το μετανιώσεις όπως το μετάνιωσα εγώ, να πάνε όλα καλά και να είναι πάντα τυχερό το κουτάβι σου.

Παρεμπιπτόντως, πες στην φίλη σου να περάσει καμιά βόλτα από το φόρουμ μπας και ενημερωθεί και πάψει να παριστάνει τον εκτροφεα.

sl8

Well-Known Member
12 Απριλίου 2009
149
4
Ηράκλειο Κρήτης
Έκανα αυτό που θεώρησα σωστό για μένα και για το σκυλάκι την προκειμένη στιγμή. Και γιαυτό δεν επέλεξα λάθος. Εσύ είσαι λάθος στην κρίση σου πρός εμένα. Τα άλλα αδερφάκια βρήκαν ιδιοκτήτες αποτι έμαθα. Απο κει και πέρα η εκτροφή απο τον οποιοδήποτε -μη εκτροφέα- δεν με βρίσκει σύμφωνο.

Και δεν θα πάψω να το διαδίδω.

Σευχαριστώ για τις ευχές! Και γω το ελπίζω.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εγώ ξέρω ότι δεν υποστηρίζουμε ό,τι δεν μας βρίσκει σύμφωνους.
Δεν καταλαβαίνω πώς αφ' ενός θεωρείς λάθος την απόκτηση σκύλου από byb και αφ'ετέρου βρίσκεις πως η απόφασή σου ήταν σωστή.
Καλή η θεωρία αλλά αν δεν περάσουμε, όσοι έχουμε θεωρίες, κάποια στιγμή στην πράξη, δεν αλλάζει τίποτα.
Πάντως εύχομαι να σου ζήσει και να είναι καλά :)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Nα σου ζησει , να το χαιρεσαι ,να το προσεχεις και να σε προσεχει !

@Chloe , μου ηρθε ενα επιχειρημα τωρα και θελω απαντηση μισο να το διατυπωσω.
Οταν αγορασουμε απο εναν ΒΥΒ και δωσουμε 100,200,300 ευρω για ενα κουταβι οι κινδυνοι που διατρεχουμε ειναι (αρρωστιες κληρ. , επιθετικη συμπεριφορα,σκυλο εκτος εκθεσεων,και αλλα που δεν θυμαμαι) ΟΛΑ εχουν αντικτυπο κοινωνικο και οικονομικο στον αγοραστη/ιδιωκτητη του σκυλου σωστα ; Αρα εμας τι μας νοιαζει;
Το θεμα πλεον ειναι να τον βοηθησουμε να μεγαλωσει το κουταβι του με ολα οσα χρειαζεται για να γινει ενα κοινωνικοποιημενο υγιες σκυλι! Σωστα;
Οσοι γλυτωσουν απο την "δυνη" των ΠΕΤ/ΒΥΒ εχει καλως εαν ομως οχι τι κανουμε τους ορμαμε;;;
Σορρυ εαν ειμαι οφ τοπικ και εαν επαναλαμβανεται για χιλιοστει φορα το ολο θεμα αλλα θελω μια απαντηση απο ΡΟΤ και Χλοη,τιποτα προσωπικο κοριτσια !:D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Οταν αγορασουμε απο εναν ΒΥΒ και δωσουμε 100,200,300 ευρω για ενα κουταβι οι κινδυνοι που διατρεχουμε ειναι (αρρωστιες κληρ. , επιθετικη συμπεριφορα,σκυλο εκτος εκθεσεων,και αλλα που δεν θυμαμαι)
Ναι. Το "σκύλος εκτός εκθέσεων" δεν είναι κίνδυνος βέβαια. Πολύ απλά αυτός που το αγοράζει ΔΕΝ ξέρει τι παίρνει.
ΟΛΑ εχουν αντικτυπο κοινωνικο και οικονομικο στον αγοραστη/ιδιωκτητη του σκυλου σωστα ; Αρα εμας τι μας νοιαζει;
Πώς δε μας νοιάζει? Κατ'αρχήν ΔΕΝ θέλουμε καν να γεννιούνται σκυλιά που υποφέρουν από δυσπλασίες και άλλες κληρονομικές παθήσεις ή τελικά οδηγούνται στο δρόμο ή στην ευθανασία λόγω ανεπιθύμητης συμπεριφοράς. Θέλουμε?
Όμως άστο αυτό.
Πες ότι έχω ένα ροτβάιλερ που δεν ξέρω από πού κρατάει η σκούφια του και το ζευγαρώνω.
Από τη γέννα προκύπτουν πες 8 κουτάβια.
Όλα αυτά τα κουτάβια μπορεί επίσης να αναπαραχθούν κάποτε έτσι? Το αποτέλεσμα αυτής της ΜΗ επιλεκτικής εκτροφής είναι μια αλυσίδα μη άξιων εκπροσώπων της φυλής που την επηρεάζουν και την καταστρέφουν. Το αποτέλεσμα είναι επίσης ΑΔΕΣΠΟΤΑ σκυλιά! Αν ΔΕΝ πάρει λοιπόν κανείς τα κουτάβια της γέννας μου τι θα κάνω? Θα φροντίσω να μην ξαναγεννήσει η σκύλα μου, για να μη μπαίνω σε μπελάδες. Γι' αυτό δεν ενισχύουμε τους Bybs.
Το θεμα πλεον ειναι να τον βοηθησουμε να μεγαλωσει το κουταβι του με ολα οσα χρειαζεται για να γινει ενα κοινωνικοποιημενο υγιες σκυλι! Σωστα;
Ναι. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Οσοι γλυτωσουν απο την "δυνη" των ΠΕΤ/ΒΥΒ εχει καλως εαν ομως οχι τι κανουμε τους ορμαμε;;;
'Οχι. Όμως όταν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ενισχύουν τη λάθος κατάσταση δεν νομίζω ότι αξίζουν και "μπράβο"!
Είναι απογοητευτικό βρε Gizmo... Για τους μεν λες "οκ δεν έφταιγαν, δεν γνώριζαν". Για τους δε τι μπορείς να πεις?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Φίλε μου, μακάρι όταν πήρα το σκύλο μου να είχα κάποιους ανθρώπους να με ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ. Σίγουρα τώρα θα είχα περισσότερα χρήματα στο τραπεζικό μου λογαριασμό και πολύ λιγότερα προβλήματα με το σκύλο μου.

Αυτό που κάνουμε εδώ μέσα είναι να βοηθήσουμε τον υποψήφιο αγοραστή να κάνει την σωστή επιλογή και να μην την ΠΑΤΗΣΕΙ όπως την πατήσαμε οι περισσότεροι.

Συγνώμη που δεν χαϊδεύω τα αφτάκια σας, αλλα οι δημοσιες σχέσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Η αλήθεια εξάλλου είναι συνήθως σκληρή και δυσάρεστη. Αν δεν αρέσει σε καποιους, μπορουν καλλιστα να στρουθοκαμηλίσουν. Αυτο που σιγουρα ΔΕΝ μπορουν να κανουν ειναι να μην πληρωσουν το τιμημα της επιλογης τους.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και κάτι άλλο: Παψτε να ασχολείστε ΜΟΝΙΜΩΣ με το ύφος των δημοσιεύσεων των άλλων. Δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ και έχει καταντήσει κουραστικό! :mad:

Αν διαφωνείτε κάπου, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΤΕ την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΨΗ και αφήστε το ύφος των άλλων!

Επί της ουσίας φίλε Gismo, ΠΟΥ διαφωνείς?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Rottie,

δε νομίζω ότι κανένας διαφωνεί επί της ουσίας (ΟΚ μπορεί να υπάρχουν κάποιοι κολλημένοι :D ). :)

Επειδή είναι όμως στη νανθρώπινη φύση να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση, ίσως είναι καλύτερα να μην υπάρχει επιθερικό ή εριστικό ύφος στα post κάποιων μελών. Έτσι ο άλλος που μπαίνει στο forum για να μάθει, θα είναι ίσως πιο δεκτικός στο να ακούσει και να καταλάβει κάποια πράγματα παραπάνω. Και ως συνέπεια να τα εφαρμόσει.

Αντίθετα, αν δέχεται επίθεση, ήπιας ή μη μορφής, είναι πολύ πιο πιθανό να πει "στα τσακίδια" και να μην ακούσει τα όσα έχουν να του πουν αυτοί που πραγματικά ξέρουν. ;)

Τώρα, το αν αυτό ενδιαφέρει ή όχι, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία :)

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Κατ'αρχήν ΔΕΝ θέλουμε καν να γεννιούνται σκυλιά που υποφέρουν από δυσπλασίες και άλλες κληρονομικές παθήσεις ή τελικά οδηγούνται στο δρόμο ή στην ευθανασία λόγω ανεπιθύμητης συμπεριφοράς.
Αυτο δεν ειναι απορροια της ηθικης του καθε ιδιωκτητη ;

Πες ότι έχω ένα ροτβάιλερ που δεν ξέρω από πού κρατάει η σκούφια του και το ζευγαρώνω.
Από τη γέννα προκύπτουν πες 8 κουτάβια.
Όλα αυτά τα κουτάβια μπορεί επίσης να αναπαραχθούν κάποτε έτσι? Το αποτέλεσμα αυτής της ΜΗ επιλεκτικής εκτροφής είναι μια αλυσίδα μη άξιων εκπροσώπων της φυλής που την επηρεάζουν και την καταστρέφουν.
Με ποιον τροπο την καταστρεφουν;αφου ημιαιμα θεωρουνται ουτοσι αλλως;
Το αποτέλεσμα είναι επίσης ΑΔΕΣΠΟΤΑ σκυλιά!
Ελα ρε Χλοη! Ποσα καθαροαιμα αδεσποτα βλεπεις τριγυρω σου;
Να πεις ανευθηνους ιδιωκτητες που αμολουν τα σκυλια τους δηθεν για βολτα και πδανηε την σκυλιτσα με οιστρο Ναι τοτε εχουμε αδεσποτα

'Οχι. Όμως όταν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και ενισχύουν τη λάθος κατάσταση δεν νομίζω ότι αξίζουν και "μπράβο"!
Είναι απογοητευτικό βρε Gizmo... Για τους μεν λες "οκ δεν έφταιγαν, δεν γνώριζαν". Για τους δε τι μπορείς να πεις?
Εψαξαν ,εμαθαν, επελεξαν!....και την επαθαν(καποιοι)
Ροττιε διαλογο κανω οχι εεκτοξευση κατηγοριων ,δεν τσακωνομαι ,η χλοη "επιασε την ερωτηση μου" και δεν αναφερομαι στο "ορμαμε" μονοι σε ΕΣΑΣ το εχω συναντησει σε πολλα φορουμ και θεματα και το χω κανει και ΕΓΩ !

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επειδή είναι όμως στη νανθρώπινη φύση να αμύνεται όταν δέχεται επίθεση, ίσως είναι καλύτερα να μην υπάρχει επιθερικό ή εριστικό ύφος στα post κάποιων μελών.
Που το ειδές το επιθετικό/ εριστικό ύφος, φίλε kkranis? Που θεωρείς ότι «όρμισα» στο μέλος sl8?
Παιδιά, ξεκολλήστε. Αναλωνόμαστε σε μηδενικής χρησιμότητας θέματα περί ύφους και χάνουμε την ουσία.

Ροττιε διαλογο κανω οχι εεκτοξευση κατηγοριων ,δεν τσακωνομαι ,η χλοη "επιασε την ερωτηση μου" και δεν αναφερομαι στο "ορμαμε" μονοι σε ΕΣΑΣ το εχω συναντησει σε πολλα φορουμ και θεματα και το χω κανει και ΕΓΩ !
Το ερώτημα το έθεσες σε εμένα, άρα μπορώ να απαντήσω μόνο για ότι αφορά στις δικές μου δημοσιεύσεις και όχι για το τι γίνεται σε άλλα for a.
Και ξαναρωτώ, διότι το θέμα μας δεν είναι το savoir vivre, αλλά η υπεύθυνη αγορά σκύλου. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ διαφωνείς κάπου?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Που το ειδές το επιθετικό/ εριστικό ύφος, φίλε kkranis? Που θεωρείς ότι «όρμισα» στο μέλος sl8?
Παιδιά, ξεκολλήστε. Αναλωνόμαστε σε μηδενικής χρησιμότητας θέματα περί ύφους και χάνουμε την ουσία.
Μα... δεν αναφερόμουν σε εσένα :cool:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Αυτο δεν ειναι απορροια της ηθικης του καθε ιδιωκτητη ;
Ναι. Ο ηθικός ιδιοκτήτης ξοδεύεται σε γιατρούς ή εκπαιδευτές και, αν υπάρχει ανάγκη, με πόνο ψυχής ευθανατώνει το σκυλί του. Ο ανήθικος ιδιοκτήτης απλώς το παρατάει. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι κάτι που ΔΕΝ θέλουμε.
Με ποιον τροπο την καταστρεφουν;αφου ημιαιμα θεωρουνται ουτοσι αλλως;
Σοβαρολογείς? ΠΟΙΟΣ τα θεωρεί ημίαιμα? Οι της οργανωμένης κυνοφιλίας κι εμείς εδώ μέσα? Σιγά τα ωά! Όλοι οι άλλοι καθαρόαιμα τα θεωρούν, τα αγοράζουν, τα ζευγαρώνουν κ.ο.κ. Για παράδειγμα η επιθετικότητα των κόκερ είναι και αποτέλεσμα κακής εκτροφής. Είναι τύποις ημίαιμα. Κατ' ουσίαν... ποιος ξέρει? Ποιος όμως το ξέρει αυτό? Το μόνο που βλέπει ο κόσμος είναι πανέμορφα, καθαρόαιμα σκυλιά που ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα. Άκουσα να λένε πρόσφατα "μην πάρεις γερμανικό ποιμενικό, έχουν πρόβλημα με τα πόδια τους".
Ελα ρε Χλοη! Ποσα καθαροαιμα αδεσποτα βλεπεις τριγυρω σου;
Να πεις ανευθηνους ιδιωκτητες που αμολουν τα σκυλια τους δηθεν για βολτα και πδανηε την σκυλιτσα με οιστρο Ναι τοτε εχουμε αδεσποτα
Γιατί? Το αδέσποτο ντόμπερμαν θα ζευγαρώσει με άλλο αδέσποτο ντόμπερμαν? Με ό,τι βρει θα ζευγαρώσει. Από ένα αδέσποτο αρσενικό καθαρόαιμο μπορούν να προκύψουν σε λίγα χρόνια εκατοντάδες αδέσποτα ημίαιμα.
Εψαξαν ,εμαθαν, επελεξαν!....και την επαθαν(καποιοι)
Και μαζί μ' αυτούς και τα σκυλιά. Όχι αυτά που πήραν (αυτά έτσι κι αλλιώς, καλή-κακή, κάποια μοίρα θα είχαν). Τα ΕΠΟΜΕΝΑ. Αυτά που θα γεννηθούν από τα ίδια "ό,τι να 'ναι" σκυλιά γιατί οι ιδιοκτήτες τους κονόμησαν και 100 ευρουλάκια ανά κουτάβι από την εύκολη γέννα τους ή απλώς δεν κατάλαβαν πόσο λάθος είναι αυτό που έκαναν...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μα... δεν αναφερόμουν σε εσένα :cool:
Σε όποιον και να αναφερόσουν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Υπάρχουν σαφείς κανόνες περί attitude στο φόρουμ, οπότε είναι δουλειά του Admin να κάνει συστάσεις σε όποιον τους παραβαίνει.

Ορίστηκε κανείς από μας Admin στη θέση του Admin και κάνει συστάσεις σε άλλα μέλη? Με ποιο δικαίωμα κάνουν κάποιοι και μάλιστα ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ παρατηρήσεις στους άλλους σχετικά με το ύφος των δημοσιεύσεων τους?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie